Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (33)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anka_daria77 spune:

Buna ziua dragele mele. Va rog din suflet sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am vorbit cu preotul nostru sa vina sa ne faca sfestania saptamana asta sambata (ca sa fie si sotul acasa si am si eu un fix sa fie ziua. Pana aici toate bune da mie tocmai mi-au sosit musafirii cei nedoriti ai lunii. Ce sa fac sa-l sun pe preot sa-i spun sa amanam sau nu este nici o problema caci eu una in sfanta biserica nu intru cand am musafiri. Credeti ca e pacat
Doamne ajuta la toate fetele de la rugaciune pentru prunci sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

MARCU ASCETUL

Despre legea duhovniceasca, in 200 de capete ,

71. Omul incearca cate poate dupa voia sa; iar Dumnezeu le sfarseste dup#259; dreptate.

72. De vrei sa primesti lauda de la oameni, iubeste mai intai mustrarea pentru pacate.

73. Oricata batjocura va rabda cineva pentru adevarul lui Hristos, va primi insutita slava de la multime. Dar mai bine este a face binele pentru cele viitoare.

74. Cand un om foloseste pe altul prin cuvinte sau fapte, sa stie amandoi ca e de fata harul lui Dumnezeu. Iar cel ce nu intelege aceasta, va fi stapanit de cel ce intelege.

75. Cel ce lauda pe aproapele in chip fatarnic, il va osandi dupa o vreme si va fi el insusi rusinat.

76. Cel ce nu cunoaste cursele vrajmasului, va fi ucis cu usurinta; si cel ce nu stie pricinile patimilor, usor va cadea.

77. Din iubirea de placere vine negrija si din negrija uitare; caci Dumnezeu a daruit tuturor cunostinta celor de folos.

78. Omul sfatuieste pe aproapele precum stie; iar Dumnezeu lucreaza in cel ce aude, precum acela a crezut.

79. Am vazut oameni simpli smerindu-se cu fapta si s-au facut mai intelepti decat inteleptii.

80. Alt om simplu, auzindu-i pe aceia ca sunt laudati, nu le-a urmat smerenia, ci, umplandu-se de slava desarta pentru simplitatea sa, a cazut in mandrie.

81. Cel ce dispretuieste cunostinta si se lauda cu lipsa de invatatura, nu e simplu numai in cuvant, ci si in cunostinta.

82. Precum altceva e maiestria cuvantului si altceva priceperea, tot asa altceva este simplitatea in cuvant si altceva priceperea.

83. Simplitatea cuvintelor nu vatama pe cel preacuvios, precum nici maiestria cuvintelor pe cel smerit la cuget.

84. Nu zice: nu stiu ce se cuvine si deci sunt nevinovat, daca nu fac aceea. Daca le-ai face pe toate cate le stii ca sunt bune, ti s-ar descoperi pe urma si celelalte, cunoscandu-se una din cealalta. De aceea nu-ti foloseste sa cunosti cele de al doilea, inainte de implinirea celor dintai. Caci "cunostinta ingamfa"(1Cor.8,1), indemnand la nelucrare, iar "dragostea zideste", indemnand la rabdarea tuturor.

85. Cuvintele dumnezeiestii Scripturi citeste-le prin fapte si nu le intinde in vorbe multe, ingamfandu-te in desert cu simpla lor intelegere.

86 Cel ce a lasat fapta si se reazama pe cunostinta simpla, tine in loc de sabie cu doua t#259;isuri, bat de trestie, care in vreme de razboiul, cum zice Scriptura (Is.36,6), gaureste mana si strecoara in ea otrava firii inainte de cea a vrajmasilor.

87. Tot gandul e masurat si cantarit la Dumnezeu. Caci poate fi cugetat sau cu patima, sau cumpatat.

88. Cel ce a implinit o porunca, sa astepte ispita pentru ea. Caci dragostea fata de Hristos se probeaza prin cele potrivnice.

89. Sa nu dispretuiesti a avea grija de ganduri. Caci lui Dumnezeu nu i se ascunde nici un gand.

90. Cand vezi vreun gand ca-ti fagaduieste slava omeneasca, sa stii sigur ca-ti pregateste rusine.

91. Vrajmasul cunoaste dreptatea legii duhovnicesti si de aceea cauta numai sa castige consimtirea cugetului. Caci asa fie ca-1 va face pe cel cazut in puterea lui sa se supuna ostenelilor pocaintei, fie ca, nepocaindu-se, il va impovara cu nacazuri fara voie. Ba se intampla uneori ca il face sa lupte si impotriva nacazurilor, ca in viata aceasta sa-i inmulteasc#259; durerile, iar la iesirea sufletului sa-1 dovedeasca necredincios din pricina lipsei de rabdare.

92. Fata de incercarile care vin, multi s-au impotrivit in multe chipuri. Dar fara rugaciune si pocainta, nimenea n-a scapat de asuprire.

93. Cele rele isi primesc puterea una de la alta; de asemenea si cele bune cresc"una prin alta si pe cel partas de ele il mana si mai mult inainte.

94. Diavolul dispretuieste pacatele cele mici, caci altfel nu poate conduce spre cele mai mari.

95. Radacina poftei rusinoase e lauda omeneasca, precum a neprihanirii e mustrarea pentru pacat, si anume nu numai cand o auzim, ci cand o si primim.

96. Nimic n-a folosit cel ce s-a lepadat de toate si se indulceste cu patima. Caci ceea ce facea prin avutie, face si acum neavand nimic.

97. De asemenea cel ce se infraneaza, daca agoniseste avere, e frate la cuget cu cel de mai inainte; caci mama lor este aceeasi pentru placerea din cuget, iar tatal este, altul pentru deosebirea patimei.

98. Este cate unul care-si taie o patima pentru o placere mai mare si e slavit de cei ce nu-i cunosc intentia. Si poate ca unul ca acesta nu-si da seama el insusi de sine, ostenindu-se prosteste.

99. Pricina a tot pacatul este slava desarta si placerea. Cel ce nu le uraste pe acestea, nu va desradacina patima.

100. "Radacina tuturor relelor s-a zis ca este iubirea de argint"(Tim.6,10). Dar si aceasta e v#259;adit ca se sustine prin acelea.

va rog sa ma iertati ca nu am postat in fiecare zi asa cum am promis.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelle spune:

Fetelor.....sunt daramata......!!!!!

Mi-am luat ieri analizele......si am Rh-ul negativ ....eu stiind ca-l am pozitiv ! De abia astept sa ajung si la doct gineco ca sa-mi dea sfaturi, sa ma linisteasca.................

Doamne cum se fac analizele in tara asta , oare ???????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

anadomnica am inteles.. te intrebasem pt ca sotul meu ii va pomeni doar pe cei care sunt ortodoxi.
Multumim ca ne-ai vizionat pozele si mai ales pt compliment .

ALBUM
Asa creste IOANA!

6 si 2 maselute - 10.03.2009
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Buna fetele mele dragi,
De ieri am inceput si eu munca.....aveam oresice temeri pentru impactul cu lumea, dar Dumnezeu mi-a dat putere. Unii colegi au tinut sa ma salute si sa ma imbratiseze, iar aspectul asta m-a facut sa dau un pic apa la soricei. Sunt f sensibila si trec f usor de la un registru la altu, adica de la ras la plans si cu oftat adanc.
Azi e a doua zi de munca si e bine.....sunt si un pic menajata saptamana asta, ca sa ma pot reacomoda cu tot balamucul de aici
Asta e semn ca viata merge inainte sa ca trebuie sa acceptam tot ce ni s-a dat.
Doamne ajuta tuturor fetelor!
Va imbratisez cu drag

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka_daria77

Buna ziua dragele mele. Va rog din suflet sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am vorbit cu preotul nostru sa vina sa ne faca sfestania saptamana asta sambata (ca sa fie si sotul acasa si am si eu un fix sa fie ziua. Pana aici toate bune da mie tocmai mi-au sosit musafirii cei nedoriti ai lunii. Ce sa fac sa-l sun pe preot sa-i spun sa amanam sau nu este nici o problema caci eu una in sfanta biserica nu intru cand am musafiri. Credeti ca e pacat
Doamne ajuta la toate fetele de la rugaciune pentru prunci sanatosi!

Parerea mea e sa amani, deoarece preotul va stropi cu aghiazma si sigur te va stropi si pe tine si e pacat, iar la sfarsit va pune sa sarutati icoana/crucea..asa ca mai bine vorbeste cu preotul sa faceti alta data sfestanie..Nici in Sfanta Biserica nu avem voie sa intram cand avem CM.

ALBUM
Asa creste IOANA!

6 si 2 maselute - 10.03.2009
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Claudelle - nu te impacienta. La prima sarcina nu sunt mari probleme cu Rh negativ. Din cate stiu eu doar de la a doua trebuie mare, mare atentie. Mergi cu incredere la medicul ginecolog si vorbeste cu el. Dar... eu te-as mai sfatui sa trimiti si sotul sa-si faca Rh-ul. S-ar putea sa ai surpriza unei prietene de-a mele care a aflat asa ca si sotul ei era tot cu Rh negativ si acum au deja 2 copii frumosi si sanatosi!

Doamne ajuta!
8+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelle spune:

Multumesc, Anadominca !

Astept sa ajung la dr gineco, pe 2 aprilie.......ufffff.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka_daria77 spune:

Ioanact multumesc mult draga mea. Sa sti ca partea cu intratu in biserica o stiam dar pana acum nu am avut niciodata problema asta in ziua sfestaniei si asta m-a derutat un pic. Oricum vreau sa-l rog pe parinte sa-mi citeasca si dezlegarea de prunci asa ca o sa aiba mult de munca.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

Claudelle nu e cazul sa intri in panica, inca.
asa cum au spus si fetele, prima data sa mearga si sotul sa isi faca RH-ul. daca il are ca tine, gata cu grijile... daca nu, nici atunci nu e de speriat. sa ii spui doctorului tau si el va sti ce sa iti spuna.
dar stiu mamici care nici la al doilea copil nu au avut probleme din cauza de Rh-.
sunt discutii mult pe aceasta tema aici pe DC. cauta si o sa vezi ca nu e chiar asa de speriat. si eu am Rh-. si stau si eu cu teama ce va fi la a doua sarcina. si totusi, sunt sigura ca va fi bine.
ai grija de samburel, gandeste pozitiv, crede. Dumnezeu te vegheaza.
cu drag.

VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA! http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
Cand sa vie... ? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM

www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie

Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea

Mergi la inceput