Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (33)
Raspunsuri - Pagina 6
maria-ileana spune:
Fetelor, sunteti niste dragutze! Multumesc din suflet pt mesaje si incurajari!
Imi pun toate sperantele in DD si in Maica Domnului. Stiu ca fara ei nimic nu se poate! 
monica2008 spune:
michelle felicitari pt printesa
noi va spunem noapte buna ca suntem tare obositi azi
monica mamica in devenire
+25
denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi
lorelay_28 spune:
Gata fetelor m-ati pus la zid
. Va cred acum ca se pot lua si 5 kg in timpul sarcinii. Daca voi confirmati lucrul acesta....sincer nu-mi venea sa cred pentru ca am vazut si femei care au pus peste 35kg si ma intreb de unde asa mare diferenta. Sa nu uitam de Mihaela Radulescu, Nicoleta Luciu etc care eveau o silueta inainte....Si cartile spun ca sanii pot sa cantareasca in plus pana la 1 kg, lichidul, rezerva mamei, kg. copilului...

Am mai zis ca important este sanatatea copilului si a mamei.
Merg sa fac
pupici

noapte buna
18+viitoare mami de
Maya Luisa
Alina spune:
Seara buna,fete dragi!
La multi ani fericiti!
pt Iulia,fetita de Micaalsa.Frumoase pozele!Ce mai face cutzu?
La multi ani,Doiniq !
Am vazut ca miine e ziua Monicai-land dar o felicit miine,la nemti cica nu-i bine sa feliciti in avans ci in ziua respectiva sau dupa.
Multe berbecute pe lista
.
Luanaambro ,si mie imi plac hainele de la Esprit,am chiar multe pt toate sezoanele,imi plac blugii pt ca mi se potriveau bine si ca lungime si ca talie.Em am fost de doua ori si la Metzingen unde sunt fabricile lor si mi-am luat multe la pret de fabrica
.Din pacate,pt gravide au doar pe site(in magazinele din München am intrebat si nu au),am comandat blugi faini dar mari,i-am trimis inapoi.
Giova,nu mi se par asa mari preturile la clinica privata raportat la cit costa aici.Acum nu prea mai am idee de salariile din Ro dar banuiesc ca raportat la salarii e scump.Aici noi suntem asigurati privat,primesc toate facturile acasa si le trimit la casa si sunt niste sumeeee,mama-mia!Dupa nastere,va voi spune exact cit a costat dar ma astept la un cel putin 8000 cu cezariana,acum depinde de cite zile de spitalizare,etc.Am nascut intr-o clinica privata dar am avut ocazia sa merg si intr-o clinica normala si nu mi s-a parut mare diferenta,adica nesemnificativa,aceeasi curatenie impecabila,lume amabila si fara absolut nici o spaga
.
Vad ca vorbiti de kg,si eu am spre 7 in plus.Ma cintaresc mai rar sa nu ma sochez
.Eu ma ingras din nu stiu ce,nu maninc mai mult si nici cu dulciurile nu ma omor.In fine,mai iau vitamine si iau magneziu de vreo luna juma(Magne Sanol),am luat si la prima sarcina.Poate ca o sa iau o capsula mai mult,am crampe noaptea(circei),tre'sa pun talpa in pamint,ma scol si numai adorm.
ylla ,referitor la gelozie.Fiica-mea are 7 ani fara 9 zile si cam la fel punea si ea problema anul trecut,daca mai apare un bebelus,il vom iubi mai mult pe el,etc.De fiecare data i-am zis ca ii vom iubi la fel,dragostea parintilor nu se imparte ci se dubleaza.Acum nu mai pune intrebarile astea,accepta fara probleme si nu exista actiune viitoare in care sa nu-l includa pe "baiatul nostru"
.Azi i-a facut chiar si loc in camera pt jucariile lui
.Oricum am de gind in primele luni-1 an sa ma ocup mai mult de ea(de bebe am timp,ea e la scoala pina la 14),acelasi program cu aceleasi activitati,teme,citit.
Patricia ,si eu ma gindeam la mers la mare la inceput de iunie,atunci are fata mea vacanta,de Rusalii.Dar daca totul e ok,o sa merg putin la Gardasee,e in Italia apropiata
deci nu ar fi asa mult de mers cu masina.Oricum o sa rezervam atunci,sper sa fie totul bine.Daca nu merge,va suferi dupa apa,in fiecare vara am fost la mare prin diverse locuri.Nu as sta la soare dar o baita acolo si plimbari
.
Gata,ma duc in garaj
,aici e o vijelie,parca vad ca toata noaptea o sa am concert de rulouri izbite de vint
.
Noapte bunaaaa!
_
Alina,mami de printesa si baby 
flosideea spune:
buna seara mamici!am venit si noi cu o tema pt fiecare dintre voi.stiu ca mai este timp,dar poate ne dati si voi cate o idee despre cum sa`i punem numele lui bebita.numele de familie este BATU,iar eu am cateva idei,tati pe ale lui si as vrea sa "aud" cam ce idei aveti si voi.sper sa ne hotaram si noi,ca doar mai e putin si vine pe lume si nu`i vom mai putea spune bebita.asa ca imi pun baza in voi ca ne veti da niste idei.
in asteptarea de raspunsuri noi va pupam si ne bagam la nani.maine trebuie sa mergem la medicina muncii si asta inseamna ca ne trezim mai devreme.pupici
19+
Cornelia spune:
Buna seara!
Am fost si noi azi la controlul lunar. Bebeul meu cand a auzit de dr. s-a descocotat
de pe splina mea. Explicatia durerilor infernale si a faptului ca a fost extrem de agitat este ca s-a intors si este in momentul asta cu capul in jos. Bine ca a facut-o acum si nu cand o sa aiba doua-trei kg, ca ma facea KO
.
Bb e in grafic, are 25 sapt. si 766 g. Nu imi vine sa cred ca s-a facut asa mare. M-a tinut dr.-ul in tensiune si a stat 5 minute sa ii studieze inimioara. Eu d efrica nu am scos nici un sunet. Cred (sper) ca nu vedea bine ceva, ca in final a spus: este bine.
Despre bb2: Va mai spuneam eu, acum ceva timp, ca experienta mea la aparitia celui de al doilea copil nu a fost una prea fericita. Ne-a cam dat universul peste cap si in primul rand a bulversat-o pe Maria.
Eu ma credeam pregatita. Citisem o groaza pe net, incercam sa o pregatesc si pe ea. I-am vorbit de la incpeut despre bb, i-am explicat ca va aparea in familia noastra, spunandu-i mereu cat de mult o iubesc. Maria era f. mica si toata lumea imi zicea ca e f. bine asa, ca nu o sa fie asa de afectata, ca e mica si o sa creasca odata cu bb, nu o sa constientizeze ca a aparut un rival. din pacate, nu a fost asa.
Lucrurile au inceput sa ia o intorsatura urata, in momentul in care mie a inceput sa mi se cunoasca burtica. Maria nu avea decat un an jumate. A inceput sa aiba cosmaruri, sa nu mai vrea sa doarma singura (ea care dormise din prima zi, fara probleme). La momentul respectiv nu am facut legatura cu bb-le din burtica. Dupa ce s-a nascut Stefan lucrurile au parut ca intra in normal. Totusi la cateva zile de la intoarcerea acasa, a inceput sa ii cada parul. Doctorita de familie mi-a spus ca nu crede sa fie ceva psihologic, ca ar fi prea grav
. Am trecut si de asta. Dupa vreo 6 luni, timp in care facusem si incercarea de a o duce la gradi
a inceput nebunia. Ajunsese sa nu mai vrea sa iasa afara, sa mearga pe strada, sa coboare de pe canapea. Statea ore in sir si facea puzzle-uri
Iar cand se apropia noaptea era cosmar. Visa ochi si vedea si cand era treaza peste tot numai ochi. Din ce am inteles, explicat foarte profan
, ochii reprezentau faptul ca ea se simtea vinovata ca nu il iubeste pe Stefan si ii era teama sa nu fie descoperita. A facut cateva luni psihoterpie (avea 2 ani si 4 luni cand a inceput) si i-am dat 2-3 zile si sedative, pentru ca nu mai dormea deloc. Cu terapie si multa rabdare si dragoste s-a vindecat.
A fost un cosmar pentru noi. Ne-am invinovatit de tot. Culmea e ca privind in urma stiu ca nu am gresit foarte mult. Noi eram informati, am incercat sa aplicam tot ce citisem: sa o implicam in iongrijirea lui bebe, sa ii spunem mereu cat de mult o iubim, sa incercam sa petrecem timp numai cu ea. Dar s epare ca nu suficient.
Am facut si greseli: I-am tot spus ca ii iubim la fel de mult pe amandoi (mai tarziu am citit ca nu
e bine, un copil asa mic nu intelege ce inseaman sa iubesti "la fel", el intelege tot ca trebuie sa imparta dragostea). Un "te iubesc foarte mult" era suficient.
O certam cand il lovea pe Stefan. Normal, ea era "mare", el un bb. E greu, dar am inteles ca fratele mai mare surprins ca il loveste pe bebe, trebuie doar indepartat si asigurat inca o data de toata dragostea. Probabil ca trebuia sa petrec si mai mult timp doar cu ea. Stefan m-a solicitat f. mult si oricat im propuneam aveam putin timp si disponibilitate limitata sa fiu doar cu ea.
Apoi au fost greselile celor din jur. Foarte putini au fost inspirati sa ii aduca si ei ceva cand veneau la bb,. Toata lumea ii spunea: vai ce fratior dragut ai, il iubesti, nu? Tema asta cu il iubesti tot revenea. Pana si buni ii spunea; e fratele tau, trebuie sa il iubesti. Cu toate ca stiam ca e gresit nu am putut sa o protejez de asaltul rudelor. Era un copilas de doar doi ani si toata lumea cerea deodata de la ea sa isi iubeasca fratiorul dragalas
.
Ghinionul ei ca a fost un copil precoce si noi toti
aveam prea multe pretentii de la ea. Ce daca vorbea si intelegea atatea lucruri, avea totusi doar 2 ani!
Nu am vrut sa va sperii si ma simt nevoita sa intaresc: asta ni s-a intamplat noua si e pe de parte cea mai urata manifestare de care am auzit eu a sindromului fratelui mai mare. Cel mai probabil la voi o sa fie bine
.
Sper din suflet ca de data asta sa fiu mai inteleapta si sa nu mai aiba nimeni de suferit. Pana acum suntem bine
. Maria pare sa se fi obisnuit cu ideea, iar Stefan e extrem de iubitor cu mine si bb din burtica. Nu vreau sa ma imbat totusi cu apa rece. O s aincerc sa nu schimb nimic din rutina zilnica in ceea ce ii priveste, sa nu simta ca sunt dati la o parte.
Am fugit la culcare acum, ca nici nu stiu cand s-a facut 12.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
doinique spune:
buna seara, va spunem si noi desi e miezul noptii.
eu sunt rupta de oboseala, am fost la birou, am avut musafiri, asta e, o data pe an sarbatorim si imbatranim. Va multumim din suflet pt urari si eu 
(noi) va dorim multa sanatate si bb-i sanatosi ca e cel mai important.

am vazut ca ati vb de carcei si amortiri si mie mi s-a intamplat si tre sa iau Magne b6 pana la sfarsitul sarcinii din sapt 20 incepem si fierul cu acid folic.
eu am avut aseara niste arsuri la stomac ca sincer nu stiu cum am reusit sa adorm.
la kg luate suntem campioni am luat 8 kg pana acum, exact ce zicea vally, cat m-am chinuit sa ma ingras pana acum si bb a pus punctul pe i.
maine schimbam semnatura si saptamana, intram in 19 asta inseamna ca intru in 5 luni?
ce repede a trecut timpul!
doinique mami de bb rares

17 +
jojo_miha spune:
Cornelia este vb aia:"numai in locul tau n-as vrea sa fiu" insa eu voi fi.
Indiferent de varsta eu cred ca gelozia tot apare,lumea lor e invadata de altcineva.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
22+tot cu 
Motana spune:
Patricia, inca mai ai greturi? Saraca de tine. Ai patit acelasi lucru si inainte?
Am auzit si eu de cneva care a slabit 6 kg pe perioada sarcinii, ca i.a fost rau pana in ultima zi. Nasol tare.
Cornelia, ce zici tu e foarte interesant, si desi nu am alt bebe inca, e atat de bine de stiut, copii mai mari sufera, chiar daca noi nu ne dam seama. Cred ca tocmai in acest moemnt cand vine bebe 2, trebuie creata o legatura si mai stransa cu copilul cel mare, numai ca iata, desi te documentezi, comitem greseli. Of.
De fapt citeam la Attachemnt Parenting ca atunci cand e copilul mai mare incepe sa fie mai dificil, dar ca AP trebuie inceput din prima clipa de viata (sau chiar dinainte) si mentinut in copilaria imediata, si pana in adolescenta. Nu conteaza varsta copilului, numai ca metodele mai trebuie schimbate, adaptate la varsta copilului.
Eu chiar vorbeam cu sotul.. ce faci cand vii cu bebe acasa?
Ii dai de mancare si doarme? Cred ca e asa un sentiment si o emotie tare ciudata.
Oricum eu ma tot vizualizez cu bebe pe mine culcata, sa o simt si sa simta pielea, bataile inimii si sa o mutam cand de pe corpul meu pe corpul lui tati, sa ne cunoasca asa pe amandoi. ![]()
Va 
23+ 
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
Motana spune:
Clara, tare dragute pozele, si imprimeul cu maimutele
. E un fel de wrap-marsupiu, nu? Addica nu trebuie sa il infasori tu pe tine, l.ai pus direct, ca venea deja facut, nu? Asa mi se pare. Pare sa fie comod, ar trebui sa imprumuti un copil de proba
sa vezi daca te doare sau nu spatele cu el. Multam.
23+ 
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld