Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(99)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Despre alaptat, imi salvasem asta, din ce discutasem pe odisee zilele trecute:

Nu se pot consuma:
- ceapa, usturoi, varza, conopida - dau gust rau laptelui si bb poate refuza sanul
- fasole uscata, vinete, castraveti, maioneza, ardei, pepene, prune, pere, mazare, ceapa cruda (este permisa numai fiarta), praz - sunt grele si provoaca gaze, dureri de burta si diaree bb-ului
- kiwi, citrice, pere, struguri, prune, piersici, caise - provoaca acidularea laptelui si/sau diaree bebelusului
- cafea, cacao, ciocolata - agita bb
- alcoolul - trece in lapte si provoaca sugarului intoxicatii
- conservele de orice fel
-ardei iute, piper
-ciocolata, torturi, prajituri(cu frisca sau creme), frisca, inghetata; in general orice produs de cofetarie/patiserie din motive de ingrediente cu chimicale + prospetime discutabila
-bauturi cu cacao, cafea, bauturi alcoolice, compoturi din citrice, struguri, prune, pere, kiwi

Se pot consuma:
- lapte, branzeturi, untul, iaurtul
- oua (de preferat 1 ou fiert/zi)
- paste fainoase, cereale
-mar progresiv, banane la discretie, ananas
-cartofi (fierti, copti, prajiti la teflon cu foarte putin ulei, piure), rosii progresiv, salata verde, radacinoase (in ciorbe, in supe, coapte in cuptor, fierte)
-marar, patrunjel, cimbru, mac, susan, chimen
-carne de orice fel (slaba care sa fie fiarta, la gratar sau la Teflon prajita usor cu foarte putin ulei, in mancaruri gatite, in supe de orice fel, in mancaruri gatite cu ceapa fiarta, si nu prea mult bulion sau rosii); pestele fiert sau prajit proaspat
-placinta cu mere, branza, dovleac; chec, cozonac, fursecuri,
-bere fara alcool, compoturi sau sucuri (de ananas, mere, fructe exotice-Santal, pepene galben, banane), apa, ceai (chimen+anason - pt stimularea lactatiei) #61664; minim 2 litri/zi

Respectand piramida alimentelor te asiguri ca primesti cantitatea corecta substante nutritive.
In fiecare zi ar trebui sa consumi: 6 sau mai multe portii de cereale (cereale integrale de preferat, adica mai multe fibre si mai putin amidon: paine, paste, orez, cartofi); 3 sau mai multe portii de legume; 2 sau mai multe portii de fructe; 2-3 portii de lapte, iaurt si alte lactate; 2-3 portii de carne, peste, oua si/sau proteine vegetale (fasole). Zaharul si grasimile animale trebuie consumate in cantitate cat mai mica. Evident, cea mai buna dieta este individualizata, dar este indicat sa se respecte ordinea in piramida.

Organismul tau are nevoie de calciu, fier si alti nutrienti esentiali pentru a asigura copilului un lapte sanatos. Multivitaminele ajuta, asa ca poti continua sa iei o pastila de multivitamine pe zi (obicei inceput in timpul sarcinii).

Difera de la bebelus la bebelus, dar unii bebelusi sunt mai agitati si plang daca mamica lor a mancat ceva picant (cum ar fi curry) sau au gaze intestinale (care neeliminate din intestin pot provoca balonarea sau marirea in volum a abdomenului) daca mamica a consumat varza, ceapa sau broccoli.

Poti manca branzeturi moi si alte alimente pe care le-ai evitat in timpul sarcinii. Chiar daca faci intoxicatie alimentara, nu va afecta copilulul, nu se transmite prin laptele matern. Este posibil sa ti se recomande amanarea alaptarii in perioada tratamentului.

Aproximativ 2% din copii au o reactie la laptele de vaca din dieta mamei. Daca copilul tau are colici severe, disconfort abdominal, iritatii ale pielii, diaree sau varsaturi, dificultati de respiratie dupa alaptare, contacteaza de urgenta pediatrul. S-ar putea ca temporar sa elimini laptele de vaca din dieta ta. La fel se poate intampla si cu ouale, alunele sau nucile.

Cafeina este indicata in cantitate moderata. Bebelusul s-ar putea sa fie agitat daca consumi mai mult de 5 bauturi cu cafeina pe zi, dar in general cateva cescute de cafea, ceai sau alte bauturi cu cofeina nu au acest efect.

Alcoolul ajunge la bebelusul tau prin laptele matern. Povestile despre berea care creste cantitatea de lapte nu sunt adevarate si alcoolul nu ajuta neaparat copilul sa doarma mai bine. Cel mult o bautura (bere, vin) este permisa, dar nu periodic si la doua ore sau mai mult de urmatoarea alaptare.

Tigarile sunt intotdeauna periculoase. Nu numai ca s-ar putea creea dependenta de nicotina, dar fumatul creste riscul bebelusului de Sindromul Mortii Subite, astm, tuse sau infectii ale urechii.

Simona 37+, cu Victor Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curea spune:

Denismada, Ilinca, Anamaria, eu cred ca toate vor fi deacord sa trecem impreuna la noul capitol asa cum ne-am adunat aici si ne-am imprietenit tot asa vom trece si la urmatorul capitol impreuna. Acum nu stiu daca toate mamicile care sunt aici se vor muta si la clubul scutecelor dar va ramane cine va dori.
Eu zis sa stati linistite !!!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Hai Ina!

Denisa-Madalina 35+ cu Adela-Marisa
AMR 5 saptamani
Anul acesta Iepurashul ne va aduce cel mai pretios cadou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Gina, curaj pui!

Nu trebuie sa iti fie frica!
Probabil ca deja ... off, hai ca-ti tin pumnii!!!

Simona 37+, cu Victor Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui shasa

Fetele am primit mesaj de la INA PREDA acum 20 min:

"IN 1 MIN. INTRU LA CEZARIANA. MI-E FRICA DE MOR. DE ABIA ASTEPT ZIUA DE MAINE SA INTRU PE DC"

INA iti tinem pumnii sa fie bine si uite si niste agitate

INA PREDA

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+

Doamne ajuta!
Vai ce emotii am!!!

_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
Alma so small, so sweet, so soon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

INA PREDA

CHATONEL

ADEE

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aris26

eu am senzatia ca si JOANNA s-a alaturat grupului...nu a dat nici macar un semn toata ziua, tocami ea care ne alerga cu biciul la raport
Joooooaaaanaaaa!!!!!

brrrr nu ma lasati singura in varful listei ca ma apuca raul de inaltime

39+
poze

AMR 2 de zile

Io ma duc s-o sun ca de dimineata am presimtirea asta.

_
You grew in my heart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

ALEX,tati de Luana (iti urez si eu cu intarziere) bine ai venit acasa si bine ai revenit pe forum. Ma bucur ca lucrurile merg pentru voi spre bine. Nici nu ar fi avut cum sa fie altfel....la cate sustinatoare aveti aici......

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Aris26,
ti-am citit propozitia cu "vreau sa am dureri". Exact asa am vrut si eu la primul bb, eram cam la 10 zile peste DPN, deja internata la Filantropia, in asteptare de vreo 4-5 zile, si cum toate in jurul meu veneau, sa vaietau un pic, nasteau, si apoi se mutau la lauze, fericite, eu am ajuns excat la starea asta: VREAU SA AM DURERI! Sa stii ca e bine sa fii in faza asta, pt ca tot ce va urma vei privi, pe langa un pic de durere, SI cu BUCURIE, ceea ce te va face sa nu percepi nasterea ca pe o trauma, ci ca pe un cadou, un pic dureros, DAR cadou!!!

Olishka,eu as lua cadou ceva foarte neasteptat in aceasta perioada, si anume role pt amandoi, asa, ca o speranta ca dupa nastere, veti mai avea TIMP si FLACARA INTERNA TINEREASCA sa mai hoinariti prin parcuri... Am schimbat semnatura, eu mai rar am grija, multam:).

34+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Joanna e ok, tot 2 in 1.
Joanna, te asteptam la raport!!

_
You grew in my heart

Mergi la inceput