Este normal...Takko!!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita , bine ca te ofuschezi la asta dar cand tu-mi explici mie cat sunt de proasta ca nu inteleg e ok. Te-am intrebat prin ce magazine te invarti ca pe aici nu scrie nimic in veceuri , ori daca s-a mentionat clar ca era un afis mare pe geam nu vad pt. ce atata tambalau si fabulatie.
Maru este de aceeasi parere cu mine. SI mai sunt persoane. Suntem toti prosti?
TU ai alta parere , e ok.
Da' coboara putin de pe soclu ca sa discutam.

Cand tu esti in magazin e normal sa te uiti porin jur. Ia-o mai moale , ca era un exemplu faza cu sotu' tau.
Pt. ca da , daca tu vorbesti cu el sau cu fratele sau pisica si nu vezi ca la schimbul valutar Cutarescu scrie mic jos ca e comision 50% e strict problema ta.
cand te plimbi prin magazine te uiti si la pret si la articol banuiesc eu , ca sa nu te trezesti la casa cu discutii de-astea.
Daca tu ai impresia ca vanzatorii respectiv ceilalti functionari sunt sclavii tai culegi ponoasele.

De obicei la colectia noua exista langa un fluturas pe care scrie "colectie noua". Aici nu a scris.
OK, daca eu am magazinul si eu am chef sa pun cu jumate de ora inainte produsele pe raft pt. promotia de maine poate sa se dea cine vrea cu fundul de pamant in fata mea.
Eu nu inteleg cearta asta pt. orice lucru neinsemnat.
E din colectia de maine?
Ok , le tine si gata.
Nu a procedat corect vanzatoarea? sa zicem.Aveai ce sa faci ? Nu
Merita nervii pt. 3 bluze pe care le puteai lua cu zambetul pe buze? Nu.
E foarte simplu. Inainte sa fac o chestie ma gandesc cu ce imi usureaza viata sau cu ce ma ajuta. Cu ce ma ajuta sa fiu suparata o zi intreaga pt ceva? Daca nu rezolva cumva ceva-ul n-are rost.

Conchita , eu ma retrag din discutia cu tine ca ma obosesti si supozitia asta cu ce prosti sunt ceilalti ma cam plictiseste de la o vreme.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Conchita , bine ca te ofuschezi la asta dar cand tu-mi explici mie cat sunt de proasta ca nu inteleg e ok. Te-am intrebat prin ce magazine te invarti ca pe aici nu scrie nimic in veceuri , ori daca s-a mentionat clar ca era un afis mare pe geam nu vad pt. ce atata tambalau si fabulatie.

Cand tu esti in magazin e normal sa te uiti porin jur. Ia-o mai moale , ca era un exemplu faza cu sotu' tau.
Pt. ca da , daca tu vorbesti cu el sau cu fratele sau pisica si nu vezi ca la schimbul valutar Cutarescu scrie mic jos ca e comision 50% e strict problema ta.
cand te plimbi prin magazine te uiti si la pret si la articol banuiesc eu , ca sa nu te trezesti la casa cu discutii de-astea.
Daca tu ai impresia ca vanzatorii respectiv ceilalti functionari sunt sclavii tai culegi ponoasele.

De obicei la colectia noua exista langa un fluturas pe care scrie "colectie noua". Aici nu a scris.
OK, daca eu am magazinul si eu am chef sa pun cu jumate de ora inainte produsele pe raft pt. promotia de maine poate sa se dea cine vrea cu fundul de pamant in fata mea.
E din colectia de maine?
Ok , le tine si gata.
E foarte simplu. Inainte sa fac o chestie ma gandesc cu ce imi usureaza viata sau cu ce ma ajuta. Cu ce ma ajuta sa fiu suparata o zi intreaga pt ceva? Daca nu rezolva cumva ceva-ul n-are rost.

Conchita , eu ma retrag din discutia cu tine ca ma obosesti si supozitia asta cu ce prosti sunt ceilalti ma cam plictiseste de la o vreme.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

eu zic sa te calmezi si mai usor cu insultele. dezbateam o situatie, nu persoanele care posteaza la topic. nu te-am facut proasta, nu am certificat de testare IQ, deci nu ma bag si nici nu ma intereseaza cat de desteapta esti. era vorba sa nu denaturezi realitatea, si mi-am exprimat indoiala ca intelegi ce-am scris, pentru ca tu esti intotdeauna intr-o anumita tabara de interese, orice ar fi - si uite ca n-ai inteles. in povestea de fatza nu scria nimic pe nicaieri care e colectia lu peste la vanzare de maine, de cate ori sa ti se explice? crezi ca se accepta restantele la subiectele de pe dc, daca nu pricepi acum, vii la toamna si mai incerci o data? de unde sa stie cumparatorul, daca nu scrie? mai clar de-atat nu se poate, Xio, si inca am impins spre imposibil posibilitatile de exprimare, special pentru tine.

te-as mai ruga sa nu te mai adresezi familiei mele nici macar in gluma, o faci pentru a treia oara. a patra oara nu te vad bine, ok? faptul ca o intorci ca la ploiesti acuma nu te salveaza. nu am sustinut nicaieri ca trebuie sa ne purtam cu vanzatorii ca si cu sclavii, asa ca abtine-te de la fantazari. nu ma cheama Xio sa vad in pacienti sau in clienti niste portofele umblatoare si-atat - dovada halul de dispret in care vorbesti despre potentialii clienti la un magazin pe care sper sa nu-l deschizi, totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne

Mai fetelor... NU era vorba de nici o promotie... de nici un pret nou sau redus etc. ... pur si simplu era vorba de noua colectie care teoretic nu trebuia sa se afle in magazin pana a doua zi... si despre care era specificat intr-un afis pe geam ca din ziua x intra noua colectie...
Acum ce ar trebui sa facem... sa pp ca toate bluzele cu maneca scurta si pantaloni 3/4 fac parte din noua colectie???
Nu e normal ca ce gasim pe umeras/raft sa porbam daca ne place???
Nu e vorba ca era trecut un pret redus care ar fi vost valabil de a doua zi... pur si simplu erau produse care nu le vindeau decat a doua zi... despre care nu scria nicaieri nimic, la raft... ci doar era specificat pe un anunt general ca din ziua de 26 martie va intra noua colectie... Nu era normal ca noua colectie sa nu exite in magazin pana atunci???

Exercitiu de imaginatie... intri in magazin, fara sa vezi anuntul din geam...
Si gasesti raftu cu tozalele respective, unde nu scrie nicaieri nimic... (unde ati vazut scris pe etichete "colectia de primavara-vara incepand cu data xx.xx.xxxx??? ca io n-am vazut) si iei frumos 5-6-7 haine sa le pobezi... pierzi macar o juma de ora imbracand si dezbracand... intr-un final da-i de-o parte ce cumperi si ce nu... si te duci fericita la casa... ta-daaaaaaa... si domana de la casa te face si mai fericita ...

Si daca sunt la fel de "dragute" ca cele de unde cumpar io (citeste postarea unde am scris cu doamna cu copil mic dupa ea... asta ca o completare la cat de dragute sunt ele) sunt convinsa ca s-ar fi uitat stramb la tine daca indrazneai sa-i spui sa ti le pastreze pana a doua zi... poate daca ii intindeai fo 10-20 de ron... altfel...

Restrans si la obiect...
Nu am deschis subiectul sa ne jignim si sa ne certam... dar nici sa fiu luata peste picior ca l-am deschis sa dezbaetm nimicuri si fleacuri! Sunt situatii pe care le intalnim si pentru care ar trebui sa facem ceva.... sa luam atitudine! Daca ne complacem si mergem asa inca vreo 30 ani... ramanem in acelasi sistem de "civilizatie"!
Spunea cineva mai sus cum se procdeaza in alte tari... esti insultat in magazin (din greaseala) primesti scuze... sau reducere!
Nu fac parte dintre oamenii care isi castiga banii usor si nu ii apreciaza... eu am niste bani munciti si imi doresc din cand in cand niste lucruri; vreau sa le obtin civilizat si fara luat peste picior!
Am obligatia sa ma port civilizat cand trec pragul unui magazin dar am si dreptuil sa fiu servita cu ce gasesc in magazin, corect si nu ca asa vor ei! Ok?
Daca vi se pare (la unele) ca subiectul e de umplutura, va rog nu mai interveniti... decat sa strici ceva, mai bine ignora!

Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Xio maica...nu vreau sa ma bag in polemicile voastre...da iaca un exemplu...mata intri intr-un magazin pe geamul caruia scie..."de maiine, colectie noua"....intri, si te duci rafturi de unde iti alegi si problezi niste haine....pe care scrie pretul si ATAT. Te duci la casa sa platesti si ti se spune ca alea nu sunt de vanzare...exact asta este situatlia Claudiei...sincer, daca oamenii trec cu vederea astfel de nereguli, incalcari ale legii comerciantului(pentru ca asta sunt), incalcari ale dreptului cumparatorului...(si tu exact asta ai facut cand ai fost la Leonardo)...ajungem in stadiul in care, exagerez (desi poate nu atat de mult cat spun!), sa ne ia si la bataie vanzatorul pentru ca incercam sa-i atragem atentia de o neregula...Xio, cred ca esti constienta ca in Romania nici macar comertul nu este civilizat si ca pur si simplu nu este NORMAL sa se intample lucruri din astea...
Cu uitatul pe afise ...ok, sunt de acord, dar la ce naiba i-a folosit claudiei faptul ca a citit acel afis (in afara de faptul ca a aflat ca a doua zi bagau o colectie noua?)...situatia tot s-a produs, pentru ca pe respectivele haine nu scria ca sunt colectie noua....

Asta chiar e gogonata rau......mey...daca tu ai magazin trebuie sa RESPECTI NISTE REGULI... tu chiar crezi ca daca ai magazin gata, esti stapanul..si nu raspunzi in fata nimanui....nu ai nici cea mai mica idee cate ti se pot face....
Daca tu ai chef sa pui marfa cu jumatate de ora inainte...ehhh, nu-ti pot face tie nimic, pentru ca esti "in lege"
In schimb daca mata ai chef s-o pui cu o zi inainte si sa ai si tupeul sa nu mi-o vinzi iti fac urmatoarele:
1. iti trimit Garda financiara ca sa verifice daca ai acte pe hainele din magazin pentru ca daca nu ai "ai mancat-o coapta!"....
2. Daca ai si nu vrei sa vinzi desi le ai expuse...iti trimit OPC-ul pentru ca incalci "dreptul consumatorului" din lene sau din lipsa de bun simt!
3. Pe langa asta mai pot sa ma coalizez si cu alti "nemultumiti" si-ti trimit si presa care, in mod normal, nu are voie sa-ti treaca pragul (pentru ca este proprietatea ta!), dar, atunci cand este informatie de interes public si sunt mai multi reclamanti are dreptul sa filmeze sau sa pozeze chiar si din afara magazinul (afara oricum este spatiu public!)
Vezi cate se pot face daca nu ai chef sau ti-e lene....?????
Crede-ma, lucrurile astea se fac...am muncit 6 ani de zile ca PR intre comercianti (peste 100 de magazine) si crede-ma nu vorbesc din carti ci din realitati!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca voi habar nu aveti sa faceti cumparaturi ...yo..guestus..nu am avut niciodata..da absolut niciodata probleme cu vinzatoarele. Nu merg nene in magazin sa le obosesc cu intrebari fara noima..nu merg sa frec materialul intre degete 3 h..sa probez 100 de lucruri..sa iau aerul altor cumparatori...etc.
Yo merg direct la fix......adica yo stiu ce vreau cind cumpar ceva.
Si in alta ordine de idei.. daca tu vezi scris pretul de 10 si la casa iti cere 100 ai 2 variante..ori platesti..ori spui byebye. Nu vad ce atitea comentarii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

E din colectia de maine?
Ok , le tine si gata.

***Fur is for petting**

eu zic sa te calmezi si mai usor cu insultele. dezbateam o situatie, nu persoanele care posteaza la topic. nu te-am facut proasta, nu am certificat de testare IQ, deci nu ma bag si nici nu ma intereseaza cat de desteapta esti. era vorba sa nu denaturezi realitatea, si mi-am exprimat indoiala ca intelegi ce-am scris, pentru ca tu esti intotdeauna intr-o anumita tabara de interese, orice ar fi - si uite ca n-ai inteles. in povestea de fatza nu scria nimic pe nicaieri care e colectia lu peste la vanzare de maine, de cate ori sa ti se explice? crezi ca se accepta restantele la subiectele de pe dc, daca nu pricepi acum, vii la toamna si mai incerci o data? de unde sa stie cumparatorul, daca nu scrie? mai clar de-atat nu se poate, Xio, si inca am impins spre imposibil posibilitatile de exprimare, special pentru tine.

te-as mai ruga sa nu te mai adresezi familiei mele nici macar in gluma, o faci pentru a treia oara. a patra oara nu te vad bine, ok? faptul ca o intorci ca la ploiesti acuma nu te salveaza. nu am sustinut nicaieri ca trebuie sa ne purtam cu vanzatorii ca si cu sclavii, asa ca abtine-te de la fantazari. nu ma cheama Xio sa vad in pacienti sau in clienti niste portofele umblatoare si-atat - dovada halul de dispret in care vorbesti despre potentialii clienti la un magazin pe care sper sa nu-l deschizi, totusi.

Conchita:

Maru spre exemplu care s-a plictisit rapid... e si ea batuta in cap? Spagara? Dupa portofele?Ca sa stim un lucru.
Ce amuzant ca tocmai tu imi spui sa o las mai usor cu jignirile.Nu ti-am jignit familia cu nimic, era un biet exemplu. Daca spun ca fiind cu sotul in oras sau cu copilul sau cu mama sau cu vecina este jignire , ce insiri tu pe acolo nu stiu in ce categorie ar intra.
Barna si paiul(am subliniat)

Oana, daca mi se spune ca abia de maine se pun in vanzare o rog sa-mi tina hainele si gata.
De ce ? Pt. ca incerc sa-i inteleg si pe altii.
Si inteleg ca acel produs are un cod , ca intra in vigoare acel cod abia din ziua urmatoare, ca din varii motive s-a pus marfa cu jumatate de ora inaintea inchiderii.
Prefer ca daca ma enervez sa o fac din alte motive mai importante

Mie(si nu numai) mi se pare ca nu este o catastrofa, ca si Maru sunt de parere ca daca magazinul vrea sa vanda de maine vinde de maine indiferent daca ma cert sau nu cu cine e pe acolo.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
.....nu merg sa frec materialul intre degete 3 h..sa probez 100 de lucruri..sa iau aerul altor cumparatori...etc.
Si in alta ordine de idei.. daca tu vezi scris pretul de 10 si la casa iti cere 100 ai 2 variante..ori platesti..ori spui byebye. Nu vad ce atitea comentarii.

Mai Guestus....pai daca faceai toate astea...ori erai metrosexual...ori homosexual...ori femeie! Esti barbat si normal, ca 90% dintre barbati, nu acorzi atentie unor astfel de detalii, dar ca barbat...sa nu-mi spui tu ca nu remarci daca o femeie este prost imbracata sau are bluza descusuta, sau fusta stramba etc, etc......

Xio...fiecare om este enervat de altceva...ai si tu dreptatea ta in ceea ce spui, dar daca ti se intampla acest lucru, de mai multe ori, intr-un timp relativ scurt...e posibil sa nu mai vrei "sa intelegi" ...cat despre treaba cu pusul deoparte...relativa...daca tu nu ai timp sa mai faci un drum a doua zi, a treia zi...????

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti īntreaga lume."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Citat:
.....nu merg sa frec materialul intre degete 3 h..sa probez 100 de lucruri..sa iau aerul altor cumparatori...etc.

Mai Guestus....pai daca faceai toate astea...ori erai metrosexual...ori homosexual...ori femeie! Esti barbat si normal, ca 90% dintre barbati, nu acorzi atentie unor astfel de detalii, dar ca barbat...sa nu-mi spui tu ca nu remarci daca o femeie este prost imbracata sau are bluza descusuta, sau fusta stramba etc, etc......

Xio...fiecare om este enervat de altceva...ai si tu dreptatea ta in ceea ce spui, dar daca ti se intampla acest lucru, de mai multe ori, intr-un timp relativ scurt...e posibil sa nu mai vrei "sa intelegi" ...cat despre treaba cu pusul deoparte...relativa...daca tu nu ai timp sa mai faci un drum a doua zi, a treia zi...????

CATI POZE NOI

Oana, de acord , ii mai sare oricui tzandara, dar eu raman la opinia mea, ca e mai bine pt. toti sa nu te enervezi din orice.
Daca spui ca exista o lege care interzice sa existe articolele si sa nu fie vandute ca in acest caz te cred, ca nu cunosc legislatia, dar...

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu nu am tenacitatea lui Xio, sa repet de 7 ori un lucru!
am venit si eu cu aere si pretentii romanesti, si m-au calmat f repede canadienii, care cred ca sunt cel mai relaxat popor de pe pamant! tratez pe cei din jur asa cum mi-ar place mie sa fiu tratat: in magazine am un zambet politicos, intreb, daca se poate se poate, daca am dreptate insist, daca e sa ajungem la manager, doar n-am ce face cu timpul? pai aici la mine la tara in Mall sunt Sears, The Bay si Walmart, legate de peste alte 50 de magazine mici, cu haine, incaltaminte, si alte brizbrizuri, asa ca urmatorul magazin are ce imi trebuie, sigur! ca sa nu mai zic ca la servici la pranz, pe vreme rea, imi fac miscarea in Eaton Mall, asa ca...

scuze de off topic, dar mi-am vazut numele pomenit in cateva postari, si chiar daca am zis ca nu imi racesc gura de geaba, am zis totusi sa imi apar "honoarea"!

oanamada a explicat f clar cum e cu comertul in Romania.

Xio

Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Nu ti-am jignit familia cu nimic, era un biet exemplu. Daca spun ca fiind cu sotul in oras sau cu copilul sau cu mama sau cu vecina este jignire ,

ce nu ti-e clar?! nu imi pomeni familia, si mai ales cu tonul ala de doi lei, alaturand-o de pisica pe care nu o am, atata tot. chiar vrei sa-ti dictez pe silabe? ti-am pomenit eu vreodata familia, iubitu, gainile de pe balcon, capra din boxa si purcelu de la tzara? poti sa ai opinii diferite si sa ti le exprimi aducand cu tine si cei 7 ani de-acasa.

Mergi la inceput