*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (35)*
Raspunsuri - Pagina 24
Miky-ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elilov3 eu numai cand ma gandesc ca nu o sa ii mai dau lapte de la tzitzi si ma apuca plansul...m-am obisnuit cu mulsul deja a ajuns o obisnuita.. |
Depresie post-muls?
Eli,cand ma gandesc ca la un moment dat se va termmina cu mulsul
ma apuca asa o stare ...
Te inteleg...Cum te mi simti?Amalia,felicitari ca l-ai alaptat pe David 1 an!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy
Miky-ea spune:
Criss,sunt f bune sfaturile date de Eli...sanatate multa!
Diamisha,offff....sanatate multa mamei,sotului si socrului si putere sa treci peste tot!
Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy
lauramiron spune:
Pai exact, nici eu nu sunt de acord! Ii voi da Caterinei de toate, insa cu masura si voi avea grija sa n-o umflu cu cereale seara.
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
eu nu sunt de acord cu chestia asta. eu slabesc mancand de toate. conteaza si cantitatile. ba, nu dati cu pietre in mine ca am idei proprii cu diversificarea, da' zau ca am facut-o pe laura sa manance orice si am fost criticata des, da' acuma ma bat si eu cu pumnii in piept de frustrare ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
lauramiron spune:
Eu nu i-am dat Rebecai niciodata biscuiti speciali pentru bebe, ci i-am luat biscuiti Leibnitz din cereale integrale, pe care ii papa si acuma cu ceai cateodata.
Ii dadeam pe razatoare si amestecam cu mar, insa nu-i dadeam prea des chestia asta, pentru ca papa bine cereale la cutie cu lapte integrat de la MIlupa, divesre sortimente.
bertha spune:
citat din mesajul lui Mirtha !
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0 |
Scuze ca ma bag, dar vreau sa confirm ca si eu am folosit aceeasi metoda la Darius, adica i-am dat pasat cu furulita de la 7 luni, in conditiile in care introdusesem supa de legume aproape de 5 luni. Bucatelele care ramaneau erau micute la inceput, ca 1/2 dintr-un bob de grau, treptat le-am marit. Insa niciodata nu i-am tocat carnea la robot/blender, i-am dat numai tocata marunt pe tocator.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)poze
Cum s-a nascut Ioana
bertha spune:
| citat din mesajul lui alra uite ca si amalia a dat "os de ros" lu bebe. e super misto cand iesi cu el in carut sa ii dai ceva sa roada ca sa taca editez sa zic ca coaja de paine mi se pare geniala pt bb mic: nu are zahar ca biscuitii, are cereale, nu se rupe repede. mai, eu nu vad nici o legatura intre bucati mari in mancare si dintii din fata. ca nu cu ei mesteca, nu? ![]() ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Si eu dadeam catelului o coaja considerabila de paine, adica s-o poata tine-n mana, dar fara sa existe riscul s-o inghita. Si-i dadeam in manuta si un morcov curatat cu care isi masa minunat gingiile, niciodata nu a putut rupe o bucata din el, indiferent cat de tare s-a enervat.
De acord cu tine, dintii din fata sunt pt rupt mancarea, pt mestecat sunt maselele, dar daca asteptam cu bucatile pana apar...

Cum s-a nascut Ioana
malinas spune:
| citat din mesajul lui criss703 Am si eu o intrebare fructele/legumele pasate le fierbeti in apa sau la aburi ? si apoi le bagati in bender ? Si supita de legume fierbeti legumele si dati numai zeama rezultata? sau le mixati si pe ele in supa ? ![]() |
sa-ti zic cum fac io.
Legumele si fructele le fac la abur, apoi le bag in blender ca sa le maruntesc (de cand a zis alra ca blenduitul nu e bun, ma gandesc la alta solutie pt legumele fierte, dar inca nu am gasit).Pasta de la blender o subtiez cu apa fiarta si racita cat vreau de mult.Daca e sa fie supa, atunci bag ceva mai multa apa, sa fie ca o supa crema, daca vreau piure (abia ieri am incercat prima data) pun f putina apa.Eu nu cred ca zeama de la fiert legumele, fara nic in ea, este grozava, dar ...sa zica fetele cu mai multa experienta, ca eu, ca si BraveGirl, iau lucrurile asa cum vin, nu ma stresez foarte tare, nu-mi creez singura probleme daca nu am.Dar, e drept, ca daca a zis alra ca nu e bine cu blenderul, de la 4.30 ma tot gandesc sa gasesc alta solutie de pasat marunt si fin legumele si fructele fierte.
Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz
babyzapi spune:
Neatza!
Ramo mai intai i-am facut supita doar de morcovi, iar dupa 2 zile am introdus si dovlecelul si patrunjelul si pastanacul. Dupa aceea mai astepti 3-4 zile si poti introduce ardeiul...mai astepti si bagi cartoful.
Miki01 nu i-am cumparat niciodata lui bebe din baneasa lucrusoare, desi stau aproape. Majoritateale are de la bunici din Franta, iar eu ce i-am cumparat am luat din magazinul unirii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela
fericita de
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si
ISABELA
Povestea nasterii
UN VOT PT RAPHAEL
bertha spune:
Am mai uitat ceva: eu bagam un pachet de biscuiti in robot, ii maruntam, apoi ii puneam intr-un borcan/bol cu capac si foloseam doar cantitatea de care aveam nevoie la fiecare masa, fara sa fiu nevoita sa rad de fiecare data.
Pt pasat n-am folosit decat 2-3 zile robotul, apoi numai o strecuratoare obisnuita prin care treceam legumele.
Alra, imi pare rau ca reclamatia ta n-a avut efectul dorit. Se pare ca acolo chiar e adevarat ca "unde-i lege, nu-i tocmeala", indiferent ca esti o mama cu tot calabalacul aferent.
Mirtha, de ce esti atat de stresata? Eu zic sa nu te mai consumi atat cu diversificare, alimentatie, alaptare, ablactare...oricat de multe carti am citi si oricat de multe informatii am avea, greseli tot facem si vom mai face, e in natura umana si meseria de mamica nu contrazice aceasta lege nescrisa. Relaxeaza-te, te rog, si bazeaza-te pe intuitie si pe bun-simt si totul va fi bine!
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
bertha spune:
citat din mesajul lui malinas
sa-ti zic cum fac io. Legumele si fructele le fac la abur, apoi le bag in blender ca sa le maruntesc (de cand a zis alra ca blenduitul nu e bun, ma gandesc la alta solutie pt legumele fierte, dar inca nu am gasit).Pasta de la blender o subtiez cu apa fiarta si racita cat vreau de mult.Daca e sa fie supa, atunci bag ceva mai multa apa, sa fie ca o supa crema, daca vreau piure (abia ieri am incercat prima data) pun f putina apa.Eu nu cred ca zeama de la fiert legumele, fara nic in ea, este grozava, dar ...sa zica fetele cu mai multa experienta, ca eu, ca si BraveGirl, iau lucrurile asa cum vin, nu ma stresez foarte tare, nu-mi creez singura probleme daca nu am.Dar, e drept, ca daca a zis alra ca nu e bine cu blenderul, de la 4.30 ma tot gandesc sa gasesc alta solutie de pasat marunt si fin legumele si fructele fierte. Un gand bun pt Ginye ![]() si Stefanut ![]() ._ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008) poze povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz |
Hai ca va stresez

Edit: si scapi si de spalatul robotului, care pe mine ma dispera.
Cum s-a nascut Ioana

mama de