despre bone

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

se pare ca nu acceptam si alte pareri..
si atunci zau ca nu inteleg de ce m-ai punem intrebari?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Eram la masa de craciun la mine la servici impreuna cu seful meu, indian si cu nevasta-sa, profa de mate 9tot indianca). din vorba in vorba imi spune femeia ca in in India familia ei are servitori (fara sa fie cine stie ce bogati; tac-su era prof universitar) si cind au venit ai ei in vizita la ea au zis cu mirare: cum, tu speli singura WC-ul??? Pe aceste considerente ai ei puteau sa ii plinga de mila or something...
Pur si simplu in India munca de servitor e platita f. putin incit isi permit foarte multi. Cred ca lucrurile nu tb. amestecate. Fiecare are viata pe care si-a croit-o.

draga monabella, in india oamenii sunt impartiti pe caste, iar servitorii de care vorbesti sunt tratati mai rau ca sclavii. nu pricep cum de ai putut sa aduci exemplul asta in discutie drept un exemplu pozitiv, demn de urmat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sincera sa fiu, n-am crezut ca o sa dau replica cuiva ..
adica , ideea mea de forum e sa ne dam cu parerea la ceea ce intreaba sau traieste cineva....

dar monabella, nu mai fi atata de mirata!
se pare ca tu nu ai inteles nimic din ce au vrut sa spuna fetele care nu gandesc ca tine.......

si in final care e raspunsul tau la intrebare lui li_am???

eu probabil fac parte din partea menajerei si nu am inteles raspunsul din tot discursul tau

daca mai citesti o data intrebarea ei, vei vedea ca spune ce e prea perversa, menajera, off course,...tu ai intreba pe un forum daca mai accepti o persoana perversa in viata ta?!...si mai accepti si raspunsuri numai de bine..

sa auzim numai de bine!

p.s. aia cu cultura m-a distrat tare!!! nu e cultura ca stai 2 ani cu copilul acasa... e vorba de sistem, nu faci cultura 2 ani, statul plateste sa stai 2 ani acasa....
e o mica, mare diferenta..nu confunda termenii, te rog!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

se pare ca s-a animat din nou subectu!
ma duc sa-mi fac popcorn

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Actiunea se petrece evident in Romania. In alte parti nu e nevoie sa mergi la ghiseu sa platesti facturile. Ca nu cred ca face menajera plati online, ca le-ar fi facut li_am direct. E destul de clar si din alte detalii ca e vorba de Romania.

Si in Romania de ce nu-si plateste facturile online, isi rupe unghiile? :) Ca noi doar intretinerea o mai platim offline :) Daca te uiti bine la topicul asta, menajera cu pricina e doar pretextul de a discuta ce multi bani are autoarea si cum nu-i respecta individa cu 6 clase.

E alegerea ei ce face cu banii personali si cum isi traieste viata. Ce autoritate morala esti sa hotarasti ca ar trebui sa isi lateasca facturile singura? Sau ce lege spune ca ar trebui sa faca asta?

Vezi ca te contrazici singura si pierzi firul logic, in caz ca ai avut vreunul. Intii spui ca "In alte parti nu e nevoie sa mergi la ghiseu sa platesti facturile. Ca nu cred ca face menajera plati online, ca le-ar fi facut li_am direct" si pe urma, cind iti spun ca asta e perfect realizabil si in Romania ma intrebi "Ce autoritate morala esti sa hotarasti ca ar trebui sa isi plateasca facturile singura?"
Daca vrei scandal, inteleg, te plictisesti si vrei sa fii Gica Contra, daca nu, fa-ti un pic de ordine in ideile pe care le sustii. Bine, mai am si eu solutia ca ignor mesajele de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Eu nu mai citesc pana nu apare I., colega lui Li_am. "first class" vs plebe (pleava?).

Suferinta din dragoste e de preferat celei din lipsa de dragoste.

Mergi la inceput

Prietena mea plateste bona in Italia 800 €. Femeia doarme si mananca in aceeasi casa cu prietena mea. 800 € sunt curati in mana. Ce face femeia? Se ocupa de un copil de 2 ani, calca, face curatenie in casa: atat. Prietena mea gateste, spala, face piata si se ocupa de celalalt copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Asadar:

1. O doamna nu discuta in public despre personalul domestic. Il concediaza pur si simplu. O doamna are lucruri mai rafinate de facut decat sa-si barfeasca menajera (cea mai de jos in "ierarhia" personalului domestic). Daca vroiai sa afli care sunt "scorurile" intrebai pur si simplu sau, mai simplu: suni la o agentie de plasare si afli.
2. O doamna, cat ar fi de ocupata, nu-si lasa toata "casa" pe mana unei menajere cu 6 clase, care pe deasupra mai este si obraznica. In fond, exista curatatorii care vin sa-ti ia rufele de acasa, exista firme profesioniste de curatenie, facturile pot fi platite si online... Oricat de trivial ar suna toate astea.
3. O doamna nu discuta in public despre bani la modul epatant la care-ai facut-o tu.
4. O doamna nu-si lasa copilul in grija unei menajere cu 6 clase ci angajeaza o bona cu o oarecare educatie si, mai tarziu, daca este cazul si bona nu mai face fata standardului, o guvernanta cu multa educatie. Pe vremuri, noii imbogatiti angajau domnisoare de familie foarte buna care sa le educe copiii.
5. O doamna nu "da" din casa - ce sa-ti spun, cazuram toate pe spate de invidie/admiratie ca tu traiesti pe picior atat de mare ca-ti cade rangu' sa te apleci sa-ti culegi bulendrele de marca insirate prin casa. E ridicol si ilar.

N-ai decat sa te superi cat vrei, n-ai decat sa dai ochii peste cap cat vrei, n-ai decat sa te vexezi cat doresti... Astea sunt tzopisme. Si pentru asta ai primit raspunsurile "romanesti" de mai devreme.

Honi soit qui mal y pense...

Esti de milioane!
Din punctul meu de vedere, ai pus punctul pe "i".

Revenind la subiect, am si eu o nedumerire...
Io mi-s plecata din tara de aproape 20 de ani maine-poimaine. In acesti ani, am invatat de mi-a crapat capul, am terminat cateva scoli si facultati, am lucrat intr-una... dar tot nu mi-s plina de bani.
Va intreb si eu (mai mult sau mai putin shocata) cum reusiti sa va permiteti bone peste bone si menajere peste menajere acolo, in Romania? Din cate stiam io, nivelul de trai in tara este sub cel al Canadei, de exemplu. Aici foarte putine "tanti" isi permit sa plateasca 60-80$/zi o menajera sa le lustruiasca podelele sau geamurile in casa.
Io sunt menajera la noi acasa. Ziua de vineri este "sfanta" pentru mine: dau cu aspiratorul, frec budele si dusurile, spal peste tot, fac mancare, strang, etc. Asa de tare m-am tampit ca a ajuns sa-mi placa "sportul" asta.

Cat despre bona... io nu am auzit pe nimeni in cartierul pasnic in care locuiesc sa aiba bona. Exista gradinite, asta da. Dar sa ai o tanti care sa se ocupe nonstop de copil... nu am vazut inca. Probabil Celine Dion sa aiba asa ceva, dar ea este un caz aparte.

Le rog si eu pe cele care locuiesc in afara tarii sa-mi raspunda sincer: va permiteti sa angajati bone sau/si menajere?

Emma INVINGE cancerul!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Si eu la fel ma intreb, nici noi nu ne permitem bona/au-pair/menajera. Eu sunt toate alea. Adevarul e ca nici nu as vrea pe cineva in casa sa ne spele chilotii sau sa imi hraneasca copilul.

Chiar ma mir ca in ziua de azi nu mai pot parintii sa iasa la capat fara ajutoare, chiar asa sa fie sau e comoditate maxima?
Mama ne-a crescut singura si a lucrat dar niciodata nu am avut menajera, bona.Am mers la gradi devreme,la 2 ani, mai aveam o vecina care ne mai supraveghea fara sa fie platita ca era prietena mamei si a fost ok. Acum trebuie, bona pt copii, menajera pt casa, cineva sa plimbe catelul, altcineva sa iti faca cumparaturile(personal shopper)...ce urmeaza? partener platit pt sex cand sotul/sotia e prea obosit(a) de la servici?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

blue eyes, astea sunt preturi de Italia. In Romania o bona ia cam 7-8 milioane pe 9 ore (copil+ cele trebuincioase lui). Exista si care fac si menaj in timp ce doarme copilul, dar sunt rare cazurile. Asta fara carte de munca sau alte obligatii. Evident, in astea 9 ore mananca din frigiderul familiei.

Mergi la inceput

Eu am dat exemplul prietenei mele pentru ca am inteles ca in Romania preturile sunt asemanatoare.

Mergi la inceput