America (157)
Raspunsuri - Pagina 9
Ramona J spune:
Ha! Deci ca sa stau linistita ma bate gindul sa rezolv si eu maieurile sotului.
Hilde, eu zic sa stai pe pace. Meseria ta e foarte faina, poti lucra si de acasa cind ai bebe. Daca totusi te razgindesti poate se gaseste o metoda sa pasezi degree al tau la alti nevoiasi. Mie exact asa mi-ar place, sa stau cu nasul intre cifre si sa nu dau ochii cu lumea. I love partea asta, cind nu trebuie sa am de-a face cu ei. Mi-era greu la job interviews, toata lumea asteapta sa spui ca esti team player.
Ai dreptate cu Sonicare, din asta avem si noi. Mie mi-e teama sa nu-mi sara "plasturii" de pe dinti, nu prea-l folosesc. Sotul meu avea si el dinti mai cu una-alta pe ei si acum stralucesc de la soare ma pot uita... Noi l-am luat mai ieftin prin prietenii nostri stomatologi (au discount), dar in magazin l-am vazut pe la $180. Poate au si alte modele mai ieftine, nu stiu.
Sinzi, uitasem ca ai intrebat de gradina. Sint necajita ca a venit un val de frig si s-ar putea sa ma fi muncit degeaba. As fi vrut sa acopar plantele dar e si un vint turbat de n-ar fi stat nimic pe ele. Asta este! Eu zic ca-i Ciuf de vina, ca din Colorado vin nenorocirile astea.
Mie imi place sa am ierburi, chestii pentru salata care sint mai scumpe la magazin si nu ocupa mult spatiu in gradina (rosii, ardei, castraveti), mazare ca o maninca direct de la sursa copiii (la voi s-ar putea sa-i fie prea cald, asteia ii place mai la racoare), fasole verde ca merge aici (in general e un chin sa cresti plante in TX), am pus si dovlecei ca-s productivi. Apoi poti pune "exotice" - gen loboda (thx Andrada) sau ce stii ca ti-ai mai dori si nu gasesti.
Nu stiu cit loc ai, noi am mai pus si pomi fructiferi (piersici, peri, smochin). Am pus citeva capsuni, zmeura, blueberries si struguri. Depinde cum ai loc. Capsunile se cam intind, zmeura, blueberries si via merg pe linga gard. E greu. Pamintul e cleios mai ceva decit plastilina, am dusmani la sol si in aer (iepuri, veverite, pasari - s-au cam infruptat din piersici anul trecut, au atacat si zmeura...).
La voi cred ca merge orice, e cald si e umezeala si sigur nu ai nici pamintul atit de nasol. Tu ce te-ai gindit sa pui?
Hilde spune:
Josepine, pretul e chiar bun.
Noi am platit mai mult ca am cumparat-o cand era noutate. Am luat si UV Sanitizer-ul.
IoanaN spune:
pup toate bolnavicioasele sa se faca bine si pe puiutii lor din burtici...pr philip, pe sanzi si pe adrina, mai boleste vreo fata?
sanzi te-am vazut [pup, sunteti o familie tare frumoasa
nu l-am ascultat pe puiutul tau ca e tarziu si stau cu Luca sin brate, Matei il legan pe picioare si in dreapta langa mine pe pat am laptopul si va scriu si va citesc si sper sa adoarma si ei mai repede sa apuc sa-mi fac si eu un dus pe ziua de azi...ca numai intr-o alergatura am tinut-o....ba la costco, ba dupa flori...ba dupa mama ma-sii ...va rog sa ma scuzati...dar sunt extrem, extrem de obosita si enervata... ca am sot bun da'... puturos,.. ar vrea el sa faca dar nu stie cum...si cand face mai rau strica si mai bine ma lipsesc...promit ca baietii mei vor face tot in casa ca niste fete...sa-si ajute sotiile nu asa...sa le-ncurce...
maine e botezul fetelor...am emotii...abia astept sa va pun poze...
Miericico bafta! hai ca scapa fata si pe urma pleaca in cruise :) ooof ce n-as da si eu sa pot pleca cu o gasca de romani buni si omenosi in vacanta...
Hilde, cum se simte mama ta? tine-ma la curent...
legat de nursing, ca sa fii RN, faci 4 ani pt bachelors degree apoi ca sa-ti primesti licenta tre sa sustii examenul national...NCLEX...fara ala nu poti sa practici medicina (ca asta vei face, TOTUL...medicul v-a prescrie...drept de semnatura doar... si tu vei aplica, vei lua decizii si daca nu esti pusa la punct cu toata medicina interna si cea de urgenta nu faci fata si nu poti practica, oricum te testeaza la sange inainte de-a intra pe o clinica si mai ales inainte de-ati primi licenta de libera practica, plus ca medicul e mai mult absent de pe clinici, asistenta trateaza si daca nu esti pe faza si medicul scrie gresit o doza de heparina de ex ca aia se calculeaza si se imparte la greutatea corporala...si tu administrezi doza aceea calculta gresit de medic, tu esti buna de proces de malpraxis nu el...tu ai dreptul sa contesti ceea ce ti se pare suspect in prescriptia medicului si tre sa stii sa faci calculele necesare, efectele medicamentoase si utilizarea lor...toata farmacologia, cap-coada e destul de spurcata (eu am o cartococa de buzunar cu substantele noi, doze, intrebuintare etc efecte adv)) apoi te astept si facem impreuna (ca mi-e lene acum un master) ne luam impreuna BSN-ul in nursing :))...
daca vrei sa inveti mai putin, faci cursurile pentru VN...vocational nurse sau LVNs sau technician (aici mai mult in laboratoare, operator ekg etc) dar esti mai prost platit...mult mai prost
te ajut daca vrei, imi spui si te ajut...si cu informatii si sa inveti...si cu chimia, toata chimia organica iti trebuie...
Oral B avem si noi fetelor...sunt foarte bune, de la Costco...si apropos...le-am luat cu 25$ pe cupon...alea care vin lunar de la Costco...erau vreo 125$ sau 150$ nu mai stiu... la cleaning de 6 luni oricum mergem ca e gratuit, e platit de asigurare... si avem un medic taaaare buuuun...cred ca e cel mai bun din tot statul...bun om, bun profesionist
va pup fug ca maine am botez si o baie nefacuta si cred ca matei si-o fura rau ca se foisete in pat....s-a mutat la el in pat intre timp... si e ap 12 si el se foieste a joaca...
Hilde spune:
Miere, cand stii ce prerequisites trebuie, spune-mi si mie te rog. Poate o sa ma duc si eu intr-o zi la fetele de la admission si intreb la facultatea de aici.
Acum vad ca tu vrei master. Dupa master devii RN, parca. Eu ma gandeam sa incep de mai jos, ca nu cred ca ma calific sa intru in master. N-am nici un background in domeniu.
Ramona, poate imi trece. Dupa ce voi intalni alt client uracios la mine la lucru, imi voi aminti ca oamenii pot sa fie rautaciosi si o sa-mi doresc sa stau la locul meu. Eu sunt o idealista, vad numai binele in oameni. Pana ma loveste cineva. Dar trebuie sa ma loveasca tare de tot.
IoanaN spune:
miericico...hai si tu :)
ideea e ca nu poti sa faci nici un master in nursing fara sa fi terminat colegiul de nursing...sunt foarte stricti...nu e ca in ro aici... sunt asa pt ca am mai spus...asistenta taie si spanzura pe o clinica intr-unh spital si cand zic asta nu ma refer ca face pe sefa pe acolo, urla si tipa ci face tot... si sunt imbuibate de carte pana le iese pe nas... medicina toata+toata farmacologia+managementul spitalelor+chimie...ca sa nu amintesc de anatomie care tre toooataaa pana la ultimul capilar...
deci fa scoala intai...ca trece repede! da NCLEX-UL ia-ti licenta si ne angajam toate la acealsi spital :)
eu sunt generalist, dar ma specializez pe obstetrica... si fac anul asta BSN, imediat ce bag baietii la gradi...
pe bune! eu va ajut cu materiale...cu sfaturi...va raspund la intrebari...si de medicina si ce tre sa facei si cum si unde legat de acte si hartogaraie...
gata, dorm baietii...fug la dus!
Ramona J spune:
AB, uitai sa-ti multumesc pentru site. Il gasisem si eu intre timp.
Nu stiu de ce desteptii astia au scris scorul fara nici o "traducere". Noroc cu internetul asta. Faina idee aia cu "match-up" la carti.
miereamara spune:
Hilde eu ma gandeam sa fac un Accelerated BSN track, pe care il pot face si la community college si apoi un master in nursing (unde cerinta obligatorie este sa ai bachelor science in nursing)
Pt Accelerated BSN track, cerintele sunt:
-Bachelor's degree or higher from an accredited college or university in a field other than nursing.
-GPA of 3.0 on a 4.0 scale, calculated on the most recent 60 credits taken toward the bachelor’s degree or cumulative GPA of 3.0 on a 4.0 scale on masters or doctoral degree.
-Pre-professional prerequisite courses in statistics, anatomy, physiology and microbiology must be completed prior to summer enrollment with a minimum of a C grade. Only one of these courses can be in progress during the spring. These prerequisite courses must be completed within the past seven years.
-Two letters of reference, including one from an academic source.
-Statement of Goals
-Resume/Curriculum Vitae
-A score of 500 or higher on each of the verbal and quantitative sections of the Graduate Record Examination (GRE) General Test, including completion of the analytical writing section.
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Hilde spune:
Multumesc de intrebare, Ioana si sa petreci frumos maine la botez.
Mama nu se plange, ca n-a avut niciodata simptome de UTI.
Daca ma decid vreodata sa incep vreun program, iti scriu.
Miere, am facut statistica. : )
O sa ma interesez si eu in zona de chestia asta.
Dupa ce am vazut cerintele negru pe alb, parca mi se pare greu sa incep iar scoala. Cate drepatate are AB! Ceva in sufletul meu a zis: "Nuuuuuuuu"
miereamara spune:
Ioana, petrecere frumoasa maine. Sa iasa totul bine si sa va bucurati de micutul crestin!
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
AB spune:
Ioana sa sarbatoriti
Ramona veniti aici si-i uit eu o soseta rosie de-a mandrei Si scapi si cu fata curata tu
Ha ha al meu cand om fost la doctor pentru GC. Si o vrut sa-i ia tensiunea... si-o suflecat camesa pana nu mai putea si tipa i-a sugerat sa ramana in maieu si el s-o uitat asa cu repros la mine de-o fi zis doftorita ca-s geloasa rau si cand colo eu maltratam numai maieurile
Hilde io-s mai baba poate la voi mai e o sansa. Stiu chestia cu ce vreau. Eu am vrut sa fac medicina in .ro, dar toata familia s-a pus pe capul meu din cauza sistemului de pile. In final poate m-ar fi corupt sistemul.
Si am ajuns atunci sa fac facultatea la care am intrat fara sa-nvat nimic. Mi-a placut dintotdeauna, dar asa pe post de destindere.