despre bone

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Da. Eu (ma supar).

Bine ca trebuia tu repede sa-mi reamintesti ca-s munti intre mine si tine si plantatii de cumpeni absurde :-))))).

Q, eu sunt sigura ca rochitele alea vin excelent pe anumite siluete, combinate cu anumite personalitati, anumite zdranganele si anumite parfumele :), da' asa, strict dupa cum crez io ca arata aruncate pe jos dupa dezbracare, nu condamn "dobitoaca" (multu', Mihaelka!!) ca a incurcat borcanele :D.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Daca pun obsesia fostei menajere de a spala perdelele la 3 sapt, cu cate o cutie de Calgon, rochiile alea sunt caca-maca pe langa pagubele facute de a noastra.

La noi menajera e impropriu spus, ca vine de max 2 ori pe saptamana la curatenie si atat. Si aia o face cum are chef, da' bine ca nu fura.... si face ce nu fac eu, asa ma consolez de vo 2 ani si nu ma mai enervez.

Cum era bancu' ala "Ba, a noastra-i mai frumoasa"

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clover
Cu remarca "Io ti-am zis ca nu-ti dai seama ce inseamna "a avea grija de un copil" ... te-am plasat in ierarhie sub nivelul meu.

Mi-ai frant inima .
...si eu care credeam ca o sa stau sa lenevesc multumita si fericita akasik weekendu' asta... .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:

ilse, sa enumeram
politica, muzica, carti, copii chiar, calatorii, unele mai superficiale, unele de interes general, altele mai adanci, dar niciodata unele atat de personale cum ar fi:religie, orientare sexuala, situatie financiara

Muzica si cartile citite depind de studii=bani si de experienta generala de viata=bani; discutile despre copii aduc desigur aminte despre ce activitati are micutul=bani/cate lb straine face=bani/ce sporturi practica etc. = bani; calatorii = bani;
intelegi? lumea ta buna se bazeaza pe bani, desi totul este codificat, nu explicit. Intr-un mediu extem de politic corect, pentru ca macar atat putem mima din societatiile vestice. Desigur, nu zic nimic original, au scris unii mai destepti carti pe tema asta.

Clover eu ma refeream la faptul ca in anumite cercuri realizate financiar se poate discuta ok, corect politic daca vrei, dar fara a etala banii nu ca ei reprezinta lumea buna.

Lumea buna o definisem altcumva:

OMG, credeam ca aproximativ 90% de pe forumul asta stie ca "lumea buna"=lumea cu bani, bani multi sa ne intelegem, hai nu de un Missoni dar macar de un Chanel cum spune Doamna mai sus.

Lumea buna in acceptiunea mea si probabil a multor altora este cercul de oameni care ne influenteaza tuturor viata intr-un mod pozitiv, ne inalta spiritual, avem ce invata de la ei, isi pun amprenta asupra societatii, etc, etc...nu inseamna ca au automat bani, nu inseamna ca reprezinta puterea=statul in mod automat

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Dar ce e frumos si lui Dumnezeu ii place.

Nu-i nimic ca vorbim despre haute-couture, oare cui nu i-ar place, chiar doar sa admire, ceva frumos?

uite si chanelu:
http://www.chanel.com/fashion/7#7

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Citat:

O sa pice situl astora de la Missoni azi cu atata interes pentru hainele lor. Obsesia asta nu va zice nimic despre Domniile Voastre?

Curiozitatea inseamna inteligenta .
Plus ca empatia nu poate fi dezvoltata fara cunoastere .

P.S. Permisele pt. biblioteca se dau pe para lately?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Citat:
qsar, da e adorabil pentru ca peste 20 de ani acea bona/menajera sau viceversa poate fi pentru copil lumea buna. Cineva care chiar daca vorbea in regionalisme si dezacorduri( cum a descoperit la scoala) i-a oferit afectiune autentica si a avut grija de el. Cu putin noroc afectiunea respectiva il va invata sa relationeze cu oamenii si altfel decat cea a mamei mereu obosite/stresate/cu o zi lunga la birou.

Orice copil isi aminteste cu drag de bona buna. Da' nu vad de ce este adorabil ca un copil sa vorbeasca si sa se poarte ca un troglodit numai ca sa aiba amintiri tandre la maturitate... Mie, zau, nu mi se pare adorabil, mi se pare trist. La fel de trist cum mi se pare ca mama obosita/stresata/cu o zi lunga la birou nu observa ca pustiul ei petrece atat de mult timp cu menajera/bona incat ii copiaza comportamentul. Daca tot este nevoita sa lucreze foarte mult* si sa lase copilul in grija altcuiva, macar sa fie atenta pe mana cui il lasa. Asta este parerea mea.

* - in ideea ca munceste mult, castiga mult, deci isi poate permite sa plateasca o femeie in casa. Pentru ca daca munceste mult si castiga putin si este nevoita sa angajeaze pe cin' se nimereste, atunci, zau, nu se merita.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
pe cand femei(in general) care pot avea grija decent de un copil sunt garla. Asta e realitatea.

off-topic:
ei, na! asa crezi tu? eu am cautat vreo 9 luni bona pentru fetita mea si ma oripilam cand venea cate una care facea dezacorduri gramaticale. sau cand veneau altele care isi negociau cate 2 ore salariile, drepturile si obligatiile si alte cele... timp in care nici macar o privire nu aruncau catre fetita care statea in bouncer sau in bratele mele. nu mai zic sa o ia 2 minute in brate, ca doar inca nu le plateam, deci nu intra in obligatia lor, nu?

on-topic:
li-am, eu nu cred ca ea e obraznica si nici tu proasta. ea probabil nu se mai ajunge cu banii, iar tu probabil ca avand atatia bani nu realizezi ca 1300 ron/ luna inseamna ft putin (sa stii ca nici rochiile din obor nu costa chiar 1 ron bucata chiar daca nici 600 euro, asa cum iti permiti tu). ea crede ca munceste mult ptr banii astia, tu crezi ca o platesti mult ptr cat munceste. adevarul e undeva la mijloc, probabil.

eu ii dau bonei fetitei mele, pentru un program de 9- 17, cat ii dai tu menajerei. nu face absolut nimic altceva, nu mi-ar placea sa neglijeze copilul pentru a-mi lua mie ochii cu stralucirea gresiei sau sa-mi gadile burta cu vreo mancare gustoasa. si cand vine dimineata gaseste curatenie luna in casa si jucariile toate la locul lor. si imi si invat fetita ca e frumos ca EA sa tranga jucariile si sa le puna la locul lor, nu "d-na dio". ea practic sta cu mariuca de la 9 la 14, cand o culca. si cu toate astea, pentru faptul ca stau linistita la serviciu si sunt sigura ca fetita mea nu primeste vreo palma si nu invata sa spuna "e frumoase frunzele"; pentru ca fetita mea rade si se duce sa o pupe cand o vede; pentru ca uneori in week-end intreaba "vine dio?" sau pune deoparte cate o floricica pentru ea... pentru toate astea uneori mi se pare ca o platesc prea putin!

in mesajul tau eu nu inteleg de ce o mai cari dupa tine prin lume... tu stai toata ziua cu copilul, ea doar il adoarme seara sau ii mai face cate-o baita. chiar nu ai putea face tu astea? economisesti bani de aici.

nu inteleg de ce vine la tine cat voi nu sunteti in tara. sta cu copilul in perioada asta? daca nu, ce face? ca doar nu o face zilnic, 8 ore, curatenie intr-o casa nelocuita? propune-i sa vina doar 3 zile/ saptamana pe acelasi salariu, in restul de 2 sa faca menaj la alte case. tu ai mereu curat in casa, ea are mai multi bani.

hai, nu pot sa cred ca nu te gandesti si tu la solutii de-astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

pana am scris eu a mai scos Clover o perluta... tu chiar nu ai copii, nu? eu inteleg asta din fiecare fraza a ta.

sper din suflet sa iti schimbi repede opinia pana faci primul copil. succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
woaaaa, am cazut cu scaunul de uimire...stii, ca tzaranul care intra prima oara la luvru... eu la aspectele asta nu m-am gandit...vezi, tu esti rafinata. mie mi-a sarit in ochi prima oara nedreptatea situatiei, nu am bagat in seama fineturile. daca nu v-as fi citit comentariile de inceput, as fi trecut razant peste rochite de n dolari si camasi si cinci stele si alte minuni, ca daca nu ma intereseaza, nu observ.

Nici eu nu am observat detaliile privitoare la bani.

Mergi la inceput