PCOS (13)
Raspunsuri - Pagina 17
psj spune:
plateea, nu-ti face rau singura, inteleg ca esti socata si amarata :(, toate astea se transmit la bebe si numai bine nu-i fac. Pana una-alta esti gravi si trebuie sa ai toata grija sa-i fie bine lui bebe. De atatia nervi si stress poti sa-ti faci rau in mod real.
Nu prea stiu povestea ta, aveai ovulatie ceas, la 14 zile ca sa ai motive sa fii ingrijorata? N-am auzit de vreo legatura intre progesteron mic si retard de crestere, mai ales la varsta asta a sarcinii. Ti-ai facut progesteronul de spui ca e mic?
Infertilitatea este o boala
gudinde spune:
plateea eu subscriu la ce ti-a spus gargaritza82 cu ovulatia tarzie. La noi nu e deloc rara o astfel de ovulatie.
In aceasta perioada cand sarcina este atat de mica nu poti decat sa iei tratamentul de sustinere indicat de medic si sa incerci sa nu-ti faci ganduri negre.
mirimir spune:
Gudinde multumesc frumos
Psj , m-ai facut sa ma uit in oglinda, multumesc.
Multa sanatate.
plateea spune:
salutare...
mi-am facut azi iar beta HCG!
de data asta e 16500. si ma asteptam sa fie 30000, daca era sa se dubleze la fiecare 2 zile.
e bine ca nu creste prea repede, ca sigur nu e mola...
dar, de ce asa putin?
nu mai am rabdare pana luni cand ajung la echo!
Galushca spune:
Salutare, fete!
N-am mai trecut de mult pe la voi, de cand eram gravi. Am nascut o ghiocica frumoasa, pe 15 februarie. O cheama Ileana. Suntem fericiti toti patru, impreuna cu fetita noastra mai mare. Un singur necaz: nu mai reusesc sa-mi controlez mancarea. In timpul sarcinii am reusit sa slabesc de la 92 la 85 kg, apoi am ajuns din nou la 94 la sfarsitul sarcinii, am iesit cu 91 kg din maternitate. Acum am 95 si ceva. Mi-e din ce in ce mai greu sa ma abtin de la dulciuri, uneori nu reusesc. Ieri am mancat cam 2-300g de ciocolata, pe langa mancarea normala. Sunt stresata cand plange cea mica, imi vine sa mananc tot timpul, sunt foarte deprimata. In perioada asta imi cumpar casa, iau lectii de condus, am examenul in 10 zile si mi-e teama ca il voi pica pentru a treia oara. Pe bebita o alaptez exclusiv. As vrea sa reusesc sa ajung macar la 90 kg si sa ma mentin acolo pe perioada alaptatului.
Si fetita mea mare prefera dulciurile si mi-e foarte teama pentru ea. Am alaptat-o foarte mult, dar mostenirea genetica e grea.
A mai trecut cineva prin stari depresive dupa nastere, combinate cu PCOS?
Va multumesc.
marijan90 spune:
Plateea eu zic sa stai linistita. La 5 saptamani nu iti poti da seama daca el se dezvolta normal sau este mai mic. De la 8 saptamani in sus atuci iti poti da exact seama varsta fatului. Incearca sa iei utrogestan in continuare(ovule) 2 dimineata, 2 seara(eu asa i-au) si stai linistita. Fara efort primele saptamani si Doamne ajuta sa fie bine.
15+
mirimir spune:
Buna dimineata!
Galushca sa te bucuri de Ileana, este cam multa ciocolata,incearca sa o reduci si mananca la masa.Si eu mai mananc ciocolata dar mananc la masa.Incearca dieta cu orele fixe, fara dulciuri si grasimi.Mult succes!
Gudinde
Plateea gandeste pozitiv !
Ursoaica spune:
Buna ziua
Fetelor (cele ce iau Siofor pt pcos) voua v-a zis medicul sa luati siofor toata viata?
psj spune:
Plateea, ce-ai mai facut?
Galusca, nu te supara pe mine dar daca alaptezi exclusiv e enorma cantitatea de ciocolata pe care o mananci. Atat zaharul cat si cofeina trec in lapte foarte usor.
Imi pare rau ca ai atatea pe cap :(
Eu n-am avut depresie post-natala dar nici vreo grija apasatoare, ma gandesc ca si examenele te influenteaza.
Miri, ce fac bebeii? :)
Infertilitatea este o boala
plateea spune:
eu nu am mai facut nimic, merg maine la control, la dr, si la analize.
maine seara vin cu vesti.
subscriu si eu la chestia cu ciocolata, cofeina si zaharul care trec la bebe. mai ales ca noi avem o problema cu zaharul, si tot ce e dulce in general, si din cauza asta luam si antidiabetice.
daca nu metformin, macar regim alimentar destul de strict, pt toata viata, ca sa tinem pcos in frau.
asta stiu eu, poate e gresit, dar eu, cu limita impusa la dulce, si tratament cu metformin, am scazut vreo 5 kg, si am ramas insarcinata. desi cu probleme, si vedem maine ce si cum, dar macar e un pas inainte.
salutari!