despre bone

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Pun pariu ca alea 2,3,4,5 limbi straine care ar fi prinse ca apa pana la 3 ani se uita ca apa in desert pana la 15 ani daca acel copil nu le foloseste curent. Si curent nu inseamna ocazional. Ma rog, fiecare isi indoapa copiii cum vrea si cu ce vrea.

AB, nu ai priceput sau te faci ca nu pricepi. Practic qsar a facut-o pe li_am toapa parvenita pe fata. Sa citam din qsar ca e un clasic"Astea sunt tzopisme" La cate fite are si la ce vibratii de original si spita veche si nobila transmite, asa ceva nu se face. Plus, in sistemul meu de valori, ca sa scrii cu tz sau ai sub 20 de ani( nu cred ca e cazul), sau pretentiile de etalon de stil ar trebui sa fie diminuate cu privire la locul in acea ierarhie.

Q scrie asa ca o amuza. Si eu scriu prostindu-ma in romana. E probabil copilaros, dar nu ma pot impiedica.
Cand o da Q din casa sa ma anunti sa vin sa rad. Deocamdata o stiu pe Q de multisor pe site si numar pe degetele unei maini cate informatii personale am (cred ca patru: stiu cati copii are si cum au aparut in viata ei, stiu doua activitati de timp liber care-i plac excluzand cititul si mai stiu cam cu ce se ocupa asa ca domeniu larg) dar am citit cu placere n-spe mii de alte lucruri scrise de ea.
A spune despre tine e mare saracie. O poti face de necaz, de prostie, de bucurie si de lipsa de mai orice altceva mai telectual. Eu o mai fac . Da se presupune ca daca platesti bona non-stop apai faci ceva mai fain cu timpul tau, nu?

Si nu cred ca madame Q o zis ca ea e de vita nobila. Aluzia la cum ziceau bunicile noastre...ma conduce la alte concluzii.

Si legat de facutul tzoapa. Asta e. Toapa e in primul rand o contradictie de esenta si aparenta voita. Nu-i toapa lelea Ioana care sta pe prispa cu lelea Maria si isi spun necazurile.

Acum legat de educatie. Nu ma mira ca strugurii sunt acri legat de limbi. Bineinteles ca este un efort. Cu indopatul nu merge. Adica copii invata mai multe limbi deodata. In fiecare zi, nu ocazional si nu cateva ore pe zi. Ci continuu se vorbesc un numar de limbi in casa. Cine a zis ca se poate usor? Ca daca ar fi nu s-ar mai plati si greu gasi o persoana calificata daca tu nu poti sau nu stii sa o faci. Asta-i arta... sa fie natural educat. Da cata munca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Ce am vrut sa subliniez a fost faptul ca mie mi se pare ca este recompensata destul de bine pentru ce calificare are si ce munca face (necalificata, orice ati spune).

Te-o soca pe tine dar uite o bona calificata bine castiga cam cat un profesor universitar in vest. Asa vreo 3000Euro pe luna sau 80k aici.
Te uimeste? Pe mine nu. Nu vorbesc de dadaca cu ora ci de cea interna care se deplaseaza dupa cum vrei tu. Este responsabila de copil zi i noapte ca-i sanatos au bolnav si tu nu poti/nu vrei sa vii.

http://www.simplyhired.com/job-id/a56j6gltya/live-in-jobs/ Oferta job la 87k

Si ca sa nu zici ca inventez uita-te la pay-scale:
O nanny buna ajunge la 16 $ pe ora. Daca-i 24 de ore din 24 si 365 de zile pe an... ajunge la 140K pe an.
http://www.payscale.com/af/calc.aspx?job=Live%20In%20Nanny/Governess&city=New%20York&state=NY

No este un lux pe care nu si-l permit toti. Ca doar nu gasesti pe toate drumurile absolventa de facultate (ca sa poata educa) dulce dragastoasa cu copii si nu cu sotul, sa o placa si asculte copii si libera sa alerge dupa tine. Fara viata personala mai deloc.

Altfel ai bona pe care o meriti si poti sa ti-o platesti. Eu am spus ce m-ar interesa pe mine in trade-off intre ideal si ce pot plati. Orice mama care sta acasa si are casa luna si copii inteligenti e obosita rau. Si da in US se spune adesea ca o stay-at-home mom cam la 100k valoreaza.

Off-topic cat despre mine. Eu draga mea nu-s nici doamna, nici diplomata si nici nu pretind ca-s altceva decat sunt. Pe mine m-or crescut in principal mama si bunica materna. Prima generatie incaltata s-o femeie cu patru clase. Educatie taraneasca si stricta.
Rezumata de birjarul frantuz... pentru coana Chiritza "il neu fo pas pete pliu o que ton q "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

In cele din urma, in ce tara se petece " actiunea " platii si a prestarii acestor servicii ?!
li_am vorbeste despre plata in leii nostri romanesti, apoi ca este stabilita in alta tara.

Ce chestie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Mesajul lui qsar mi se pare oripilant

Oripilant? Esti sigura?

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Da, oripilant. De cind sint in SUA (si sint de aproape imediat dupa revolutie) mi-e perfect indiferent daca cineva imi flutura chestii finaciare pe la nas. Ce treaba am eu cu asta? Sincera sa fiu nu am sesizat nimic nelalocul lui in postarea initiala a fetei si efectiv mi-a cazut fatza vazind atita rautate din partea celor care au raspuns!!! Asta e clar sindromul capra vecinului.

De altfel mai cred ca mai toata lumea de pe acest forum a stat macar o data in viata in hoteluri scumpe, macar in Turcia sau mai stiu eu pe unde mai merg europenii la mare.

La urma urmei Missoni nu e asa un designer scump sau faimos si da, se gaseste in magazine de lux, so what?
Si - pt cei neavizati, un chanel e mult mai scump decit un Misoni. (se vede ca-s abonata la Vogue, nu?)
Li-am succes in gasirea unei noi menajere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

AB, multumesc pentru detalii in legatura cu bonele .

Este pentru prima data cand ma gandesc serios la bone si eram revoltata sa descopar ca, in secolul 21, o bona care sa se ocupe asa cum trebuie de un copil este considerata o sluga, care sa zica mersi ca a fost angajata (ca oricum piata geme de bone pricepute...).

3000 de euro pe luna pentru o bona care sa nu dreseze copilul in functie de ora la care la teveu e telenovela sau inmormantarea vreunei vedete , mi se pare un pret ok.
La o adica, poate fi perceput si extra-charge, daca bona e nevoita sa tina lectii de oleaca de psihologie parintilor care nu au rabdare cu propriul copil .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

In cele din urma, in ce tara se petece " actiunea " platii si a prestarii acestor servicii ?!
li_am vorbeste despre plata in leii nostri romanesti, apoi ca este stabilita in alta tara.

Ce chestie !

Vezi daca incepi sa cetesti si detaliile proiectului financiar

Denizel

E super-troll subiectul dar macar asa vedem cine se uita fascinat la "din viata vedetelor" si cine vrea particica lui de glorie

In rezumat...la rochii ne-am uitat, ochii i-am clatit. Acus cine vrea sa revada Mary Poppins ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

eu va propun sa revenim on topic: ce-s alea cupe preformate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Ce chestie !

Vezi daca incepi sa cetesti si detaliile proiectului financiar

Amuzant !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Cand m-am apucat de citit subiectul asta era la generale, intre timp (dupa schimbat copil, hranit copil, iar schimbat copil, jucat cu copil si culcat copil in sfarsit) a ajuns la scoli, gradinite samd desi nu vad nici o legatura. In fine, intrebarea mea e una singura: care dintre voi si cu ce drept decideti care e doamna si care nu? Si va rog, argumentul sa nu fie ca a vorbi despre bani nu se face in cercurile...inalte.

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Sint un fel de cupe 'turnate in buret' (nu stiu cum sa explic), tari, care nu trebuie indoite si care se folosesc de regula pt sutiene fara bretele sau pt. rochii de seara. Intr-adevar daca le indoi, speli, calci sau mai stiu e ce se duc naibii rapid.

Mergi la inceput