Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (33)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna fetelor
Ma bucur sa vad cat sunteti de active
La Iasi a pus un pic piciorul primavara si sufletul meu deja zburda pe campii...
Eu mi-am cumparat de saptamana trecuta un aparat Salin si de atunci tot ma minunez cum se curata sinusurile mele
Din pacate nu am rabdarea necesara sa ma adresez fiecareia in parte, pentru ca o data cu sarcina a venit si o lene extraordinara, cu care ma mai iau din cand in cand la tranta, dar fara prea mare succes.
Dar sa stiti ca sunt alaturi de voi si de saptamana asta am inceput si eu sa postesc, ca sincer, mi-era dor. In plus vreau sa ma impartasesc, sa creasca bebe mare si frumos si sanatos.
Va pup pe toate si va doresc numai bine si sanatate si sa nu uitati ca maine e Buna Vestire si ca puteti manca peste si, desigur, merge la biserica.

"Un om, ca si un popor, atata pretuieste, cat a inteles din Evanghelie"- S. Mehedinti
12+
Vine puisorul!!!
Cat am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelle spune:

Multumesc din suflet, Happymum !

Bine ca a mai avansat medicina asta, si ca sunt solutii !
Astept sa-si faca si sotul Rh-ul si pe urma mai vedem...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Calea rugaciunii launtrice
Rugaciunea lucratoare a mintii

http://www.crestinortodox.ro/cuvinte-duhovnicesti/68702-calea-rugaciunii-launtrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Liturghia Darurilor mai inainte sfintite

Liturghia Darurilor mai inainte sfintite este cea de-a treia Liturghie a Bisericii Ortodoxe. Liturghia Darurilor se poate savarsi in orice zi a Postului Mare (cu exceptia zilelor de sambata si de duminica, a zilelor aliturgice - luni si marti din prima saptamana si vineri din Saptamana Patimilor, cand nu se face nici o Liturghie). In zilele noastre se obisnuieste sa fie oficiata numai in zilele de miercuri si vineri si in joia Canonului celui mare (saptamana a cincea). In sambatele din Postul Mare se savarseste Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur, iar in primele cinci duminici de post Liturghia Sfantului Vasile cel Mare. In duminca Floriilor - Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur, iar in Saptamana Patimilor, joi si sambata Liturghia Sfantului Vasile cel Mare.

Avand in vedere ca Postul Pastilor este un timp al infranarii si al caintei, iar Liturghia un timp al bucuriei, Parintii Bisericii au decis ca in cazul in care sunt credinciosi care doresc sa se impartaseasca si in cursul saptamanii, sa se oficieze Liturghia Darurilor. Astfel a fost alcatuit un ritual de impartasire cu Sfintele Daruri sfintite mai inainte, adica sfintite la Liturghia Sfantului Ioan Gura de Aur sau a Sfantului Vasile cel Mare, care se savarseste sambata si duminica. Sfintele Daruri sunt asadar, sfintite la aceste Liturghii, sunt pastrate pe Sfanta Masa, iar in cursul saptamanii, atunci cand se savarseste Liturghia Darurilor mai inainte sfintite, noi ne impartasim cu aceste daruri. Ne impartasim cu aceste daruri intr-un ritual care este legat de Vecernie. De ce de Vecernie? Pentru ca o caracteristica esentiala a Liturghiei Darurilor mai inainte sfintite este faptul ca este o impartasire de seara. De ce o impartasire de seara? Pentru ca potrivit randuielii de postire a Bisericii, in zilele de rand din Postul Mare se ajuneaza pana seara. Si pentru a nu intrerupe postul, impartasirea se face seara dupa Vecernie.

Parintele Al. Schmemann sustine ca este foarte posibil ca, la inceput, aceasta slujba “mai inainte sfintita” sa nu fi fost limitata doar la Postul Mare, ci sa fi fost comuna tuturor perioadelor de post din Biserica.

Potrivit traditiei, autorul Liturghiei Darurilor mai inainte sfintite este considerat Sfantul Grigorie Dialogul, episcopul Romei (+604). Aceasta traditie nu are nici un temei istoric. Nu putem spune cu siguranta ca Grigore cel Mare a infiintat intreg oficiu liturgic al acestei Sfinte Liturghii, insa putem afirma ca el a contribuit la imbogatirea si la sistmatizarea acestei Sfinte Liturghii pe vremea cat a stat la Constantinopol.

Slujba Liturghiei Darurilor

Slujba incepe cu Vecernia cea Mare, desi doxologia (binecuvantarea de inceput) de la inceput este cea a unei Liturghii - "Binecuvantata este Imparatia Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh…” Dupa Psalmul de seara, se citeste catisma (partea) a optsprezecea din Psaltire, in trei parti (psalmii 119-133). Se face iesirea cu Sfanta Evanghelie si se canta imnul de seara "Lumina lina“. Apoi se citesc cele doua pericope vechi-testamentare randuite din Cartea Facerii si Pildele lui Solomon. In timp ce pericopa din Cartea Facerii este citita, o lumanare aprinsa se asaza pe Sfanta Evanghelie de pe altar. Dupa citirea pericopei, preotul ia lumanarea si cadelnita si binecuvanteaza cu ele credinciosii rostind: “Lumina lui Hristos lumineaza tuturor“. Asezarea sa pe Sfanta Evanghelie in timpul citirii pericopei din Vechiul Testament semnifica faptul ca toate profetiile sunt implinite in Hristos. Dupa citirea celei de-a doua pericope din Vechiul Testament, traditia randuieste cantarea a cinci versete din Psalmul de seara (psalmul 140) - incepand cu versetul doi: “Sa se indrepteze rugaciunea mea ca tamaia inaintea Ta…”.

Un moment de o deosebita solemnitate este iesirea cu Sfintele Daruri. La celelalte Liturghii, momentul acesta inseamna procesiunea cu Cinstitele Daruri de la Proscomidiar, prin mijlocul bisericii, si punerea inainte (sau oferirea) acestora lui Dumnezeu ca jertfa pe sfanta masa. In Liturghia Darurilor, procesiunea se face cu Insusi Trupul si Sangele lui Hristos.

Ea este incadrata de cantarea heruvimica: "Acum Puterile ceresti impreuna cu noi nevazut slujesc, ca iata intra Imparatul slavei. Iata Jertfa cea de taina savarsita se inconjura. Cu credinta si cu dragoste sa ne apropiem, ca sa fim partasi vietii celei vesnice. Aliluia, aliluia, aliluia.“ Iesirea insasi se face in cea mai profunda tacere.

Sfintele Daruri sunt asezate pe altar, apoi, pregatindu-ne pentru Sfanta Impartasanie, cerem:
“… sfinteste sufletele si trupurile noastre ale tuturor, cu sfintire nestearsa; ca in cuget curat, cu fata neinfruntata, si cu inima luminata, impartasindu-ne cu aceste Dumnezeiesti si Sfinte Taine si printr-insele vii facandu-ne sa ne unim cu Insusi Hristosul Tau… Care a zis: Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu intru Mine ramane si Eu intru el;…sa ne facem Biserica a Preasfantului si inchinatului Tau Duh, izbavindu-ne de toata uneltirea diavoleasca… si sa dobandim bunatatile cele fagaduite noua, impreuna cu toti sfintii Tai…”

Dupa Rugaciunea Domneasca, are loc impartasirea credinciosilor, timp in care la strana se canta imnul: "Gustati si vedeti ca bun este Domnul“.

Ultima rugaciune rezuma sensul acestei slujbe, a acestei Sfinte Impartasanii de seara, a legaturii acesteia cu nevointa noastra din timpul Postului.

“Stapane, Atottiitorule, Cel ce cu intelepciune ai zidit toata faptura si pentru nespusa Ta purtare de grija si multa bunatate a Ta, ne-ai adus pe noi intru aceste preacinstite zile, spre curatirea sufletelor si a trupurilor, spre infranarea poftelor si spre nadejdea invierii; care in patruzeci de zile ai dat in mana slujitorului Tau Moise tablele cele cu dumnezeiesti slove, da-ne si noua, Bunule, lupta cea buna sa luptam, calea postului sa o savarsim, credinta nedespartita sa o pazim, capetele nevazutilor balauri sa le sfaramam, biruitori asupra pacatului sa ne aratam si fara de osanda sa ajungem a ne inchina si sfintei Invieri.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Fetelor,am intrat repejor sa trimit fiecareia ,acum,la jumatatea postului,sa ne ajute bunul Dumnezeu sa-l trecem cu bine si cu folos,ca pana acum numai ispite am avut,parca toata lumea din jur e pusa pe cearta sau.....incornoratul nu sta degeaba deloc...De asemenea,am intrat sa urez celor doua minuni ale lui Cleo,care maine implinesc anisorul,deci:

"La multi ani,Gabriel-Cristian si Andrei-Marian!!!Sa va dea Dumnezeu sanatate,Maicuta Domnului sa va aiba in paza intotdeauna,iar parintii sa se bucure de cele doua minunatii"

Am fugit ca suntem la concurenta pe taste....pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanei spune:

Fetelor va salut cu drag.Nu am mai intrat de mult si vad multa miscare pe aici.Am citit din pacate si vesti rele.Nu stiu daca v-am scris ca si eu am pierdut in februarie o sarcina gemelara.Asa ca le inteleg ff bine pe fetele care au pierdut de curand.Cuvintele sunt de prisos.Acum as putea sa va spun ca o sa treaca dar nu vreau pentru ca stiu ca as minti.Dupa ce am aflat ca sarcina m-i s-a oprit din evolutie nu am putut sa spun de cat ca Domnul a dat ,Domnul a luat Fie numele Domnului binecuvantat.Am plans si eu si am cautat raspunsuri si vinovati dar la un moment dat am ajuns la concluzia ca asa o fo sa fie.Am crezut ca Dumnezeu ma urat si de aia m-i i-a luat.Acum cand a trecut un pic de timp am ajuns la concluzia ca ceva nu o fo in regula si Dumnezeu m-a iubit si i-a luat la 6 saptamani poate ca sa nu sufar mai tarziu.E greu sa gasesti raspunsuri dar trebuie sa luam de la viata asa cum ni se da.Cu bune si cu rele.Si eu am fost socata cand m-i s-a intamplat luand in considerare ca mai am un baietel de 5 ani si ca am avut o sracina destul de usoara si cama ramas ff repede.Nu stiu nici acum ce s-a inatmplat mi-am pierdut curajul sa mai incerc dar dorinta de a mai avea un bebelus nu a disparut.De acum las in voia Domnului sa faca cum crede ca e mai bine pentru noi.va pup dulce si va urez tot binele din lume is fruntea sus.daca aveti nevoie vreodata de un umar prin corespondenta ma gasiti aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analuci spune:

Claudelle, vin si eu cu precizari legate de Rh-. Mama are Rh- iar eu sunt al doilea copil. Si eu si fratele meu suntem sanatosi, fara probleme. Deci, daca acum 30 ani s-a putut, sigur acum se poate. Nu te nelinisti, totul o sa fie in regula

cu un ingeras in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Buna fetelor
Ne-am intors de la cluj si suntem suparati foc.
Sa vedeti prostia si rautatea doctorilor romani!
O doctora (nu spun nume) nu a vrut sa se uite pe analizele facute la Bucuresti (ca ea e mai desteapta si nu are incredere in doctorii de la bucuresti ca astia sunt prosti) si ne-a chemat la Cluj cu tot cu Matei care are un an si 8 luni (deci va dati seama ce drum lung de 11 ore si ce chin). Noi dai sa ne grabim ca s-a auzit ca doctora asta are programari pana in septembrie si e o onoare pe noi ca ne primeste.
Ne ducem acolo cu analizele nu a vrut iar sa se uite pe analize ca face ea de la inceput.
Ne interneaza (ati mai auzit pentru analize sa te interneze?) o saptamana si stam noi sa asteptam analizele si la sf saptamani intrebam de ele si ni se spune ca analizele au mers la Bucuresti ca in Cluj nu se fac!!!!!!!
Si zic atunci nervoasa: ce noi suntem prosti, venim de la bucuresti sa ne internam ca sa afecm analize ca nu ai incredere in aia de la Bucuresti si tu trimiti analizele la Bucuresti?
Si ea imi spune cu o ironie nemaintalnita: pai daca nu veneati nu ma cunosteati pe mine! (adica ce, ea era Dumnezeu din cer si trebuia sa o cunosc eu si Matei)!
Bun, dupa o saptamana ne intoarcem si asteptam analizele ca nu ne-a externat si ce credeti fetelor.....ne anunta ca s-au pierdut analizele pe drum si trebuie sa le refacem in Bucuresti

Sunt nebuna cumva sau chiar eu traiesc asa cosmar?
Povestea asta trebuie sa o dau la PROTV!
innebunesc ca mi-am chinuit copilul pentru o jigodie de doctora!
ma iertati dar nu mai rezist
Bineinteles ca de la spital am venit cu diaree si cu vomitaturi si am stat sa il pun pe picioare pe saracu copil.
Doamne da-le minte ca sunt ....
nu mai zic nimic
Ma iertati ca-mi vars focul la voi.

Anadomnica[/bam rezolvat cu cazarea pt sot la niste prieteni...multumesc mult de ajutor

Claudelle[b]

eu te sfatuiesc sa faci analizele in cel putin trei parti si sa faci o medie ai sa vezi ca nu poti

Cred ca io sa ajungem sa facem si un Rh in strainatate ca la noi sunt incompetenti de la asistente pana la ministru...
Va pup

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

Buna fetelor si bun venit fetelor noi!

claudelle
, eu de ex am Rh-ul negativ si sotul la fel; dar nu e nici o pblema daca sotul il are pozitivl se face analiza de anticorpi in sarcina si daca sunt prezenti se face dozaj; dr tau stie cel mai bine.Intra la "odisee" ca ai sa gasesti acolo un subiect cu Rh si yoate gravidutele povestesc de el.

housepocket, imi pare rau de experienta avuta, niste incompeneti

nanei, ioanact, bubu

happymum super site-ul

va pup fetelor si Doamne ajuta!

30 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra ***www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" *** burticutza
www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

housepocket,pe mine nu ma mira!o colega de-a mea a facut papanicolau la un cabinet,au iesit perfecte,s-a dus la maternitate sa le arate si acolo,doctorii au adaugat rezultate negative,peste,cu pixul,la sfirsit explicindu-i senini ca e bolnava!!!!!Ea a spus,cum domle,am vazut rezultatele mai devreme,eu le-am adus aici...Eu am o vorba si unele fete au zis ca sunt rea cu doctorii,au taiat ei sini sanatosi la femei,au operat oameni sanatosi pentru bani,astia sunt in stare de orice pentru orice suma de bani,cit de mice si ptr.30ron!!!eu stau intre ei de 15 ani...

Mergi la inceput