RETETE CU VARZA
Cine stie reteta de varza a la Cluj rog frumos sa mi-o scrie si mie. Sau alte retete cu varza acra rasa daca aveti sunt binevenite.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Raspunsuri
Marianar spune:
Eu am o reteta care se face cu varza proaspata.
Ingrediente: 2 verze proaspete, 1kg carne(jumate porc, jumate vita), 150g orez, 150ml ulei, 4 cepe, 300ml suc de rosii, 200ml smantana, sare, piper.
Frunzele de varza se desprind una cate una si se oparesc in apa cu sare. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu orez, ceapa tocata marunt, sare si piper dupa gust. Frunzele de carne oparite se umplu cu amestecul de carne si se asaza intr-un vas termorezistent. Se adauga ulei, suc de rosii si se introduc la cuptor 30 min. Cand s-a fiert se toarna deasupra smantana si se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Cat spune:
Nu stiu exact cantitatile ca eu fac dupa ochi...
Deci ai nevoie de:
Varza acra
carne tocata (cam 1kg)
2 cepe taoate marunt
ulei
1 pahar smantana
sare, piper
Se caleste ceapa in ulei si se adauga si carnea tocata si se inabusa adaugand cate o lingura de apa, se condimenteaza.Separat se inabusa putin si varza tocata. Se unge o cratita cu ulei(sau untura) si se pune un rand de varza, unul de carne, 2-3 linguri de smantana si se continua alternand varza, carne, smantana. Ultimul rand trebuie sa fie de smantana.Se da la cuptor.
Pofta buna!
Catrinel
ochinegri spune:
Cum zice Cat, dar eu mai pun si un strat subtire de orez prefiert (fara sare) peste varza. Ii mai trage din acreala si e gustos.
L
maska spune:
Buna, eu am mai facut o incercare:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12919
angelica spune:
Si eu am o reteta,noua ne place foarte mult, chiar mai mult decat sarmalele:
-carne tocata 500-600 g (porc si vita)
-o cana si jumatate de orez
-o varza potrivita(dulce sau acra)
-smantana cam 400ml(sau cata ai)
Orezul se fierbe in apa cu sare,dupa care se scurge de apa.
Carnea se prajeste cam 10 min(sa fie bine patrunsa),apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust(eu pun putin piper si boia).
Varza se taie fasiute si se caleste cu putin ulei.Daca e varza dulce se acreste cu putin bulion sau rosii).
Intr-o oala separat se pune un strat de orez,varza, carne smantana si tot asa,ultimul strat fiind orez,apoi smantana.
Se da la cuptor 30-40 min si gata.
E mai buna a doua zi, dar si cand o scoti din cuptor.
Angela
Adela P spune:
Multumesc fetele, deseara asta primeste sotu' la cina.
Pupici la toate,
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
alba spune:
Hmmm,a iesit taare bun,iar sotziorul meu s-a lins pe dejte...
Adelutz,tu ce faci,da raportu aici...
***Alba***
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Adela P spune:
Hihi, eu am facut deja de doua ori, ca ne-a placut la amandoi, plus e tare simplu. Am incercat o data reteta lui Catrinel si o data cea a Angelicai. Amadoua sunt la fel de gustoase.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Marianar spune:
initial postata de Alehandra
VARZA CALITA CU CARNE
IATA CUM O PREGATESC EU:
Varza se taie, dar nu pea marunt, se presara sare pe ea si se framanta ca un aluat, dupa care se stoarce de apa.
Intr-un vas se pune la inabusit ceapa taiata marunt in putin ulei, se adauga si varza peste care presaram piper, cimbru din plin si putin marar. se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda, la sfarsit se adauga putina boia si suc de rosii.
Carnea fie ea de vita sau porc o pregatesc separat ca pe o friptura.
Pofta buna.
suntem intr-una
Marianar spune:
initial postat de maska
VARZA CALITA CU CARNE
Aoleu!!! m-am trezit si eu....
Pentru ca varza calita dulce este si una din mincarurile noastre favorite, imi permit sa dau si eu aici reteta mea.
Intr-o oala mare pun ulei la incins. Eu toc varza "fideluta" si o pun la calit in uleiul incins. O amestec bine sa nu se prinda. Daca nu-si lasa ea apa, o ajut eu cu putina apa. Dar pentru ca asa o apreciem noi, ii pun la fiert bors si rosii, ca sa o acreasca putin. Altfel, mie mi se pare fada. La doua verze pun o cana mare de bors. O las vreo ora la fiert si amestec din cind in cind. Ii pun cimbru, marar, sare.
Separat prajesc un pic feliile de carne de porc pe care le voi pune deasupre verzei la cuptor. Daca nu, fac cu pulpe de pui sau pulpa de porc separat la cuptor.
Intr-o tava iau cu paleta, ma rog spumiera, varza fiarta, scurgind-o de zeama, mai pun sare daca este cazul, si o las la cuptor vreo ora, amestecind din cind in cind. Daca pun carne desupra, o pun dupa ce las varza jumatate de ora la calit.
Este foarte buna!
Pofta buna!
Numai bine si multa sanatate!