Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(101)
Raspunsuri - Pagina 6
olishka spune:
Raaluca iti multumesc pt informatii. Cum esti? Inca nici un semn?
Felicitari proaspetelor mamici Chatonel si Adee. Din cate am inteles prima a nascut f repede, iar a doua ceva mai greu. Va doresc refacere rapida la amndoua
Chatonel frumos nume are bebelina ta, dar pt noi tot Dragoana a ramas
Inna tin pumnii pt maine
Astazi am umblat toata ziua. M-am trezit la 7 si am fost cu mama prin oras pana pe la 11. La 11 am fost la un curs f interesant: stimularea bebelusului intre 0-8 luni. Mi-a prins f bine si mi-a placut. Am primit si o revistuta cu rezumatul cursului, insa la cat de obosita eram, am uitat-o pe masa la restaurant si tare rau imi pare
Am dormit, iar acum nu mai am somn. Mergem la gara, caci pleaca mami inapoi in Ukraina. O sa-mi fie dor de Chitibus. Sincera sa fiu m-a cam obosit caci are f multa energie si vb inmtr-una. Dar mi-e drag de ea si a fost un exercitiu bun. Apreciez gravidutile cu inca un copil (chiar 2) Trebuie sa fie greu, dar si frumos.
Va pe toate
Olga 35+ David
pisigri spune:
buna seara buna seara,,,
Aris, tinem pumnii miine. Sa ne tii la curent ce si cum faci !
Florinela, vad ca e prea tirziu, dar: mie in maternitate mi-a spus sa spal copilul in cadita in fiecare seara, apoi sa usuc prin tamponare ombilicul, sa il sterg cu vata cu spirt si sa pudrez baneocin. Pediatrul mi-a spus sa o spal dupa ce ii cade buricul - am ales sa il ascult, dar am si avut noroc, a cazut in a 7a zi, dar cred ca si daca nu cadea tot o spalam in cadita in ziua aia, ca incepuse sa se irite pe la plicile de la git, cu tot stersul cu cirpa umeda...
Dupa ce a cazut clestisorul de rufe in scobitura ombilicului a ramas un fel de crusta; am continuat sa o sterg in zona cu spirt si sa ii pun baneocin pina a cazut si crusta aia. Dar baita i-am facut de atunci in fiecare seara - o ajuta mult sa ii treaca colicile si sa se linisteasca.
eu in schimb am primit interdictie la dus/baie in cada pina mi se curata complet toate crustele de la cezariana. M-am plictisit de spalat pe bucati...dar ma tin tare. sotul zice ca in ciuda spalatului pe bucati, inca nu put, asa ca am zis ca mai rabd.
stiu ca s-a mai discutat, dar revin: medicul meu mi-a spus ca teoretic imi pot relua viata sexuala la 40 de zile dupa nastere; colaboratorul sau a spus ca el recomanda sa treaca 60 de zile. ambii au fost de acord ca trebuie sa se opreasca scurgerile complet. voi ce indicatii ati primit?
peste aprox 10 zile trebuie sa ma duc la control, sa discutam si despre contraceptie. Dr a zis ca din punctul lui de vedere el recomanda DIU pt mine in acest moment - eu insa am niste retineri, pentru ca am avut o rana pe col care s-a dovedit rebela la tratament si pe care am cauterizat-o, dar la Papanicolau facut inainte de cauterizare imi iesise o displazie de gradul 2, care in traducere libera inseamna "destul de aproape de momentul aparitiei unor celule potential canceroase". Ma gindesc ca DIU ar fi prea invaziv, si am citit ca nu se monteaza la femei cu probleme cu colul. Acu ce sa zic, de cind merg la el nu mi-a zis niciodata ca ar vedea ceva dubios la colul meu, deci banuiesc ca cauterizarea a fost bine facuta, dar totusi, am un ghimpe. O sa discut fireste cu el treburile astea mai in detaliu, dar as vrea sa merg cit mai bine informata; asadar apreciez orice sfat, opinie sau experienta personala legata de acest aspect.
va pup si mai bintui un pic pe aici, gindacica doarme iar Motanu e plecat la o intilnire cu baietii, ceea ce imi da o stare de anxietate deosebita...ca de mult nu am mai stat singura in casa la ora asta
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
Pisik06 spune:
Buna fetele!
Felicitari proaspetelor mamici, Adee, Chatonel si cele care au nascut inainte, ca nu cred ca am apucat sa le felicit
Nastere usoara Inna
Florinela, mie din maternitate mi-a spus sa o spal din prima seara acasa, la fel aflasem si de la cursuri si asa am facut. Dupa baie i-am dat cu spirt si Baneocin si am protejat cu o compresa sterila taiata cum a explicat si Anca. Bine ca ai spalat copilul, bravo
Eu am o problema: pana acum dupa ce sugea pitica mai si mulgeam destul, intre 50-80 ml, cel mai putin 30. Asta seara nu a mai iesit nimic, decat sa manjeasca biberonul. Asta o insemna ca se termina laptele sau ca suge bebe cat sa goleasca sanul? Sunt cam disperata, bag in mine galactogil si ceai de chimen in tampenie...simt ca dau in depresie
Mami de Ana Bianca
shasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui florinela79 Am si eu o intrebare si o dilema....neonatologul..la externare a zis sa fac baie la bebe, pediatrul unde este inscris a zis sa fac dupa ce cade buricul...bebe face maine 10 zile si nu a cazut....il sapal? nikoleta, shasa...mamici ce sa fac sa tin baiatul nespalat..decat sters cu ceai de galbenele? Florinela |
Florinela la fel mi-a spus si mie dr. pediatru sa nu ii spal decat dupa ce cade buricul, iar dr. neonatolog din spital mi-a spus ca il pot spala linistita dar sa am grija sa usuc bine pielea in zona buricutului. Eu sincera sa fiu am asteptat sa cada pana am facut prima baita iar pana atunci i-am sters cu o carpa moale. Acum nici nu sti cum este mai bine....fiindca acolo in maternitate ii spala direct la chiuveta.....deci......
Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+
pisigri spune:
pisik, poate maninca mai mult... eu am trecut prin asta o zi si ceva, dar eu nu folosesc pompa dupa alaptat, asa ca nu stiu cit ramine, stiu ca atunci nu mai iesea nimic cind presam sinul.
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
shasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 Eu am fost ala control(shasa scuzenu am mai avut rabdare pana vineri) bb a mai crescut dar nu cine stie ce. acum are 3 4sute si ceva...adica vreo 150-200grame de acum 8zile,maine mai merg la un control in spital de data asta...parca vad ca raman pe acolo. oricum nu mai sunt deloc linishtita, nu imi place ca nu creshte cum trebuie...si am o presimtire ca ma pashte o cezariana 39+ poze AMR 1 de zile |
Vai ARIS pai deja am emotii!!!!!! Vreau sa ne anunti si pe noi imediat ce afli ceva. Pai de ce ceza? Pana acum nu s-a pus problema? Hai, nu ne lasa asa in coada de peste, da-ne niste explicatii
Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+
anamariame spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alina.n
|
olishka spune:
Aris acum am observat ca ne-ai zis ceva de ceza...e vreo prob sau nu mai ai tu rabdare? Sper sa fie totul ok. Sa ne tii la curent
Sa va povestesc ce am patit in aceasta noapte...deja mi-e si frica sa dorm...v-am povestit ca mi se tot muta burta, insa in aceasta noapte parca se desumflase si era doar mulajul pe copil9mi se parea asa de mic)...adica daca puneam mana pe burta simteam exact cat e bebe si unde sta...m-am speriat am crezut ca mi s-a rupt apa M-am ridicat din pat si parca se umflase la loc. Nu mai inteleg nimic...
Parca mi se pare ca mi-a coborat si burta. Nu e cam devreme? Si m-am stricat si la stomac f tare. Eu am zis ca vreau sa nasc mai devreme, dar nici chiar acum...
Olga 35+ David
iuliya spune:
Shasa, cu siguranta daca voi afla ceva de Maya, va voi da de stire. Eu sper din tot sufletul sa fie bine atat ea cat si copilasul.
nepotica mea
ionica spune:
Buna seara fetelor,
CHATONEL felicitari pentru bebelusa dragalasa,sa creasca mare si sanatosa
OLISHKA se pare ca nu bei suficiente lichide si din cauza asta ai avut senzatia ca ti s-a diminuat burtica,mai ales ca esti si deranjata la stomac.
Bea lichide la greu,bebele isi schimba lichidul amniotic la 4 ore,iar el isi face toate nevoile acolo in placenta ,deci lichide multe si nu te speria daca misca haotic,inseamna ca e sanatos tun.
Eu in noaptea asta nu voi dormi,maine dimineata merg la spital pt.cezariana ,dar ma vor opera deabia joi,cum v-am mai spus,asa e protocolul la nemtzi.
Asta seara Sophia m-a luat in brate asa de gingas si mi-a spus ca ma iubeste,mi-a dat un ursulet care canta pentru Sarah sa-l asculte si ea cand va iesi din ou-este ursuletul pe care ea la avut la nastere dealtfel.
Va pupic si va voi scrie poate din spital,am conectie si laptop cu mine
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy