America (157)
Raspunsuri - Pagina 10
IoanaN spune:
miericica
am baut un pahar de pepsi si nu ai mi-e somn
ce colegiu ai terminat tu?
ai spus exact ce am spus si eu, dar mai academic :)
ca sa jungi sa obtii bachelor science in nursing tre sa ai musai college of nursing... ca sa devii RN...si nu alt college
or fi la voi in stat acolo mastere pt practical nuse sau ceva dar la practical nurse nu-ti tre master...:) nu stiu despre ce vorbesti si poate vrb gura fara mine...dar iti zic sigur ca si doctorita daca esti...nu poti sa practici nursingul si tre sa iei scoala de la inceputul ei, separat de ceea ce ai facut pana atunci (desi ca nurse, poti sa continui inca 2 ani pentru medicina)...sunt doua meserii paralele, dar diferite din anumite puncte de vedere...
eu sunt RN si mi-am propus sa fac ce vrei tu sa faci acum, dar tu poti asta numai cu licenta pe care o obtii dupa ce dai NCLEX-ul, ca sa dau NCLEX-ul tre musai sa ai college of nursing terminat sau sa ai echivalate studiile din ro pe nursing si tre vreo 4 examene de trecut CGFNS - numai aici sunt vreo 3, IBT-ul si NCLEX...
daca vrei sa fii RN...cred ca ti s-ar potrivii de minune! atentie insa ca sunt mai multe tipuri de nurse...Rn e pozitia cea mai mare care o poate atinge un nurse... si de-aia zic vezi despre ce program de nursing este vorba
ca la RN tre sa iei scoala de la capat
oof ma duc sa incerc sa adorm, miere voi urmati cu crestinizarea micutului...sa fie intr-un ceas bun si sa ne feresasca Dumnezeu de necazuri...
miereamara spune:
Ioana, la University of Fl unde sunt eu, cerintele pt BSN accelerated track sunt alea de le-am enumerat mai devreme, nu tb sa ai college of nursing inainte, pt ca ala e practic college of nursing, doar ca e un program accelerat de 5 semestre, respectiv un an si ceva. Exista si un program normal de 4 ani. Pt master ajunge acest BSN accelerated track, e considerat undergraduate degree in nursing.
Uite aici mai multe informatii
http://www.nursing.ufl.edu/prospective/index.shtml
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
sinzi_ana spune:
Mai, aseara cand ma plictiseam nu puteati sa imi tineti de urat??? TRe sa am insomnii la 3am sa ma entrainment pe DC Dar las' ca vine maine sotzu bronzat din cruise cu maiou roz
Ioana, succes maine la Crestinat!!!! Abia asteptam poze!!!! (si eu am 2 specimene de vor sa faca dar le ia 2-3 sa se apuce...macar David sa fi fost mai fasnetz...dar si el percuteaza dupa un anume timp de "contemplare" sa ii spun asa...sotzu la fel...face la a 7-8-a rugaminte spre enervare)
Ramona, si eu ma gandeam la fel...sa pun ceva ce manacam destul de des si ne place crud...sa le pot culege din curte...Pana acum am rosii (si cherry si galbene si obisnuite) ardei, varza, o mazare, capsuni, ardei iuti, marar, patrunjel, am pus si eu leustean, loboda...acu vad ca ies!!!! Spui ca cresc strugurii???? De care? Din cei care se agatza??? Ah...innebunesc dupa boltele de vie...dar nu cred ca ar merge la climatul nostru...mereu cald...? Am pus si ceva trandafiri...dar i-a stricat Blaze...fraieru...rodea la ei si schelalaia ca se intzepa...si io l-am lasat de ciuda ca mi-a stricat trandafirii!!!!
ABurel, nu stiu cat de luna ai vazut pe la mine...hihi (vorba lui David "e iluzie optica")...hihi...ca desi imi place sa lucrez cu tzarana si in camp de mor, de abia ma urnesc sa fac smotru sau sa dau cu aspiratoru!!! Poate ma confunzi cu Mirela...la ea e luna totul Dar...sotu habar nu are ca e curat/murdar prin casa si nu observa/intereseaza...copilul nici atat...poate doar prietenii...dar ii scot repede in curte si nu apuca sa vada
Cat despre culori si spalat...mereu am avut in "dar" in a schimba proprietatile tzoalelor...ah...si nu calc indiferent de ce o fi...le ajunge umerasul camasilor sotului si acu la moda e mai "botzit" (vorba finului din Botosani). Si la fel...sotu habar nu are...evident ca nu o sa insist sau sa il invatz cu obiceiuri proaste
Sinzi 4+, Radu si David psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze
sinzi_ana spune:
Si eu cu viatza asta, si mutarile aferente am facut o multime de specialitati (pe langa fac din Ro care e vax litere) care mai de care...dintre care mai nici una dusa la capat (acu nu ma mai pot apuca de specialitatea pe care mergeam in uk...din motive de batranetze...tre sa ai max 31 de ani cand intrii in functie)
M-am gandit si io la nursing...da' aici in Florida, 90% pacienti ar fi 90+ si pe cuvant ca nu sunt age-ista, dar sunt atat de nehotarati sa le spun asa...incat nu as putea sa le stau la dispozitie cu zambetul pe buze...
Apoi ar fi teaching unde am experienta(am lucrat si in Ro si aici) si imi place la nebunie...dar cu copil/copiii mici acasa este foarte greu...imposibil mie care imi doresc mintea limpede si rabdarea putin incercata de altcineva pentru copilul/ii mei(egosita de mine) Inca sufar cand imi vad copiii de la clasa (la David la gradi) ca ma striga si ma imbratiseaza si imi e un dor nebun de ei...
Eh...si uite asa...ma invart in juru cozii
Sinzi 4+, Radu si David psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze
IoanaN spune:
...da miericio dar nu vei fi RN...esti vocational practial nuese si nu ai aceleasi beneficii...baga la RN, intereseaza-te si fa asta accelerat daca poti, desi la registered nurse nu am auzit de programe accelerate...hai tine-ma la curent...sa-mi zici daca ai nevoie de materiale ca orice nuse alegi sa fii tot dai nclex-ul...nu scapi, si-ti dau tot ce ai nevoie sa inveti plus ponturi...;) eu l-am luat din prima cu 75 de intrebari, asa ca-ti zic si tie la sigur ce sa faci...ca am trecut inaintea ta prin asta
va pup, fug sa ma pregatesc de botez
CRISMIR spune:
IOANA,distractie faina la botez...sa ne aduci poze!!!
Hai mai SINZI,nu mai exagera ca si la tine e curat,de cand stai acasa si mai mult...si la curte eu zic ca e mai greu sa pastrezi curatenia decat la bloc...am stat si eu la casa in Ro si stiu cum este
Ha,RAMONA,eu is ca tine,m-as baga intr-o cutie la calcurator si sa nu am treaba cu oamenii...proasta am fost ca nu am facut contabilitate,dar mama mea este contabil si toata viata a uart cifrele,desii la inceput le-a iubit....asa ca pe mine m-a facut sa nu ma ating de asa ceva...culmea,eu de cand am ajuns in America numai job-uri de astea am avut,unde trebuie sa lucrez cu oamenii.
Si ca tot vorbiti de scoala si de nurse,ma bate si pe mine gandul...dar am urat anatomia si biologia intotdeauna,cum oi' invata eu astea acum,si-n engleza?!...plus ca eu as vrea ceva nurse de birou...se poate????
SINZI cred ca noi pana la urma atata ne invartim ca nu mai facem nici o scoala..ah,dar daca vine IRINA in vizita sa vezi ce-o bombardam cu intrebari
Weekend placut la toata gasca!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
Ramona J spune:
AB
Ioana, distractie placuta la botez!
Sinzi, ai pus ceva pe acolo. Poate sa mai adaugi fasole verde si dovlecel. Cu strugurii ai noroc - cind le e cald sint si mai dulci!
Mirela, poti sa fii si nurse de birou, dar numai dupa ce treci si prin munca obisnuita de spital. Avem o prietena care are job de genul asta, e si foarte bine platit. A lucrat "obisnuit" ca si nurse, nu mult - dar a zis ca e obligatoriu.
Mie mi se potrivesc jobs astea de stat cu nasul intre hirtoage si cu contact minim cu oamenii. Daca ma bat toata ziua la cap devin nervoasa si nu-i de bine. Cind am contact mai rar cu lumea sint foarte draguta cu ei, probabil ca de la o vreme mi se face dor.
Mult prea tirziu am aflat ca din astea medicale nu mi se potrivesc deloc.
arminad spune:
Citat: |
Alina, in legatura cu meseria noastra, sa vezi ce-mi trece mie prin cap zilele astea. Ce-ar fi sa termin eu cu examenele de CPA si apoi sa renunt la meseria de contabil? Parca simt ca nu e ceea ce mi-ar placea mie sa fac toata viata. |
Hi,Hi..si io am patit d-astea cind eram tinaraPrima data in anul 1 de facultate cind era gata gata sa renunt ,mi se parea ca am nimerit unde nu trebuie.Apoi in prima mea saptamina de servici cind o babuta care iesea la pensie mi-a pus niste fise de carton in brate(erau varianta romanesca de Account Receivable) si mi-a soptit misterios la ureche ca pot sa ies la pensie de acolo asa cum a facut ea .Am plins o saptamina si-am vrut sa fug in lume Dar mi-a trecut si au urmat aproape 15 ani de satisfactii profesionale si materiale cum nu cred ca as fi avut in alta meserie plus sansa de a avea timp pt copii ,de a-mi potrivi programul dupa cum vreau eu ceea ce e extrem de important cind esti mama si n-ai nici un ajutor.
Asa ca nu e rea mai fetelor meseria si nici urita nu e ,am intilnit oameni extraordinari ,am servit cauze fantastice cind am lucrat pt not for profit ,mi-am folosit si antrenat mintea ,am fost foarte fericita cu ceea ce sunt si ce fac.
Acum e doar criza si in timp de criza orice slujba e greu de gasit mai ales pt cei care trebuie sa inceapa acum .O prietena de-a mea a venit acum 6 ani in America si si-a gasit in 2 sapt job fara nici un fel de scoala aici doar pe baza experientei din Ro .Au trainuit-o aia vreun an ,au trimis-o la scoala ,i-au platit si scoala ,nici ei nu-i venea sa creada .Dar era acum 6 ani si alta era politica firmelor .Priveau lucrurile pe termen lung ,adica un angajat valoros era un asset pe care nu iti permiteai sa-l pierzi ,te luptai sa il culegi tu de pe piata muncii sa nu-l ia altul si sa-i valorifici cit mai bine talentul sau experienta.Acuma se merge mai mult pe ideea ca angajatul sa "produca "din prima zi fara training ,cu costuri minime si eficienta maxima.E un compromis de ambele parti dar asa e in criza.
Alina ,sorry ca aud asa vesti dar eu zic ca va fii si bine ,e un mare cistig totusi ca ti-ai dat examenele acum cind sunt copiii inca mici .O sa le valorifici tu in mod sigur .
Eu nurse nu m-as fi putut face ca nici dinti copiilor n-am avut curajul sa-i scot ,i-as fii lasat sa cada singuri ,noroc cu sotu,e sarcina lui.Dar pt cineva caruia ii place e intr-adevar meserie bune.Mie mi-e drag sa stau cu nasul in calculator toata ziua ,niciodata nu obosesc de asta
corinadana spune:
Ramona Ralucai cand i au facut lexile ul mi au zis cate puncte are si a primit si lista de carti aferente punctajului ei.
Cartile acelea trebuie citite si la scoala da test pe computer din fiecare carte, in urma nr de teste date si trecute (depinde si a cata oara sunt trecute) ia nota la reading. Programul se numeste "reading counts". Au target saptamanal ptr nr de teste ce trebuie trecute. Fiecare copil cand acceseaza calculatorul in clasa intra pe lista lui.
Pe lista sunt carti la nivelul Ralucai + - 100 puncte. Nu se accepta teste la carti cu mai mult de -75 sub nivel, sau daca Ralu le da le da degeaba.
V am zis eu, teacher de anul asta este brici! dau test la absolut fiecare lectie la fiecare subject. In fiecare saptamana merg cam cu 6-7 teste plus reading counts.
Asa ca intreaba de lista aferenta nivelului lui!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca