PCOS (13)
Raspunsuri - Pagina 16
aly_ spune:
Multumesc din suflet pt raspuns .Nu ,adevarul e ca singurele analize ce mi s-au facut au fost testesteronul ,estradiolul si dhea-sul.Dar am primit trimitere la spital pt analize mai amanuntite pe 26 mai.Sper sa ies din incertitudinea asta si cu un tratament corespunzator si ajutorul lui Dumenezeu sa vina si bebelul mult asteptat.
http://tt.lilypie.com/1nUTp1.png mai un pic si voi fi si eu
plateea spune:
am si eu o intrebare la fetele care au pierdut sarcina...
daca au facut tratament de intretinere sau nu, si cum si-au dat seama ca au pierdut-o!
AndreeeaNogy spune:
Draga Gudinde, iti multumesc mult ptr. indrumari.Cu siguranta o sa merg sa consult din nou medicul endocrinolog.
In alta ordine de idei.Primul simptom al pierderii unei sarcini ar fi sangerarea chiar daca nu e mult sange e un semnal de alarma ca ceva nu e in regula apoi urmeaza o vizita cat mai urgenta la medicul ginecolog care te va pune la ecograf si va vedea daca sarcina mai exista (daca e mica, in primele saptamani se va vedea doar un punct mic care se misca acolo) daca nu se vede nici un punct dar endometrul e gros inseamna ca ceva s-a intamplat cu sarcina...Mie medicul mi-a zis ca vede ca endometrul e gros ceea ce semnifica o sarcina dar nu vede sarcina adica el nu vedea acel mic punctulet care in mod normal era viitorul bebe,si mi-a mai zis ca s-ar putea ca sarcina sa fi murit apoi mi-a dat sa iau Duphaston timp de o saptamana(dimineata si seara)si m-a lamurit ca daca e doar o sangerare trecatoare si sarcina e bine atunci Duphastonul nu face altceva decat sa o fixeze iar in caz contrar o elimin(poate ma intrebi cum stii cand o elimini...doctorul mi-a zis ca o sa observ o sangerare mai abundenta). M-a chemat la control dupa o saptamana...insa eu in saptamana respectiva nici nu am sangerart mai tare dar nici nu s-a oprit...imi venea sange din cand in cand cateva picaturi ...si inainte cu o zi de a merge din nou la control am avut o criza de burta...dar nu stiam excat ce ma doare...ca ma durea si spatele, rinichii, ma apasa in capul stomacului, ma dureau ovarele....in sfarsit, am ajuns la urgenta in acea seara si mi s-a administrat No-spa si scobutil ptr. ca nu stiua nici cei de acolo daca e sarcina sau nu (tot asa m-au pus la ecograf si nu vedeau sarcina). Cand a venit doctorul, la doua zile(ptr. eu m-am internat pe timpul weekend-ului)mi-a zis ca sarcina daca a fost acolo "s-a prapadit"(acestea au fost cuvintele doctorului)apoi a urmat chiuretajul care e absolut necesar ptr. a curata uterul de resturile ce ar mai putea ramane de la sarcina...Deci in concluzie ar trebui consultat un medic care stie sa iti spuna daca ai pierdut sau nu sarcina si neaparat mers la medic(ACCENTUEZ)ptr. ca daca ai pierdut ar trebui sa te curete acolo ca sa nu existe riscul de a face infectii sau a avea alte urmari neplacute...Iti urez succes si sper sa nu fi pierdut sarcina ptr. ca este o experienta prin care mi-as dori sa nu mai treaca nici o femeie care isi doreste intr-adevar un copil!
plateea spune:
pai, de pierdut, am pierdut 2...
una cam la 7 saptamani, pe care am eliminat-o complet prin avort stimulat, si una prin avort menstrual.
acum, sunt... din nou insarcinata. partea proasta e ca am refuzat sa cred, si am facut abia sambata bHCG, si era 915. am fost ieri la dr, si mi-a spus ca ar trebui sa aiba 5 saptamani si 2 zile, dar ca e prea mica, arata de 4 spatamani.
iau tratament cu utrogestan 2 saptamani, apoi iar la control.
si sunt... socata, amarata, imi vine sa plang, sa arunc, sa o iau razna, si am un sot extrordinar care stie el ca o sa fie totul bine si ma incurajeaza sa fiu optimista.
o sa merg sa mai fac un echo si in alta parte, dar voi ce spuneti de treaba asta?
i s-a mai intamplat cuiva?
gargaritza82 spune:
plateea, poate ai avut ovulatia mai tarziu si deaceea la echo se vede mai mic decat varsta calculata de la ultima menstruatie. se intampla adesea... nu toata lumea are ovulatia in ziua 14 ca la carte. mai mergi la o echo peste vreo saptamana sa vezi cum evolueaza. ai incredere ca o sa fie bine
aruam spune:
Plateea
Felicitari sarcina usoara un sanatos si frumos.
Stai linistita ca totul o sa fie bine trebuie sa gandesti pozitiv .
Cum ti-au spus si fetele poate ai avut ovulatia mai tarziu.
Fetelor la mine nu a fost sa fie luna asta .Medicul mi-a sugerat sa incerc si o inseminare, dar nu stiu ce sa fac.Din cate am citit inseminarea are sanse de reusita mici maxim 20%si se recomnda in general cand sotul are probleme cu spermograma ori la noi nu este cazul. Sunt foarteoff....
Va si sa auzim de cat mai multe
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
plateea spune:
multumesc pentru incurajari, fetelor!
eu am sperante, mai ales ca mi-am facut din nou bHCG si ala creste frumos, ca la carte...
poate e bebe mai micut, dar sper sa recupereze pe drum!
dr m-a chemat la control peste 2 saptamani, asa ca astept cu nerabdare sa vad ce noutati o sa mai am pana atunci.
oricum, o sa mai fac niste bHCG, sa vad cum evolueaza treburile, pt ca, sincer, am mai multa incredere in hormoni si analize, decat in mama lor de echo...:D
pupici!
psj spune:
Felicitari, plateea!
Eu am intrat special sa o felicit pe Miri!!!!!!
Cred ca au avut efect atatia pumni stransi.
Ieri aveai deja stralucirea de gravidutza .
Inteleg ca sunt mai multe fete gravidute, eu n-am mai avut deloc timp sa intru pe forum
Daca vreti cartea Managing PCOS for dummies sa-mi dati un PM.
Infertilitatea este o boala
gudinde spune:
Felicitari plateea si Miri!
Tin pumnii sa fie bine pana la sfarsit!
Miri foarte frumos ai vorbit la emisiune.
Pt cine nu a vazut-o pe Mirimir, uitati linkul:
http://.2009/05/24/emisiune-tv-vizionabila-online-in-direct/
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137619&whichpage=1
plateea spune:
hai va rog scormoniti prin amintiri sa imi spuneti daca ati citit la careva dintre forumiste sa aiba probleme ca ale mele... bebe mic, din cauza deficitului de progesteron, si daca a rezolvat ceva sau nu cu tratamentul cu utrogestan, ca eu am dat search peste search, dar mare branza nu am gasit...
de parca toata lumea are numai sarcini fericite, usoare, bengoase, sau le pierde si ramane doar cu dezamagirea...
povesti de mijloc, nu exista?
help...