Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (34)
Raspunsuri - Pagina 7
dria spune:
Buna zmeurici
Sunt si eu o graviduta de 21 sapt(dupa calculele mele) 23 dupa ale doctoritei care mai nou am constatat ca nu prea isi da seama ce vorbeste.
N-as vrea sa va deprim cu povestea mea, pe care am sa incerc s-o spun cat mai pe scurt, as vrea sa-mi spuneti daca ati trebut prin experiente similare si au avut un final fericit.
Asadar, am 21 sapt si acum vreo 2 zile mi s-a deschis colul si chiar a coborat zic eu copilul pt ca l-am simtit la mana si l-am impins inapoi, de uitat nu am avut curajul, cred ca in viata mea nu mi-a fost mai frica. Am dat fuga la spital, mentionez ca nu aveam contractii, sangerari si alte scurgeri, m-a vazut o rezidenta care mi-a facut cu mare grija tuseu si mi-a zis ca membranele sunt inca intacte dar ca au coborat in vagin si cel mai probabil se va produce avort. Acelasi verdict dar mult mai cinic mi-a transmis si doctora si chiar a insistat sa ma mut la alt spital unde au aparatura adecvata pt astfel de cazuri. A fost sotu sa vada ce si cum e cu spitalul mult laudat si ne-a socat, cica ar costa intre 1500 si 2000 euro pe ZI ingrijirea unui astfel de caz si cu toate astea nimeni nu ne- spus de riscurile ulterioare la copil, am citit eu pe net si m-am ingrozit, dar asta asa ca o paranteza. Intre timp de vreo 2 zile sunt pe tratament intens pt oprirea contractiilo(pe care nici nu le-am avut) si reducerea dilatarii. Am intrebat doctora de cerclaj....grea treaba, zici ca am pus-o sa-mi bata covoarele acasa, n-a zis nu dar ma tot minte ca nu poate face pana nu se inchide colul, nici aici nu prea sunt eu lamurita ca eu stiam ca se poate...in fine, vine azi o alta rezidenta si-mi spune foarte senin si cretin ca nu se va inchide colul decat in urma nasterii sau avort...
Acum stau si astept, ma mint singura ca poate poate o fi bine, nici macar o ecografie nu mi-au facut ca cica sa nu deranjeze, dar i-am auzit inima fetitei, ca se parea la ultima eco ca e fetita, si se misca de zor...acum va astept si pe voi cu pareri poate totusi n-o fi draqu chiar atat de negru.
"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"
blanca000 spune:
Dria...ce zici tu acolo? Cum sa simti capul copilului? Dar ai avut dureri, contractii, ceva..orice? La un alt medic nu poti merge pentru o a doua - a treia parere...cum sa nu faca cerclaj? Si unde esti in tara sau nu?
22+
Eva
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
Rallu spune:
Eu am facut cerclaj la 16 saptamani.
In acelasi salon cu mine mai era o fata insarcinaa in 20 saptamani care tocmai facuse al doilea cerclaj.
Nu stiu din ce motiv primul se desfacuse, incepusera contractiile si cand s-a prezentat la spital i s-a spus ca membranele sunt intacte da deja au luat-o spre vagin.
Din ce am inteles doctorul i-a zis ca nu-i da nici o garantie dar va incerca totul.
Au pus-o pe masa, zicea ea ca intr-o pozitie mai ciudata gen lumanare sau ceva apropiat, ca bebele sa alunece inapoi in uter fara sa-l impinga ei si sa riste sa rupa membranele, apoi i-au facut iar cerclaj.
O tineau numai in pat cu injectii cu amestec litic la 6 ore, iar patul avea partea de la picioare pusa pe niste caramizi ca sa stea permanent cu capul mai jos decat picioarele si sa favorizeze ramanerea bebeului in uter (sa nu mai puna deloc presiune pe col).
Pana si de mancat, manca in pozitia asta.
Sincer, nu stiu daca a reusit sa pasreze sarcina pentru ca eu am fost externata si ea a ramas in spital dar oricum tratamentul dadea rezultate foarte promitatoare.
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Atat e de mare burtica 25+

Asa arat eu acum
lucialu spune:
Wow Dria!Bine ati venit langa noi si sa de-a DD sa ramaneti langa noi pana e safe pt BB tau sa vina pe lume!

M-ai dat pe spate...sper ca nu stai in fund sa scrii aici.De preferat maxim un laptop langa tine in pat!
Eu nu inteleg:1.daca nu ai avut contractii-burtica intarita,dureri...de ce nu ti s-a spus care ar fi cauza?
2 nu ai sangerari, ai spus ca s-a constatat ca nu ai membrane rupte,chiar daca e colul deschis.Partea asta nu suna rau,se poate si cu col deschis sa mergi inainte,cu conditia sa NU FACI EFORT, DELOC.
-eu nu sunt medic si sunt la prima sarcina,deci sunt neexperimentata.Insa dupa capul meu nu cred ca aveai cum sa simti pe BB jos si sa-l impingi inapoi,cred ca a fost altceva acolo.
-sper sa-ti raspunda fetele care au facut deja cerclaj daca la varsta asta de sarcina se mai poate face.Din ce am citit pe forum stiam de varste mai mici de sarcina indicate pt cerclaj.
In principiu faptul ca nu ai membrane rupte,ca primesti totusi tratament pt oprire dilatare e de bine.Daca stai la pat-suna absurd poate,dar de cele mai multe ori e cea mai eficienta solutie- s-ar putea sa dregi mult situatia si sa treceti peste hop.Incearca sa nu-ti mai bagi tot felul de idei in capsor,cat timp BB e in saculetul lui,iar saculetul este intact are sanse mari sa fie in regula.Lichid amniotic aveai suficient?
Fii tare si cuminte!Va tinem pumnii sa fiti bine pana la termen!
Loreley si mie imi sunt tare dragi miscarile BBlinei!
De-abia astept sa vad burtica facand valuri.In ceea ce priveste dorinta de a o tine in brate, o am cu certitudine,dar ma bucur si de fiecare zi de sarcina si am rabdare.Mie mi-ar placea ceva de genul sa o pot scoate sa o pupacesc si apoi sa o bag la loc![]()
Legat de ce vbiti despre celule inca sunt in dilema si parca e mai mult nu decat da...pentru ca sunt foarte vagi in utilizarea lor si parca nu tocma convingatori.Mi-e frica sa nu fie mai mult o moda, un balon de sapun...iar chestia cu medicina avanseaza si cine stie in viitor la cate nu se pot folosi...nu ma prea incanta daca folosirea lor e posibila numai pana la o greutate si aia destul de mica.Tre sa ma hotarasc, clar.
Va pupacim!WE FRUMOS!!!
KISSES
my little sunshine
Dienuta79 spune:
Buna ziua la meurici
Nu am mai intrat de vreo cateva zile si am ramas in urma cu cititul,mai recuperez maine.Deja am intrat si eu in clubul fetelor care au insomnii,de vreo 2 nopti stau si ma uit cu ochii in tavan,pot sa zic ca bebe se misca non stop,mi-a dat intr-o noapte vreo 3 lovituri la coaste de am tresarit de durere.Numai cand vrea sa puna si tati mana sa il simta,nu se mai misca deloc,e smecher rau.

Dienuta
26+ 
dria spune:
Va multumesc pt raspunsuri!!
Din graba de a scrie cat mai succint sa nu va ametesc cu detaliile am uitat sa scriu chiar detalii mai importante. Intr-adevar, nu capul copilului l-am simtit ci membranele care coborau, asta am aflat-o chiar acu cateva minute cand s-a intamplat iar, eu de sperietura am zis ca e copilul si asa m-au lasat sa zic pana acu, iar azi fiind mai lucida un pic am stat si m-am gandit si mi-am dat seama ca n-are cum sa fie copilul, am intrebat o rezidenta si mi-a confirmat.
Din nefericire pt noi nu suntem in tara acu suntem la mama naibii in Arabia Saudita, chiar in aprilie imi facusem rezervare la avion sa vin acasa sa nasc, pana acu m-am simtit chiar excelent incepand cu trim II. acu nu cred ca mai am cum sa plec, tre sa ma descurc cu astia pe aici.
Despre consultat alt medic...a fost sotu la alt spital si a vorbit cu un medic de acolo si cu prima ocazie cand voi putea cat de cat sa ma deplasez o sa ma duc, eu acu stau in pat, cu picioarele mai ridicate, inca in spital...vroiam sa va mai spun ca dupa tuseu au inceput niste sangerari nu prea abundente si de aseara chiar si ceva lichid. Nu s-a deranjat nimeni sa verifice cant de lichid amniotic, cand am intrebat de eco mi-a zis tot o rezidenta ca n-are rost, cica, copilul misca? zic da...e...pai atunci e bine...pai zic placenta, lichidu, colul...ea...a nuu nuu ca nu e important...poftim raspuns.
A si am uitat sa spun ca mi-au facut si injectii de maturare a plamanilor copilului in caz de iese, dar daca nu iese, poate face Dumnezeu o minune, injectiile astea ar putea dauna ulterior copilului?
Pai cam atat deocamdata, mai revin cu vesti, sper sa fie d' alea bune...eu tot sper dar se pare ca sunt singura de aici(din spital), dar vorba aia, speranta moare ultima!!!
"Ai grija ce-ti doresti ca ti se poate intampla"
CriPOD spune:
Dria, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, sper la un deznodamant fericit pt voi.
Eu am intrat sa va salut, sunt tare in urma cu stirile. Am cautat doar repede vestile despre Patricia si ma bucur nespus ca e totul bine, felicitari pt baietel. Si am incercat sa gasesc vesti despre micaalsa, n-am gasit noutati, no news id good news. Recunosc, n-am citit, asa ca daca mi-a scapat ceva important, nu ma supar de-un rezumat cu scuzele de rigoare.
Eu m-am imbolnavit pe-acolo, am experimentat 40 de grade care nu vroiau sa scada cu nimic, m-am dat cu ambulanta pe hartoape, fost la spitale locale, toate m-au necajit. Am venit marti, cu nori negrii pe creier, ieri abia m-am linistit, am avut prenatalul si am discutat cu dr, am facut si echo si nu este afectat pepitul de temperatura aia nebuna, iar anitbioticul alora pare ok, dar mi l-a oprit. Eu inca sunt "infecta", dar s-au imprastiat norii, pepitul parea fericit si vioi, cu o gramada de lichid, are vreo 880 gr, totul pare ok. Imi vine sa ma dau cu capul de pereti, eu n-am fost bolnava de ani de zile, nici un muc macar, nu iau medicamente de felul mau, nici de durere de cap n-am luat nik de ani buni si iata.
Am primit sa fac analizele de 26 sapt diabet si anemie iar acum astept sa imi treaca bolile nestiute.
Mai intru cand ma prind despre ce mai e vorba. Un weekend bun!
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
pogos spune:
dria sper sa reuseasca medicii de acolo sa faca ceva si sa nu mai aveti probleme. iti doresc multa sanatate si tie si la bebe.
mqqm imi pare rau ca te-ai pricopsit cu asa probleme. bine ca e bebe bine si nu e afectat. multa sanatate iti doresc si tie!
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
in burtica
coccorina spune:
Buna fetelor, eu imi fac o supica si cat fierbe m-am gandit sa va citesc...ca doar asta fac in fiecare zi!!
.
Dria imi pare nespus de rau ca treci prin asa momente, si ma gandesc, oare e chiar posibil sa fie asa doctori incompetenti acolo? EU sper sa te simti mai bine curand si bb sa fie bine si pe urma ti-as recomanda sa vii de urgenta in tara (sper sa ai cum), ca sa stii ca poti avea ajutor de nadejde in ceea ca va priveste pe tine si pe bb.
SIncer si eu de multe ori m-am gandit si m-am rugat ca nu carecumva Doamne fereste sa mi se intample ceva, macar pana in saptamana 28, caci pe urma fatul - adica bbelina mea scumpa si draga - are mari sanse de supravietuire si in spatiu extrauterin, dar oricum sper sa fie toate bune si sa ajunga macar pana la 37 sapt cu brio ca ii este mai bine sa se dezvolte acolo. Si asa sa ne ajute Dumnezeu pe toate!!

Mqm iti doresc insanatosire grabnica si tie si numai bune pentru tine si bb.
Sincer zilele astea am tot avut numai un mare zambet pe buze aproape non stop caci iubitica mea dulce imi tot da de stire non stop cand e treaza si se mai rasuceste cateodata si imi e asa de draga....

Ma intorc la ale mele, asa ca sanatate multe si bbici sanatosi!
viitoare mamica fericita!!!
21+
Zambeste, viata e frumoasa!!!
Motana spune:
uliiasi, eu as alege Active center, doar pentru ca imi place tare orice sport in apa. Dar pare mai de fitze, cat costa acolo o sedinta, sau abonamentul? Acum depinde si de preferinte.. in apa sau pe uscat, eu is cu apa ![]()
dria, speram sa iti fie bine, of, poate gasesti alti medici mai implicati, nu de astia pentru care "totul e in regula".
mQQm, pai ce faci, in loc sa bronzezi burtica, la mare la soare te dai in sporturi de astea extreme?
Ce a fost, doar raceala, sau de la ce te-a luat raul?
Sunt si eu in acelasi club... nu racesc cu anii, nici iarna, iau antibiotice o data la nush cati ani, si deh, in sarcina asta am racit deja de 2 ori de a trebuit sa bag pastile, plus infectia urinara de pe la inceput... 

.
Am citit ca de fapt organismul isi coboara imunitatea in ac, perioada pentru a accepta produsul nou, adik pe bb, dar din pacate, e si expus mai mult la virusi si porcarii.
Tre' sa fac si io testul ala de glicemie, yuk, nu am facut niciodata, iti ia de 2 ori sange, la distanta de o ora cred, dupa ce bagi un kil de zahar in tine sau asa ceva parca. 
Va 
23+ 
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld