Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (87)
Raspunsuri - Pagina 15
babytza spune:
Mamici care ati dat iaurtel la bbei. Cum se da ? Tot asa cate o lingurita la inceput si cresc treptat ? Si ii dau simplu sau cu piure de fructe facut de mine ?
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
claudinna spune:
babytza, eu i-am pus cate putin in piureul de fructe, apoi o lungurita doua in mamaliguta...nu zilnic, din cand in cand. acum ii dau si un paharel de 200 ml.
intrebai de taiatul motului si am intrebat-o pe mama, care a zis ca e ok la 11 luni, sa nu treaca de un an...ca daca trece de un an sa i-l iei la 1,5 si daca nici atunci, la 3 ani....babisme din astea...
Razvan face 1 an vinerea si ma gandeam sa facem sambata cheful.....cum?? sa treaca de 1 an?? ete nah! normal ca-l vom face sambata:))
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
avem poza la concurs:) daca va place de noi, votati-ne aici
babymom75 spune:
CD, are dreptate Ada...
Sa stii Ada ca m-am recunoscut in povestea prietenei tale La fel era si la mine cu mancarea... chiar si in clasa a XII-a am luat bataie ca nu am vrut sa-mi mananc sanvichul dimineata. Imi amintesc si acum cum stateam ore in sir la masa, in timp ce plangeam cu lacrimi cat boabele si o imploram pe mama sa-mi dea voie sa plec... si ciorba se sleia, si ea o reancaleza, si iar se sleia, si tot asa de cateva ori, pana cand in final trebuia sa o mananc sleita.
Varsam demonstrativ ( dar fara sa-mi propun asta, ci asa simteam eu ca pot sa ma apar ) la inceputul mesei sau in timpul mesei si uneori mama ma forta sa mananc, chiar si daca ajungea voma in farfurie. Stiu... suna oribil, dar se pare ca din dorinta de a face bine, uneori lucrurile sunt fortate exact in directia opusa...
Imi amintesc un episod, cand trebuia sa merg la scoala - eram in clasa a IV-a si aveam ore dupa-amiaza. Mama pregatise ciorba de salata verde, pe care eu o urasc. Dupa ce am stat la masa vreo 2 ore fara sa reusesc sa termin ciorba ( de fapt mancasem doar cateva linguri ), mama intr-un acces de furie, a luat farfuria si mi-a turnat-o literalmente in cap. Am ramas cu zeama siroindu-mi pe codite ( aveam cozi impletite deasupra urechilor, lungi pana aproape de brau ) si pe uniforma. Asa a trebuit sa ma duc la scoala . Toata ziua nu am iesit din banca de rusine ca in jurul meu plutea un miros acrisor de ciorba. Si acum cand simt mirosul acela imi vine sa plang si sa vars.
In cazul meu lucrurile s-au rezolvat abia cand am plecat de acasa la facultate, dupa aproximativ 2-3 sapt. de rabdat foame, ca nu-mi placea mancarea de la cantina.
Era cat pe ce sa repet greseala mamei cu Victor al meu. Ajunsesem la un moment dat in pragul psihozei cand era vorba de mesele lui. Cred ca de vina a fost faptul ca l-am intarcat, fortata de imprejurari, foarte devreme si ma simteam vinovata pt. aceasta. De aceea simteam ca e responsabilitatea mea sa-i asigur o nutritie echilibrata si bogata, "ca la carte", indiferent prin ce mijloace.
Am avut noroc cu sotul meu care mi-a fost sprijin, dar care m-a "scuturat" cand a vazut ca sar calul - el e mult mai realist.
Ei bine, Victor a inceput sa manance cand m-am relaxat eu, in legatura cu subiectul asta.
Deci, CD, stiu prin ce treci si stiu ca iti e FOARTE GREU, dar inceraca sa te distantezi de acest subiect, sa-l iei mai usor, sa nu faci mare caz din faptul ca bebe mananca sau nu. Si incet si cu rabdare( nu peste noapte ), lucrurile se vor calma. Te asigur.
Chiar si termenul de "anorexie nervoasa" cu care v-a catalogat dr., in cazul unui bebe e o situatie care, imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, e cauzata de mama. Deci nu are de-a face cu faptul ca bebe e nervos sau nu, ci ca mama e prea stresata in legatura cu mesele.
Sper ca nu te-am suparat si mai sper ca experienta mea sa-ti foloseasca - si aceea de fost copil traumatizat si aceea de mama.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
claudinna spune:
bitza, mii de scuze!!!!
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
avem poza la concurs:) daca va place de noi, votati-ne aici
gaia.nevia spune:
babytza, ii dai in functie de ce vrei tu sa obtii... eu lui Teo i-am dat destul de tarziu iaurt de pe piata, ii cumparam din ala de bebei, cu fructe, si era ca un desert, adica i-l dadeam cu lingurita ca gustare.
Dupa ce i l-am introdus pe cel normal, ii puneam si in mancare daca aveam nevoie sa o racesc sau sa-i dreg densitatea, dar si cu paiul, sa-l bea, sau cu biscuiti..., sau gol...
Sa stii ca la Teo nu am incercat niciodata ceva "cate o lingurita". I-am dat. Daca a mancat, bine, daca nu, pa. Dar sa-l opresc eu din mancat dupa o lingurita... nu am facut.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
luminita2008 spune:
hihi... si hunilor mei le-a placut cartoful dulce, desi mie nu-mi place neam, nici cu dovlecel, nici cu alta leguma.... dar lor le-a placut, n-au mai simtit nici telina, hehe... a balbotat Robi 150gr si Edi 100gr!
si da, Eva, si ai mei dorm dusi dupa masa!!
noi am cam inlocuit 2 mese, dar sincer nu-s f incantata... fiindca beau mai putin laptic decat e normal ptr varsta lor, azi abia au baut 200 ml si nu cred ca mai beau inca 500 pana diseara... desi au si masa de noapte, dar nu papa cine stie ce atunci.... ieri au baut 700ml, tot cu 2 mese, dimineata la 11.00 si la pranz, la 14.00. o sa le introduc si branza calcica, probabil saptamana viitoare, ca proteine si Ca nu prea iau destul, daca laptic nema.... nu mai spun ca e prea devreme, la o luna de la debutul diversificarii, sa avem deja 2 mese inlocuite... offffffffffff.
Babytza, la noi e prea devreme pentru iaurt
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
Nerantula spune:
As vrea sa vad si eu filmuletul cu Mihnea la piscina, dar nu stiu unde e, nu apuc sa citesc din urma, doar in diagonala cate ceva ...
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Daca va place de noi, va rugam sa ne votati in concurs. Va multumim!
luminita2008 spune:
Babymom
cu toate astea, nu cred ca e realist termenul de 'anorexie nervoasa' in cazul Mikului.
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
gaia.nevia spune:
babymom, imi pare rau.
Nu stiu ce ar simti prietena mea daca s-ar regasi intamplator in postul meu... sper sa nu se supere pe mine ca am povestit ceva care nu ma priveste... dar am sperat sa o pot ajuta pe CD.
Imi pare rau ca am trezit amintiri neplacute.
Am simtit si eu ca pierd controlul in we cand nu a mancat Teo, si mi-am adus aminte de ea (de prietena mea)... si m-am potolit.
Edit: sotul meu chiar i-a pus lui Teo un castron in cap. I-a dat peste mana, tot o faza in care nu avea el chef sa manance nimic, si l-a stropit de mancare peste tot. Asta nici una nici doua, jap castronul in capul copilului, de a ramas copilul intepenit de uimire.
Si cine a suferit din chestia asta!??! Eu ca am spalat toata casa si copilul.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri
babytza spune:
Claudina , Ada sar'na
Nici nu ma gandeam sa ii dau olingurita si sa dispar cu restul ca asta imi mananca urechile Eu ziceam sa ii dau o lingurita de iaurt azi si apoi sa continui masa cu altceva.Si de maine daca e ok si nu il doare burtica sa ii dau cum doreste el sa pape.
M-am gandit sa ii bag un iaurtel la 6 ca de vreo 2 zile nu mai are pauza mare intre pranz si masa de dupa amiaza si ajung mult prea devreme cu masa de seara. Asa ca un iaurtel sa ii potolesca putin foamea e bine venit pe la 6-6.30 Sar'na pentru raspunsuri
Lumi vad ca puii papa din ce in ce mai bine !!! Felicitari pentru progrese
Aaaa chiar asa, e ok la 6 luni sa ii dau iaurtel ???
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit