Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (33)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica2008

felicitari danielle pentru printesa
fetelor am si eu o intrebare e interzisa crema epilatoare cand esti insarcinata?-

monica mamica in devenire+25denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi

pe prospect ce scrie?
eu una am folosit la prima sarcina dar nu m-am dat mai sus de genunchi,am evitat.

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

`neataaaaaaaa,m-am trezit asa bine dispusa,cred ca din cauza bebelushei din burtica si a zambilicei mele de Ebonee.
apropo,numele o sa fie Melissa,imi place tare,ma gandeam la numele asta de cand am ramas gravi

mony,eu tot natural nasc,nu vreau cezariana sub nici o forma,asta doar in caz de ceva...
cand am nascut prima data,dupe vreo 4 ore m-am ridicat din pat,m-am dus singura la baie,m-am facut frumoasa,am facut curat in salon si la 1 juma` eram acasa,unde mi s-a parut mie ca e grozav de mizerie si am inceput frate la dat cu aspiratorul,sters praful,spalat vase,facut mancare si toate cele,nimeni nu zicea ca eram nascuta de cateva ore (3:33 dimineata) am dat inca si drumul la muzica tare,cica sa se obisnuiasca Ebonee cu galagia :))))
am 2 prietene care au nascut cu cezariana si cica nu s-au dat jos din pat vreo 2 saptamani,ceea ce ptr mine ar fi ingrozitor,eu nu pot sta in pat decat cand dorm,chiar ma mir ce fain s-a ridicat placenta ca nu am stat nici o clipa in pat,cu Ebonee dupe mine mereu,in brate,
asa ca...avea dreptate moasa,nu se ridica placenta daca stau numai in pat,trebe sa fu pozitiva si iaca` a mers
sper sa fie asa si la celelalte fete cu placenta joasa

multumesc fetelor din suflet ptr felicitari,sunteti niste dulci si dragutze

ma duc sa imi termin cafelutza,cred ca azi tragem o fuga pana la London cu neste trebi`
sunt fericita ca acu stiu ce fel de hainute trebe sa cumpar,nu o sa mai salivez prin magazine

sa aveti o zi superba

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Danielle ma bucur ca ti s-a ridicat placenta dar ai grija la acel hematom placentar de 4 cm.Daca nu se resoarbe poti pune in pericol alimentarea bebeului.Am vazut ca doctorul ti-a spus ca e un potential pericol.Placenta se ridica pe masura ce creste uterul dar hematomul e un pic mai complex.Eu din cauza unui hematom decidual de 21 mm(2 cm)am patimit enorm si inca am amenintare severa de avort pentru ca a ramas cicatrice acolo.....mi-a explicat exact medicul ce si cum nu are rost sa va plitisesc.Si eu sunt genul care nu sta o clipa aveam sangerare mare si conduceam prin oras deci...
Ai foarte mare grija cu acel hematom mai ales ca nu se scurge sangele din el din cate am vazut ci ramane acolo .E ca si cum ai umfla un balonas sub o folie.Poti cauta pe google informatii maiexacte..si doctorul tutunaru are postate informatii de genul asta.

Sa ai grija de fetitzele tale.....
sanatate la bebei si mamici.

Mada 18+Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

neata burtici

Cum e sa fii gravida si sa nasti in Olanda (teorie)si auzit , Practica vine dupa vreo 3 luni !!!
Aici se prefera natserile acasa cu moasa care te-a avut sub observatie 9 luni dar daca totusi preferi sa nasti in spital este ok , in momentul in acre ai x cm dilatatie de tuci cu moasa la spital si nasti acolo .
Eu am fost la spitalul unde uremeaza sa nasc si ne-am inteles ca vreau sa nasc in spital cu epidurala si mi-au spus ca in cazul asta tbe sa fiu asistata de cadre medicale (ginecolog & asistenta) in loc de moasa.Dac totl decureg ok in cateva ore de la nstere te trimit acasa unde timp de 10 zile (depinde si de sitatie de acasa poate fi mai mult) ati vine cineva ptr 4 ore pe zi sa aiba grija de tine si bebel dar si sa ati faca menajul si si sa-ti aduca micul dejun la pat si cafeluta.
Dupa cum am inteles de le alte fete de pe DC in romania daca ai probleme de infertilitate tbe sa platesti tot indiferent deca esti asigurat sau nu , aici primele 3 incercari FIV/ICSI sau primele 10IUI sunt platite de asigurare la fel ca si medicamentele si controalele de care ai tu sau perateneryl nevoie.
Noi (eu si sotul meu) in 2 ani de umblat prin spitale , 1 opratie, 3 FIV si tot felul de controale medicale cred ca am platit din buzunarul nostu in total vreo 20 eur si asta a fost ptr niste ace si seringi care nu sunt acopertite de asigurare.
25+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Danielle ma bucur ca ti s-a ridicat placenta dar ai grija la acel hematom placentar de 4 cm.Daca nu se resoarbe poti pune in pericol alimentarea bebeului.Am vazut ca doctorul ti-a spus ca e un potential pericol.Placenta se ridica pe masura ce creste uterul dar hematomul e un pic mai complex.Eu din cauza unui hematom decidual de 21 mm(2 cm)am patimit enorm si inca am amenintare severa de avort pentru ca a ramas cicatrice acolo.....mi-a explicat exact medicul ce si cum nu are rost sa va plitisesc.Si eu sunt genul care nu sta o clipa aveam sangerare mare si conduceam prin oras deci...
Ai foarte mare grija cu acel hematom mai ales ca nu se scurge sangele din el din cate am vazut ci ramane acolo .E ca si cum ai umfla un balonas sub o folie.Poti cauta pe google informatii maiexacte..si doctorul tutunaru are postate informatii de genul asta.

Sa ai grija de fetitzele tale.....
sanatate la bebei si mamici.

Mada 18+Eva-Maria

cum a fost la tine?ce s-a intamplat?
nu prea am chef de cautat pe net acuma sa ma alarmez si mai tare,mai degraba astept parerea doc.
eu cred ca o sa fie bine,primul hematom a "plecat" singurel,asta continua sa creasca,e mai smecher
oricum,ieri mi s-a zis ca ma asteapta in weekend,cred ca o sa incep sa sangerez pe atunci si daca e asa,chiar si o picatura sa ma prezint de urgenta la spital.
sper sa plece de acolo hematomul sa nu ii stea in drum la bebe :((

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

eumada,eu nu am hematom placentual sau decidual,la mine hematomul "sta sa iasa"
e spre iesire,nu are de-a face cu placenta sau bebelusha,insa nu ar trebui sa fie acolo :(((

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!!!
Clara te cred ca nu te-ai mai intoarce in Ro. la ce povestesti tu acolo, e un paradis ce mai!
Luana, Clara, Hera sunteti niste norocoase. aveti conditii decente, chiar super. Unuele dintre noi trebuie sa platim bani grei pt. asta. este o rusine sa nasti in conditii de acum 20 ani. mai are rost sa zic ca manusile unice se spala si se refolosesc??? cand am vazut una ca asta era sa mor. de stiam aduceam eu o cutie de-acasa. pe masuta pe care trebuia sa stea bb era o carpa rupta...cica sa nu o ating ca e camp steril...of...of...si inca cate alte chestii dintr-astea...care-ti taie tot avantul la a mai face copii.
Danielle frumos numele, imi place. Aoleu mama eroina, dar te-ai pus pe facut curatenie la cateva ore dupa nastere.
ma bucur ca s-a ridicat placenta, sper sa scapi si de hematomul ala, sa creasca bebita linistita.

La ora 12.30 mergem sa luam piticul de la gradi si plecam spre Alba.
Burtici va , aveti grija de voi. Intru cand pot.

_
Gio23+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

blanca--din a 29 saptamina!83 zile prenatal si minimumul de 43 postnatal.dar mai e
pina acolo-asta ar fi 10 mai pt mine.deja sint la activ cu 10 zile conc.med si ma mai gindesc cum sa ma mai descurc pina atunci...

lucialu--se pare ca la noi cu stoldalul si patlagina e exact invers..

fiul meu de fiecare data scapa de tuse in 3 zile cind ii dau stodal si mai mult de o sapt.daca pe placa sint alte med.oricum bine ca ai gasit remediu care sa iti potriveasca.

andreea--tomi al meu a avut dubla circulara de cordon la nastere desi inainte nu s-a vazut.conteaza ca bataile inimii sa fie in regula(ma refer la nastere) si oricum cordonul este f lung.si in legatura cu sexul--se intimpla sa nu se vada corect.o colega a nascut baietel dupa ce toata sarcina i-au povestit despre o fetita.e drept ca astea sint cazuri mai rare.
danielle--s-a mai deschis vremea de cind ne-ai iradiat cu bucuria ta!felicitari!

la multi ani alfa-anca!!!!!!sa fiti sanatosi!

salut fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

DANIELLE la mine hematomul s-a format chiar langa col si s-a tot scurs timp de 9 saptamani(atat am sangerat).Medicii ,caci am fost la vreo 4 mi-au spus ca asta a fost un noroc ca s-a scurs si nu a ramas acolo sa faca infectie sau sa continue sa decoleze placenta sau oul in sus.Mi se face rau si acum cand imi aduc aminte.Plus statul in pat si amenintarile cu internarea...in niste conditii oribile asa sunt la noi...plus drama cautarii de progesteron injectabil caci tratamentul clasic de la noi nu avea efevct....si cnd mi-a spus doctoritza..."daca gasesti in strainatate progesteron de asta bine daca nu......asta e....poate mai ai o sansa...faci altul?)Imi vine sa plang si acum cand imi aduc amintee groaznic...
Iti dai seama?Sa sti ca puiul tau e bine si creste si sa ti se spuna asa?
Care mama nu ar innebuni?
Acum s-a indurat DUMNEZEU si suntem mai bine.Dar numai pentru ca nu ridic si nu fac efort deloc.
Tote astea de la un hematom....
De asta chiar daca par dura sau transanta nu vreau sa treca nimeni prin ce am trecut eu si de asta consider ca un copil indiferent ce ar fi e o binecuvantare.

Sanatate multa si ai grija de tine si de fetitze

Mada 18+Eva-Maria

Mergi la inceput

eumada ,important e ca totul e bine acum,chiar daca cu mici ocolisuri,totusi ma asteapta la spital doctorita weekendu` asta ca s-ar putea sa sangerez,eu sper sa plece de acolo ca primul si sa nu ma enerveze ca il scot eu

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput