Incestul in Romania
Raspunsuri - Pagina 3
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Cred ca e antonimul pentru eutanasie Da, lisa, adica sa nu te bage la parnaie daca te uiti la stele cu varu' Ionel de la Patarlagele. Aia cu perpetuarea sanatoasa suna rau de tot. Ai auzit de eugenie? (Nu la biscuitele comunist ma refer) You cannot both dance and not pay the piper. |
beshter spune:
Gabi, eutanasia nu are antonim.
Eugenia e o teorie care incearca sa 'imbunatateasca' po****tii / rase prin masuri genetice: alegerea parintilor, sterilizare, interzicerea procrearii.
You cannot both dance and not pay the piper.
iileana spune:
Azi interzici prin codul penal privitul stelelor cu verisorul Ionel. Corect, zicem noi, ca oricum legea morala din noi o interzice, si in plus asa salvam specia.
Miine ne gindim ca poate n-ar trebui permisa reproducerea unor persoane cu IQ mai mic de o anumita limita, sau care sint purtatori ale anumitor boli. Ca sa salvam specia.
Poimiine socotim cine are sapca.
E greu sa stabilesti niste limite. Si-n plus, noi, omenirea, am mai fost pe strada aia.... Si a dus la ce a dus....
Adela99 spune:
daca incestul intre doua persoane majore care si-au dat acordul nu se pedepseste, au voie sa se casatoreasca?
actul sexual cu persoane cu care nu ai dreptul legal sa te casatoresti ar trebui sa fie interzis si pedepsit prin lege, nu?
cum sta treaba la capitolul casatorie? pana la ce grad de rudenie nu ai voie sa te casatoresti? no, pai pana la gradul ala e incest. si dupa aia e sex intre rude de-a nshpea spetza.
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela99 actul sexual cu persoane cu care nu ai dreptul legal sa te casatoresti ar trebui sa fie interzis si pedepsit prin lege, nu? |
Adela, cu tot respectul, ia de reciteste ce-ai scris.
Tu propui pedepsirea urmatoarelor categorii:
a) homosexuali si lesbiene;
b)oamenilor care traiesc impreuna (in concubinaj adicatelea) pentru ca unul dintre ei e casatorit si consortul nu voieste a acorda divortul;
c) ma mai gandesc
Ce inseamna sa 'interzici' actul sexual pentru aceste categorii? Un fel de 'sexcrime' din 1984?
You cannot both dance and not pay the piper.
xenocid spune:
Ce e interesant e ca legile au fost intotdeauna mai dure nu cu cei care se reproduc pe langa casa omului ci cu cei care incearca sa o faca foarte departe.
Si nu ma refer aici la sistemul de caste din India ci chiar la bastionul democratiei planetare - USA unde mariajul inter-rasial era pedepsit de lege pana prin anul 1967.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Rufus Legea, in orice domeniu, tinea si de traditie, ori acum asta nu mai conteaza. |
Di cāte m-am informat si io, īn Romānia nu a fost niciodata condamnat penal incestul, nici sub comunsiti, nici īnaite...
Daca e asa... despre ce traditie sa fie vorba?... ca "nu se iegzista" deloc...
Noroc ca biserica condamna incestul.
A, iar casatoriile īntre rude de gr. 4 sau mai putin nu se admit (adek veri primari sau mai apropiati).
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Gabi, eutanasia nu are antonim. Eugenia e o teorie care incearca sa 'imbunatateasca' po****tii / rase prin masuri genetice: alegerea parintilor, sterilizare, interzicerea procrearii. |
Eugenie = a face viata mai buna
Eutanasie = a face moartea mai buna
Īn sensul asta sunt "antonime"...
(de fapt sunt niste notiuni opuse ca obiectiv, nu antonime stricto senso, dpdv gramatical)
Oricum, termenul mai larg acceptat e cel de "eugenism".
Asa scapam si de confuzia cu 'delicioasa' porcarie cu crema, pe care io personal n-o pot vedea īn ochi .
Adela99 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Adela, cu tot respectul, ia de reciteste ce-ai scris. Tu propui pedepsirea urmatoarelor categorii: a) homosexuali si lesbiene; b)oamenilor care traiesc impreuna (in concubinaj adicatelea) pentru ca unul dintre ei e casatorit si consortul nu voieste a acorda divortul; c) ma mai gandesc Ce inseamna sa 'interzici' actul sexual pentru aceste categorii? Un fel de 'sexcrime' din 1984? |
cu tot respectul ;) se pare ca io am mai mult respect fata de interlocutorii mei si nu m-am gandit sa acopar sau mai bine zis sa exclud toate categoriile care ar putea fi socotite ca "sexcrime" si am crezut ca se intelege despre ce vorbesc. si am mai crezut ca unii nu vor extrage din context doar ca sa ...
tu chiar nu ai inteles despre ce incercam sa vorbesc io? mai gandeste-te.
sirimie spune:
Am vazut la tembelizor un reportaj cu o femeie care avea 3 copii cu tatal ei. Tatal a fost condamnat - cred ca pentru incest - dar i-au dat drumul din inchisoare si a revenit la fostele obiceiuri, al 3-lea copil era facut dupa. Nu stiu eu exact dar cred ca acum in Rom se pedepseste incestul.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13