despre bone
Raspunsuri - Pagina 12
Teodora D. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui conchita eu va propun sa revenim on topic: ce-s alea cupe preformate? ![]() |
Niste cupe ca de sutien incluse in rochie, ca sa faca sani frumosi.
Li_am, daca menajera sau bona sau ce-o fi iti spune ca vrea sa isi mai ia un job inseamna ca iti transmite sa ii maresti salariul. Ca o pastrezi sau nu numai tu poti hotari.
sinzi_ana spune:
Io-s clar invidioasa...pentru ca si eu imi arunc hainele pe unde prind, la fel si sotu si copilu' si mai nou si cainele (nu haine ca nu il imbracam, da' jucarii, labe murdare si alte asemenea)...
Cand realitatea cruda ma izbeste ca nu e nimeni sa le stranga dupa mine, si tot eu cad de menajera cu 6 clase...le strang si de ciuda le bag la masina de spalat cu temp inalte sa ucid toti microbii
...ce scot...este lesne de inteles: sosetele sotului roz, hainele copilului in 3 culori in loc de una, si bluzele mele care ar strange si un copil de 4 ani
(din fericire, cel mai scump articol de imbracaminte sunt niste sandale roase de caine pe care am facut nebunia sa dau $150 onsale /va zic si firma daca e de interes
)
Acu ma gandeam ca soluia e bineinteles o menajera...dar vad ca nu rezolv nimic : din latz in putz...
Asa ca am gasit solutia:
1. Divortez
2. Dau copiul la internat (mai tarziu o scoala militara)
3. Leg botul cainelui (cu niste tape) si il incaltz
4. Tin hainele pe mine o saptamana / doua (sunt in stare totusi sa le ridic o data la 1/2 sapt)
Sinzi
4+, Radu si David
psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze
anca74 spune:
| citat din mesajul lui qsar Asadar: 1. O doamna nu discuta in public despre personalul domestic. Il concediaza pur si simplu. O doamna are lucruri mai rafinate de facut decat sa-si barfeasca menajera (cea mai de jos in "ierarhia" personalului domestic). Daca vroiai sa afli care sunt "scorurile" intrebai pur si simplu sau, mai simplu: suni la o agentie de plasare si afli. 2. O doamna, cat ar fi de ocupata, nu-si lasa toata "casa" pe mana unei menajere cu 6 clase, care pe deasupra mai este si obraznica. In fond, exista curatatorii care vin sa-ti ia rufele de acasa, exista firme profesioniste de curatenie, facturile pot fi platite si online... Oricat de trivial ar suna toate astea. 3. O doamna nu discuta in public despre bani la modul epatant la care-ai facut-o tu. 4. O doamna nu-si lasa copilul in grija unei menajere cu 6 clase ci angajeaza o bona cu o oarecare educatie si, mai tarziu, daca este cazul si bona nu mai face fata standardului, o guvernanta cu multa educatie. Pe vremuri, noii imbogatiti angajau domnisoare de familie foarte buna care sa le educe copiii. 5. O doamna nu "da" din casa - ce sa-ti spun, cazuram toate pe spate de invidie/admiratie ca tu traiesti pe picior atat de mare ca-ti cade rangu' sa te apleci sa-ti culegi bulendrele de marca insirate prin casa. E ridicol si ilar. N-ai decat sa te superi cat vrei, n-ai decat sa dai ochii peste cap cat vrei, n-ai decat sa te vexezi cat doresti... Astea sunt tzopisme. Si pentru asta ai primit raspunsurile "romanesti" de mai devreme. ![]() Honi soit qui mal y pense... |
Esti de milioane!

Din punctul meu de vedere, ai pus punctul pe "i".
Revenind la subiect, am si eu o nedumerire...
Io mi-s plecata din tara de aproape 20 de ani maine-poimaine. In acesti ani, am invatat de mi-a crapat capul, am terminat cateva scoli si facultati, am lucrat intr-una... dar tot nu mi-s plina de bani.

Va intreb si eu (mai mult sau mai putin shocata) cum reusiti sa va permiteti bone peste bone si menajere peste menajere acolo, in Romania?
Io sunt menajera la noi acasa. Ziua de vineri este "sfanta" pentru mine: dau cu aspiratorul, frec budele si dusurile, spal peste tot, fac mancare, strang, etc. Asa de tare m-am tampit ca a ajuns sa-mi placa "sportul" asta.

Cat despre bona... io nu am auzit pe nimeni in cartierul pasnic in care locuiesc sa aiba bona.
Exista gradinite, asta da. Dar sa ai o tanti care sa se ocupe nonstop de copil... nu am vazut inca. Probabil Celine Dion sa aiba asa ceva, dar ea este un caz aparte. Le rog si eu pe cele care locuiesc in afara tarii sa-mi raspunda sincer: va permiteti sa angajati bone sau/si menajere?
Emma INVINGE cancerul!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
a_alinta spune:
uite ca eu stau acasa din cauza crizei mondiale, si am bagat nasul la subiectul asta... adica am timp sa imi pierd timpul ....
daca actiunea se petrece EVIDENT in romania, eu stau si ma intreb de unde aceste apucaturi, de hainele ce le scoteam de pe noi raman acolo unde au cazut.... ca avem bona, menajera, femeie de servici sau cum s-o numi ea acolo, platita prea mult sau prea putin...asta poate doar daca am vazut la parintii nostri acest lucru..parinti care probabil au fost si ei oameni de succes si nu au avut timpul sa ne educe...
cu atat mai mult cu cat avem un job ce implica neuronii si nu muschii.. adica , daca n-am vazut in casa ca unde imi pica chilotii acolo raman, si nu ma aplec dupa ei ca are cine....pe bune ca degeaba am cea mai tare slujba de avocat... dar macar sa ma aplec sa imi ridic chilotii de pe jos il consider ca un mic exercitiu de gimnastica...
si mai si pun intrebarea asta pe un forum!!!...si mai astept si raspunsuri care sa imi dea dreptate!!!
li-am , eu iti dau un raspuns in romaneste...pentru ca in limba asta ai pus intrebarea..dar nu il interpreta ca un raspuns romanesc...
ci pur si simplu ca un raspuns...
numai daca esti deasupra ei cu gandirea , vei intelege cine e proasta..tu sau ea!?
p.s. chestia ca o tin de 10 ani ca i-am promis lui mama... sa i-o spui altuia...cand nu-ti convine de cineva , ca bona sau menajera..sau femeie de servici ..il dai afara indiferent de ce promisiuni ai facut..si ca dupa 10 ani a inceput sa te "santajezeze" ..o fi stiind ea de ce....
sorry..dar degeaba esti avocat!!!
Natasa spune:
| citat din mesajul lui Clover Actiunea se petrece evident in Romania. In alte parti nu e nevoie sa mergi la ghiseu sa platesti facturile. Ca nu cred ca face menajera plati online, ca le-ar fi facut li_am direct. E destul de clar si din alte detalii ca e vorba de Romania. |
Si in Romania de ce nu-si plateste facturile online, isi rupe unghiile? :) Ca noi doar intretinerea o mai platim offline :) Daca te uiti bine la topicul asta, menajera cu pricina e doar pretextul de a discuta ce multi bani are autoarea si cum nu-i respecta individa cu 6 clase.
Marina spune:
cum subiectul nu mai e despre cat merita menajera obraznica imi permit si eu un mic off topic care m-a marcat de-a lungul existentei mele. Avem un prieten olandez care s-a indragostit el acum multa vreme de Romania si de romance
. Omul marinar de meserie a inceput sa invete romaneste si asculta prin porturi in radiotelefon daca se aud conversatii in romaneste. La o bere doua intr-o seara il intreb ce parere are de marinarii romani si imi raspunde ca sunt baieti super dar au o ciudatenie....in radiotelefon se striga "ai nostrii , ai nostrii" si dupa ce afla care cine e prima intrebare e unde lucrezi si cat castigi. Parerea strict neutra a unui strain care iubeste sincer Romania.
Cu tot respectul avem mania fuduliei (sa zic show off sa nu ma raportati?
)si a minimizarii muncii altora. Mie bona mi se pare o persoana extrem de importanta in familia de azi , daca am incredere sa-i las copilul meu pe mana ii datorez tot respectul din lume indiferent cata scoala are.
Marina spune:
forumul e forum nu viata reala...si uite asa sub pseudonimul unui nick ii spui omului ce ai de spus. In viata reala nu prea iti permiti sa spui cuiva ca o ia razna taman din motivul mult discutatei educatii.
a_alinta spune:
cine are pretentii??? de la cine? raspunsurile cred ca nu au fost suficient de concise, nu ca au fost barfe sau jigniri...
in final si la urma urmei, eu dau raspunsul la intrebarea pe care li-am a pus-o, raspuns la care cred ca a fost pregatita de la inceput sa il primeasca, ca altfel nu mai punea intrebarea....
raspunsul meu e scurt si la obiect: menajera nu e obraznica!
as fi fost curioasa sa aud si parerea menajerei, bonei, sau ce o fi ea acolo la intrebarea "Patroana desteapta sau sunt eu proasta?!"
a_alinta spune:
dar se pare ca pentru cea care era curioasa daca are sau nu menajera obraznica subiectul s-a inchis....
ramane sa va da-ti si voi cu parerea...
off topic si sub spirit de gluma ( nu misto):
clover, faci parte din biroul ei?
monabella spune:
nu-mi vine sa cred ce citesc aici! Probabil ca e in firea romanului sa show off, dar de aici pina la ce am citit pe acest topic e o cale lunga... Cui ii pasa ce garderoba si cit cistiga li_am?
Treaba ei cit munceste, cit cistiga, de ce isi lasa hainele peste tot, de ce are menjaera/bona sau de isi permite asa ceva etc... my God! AU trecut 20 ani si tot nu ne-am civilizat, zau!
Femeia a pus o intrebare. stind jumatate de an in afara tarii normal ca nu mai stie preturile. E normal sa aiba nemultumiri fata de ea si e valabil probabil si reciproc. De la a-i raspunde la asta pina la invidie, jigniri si cuvinte urite... e o cale lunga. SInt profund dezgustat de cum gindesc unele forumiste.
In fine, ca sa-i raspund fetei din canada care se intreaba cum de isi permit romancele bone si menajere: in primul rind e alta cultura; in Ro se sta acasa cu copilul 2 ani dupa ce se naste. La noi 6 saptamini. Mai stiu lume care are nannies dar majoritatea cunoscutilor mei au baby sitter, de regula adolescente pe care le cheama daca au de mers undeva.
In afara de asta in Ro salariile in firma multinationale sin bunicele si sa nu crezi ca nu fac si ei eforturi financiare pt a plati o bona care merita. In definitv cind eram inca in tara am avut si eu bona la copil si nu ma dadeau banii afara din casa. Pur si simplu insa nu exista nimic cu program prelungit sau after school program sau mai stiu eu ce exista aici.
Stiu oameni in sua care au adus/aduc bone din tara lor cind au copii. Am actualmente o vacina din Ro care e in sua la o cunostinta pentru 6 luni pe post de nanny. habar nu am cit e platita insa locuieste cu ei si practic are grija de copil 7/24.
In privinta menajerelor (bune) nu merry maid sau mai stiu eu, informatia e pe circuit inchis. Se merge pe recomndari si pe cuostinte. Ultima menajera buna pe care o stiu eu venea de 2 ori pe sapt, dadea cu apiratorul, stergea praful, spala si calca, pentru cam $15/h. De regula statea 4 ore. Odata am intrat in casa la o cunostinta si era atit de curat incit am exclamat cu voce tare cum poate fi asa de curat in casa unui barbat (era pensionar). Omul imediat s-a schimbat la fata si a zis: degeaba ma iei cu aluzii, menajera mea nu accepta clienti noi. Asa si e cu cele bune. Indiferent cite clase ai, munca nu e o rusine iar daca esti om esti tratat ca atare si cu respect.
Si tot apropo de nedumerirea fetei din Canada. Eram la masa de craciun la mine la servici impreuna cu seful meu, indian si cu nevasta-sa, profa de mate 9tot indianca). din vorba in vorba imi spune femeia ca in in India familia ei are servitori (fara sa fie cine stie ce bogati; tac-su era prof universitar) si cind au venit ai ei in vizita la ea au zis cu mirare: cum, tu speli singura WC-ul??? Pe aceste considerente ai ei puteau sa ii plinga de mila or something...
Pur si simplu in India munca de servitor e platita f. putin incit isi permit foarte multi. Cred ca lucrurile nu tb. amestecate. Fiecare are viata pe care si-a croit-o.