Sezatoarea canadiana (137)
Raspunsuri - Pagina 5
carmen77 spune:
Daiopri, dus cu apa firbinte, tine compresa fierbinte pe san si apesi (masezi) locul cu pricina .. impingi usor spre sfarc, ca sa se "sparga" punguta cu lapte acumulat in locul respectiv. Probabil un canal infundat ... asta e de obicei.
Aveeno pliculete si apa termala de la Aveene le gasesti in orice farmacie, la noi cea mai comuna e Jean Coutu, la voi tre' sa fie Shoppers Drugmart.
Andy, cum ti-am zis, eu am obtinut RV la dermatolog la Children's dupa 10 zile ... asta pentru Matei, care are 5 ani, deci mare .. s-ar putea sa obtii mai repede pt. bebe.
Si NU, nici intr-un caz nu astepti 10 ore la urgente la Children's ... eu in cel mai rau caz am stat 3 ore acolo ... incearca sa nu te duci la ora de maxima "audienta", adica seara, mai ales ca seara/noaptea au numai un medic de obicei de garda. Sfatul meu ar fi sa incerci sa ajungi la ei pe la 11 dimineata ...
ange spune:
Andy,fata mea,asculta la mine ce-ti spun.Trece,crede-ma ca va trece catre 2 ani.Am curaj sa bag mana in foc pt asta daca este exact asa cum povestesti tu.Ca si tine am fost o mama distrusa atunci cand am aflat ca Robert are dermatita atopica.La noi totul a inceput la 2 luni pana pe la 2 ani.A fost jale!Robert a avut pe fatza ,pe picioare,la toate pliurile,pe burtica,cred ca nu a fost loc unde sa nu fi fost atins de eczema.La el a fost urat de tot.facea bubite mici care se spargeau,supurau,se infetau si apoi deveneau carne vie.In vara aia am trimis-o pe Maia in Ro,pe colegul la munca cu saptamanile,prietenilor le-am dat vacanta prelungita
iar eu nu faceam altceva toata ziua decat sa creia o pauzasc copilul toata ziua si sa dezinfectez orice coltulet din casa.Am trait cosmarul vietii mele.
Hidrateaza-i pielea la greu.Nu-l lasa fara crema nici macar 5 min.Foloseste Glaxal base si Atoderm.Pe cea din urma o comandam pe internet din Franta.Acum zice Nelia ca a vazut-o in farmacie.Nici o crema nu face minuni.Face doar ca pielea sa fie tot timpul umida si hidratata.
Ai grija la cortizon.Noi aveam o crema usoara cu 1% cortizon pe care o aplica numai si numai in cazuri extreme.Am evitat pe cat de mult cortizonul.
Acum suntem ok.Inca se umple pe burtica vara de la piscina.Zicem noi ca ar fi clorul combinat cu plasticul de la vesta de salvare.Indiferent ce ar fi nu mai bag in seama nimic.![]()
Eczema implica multa ,multa igiena,hidratare si mai ales rabdare si nervi de otel.Bafta si vorbim despre asta peste 2 ani![]()
Nici un medic si nici un dermatolog din lumea asta nu-ti va da o crema minune pt dermatita atopica.In schimb te vor invata cum sa o tzii sub control.
Daiopri spune:
Carmen
Ma duc sa caut.
Aveno si Aveene sunt 2 chestii diferite?
sa vaz si cu atoderm care zicea nelia. Ca tare nu imi place sa il vaz bubos asa ![]()
Ieri am reusit si i-am facut poza de pasaport

carmen77 spune:
Daiopri, nu, Aveeno si Avene nu is aceeasi chestie, apa aia termala e frantuzeasca si Aveeno cred ca e canadiana sau americana. Insa sunt ff bune amandoua. Insa mie ca profan sa stii ca ce descrii tu la martisor nu imi suna a dermatita atopica, ci a acnee a bebelusului, care cam trece de la sine, nu prea poti sa ii faci mare lucru. Apa aia termala de Avene mai amelioreaza ... amu' nu mi-s doftor, dau cu parerea .. nu dati cu rosii!
.
ange spune:
daiopri,da sunt 2 creme diferite.Aveeno(Johnson & Johnson ) si Avène care nu stiu de cine-i facuta dar daca-mi amintesc este cu apa termala.Eu am incercat zeci de creme.Am facut experiente nu gluma pe copilul meu in disperarea mea
Cea mai buna si cea mai hidratanta si cea mai neparfumata si cea mai recomandata de pediatrii ramane Glaxal base.Eu si acum dupa baie imi cre...esc copii cu ea.![]()
Daiopri spune:
Carmen asa am zis si eu la inceput ca e acnee, erau ceva cosulete pe ici pe colo (adolescentul lui mama).
Da acuma are pe toata fata si parte din gat, si cand dau cu degetul se simte aspru.
Sper sa fie doar acnee. Ca banuiesc ca nu strica sa il hidratez oricum.
Pana aseara nu l-am dat cu crema pe fata. Sau oi fi mancat eu ceva, da cine stie ce anume?:)
Ange, de cate ori trebuie dat cu crema?
Am uitat sa iti zic, ca a iesit bun tortul numai ca a avut o forma aerodinamica asa
. Ca s-a lasat neuniform. Da pot sa zic ca l-am papat tot si sper sa nu mai fac, caci nu mai scap eu de kg in plus![]()
![]()
Multumim mult de raspunsuri. Bre, cum am uitat eu dupa primul ce treaba grea e sa fii mamica![]()
Dar..., cand il vad pe motan cum e de topit cand ii zambeste pisoiul (chiar bubos asa:)) se merita
numai bine tuturor
ange spune:
Daiopri, La multi ani cu sanatate.Sa fii iubita si fericita!
scuza-mi intarzierea
Cum a fost petrecerea? ti-au apreciat musafirii tortul? nu conteaza forma,ci gustul nu?![]()
Crem...sti copilul ori de cate ori vezi ca pielea incepe sa se usuce.Crema hidratanta(nici vorba de cortizon) nu-i face nimic rau.Ba din contra tzine eczema umeda si nu-i da voie sa crape,sa supureze si sa se transforme in alte alea 
Iti mai aduci aminte prin ce disperari am trecut cu Robert cand avea dermatita? hai ca si tu ai fost una dintre fetele care au participat la "durerea" mea de atunci 
Andy08 spune:
Daiopri: Si mie imi suna a acneea bebelusului ce zici tu acolo. SI Andrei a avut-o cateva saptamani si apoi a disparut (tot aspru era).
Ange: Am dat de un topic mai vechi in care scriai de problema asta si tu. Cu ce-l dai? Cu glaxal base lotiune sau crema? Mie lotiunea nu mi se pare suficienta, parca tot are pielea uscata. Si noua ne-a dat cortizon 1%, l-am dat 2 zile si era mai bine si cum am orpit cum s-a facut rau iar. Acum am zis sa-l mai dau 2 zile, pana maine cand mergem la dr. Tu ai fost la dermato sau la pediatru cu Robert? Vara era mai bine? O sa pun poze sa vedeti cum arata iubitul mic. Noroc ca-l vad ok, ca altfel....
Andy, mami de
Andrei
Andy08 spune:
Daiopri: la multi ani cu sanatate si impliniri!
Carmen: Multumesc de sfat. Astept sa vad maine ce zice pediatrul. O sa ii cer trimitere la dermato. Sper sa-mi dea. 10 zile nu e asa mult.
Andy, mami de
Andrei
Magdone spune:
Daiopri, La multi ani cu sanatate! sa fiti fericiti cu totii!
Cu sanul asa cum a zis Carmen77, compresa fierbinte si masaj.
Andy, multa sanatate, sper sa-i dati de cap cu bubitele!
am pus si eu niste poze noi pe contul comun, cine vrea sa le vada.
pupici
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(9 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."