Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(99)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui SimonaMami

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Si va rog mult uitati-va la pagina Luanei (pagina ei personala nu din cea comuna) ca am pus ceva draguuuuut!!!!
La pagina ei din cea comuna o auziti gangurind. La pagina ei nu pot pune ca se suprapune cu melodia.

_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
Alma so small, so sweet, so soon

Heeeiii, Luana bebe scumpic, ne-ai facut fericite pe toate, sunt sigura, dar mai ales pe mami! Doamne ce zambet fericit si linistit ai (as spune chiar si putin ... smecheros!) Mi-au dat lacrimile!
Monica, multumim mult!
Pupici!

Simona 37+, cu Victor Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Multumim!
Io am o banuiala ca stie ea ca vin baieti frumosi azi, si ii intampina cu zambetul pe buze. Deci tremur de emotie si de fericire.
Asa ati simtit si voi cand am nascut eu?
Sau mi-au luat-o hormoneii la zburdat cu CM asta?

_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
Alma so small, so sweet, so soon

Mie-mi spui? Sunt la servici de la 9 si nu am facut mare lucru. Stau cu F5-ul pe pagina in continuu, poate - poate se intampla ceva! Am niste emotii criminale!
Am mai scris intr-un post ceva mai devreme: ma simt ca un tata caruia ii nasc (simultan) nevestele!

HAI FETELE!!! MAI AVETI PUTIN!!!

PS. Cred ca totusi Luana zambeste din urmatoarele motive:
1. este hranita bine, cu laptic bun, si nici nu trebuie sa se streseze sa tipe dupa 'ospatar', ca vine si singur. In plus stie mereu si care-i comanda domnisoarei, si are mereu 'pe stoc'
2. are pe mami si pe tati fericiti si impreuna acasa. Ce poate fi mai minunat?!
3. a venit primavara, si e frumos afara, asa ca mami o sa inceapa sa o (mai) scoata afara din casa!!!
4. zeci de mamici o iubesc mult de tot si o admira in poze in fiecare zi, si... tre' sa fie frumoasa, CA MAMI! Nu se poate fara un zambet!

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

olga - vaaai...pe mine ma dureau ochii cand m-am uitat la propriul mesajnoroc ca s-a schimbat pagina rapid.
eu nu am nici un semn
am inebunit, imi doresc contractii dureroase
m-a omorat si mama cu calculele ei...cica dupa metoda veche de calcul nu am nici o shnasa inainte de 28, ca ar trebui sa nasc intre 28martie si 4aprilie

39+
poze

AMR 2 de zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Pun aici ce am salvat in leg cu ce consumam cand alaptam:

Nu se pot consuma:
- ceapa, usturoi, varza, conopida - dau gust rau laptelui si bb poate refuza sanul
- fasole, vinete, castraveti, maioneza, ardei, pepene, prune, pere - sunt grele si provoaca gaze, dureri de burta si diaree bb-ului
- citrice - provoaca acidularea laptelui
- cafea, cacao, ciocolata - agita bb
- alcoolul - trece in lapte si provoaca sugarului intoxicatii
- conservele de carne/peste, saraturi, condimente, vanat...
Se pot consuma:
- lapte, branzeturi, untul, iaurtul
- carnea fiarta sau fripta la gratar; pestele fiert sau prajit proaspat
- oua (de preferat 1 ou fiert/zi)
- paste fainoase, cereale
- legume (verzi sau uscate) si fructe preparate sau proaspete
Lichide:
- apa, ceai (chimen+anason - pt stimularea lactatiei), compoturi
- min 2l/zi

FRUCTE:
-mar progresiv
-banane la discretie
-ananas
NU:
-kiwi
-citrice
-pere
-struguri
-prune
-piersici
-caise
LEGUME:
-cartofi (fierti, copti, prajiti la teflon cu foarte putin ulei, piure)
-rosii progresiv
-salata verde
-radacinoase (in ciorbe, in supe, coapte in cuptor, fierte)
NU:
-mazare
-varza
-fasole uscata
-ceapa cruda (este permisa numai fiarta)
-praz
CONDIMENTE:
-marar
-patrunjel
-cimbru
-mac
-susan
-chimen
NU:
-ardei iute
-piper
CARNE:
-carne de orice fel (slaba care sa fie fiarta, la gratar sau la Teflon prajita usor cu foarte putin ulei, in mancaruri gatite)
-mezeluri fine si putin condimentate
-in supe de orice fel
-in mancaruri gatite cu ceapa fiarta, si nu prea mult bulion sau rosii
DULCIURI:
-placinta cu mere, branza, dovleac
-chec
-cozonac
-fursecuri
NU:
-ciocolata
-torturi
-prajituri(cu frisca sau creme)
-frisca
-inghetata
BAUTURI
-bere fara alcool
-compoturi sau sucuri (de ananas, mere, fructe exotice-Santal, pepene galben, banane)
NU:
-ciocolata
-cafea
-bauturi alcoolice
-compoturi din citrice, struguri, prune, oere, kiwi

Ce mananci cand alaptezi? Exista o dieta potrivita in timpul alaptarii? Mai jos sunt recomandarile pediatrilor americani:

Respectand piramida alimentelor te asiguri ca primesti cantitatea corecta substante nutritive. In fiecare zi ar trebui sa consumi: 6 sau mai multe portii de cereale (cereale integrale de preferat, adica mai multe fibre si mai putin amidon: paine, paste, orez, cartofi); 3 sau mai multe portii de legume; 2 sau mai multe portii de fructe; 2-3 portii de lapte, iaurt si alte lactate; 2-3 portii de carne, peste, oua si/sau proteine vegetale (fasole). Zaharul si grasimile animale trebuie consumate in cantitate cat mai mica. Evident, cea mai buna dieta este individualizata, dar este indicat sa se respecte ordinea in piramida.

Organismul tau are nevoie de calciu, fier si alti nutrienti esentiali pentru a asigura copilului un lapte sanatos. Multivitaminele ajuta, asa ca poti continua sa iei o pastila de multivitamine pe zi (obicei inceput in timpul sarcinii).

Difera de la bebelus la bebelus, dar unii bebelusi sunt mai agitati si plang daca mamica lor a mancat ceva picant (cum ar fi curry) sau au gaze intestinale (care neeliminate din intestin pot provoca balonarea sau marirea in volum a abdomenului) daca mamica a consumat varza, ceapa sau broccoli.

Poti manca branzeturi moi si alte alimente pe care le-ai evitat in timpul sarcinii. Chiar daca faci intoxicatie alimentara, nu va afecta copilulul, nu se transmite prin laptele matern. Este posibil sa ti se recomande amanarea alaptarii in perioada tratamentului.

Aproximativ 2% din copii au o reactie la laptele de vaca din dieta mamei. Daca copilul tau are colici severe, disconfort abdominal, iritatii ale pielii, diaree sau varsaturi, dificultati de respiratie dupa alaptare, contacteaza de urgenta pediatrul. S-ar putea ca temporar sa elimini laptele de vaca din dieta ta. La fel se poate intampla si cu ouale, alunele sau nucile.

Cafeina este indicata in cantitate moderata. Bebelusul s-ar putea sa fie agitat daca consumi mai mult de 5 bauturi cu cafeina pe zi, dar in general cateva cescute de cafea, ceai sau alte bauturi cu cofeina nu au acest efect.

Alcoolul ajunge la bebelusul tau prin laptele matern. Povestile despre berea care creste cantitatea de lapte nu sunt adevarate si alcoolul nu ajuta neaparat copilul sa doarma mai bine. Cel mult o bautura (bere, vin) este permisa, dar nu periodic si la doua ore sau mai mult de urmatoarea alaptare.

Tigarile sunt intotdeauna periculoase. Nu numai ca s-ar putea creea dependenta de nicotina, dar fumatul creste riscul bebelusului de Sindromul Mortii Subite, astm, tuse sau infectii ale urechii.

Sursa: Academia Americana de Pediatrie

Olga 35+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Fetelor ce v-a apucat ??!!!! e luni si v-ati apucat de livrat bebe-ii !!!

Bun venit acasa noilor mamici !!!

Pisigri, si eu am inceput cu Sab dar acum am trecut pe Bonisan si mi se pare ca e mai ok; oricum noi nu am avut probleme cu constipatia ba din contra umpleam cate 4 scutece pe noapte doar !
Incearca si tu poate e mai bun, oricum e natural

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Inapreda tinem pumnii stransi sa fie totul bine!!!

ADA bine ai revenit. Ai PM

Aris mi-a placut opera ta de arta Sa stii ca eu ma chinui cu modemu de la Vodafone in fiecare zi . Tu nici o contractie nimic? Nu vrei sa nasti in grup cu fetele ?

SimonaMami ai si tu dreptate cu cadoul , dar mie imi si place sa fac surprize. Doar ca acum sunt in pana de idei

Ilinca te asteptam cu vesti bune de la control. Imi place tema camerei. Iar patutul e atat de frumoooos.

Olga 35+ David

Olga, eu ma gandesc la urmatoarea surpriza:
Un album foto superb (facut de un profesionist, asa, ca sotul Sashei) cu fotografii cu tine cu burtica. Ar trebui sa te grabesti pentru asta, ca nu stii cat timp mai ai burtica! Mie cel putin mi se pare un cadou foarte personal, si... pentru totdeauna. Si ce ar putea sa ii arate mai bine cat de mult il iubesti, daca nu asta?! Ce zici?

mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Fetele am primit mesaj de la INA PREDA acum 20 min:

"IN 1 MIN. INTRU LA CEZARIANA. MI-E FRICA DE MOR. DE ABIA ASTEPT ZIUA DE MAINE SA INTRU PE DC"

INA iti tinem pumnii sa fie bine si uite si niste agitate

INA PREDA

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka
Mamicile care sunteti acasa cu ghioceii sa ne asteptati si pe noi burticoasele. Noi va mai citim, mai prindem cate o idee, doua, mai furam din experienta. Ca altfel parca ma vad prin apr postand de una singura aici. Si cel mai frumos ar fi sa trecem la clubul scutecelor cu toate odata cu bebelusii in brate

Poate ne asteapta fetele si pe noi. Altfel, ramanem doar noi Ilinca, Anamaria... cam noi suntem la sfarsitul lunii, nu?

Edit: am descoperit ca mai este si anca_nicolae. Scuze.

Denisa-Madalina 35+ cu Adela-Marisa
AMR 5 saptamani
Anul acesta Iepurashul ne va aduce cel mai pretios cadou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curea spune:

Monica eu am avut emotii pentru fiecare mamica de pe forum cand a nascut daca s-a inamplat sa fiu aici citind mesajele. Tu ai fost prima, ceea ce m-a emotionat f tare . Ce lucruri frumoase putem face fara prea mult efort...ma gandesc ca pt fiecare dintre boi conteaza stiind ca undeva in spatiul virtual o mana de mamici si tatici citesc cu sufletul la gura ce se intampla undeva intr-un spital..
Hai Chatonel fii tare, daca respecti indicatiile primite la cursui sunt sigura ca vei invinge durerile travaliului...
Nastere usoara mamicilor!!!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

eu am senzatia ca si JOANNA s-a alaturat grupului...nu a dat nici macar un semn toata ziua, tocami ea care ne alerga cu biciul la raport
Joooooaaaanaaaa!!!!!

brrrr nu ma lasati singura in varful listei ca ma apuca raul de inaltime

39+
poze

AMR 2 de zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Nu stiu ce s-a mai intamplat ca eu nu am avut timp sa citesc! Acum recuperez si eu din urma. Cred ca INA deja l-a vazut pe bebe. Nu am verificat sa vad daca a mai anuntat cineva inainte, eu am trimis mesajul cum l-am vazut. Va pupic, ma duc sa vad ce ati mai scris.

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+

Mergi la inceput