PCOS (13)
Raspunsuri - Pagina 18
Galushca spune:
Mirimir,
psj si Plateea, stiu ca e o mare problema cu zaharul si cofeina. Problema e ca la mine pofta de dulce se asociaza si cu mancatul compulsiv, cand sunt mai stresata.
Incerc din rasputeri sa ma controlez si sa reduc daunele, am mancat doua zile multa ciocolata si apoi m-am oprit. De obicei mananc dulciuri mai putin concentrate, gasesc pe aici un fel de paine putin dulce, facuta uneori cu unt si pap din aia.
Nici examenul nu ma ajuta cu stresul, dar buba e de la mine, e imposibil sa nu am niciun fel de stres.
Ce stiti de regimul alimentar pentru PCOS? Eu am tinut cam din instinct ceva asemanator cu regimul de diabet, dar mai lejer. Pe structura montignacului, cu o faza fara dulce deloc si apoi cu dulciuri usoare (prajitura cu branza, iaurturi cu fructe, budinci).
Va pup si multumesc pentru raspunsuri
plateea spune:
despre dieta, nu stiu nimic, pentru ca sunt o gurmanda de felul meu, si chiar daca nu pap sa ma satur, trebuie sa gust din toate, si sanatoase, si mai putin sanatoase.
pentru cealalta problema, ei bine, am fost azi la dr. si... avem 7 saptamani, am vazut ce frumos ne jucam, si am ascultat inimioara.
suntem in culmea fericirii, si speram ca Doamne Doamne va face un miracol pentru noi.
va pup!
Galushca spune:
Plateea, ne rugam la Doamne-Doamne sa ai un bebe frumos si sanatos! Si tu sa te simti bine toata sarcina si dupa!
gudinde spune:
plateea
Felicitari! Te-am trecut pe listuta .
Doamne ajuta sa stea bb la caldurica 9 luni, sa ai o sarcina frumoasa si usoara si un bebe sanatos.
plateea spune:
va multumesc frumos tuturor.
ati avut toate o mare contributie la moralul meu, si la puterea de a o lua de la capat cu tratamentul, atunci cand voiam sa las totul balta.
raman in continuare cu voi, pentru ca aici e ca acasa:)
si, sa aveti toate parte de bucuria si extazul in care ma scald eu zilele astea!
va pup!
mirimir spune:
Plateea numai bucurii.
Galushca ai pm
Gudinde
Eu vineri merg la eco si sper sa va dau vesti bune despre mine.
ellenii spune:
Buna fetele!
Acum ceva vreme am scris si eu aici, spunand ca sunt suspecta de PCOS. Aveam testosteronul la limita superioara si ovarul drept cu chisturi.
Luna asta am facut dozari hormonale pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului.
Ziua 2
prolactina 594.45 (106-644)
DHEA-S 282,2 (80,2-339.5)
FSH 9,0 (1-9 -faza foliculara)
LH 8.968 (1-12 faza foliculara)
testosteron 0.859 (0,21-0,95)
estradiol 33,311 (12-160 faza foliculara)
Spuneti-mi si mie, va rog, daca este ceva in rezultatele astea care sa dea de gandit. Inca nu am ajuns la endocrinolog cu rezultatele. In legatura cu greutatea pot sa spun ca e ok. La 1,71 am 64 kg. Acum un an aveam 59, dar m-am ingrasat un pic, mai ales din cauza dulciurilor.
Va pup si va multumesc!
www.fertilityfriend.com/ticker/23c059/ttc.png" target="_blank">maybe Baby
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellenii Buna fetele! Acum ceva vreme am scris si eu aici, spunand ca sunt suspecta de PCOS. Aveam testosteronul la limita superioara si ovarul drept cu chisturi. Luna asta am facut dozari hormonale pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Ziua 2 prolactina 594.45 (106-644) DHEA-S 282,2 (80,2-339.5) FSH 9,0 (1-9 -faza foliculara) LH 8.968 (1-12 faza foliculara) testosteron 0.859 (0,21-0,95) estradiol 33,311 (12-160 faza foliculara) Spuneti-mi si mie, va rog, daca este ceva in rezultatele astea care sa dea de gandit. Inca nu am ajuns la endocrinolog cu rezultatele. In legatura cu greutatea pot sa spun ca e ok. La 1,71 am 64 kg. Acum un an aveam 59, dar m-am ingrasat un pic, mai ales din cauza dulciurilor. Va pup si va multumesc! www.fertilityfriend.com/ticker/23c059/ttc.png" target="_blank">maybe Baby |
ellenii,
Uitandu-ma la analizele postate de tine DHEA-S-ul ar fi fost bine sa fie spre limita inferioara a intervalului de normalitate. De asemenea testosteronul ar fi fost bine sa fie mai mic, dar este de asteptat o astfel de valoare avand in vedere DHEA-S-ul.
De asemenea, FSH-ul este marisor pt 28 de ani.
Per total, in aceste analize eu nu vad nimic tragic, sunt niste mici lucruri mentionate mai sus care pot indica ceva, dar asta numai coroborate cu simptomele acuzate de tine, cu un examen clinic si evntual cu alte analize daca dr va considera necesar.
Dar strict pe baza analizelor prezentate de tine, nu cred ca cineva poate spune ca ai PCOS.
Deci, succes la endocrinolog unde vei afla raspunsurile complete la intrebarile tale si multa sanatate.