Fetele din Austria (28)
Raspunsuri - Pagina 6
norris spune:
buna seara,
am citit ultimele postari ale voastre si am simtit mult optimism,multumire si sentimentul ca sunteti acasa, mai ales la fetele care stau in viena!ma bucur tare mult ca v-am gasit si ca sunteti asa de deschise!
dar sa va spun si de ce ma bucur ca am dat de voi;pt ca vreau sa ne mutam in viena,cel mai tarziu cand incepe anul scolar, pt ca am 2 copii, unul de 5 si unul de 9 ani.
stresul mare il am pt baiatul cel mare , pt ca nu stie deloc germana, stie doar engleza, si de aceea vreau sa il bag la vreo scoala bilingva, cum am vazut ca exista.Am vazut ca o mamica, sa ma scuze ca nu i-am retinut numele,spunea ca baiatul ei se retrage si nu sta pe langa alti copii, pt ca nu stie germana, si mi s-a strans inima gandindu-ma ca si eric al meu o sa faca la fel, fiind si o fire mai interiorizata...
voi ce spuneti?
o sa ne fie grea acomodarea?
nici unul din noi nu stie germana, doar engleza, o sa ne punem cu burta pe carte vrem nu vrem..
in iunie mergem la viena ca sa vedem niste scoli, ca sa cautam un apartament de inchiriat,pt anul care vine.
in viena sunt si cartiere periculoase?
de fapt, districte ...seara e periculos de umblat?
copiii austriecilor sunt prietenosi sau distanti cu strainii?
copiii romanilor pe la ce scoli merg?
am pus mai multe intrebari, dar, probabil ca daca aveti timp o sa ma mai lamuriti si pe mine cum e viata pe acolo.o seara buna va doresc si numai bine!
cristina
danat spune:
Cristina sa va fie de bine ideea mutarii, ca sa zic asa
Sa iti traiasca baietii!
Si acum sa iti raspund punctual:
- acomodarea: depinde de voi, in ce masura si cat de usor va "rupeti" de locurile unde ati stat pina acum, daca aveti regreta sau nu....caci aici nu cred sa aveti vreo problema ca sa nu va puteti acomoda usor.
- baietii: cel mare dat fiind ca stie engleza, la o scoala bilingva, unde va invata si germana, iar cel mic la gradi in germana. Pt un copil asa mic deja 3 limbi mi se par cam mult deodata. Insa copilasii invata asa usor, ca nu poti sa stii... oricum sistemul e altul decat in Ro, nu e asa concentrat.
- bezirk: nu cred sa existe vreunul periculos aici, poate fetele cu shtate vechi de Viena iti pot raspunde mai precis la asta.
Locatia depinde si de celelalte "interese" ale voastre si de posibilitatile financiare bineinteles.
- copiii austriecilor: copiii sunt copii! Ei au ca limbaj comun joaca. Nu cred ca stau ei sa se "impiedice" ca unii adulti de chestiuni de nationalitate ..noi nu am intalnit. Baiatul meu are la gradi prieteni buni austrieci, dar si polonezi, olandezi, japonez ...
Voi ce veti face aici? Ma refer la tine si sotul tau? Aveti deja un job asigurat? Ati mai fost in Viena? Sunteti cat de cat familiarizati cu orasul? Banuiesc ca da, din moment ce l-ati ales ca noua "acasa"...
Succes si vant din pupa!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
norris spune:
danat,
cred ca mi-ai raspuns si pe alt forum. aici am numele copilului meu mai mic, norris:))ma numesc cristina si am doi copilasi, eric si norris de 9 si 5 ani, aproape impliniti.
job asigurat nu avem , nici nu ne intereseaza deocamdata,eu trebuie sa invat limba ca sa pot sa caut ceva sau sa fac ceva.
mie , de ex , imi place sa fac quilling, si imi ies niste chestii dragute in mana.Ma gandeam ca poate arta manuala se apreciaza si pot intra pe ramura asta, ca sa fac ceea ce imi place.e o idee....
acum inchei pt ca striga copiii dupa mine, mai vine si sotul acasa azi....
oricum, daca ai timp mai spune-mi si mie care e viata ta si a copilului tau in viena, ce faceti dupa ce ce iese de la scoala...acum chiar ies, pup, mersi muuuult!
cristina
danat spune:
Cristina, wow, quilling...pfff, mie mi se pare o munca extrem de complicata asta. Dar daca te fascineaza...tot respectul
Mai vorbim, ca inteleg ca acum esti in agitatie
Hobby
Liana30 spune:
am sositsau mai bine spus am revenit..
va pup pe toateeee..sper ca nu m-ati uitat
dana ete ca aparui
luptatoarea mea
"Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad se duc pe un alt cer"!!!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou !!! Avem TELEDON !!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Port in suflet povestea licuriciului Emma"
danat spune:
...pai bine ma Liano, asa se face? sa dai emotii la popor? mai , mai ca dadeam acum anuntz la ziar cu "pierdut Liana bortzoasa" noroc ca nu stiu cum se scrie asta in germana, asa ca m-am lasat pagubasa
Ce faci ma? Cum iti e? Trece greu timpul? Mai ai putin si hopaaa bebe
Hobby
Liana30 spune:
breee dana si daca ma dadeai la pierderi nu ma gaseai
nu am avut net o perioada destul de mare..mai trecem pe la o sala de net da intram mai mult la fivoase,,pi la voi recunosc am cam tras chiulul..ca dehh muma hormoniii isi fac de cap
ce sa zic acum sunt super bineeee..si io si bubulina mea.,.ca numai stiu daca v-am spus voi avea o fetita care e leita tasovezi poze la semnatura...si sper sa fie la fel de ´´dilie´´ca masa
timpul acum trece usor..dehh daca ma simt bine nici nu-l bag in seamasi da hopaaaa..hopaaaa..asteptam startul
luptatoarea mea
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Port in suflet povestea licuriciului Emma"
danat spune:
Bravo Liana! Ma bucur ca e totul bine, se simte din "glas" ca esti mai tonica si optimista! Eu zic sa bagi niste somn, asa preventiv, ca dupa ce vine bebitza...hehe o sa cam mergi la "disco" in fiecare noapte .
Nu vad poze nicaieri la semnatura cu puiutza ta. Doar lippie ala care socoteste cate zile au mai ramas pina la nastere.
Unde nasti, la ce spital?
Pupici!
Hobby
Liana30 spune:
ete asa se termina capca aparui io.
dana daca dai clik pe ala de arata cool de la semnatura mea le vei vedea
nasc la spitalul din Oberpullendorf acolo e doct meu care m-a urmarit de la inceput..initial am vrut sa aleg un spital mai aproape de mine..dar doct meu e asa de haios si m-am obisnuit cu el..plus ca stie tot despre mine ..asa ca am renuntat..hi..hi..hi..ce mai conteaza 100 kmdaca ma apuca nasc in salvareda cu bubulina tot la spitalul ala ajung
acum stau in Mödling
luptatoarea mea
danat spune:
Liana ma prinsei acuma, am vazut pozele. Frumoasa scumpa bubulina ta, sa vina sanatoasa si cu bine pe lume!
Hobby