Fetele din Austria (28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Noi nu suntem in situatia de a ne muta in Viena. Insa am fost de cateva ori in vizita si ma intrebam cum ar fi viata acolo... De aici intrebarile mele, din curiozitate. Una destul de serioasa . Dar chiar as vrea sa imi raspundeti. Copiii mei au 6 respectiv 1 an.

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Silvia bine ati revenit! La noi a durat cateva zile pina ne-am reintrat in ritmul de aici (f.linistit in comparatie cu Bucurestiul) Noi nu facem nimic special de 1 mai, sotul meu vrea sa se odihneasca...Va pupam

Nicoleta e aproximativ totul...fiecare se intinde cat ii e plapuma. Unii reusesc sa mai si economiseasca, altii nu. Cu o chirie de 7-800 euro (la 3 camere), costuri de intretinere de cca 150 euro, gradinita de cca 250, deja sari de 1.000 euro/ lunar carora, asa cum ti-am mai scris intr-un mesaj anterior, li se mai adauga alte costuri cu mincarea, transportul, haine, incaltaminte, s.a. deci poti socoti si singura in functie de cat cheltuiti pe asa ceva si in Ro.
Ca o curiozitate, de ce te intereseaza atit de precis, daca tot nu intentionati sa va mutati aici? Ca viata aici are si alte avantaje fata de Ro, nu neaparat materiale. Romanii care au ales sa plece in Austria, nu au facut-o neaparat ca sa castige mai multi bani.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput

Danat, vreau sa precizez ca nu ma intereseaza salariul niciunuia dintre participantii la acest subiect. Asta ca sa nu existe dubii.

Nu ma intereseaza chiar exact, este o curiozitate a mea, impresionata fiind eu-vizitatoarea de linistea din Viena, de calmul oamenilor de pe strada (sa nu ma scriu de curatenie etc.)... ma intreb cum e sa fii om normal si sa traiesti acolo... Adica ceva de genul... cu 3000-4000 de euro se traieste ok/la limita etc. Daca ar fi fost sa ne mutam, iti dai seama ca si intrebarile mele erau mai la subiect! Multumesc.

In Ro ne intindem cat ne este plapuma si uneori mai si economisim. Ca sa zic si eu ceva din casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nicoleta nici nu m-as fi gandit ca te-ar interesa veniturile vreuneia dintre fetele de aici, chiar nu as vedea vreun sens in asta, asa ca stai linistita. Nu suntem asa suspicioase
Cat despre calmul si atmosfera de pe strazile Vienei, poate nu eu sunt cea mai in masura sa iti scriu, eu fiind printre proaspetele venite in "gasca", insa pot sa iti spun ce cred/ simt eu. Si anume, ca relaxarea asta nu tine (numai) de starea materiala (cel putin la noi nu) ci de un intreg sistem care functioneaza si nu iti creaza probleme suplimentare si batai de cap. Eu as mai gasi explicatii si in felul de a fi al austriecilor, total diferit de stilul coleric al bucurestenilor; exista mult bun simt, exista TOLERANTA (!!!), exista simt civic, oamenii nu se baga unde nu le fierbe oala, nu isi prea dau cu parerea decat daca sunt intrebati, respecta legile, respecta politia, autoritatile...sistemul functioneaza, transportul la fel, eu sunt inca impresionata cat de comod este, si poate multe altele pe care nu mi le amintesc instant. Dupa cum vezi, dintr-o singura fraza (lunga, ce-i drept) am inlaturat cateva din problemele stresante care exista in Ro.
Cat despre suma pomenita de tine, eu cred ca este una bunicica pt a trai confortabil o familie (fara a avea de platit rate si alte obligatii lunare inafara traiului zilnic).
Asta e parerea mea Poate ca fetele, daca vor avea timp, te vor lamuri mai mult.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput

Dana, iti multumesc. Eu locuiesc in Brasov, in Bucuresti nu as veni nici sa ma tai!! Avem norocul sa stam chiar langa padure, intr-un apartament (pe care il impartim cu banca, inca ). Brasovul, departe de a fi un oras exemplar, iti poate oferi oaze de liniste... insa viata din Ro este atat de "aglomerata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna_s spune:

Buna fetelor,

va citesc de cateva luni din umbra pt ca nu prea e locul meu pe aici desi atat de mult as vrea...Ca si Nicoleta eram si eu curioasa de mai multe despre viata din Viena, speram sa aflu cate ceva citindu-va fara sa va deranjez. Nicoleta mi-a dat curaj sa va intreb cate ceva. Cum faci ca strain fiind sa muncesti? Iti cauti ceva inca din romania, sau te muti si apoi incepi cautarile? Stiu ca multe dintre voi lucrati full time ca mamici dar poate imi spuneti cate ceva despre experientele sotilor, prietenilor.
In rest, imi amagest dorul de a sta intr-o tara civilizata prin vizite dese in Austria. Toate concediile de anul trecut au fost in austria, 2 dintre ele in viena. Anul asta tot Austria e pe lista. Are ceva, si voi stiti mai bine, ce ma atrage .

Nicoleta ca nu ma lasi singura. M-am mai linisti ca nu doar eu visez cai verzi pe pereti

Mergi la inceput

Ariadna .

Mergi la inceput

Am speriat fetele din Wien cu intrebarile noastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, scuzati-mi pauza, am fost puturoasa.....
Noi suntem bine, mai putin Florin pe care inca il chinuie alergia. Ciudat este ca si-a facut test de alergie si nu i-a iesit nimic (dar nici altceva nu ii gasesc...). Oricum e mai bine decit acum vreo 2 saptamini, cind arata de parca nu ar face altceva decit sa bea.
De paste am petrecut la noi, au venit ai parintii, sora mea si bineinteles iepurasul.
Multe urari sarbatoritelor, ca de obicei sint pe alta planeta!
Silvia, bine ati revenit, cum a fost in Romania? Eu de 1 Mai lucrez, asa ca vom sta acasa.
Dana, mai esti bolnava?
Violeta, voi ce mai faceti?
Nicoleta, nu ne-ai speriat, stai linistita..... Asa e vara pe forumul nostu, mai liniste, toata lume e pe afara. Dana ti-a raspuns foarte la subiect, nu stiu ce as mai putea adauga.... Poate doar ca eu ma simt aici acasa si nu mi-as mai putea imagina sa traiesc in Romania. Nu contest, exista si probleme sau lucruri care nu imi plac, dar oare unde nu exista? Diferenta e ca aici le rezolvi fara nervi, fara spaga si orice functionar cu care ai de a face te trateaza omeneste. Cu venitul mentionat de tine poti trai decent, nu-ti permiti foarte multe luxuri, dar nici nu trebuie sa faci economii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna_s spune:

Viena a fost desemnat orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume, potrivit unui top realizat anual, în care, în 2009, orasele europene domina primele zece pozitii.
Reprezentantii companiei de consultanta si management Mercer, autoarea sondajului, au declarat ca Viena a obtinut cel mai mare scor în privinta calitatii vietii, în acest sondaj la care au participat 215 de orase, reusind sa depaseasca orasul elvetian Zurich - situat pe locul al doilea - datorita îmbunatatirii considerabile a mediului politic si social din Austria.

Intre timp ne-am stabilit destinatia Salzburg. Am mai fost anul trecut dar a fost scurt de tot. Si poate un weekend scapam si catre viena. Din fericire stam langa granita si e destul de accesibil.Suntem mai aproape de viena decat de bucuresti(doar la distanta nu si la altceva din pacate)

Distractie placuta de 1 mai!

Mergi la inceput