Mamici recunoscatoare de Nov-Dec 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
vias spune:
daca vrem copilasi sanatosi, atunci noi suntem cele care trebuie sa ii bombardam pe medici cu intrebari....si daca e ceva ce nu va place la medic, schimbati-l...e foarte rau sa o taragani asa pana prin luna a 6a a 7a...ca apoi nu te mai vrea nici un medic la el in evidenta....niste tampiti....eu am ceva cu medicii ginecologi din ro..
Spun asta din cauza ca mi s-a intamplat mie ce mi s-a intamplat...dar va zic...cate nu au mai patit la fel...FEREASCA DUMNEZEU!!!
Noi trebuie sa ii intreb orice avem nevoie sa stim...si daca va ia cu "lasati internetul ca stiu eu mai bine" asta nu e semn bun...asta este parerea mea..
Eu cred ca am devenit si foarte aspra cu medicii...si daca inainte ma gandeam si spuneam"da mai, el este medicul, stie mai bine"...acum nu mai gandesc asa....acum gandesc ca eu sunt mama...si eu sunt prima care ii vreau copilului meu binele...apoi restul!
Aveti incredere in simturile voastre...nu va insala niciodata in ceea ce va priveste copilasul...plecati totdeauna linistite si multumite de la medic.
Eu asa fac acum...inainte mergeam le directorul de la Clinica Eva...singura din RO unde se naste in apa...
Nu recomand nici nasterea la clinicile particulare...daca sunteti interesate o sa scriu de ce/....altfel nu vreau sa va enervez...
Acum merg la patut...ca imi este f rau...
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
6+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe pe care mami l-a visat ca e
POZE
vias spune:
Bine ati venit gravidutelor care au intrat azi!
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
6+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe pe care mami l-a visat ca e
POZE
edelyia spune:
Bine v`am gasit burticilorce mai faceti?noi santem bine, in afara de durerea sanilor,urinare frecventa si somn nu simt nimic, dar ma cuprinde o somnolenta din aia de imi vine sa dorm in papuci..a si sa nu uit de in rest astept sa merg la dr.sa vad cum este...cat de cat pt linistea mea ...pana ajung la targu mures(in cei de acolo am mai multa incredere)va pup
delia 4+
krelia spune:
edelyia, gabita, fiti binevenite printre noi!
andrutza, inchipuie-ti ca eu mi le-am facut si anul trecut prin vara...de cand ne hotarasem noi sa avem bb...si cand m-am dus cu setul de analize la dr si m-a lovit in moalele capului ca tb sa repet unele dintre ele...m-au apucat toate cele...acu'..ce naiba sa fac...le-am repetat, vinerea trecuta...abia astept salariul acum
laurairina, daca vrei, iti scriu eu maine analizele pe care mi le-a dat mie dr sa le fac. Nu mai sta cu morcovelu', ca faci rau la mazarica..lasa, du-te tu si fa analizele si apoi vei vedea ca va fi totul bine!
camy, iti dau perfecta dreptate! eu, pana sa nimeresc la dr asta, am "gugalit" pe net dupa tot soiuri de pareri asupra dr de la municipal (am eu neshte pasarici in cap cu spitalul asta si vreau sa nasc acolo)...iar despre dr. asta chiar nu gasisem nimic negativ, asa ca mi-am zis "hai sa incerc" si chiar ma felicit pt alegere facuta (ce modesta sunt )...este exact tipul de dr pe care il cautam - prietenoasa, rabdatoare, iti explica ce si cum, vorbeste cu mine, chiar mi-a spus "orice citesti pe net vii si discutam impreuna"...
fetelor, cred ca plec acasa ca m-au luat niste ameteli...daca nu reusesc sa intru mai incolo, va pup de pe acum, pana maine dimineata
krelia 5+
tzutzupida noastra creste si pozeaza
Cristinna spune:
am sosit de la eco..
vestea buna e ca am vazut mazarica, suntem in 7 saptamani si avem activitate cardiaca ....si vestea proasta e ca am un mic hematom langa sarcina , care daca se dezvolta poate sa-mi provoace iminenta de avort sau sa se opreasca sarcina din evolutie. Mi-a dat sa iau duphaston...acum ce-o vrea DD.
Ce de gravidutza apar...felictari si sarcini la termen.
Ma duc sa ma joc cu David..sunt un pic deprimata din cauza hematomului
Va
Cristinna mami de
puiut David Cristian 25.01.2007 si 6+
betty78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gugushtiuc LAURAIRINA13, multumesc pt complimente. In sarcina am luat 18 kg, 10 le lasa cam toata lumea la spital dupa ce naste, iar in poze aveam dea o luna de cand nascusem si deja apucasem sa dau ceva jos prin alaptare, desi mai ramasesera vre-o 6 kile. Acuma zi'mi si mie de ce ai impresia ca ai sa fii ca o balena? ia te rog frumos sa nu mai gandesti asa, ai sa vezi cum te ajuta bebe sa dai kg acumulate jos. GUGU de LUCA 19.12.2007 si 7+ www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA" POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008 poze LUCA 1 anisor |
unde 10kg lasate la spital? Eu am luat 19 kg de am ajuns la 64kg, am nascut un copil de 3450gr si am iesit din spital cu 58-59kg. Oricum e imposibil ce spui tu acolo...pentru ca lichidul are cam 0.5 kg, apoi e copilul si apoi placenta care are cam 1.5kg....iar restul se duc in timp...adica surplusul de apa acumulat in organism daca este cazul, iar cantitatea de sange suplimentar care apare pe timpul sarcinii si ala se elimina in timp....Atata timp cat se alapteaza se scade si mai greu in greutate...probabil ca tu acumulasei f multa apa si ai fost o situatie fericita...dar la mine cele 10 kg au disparut dupa 3-4 luni, iar abia dupa 1 an am ajuns la inca 3 kg in plus.
Betty78 6+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
uta_ciun spune:
www.webmd.com/baby/guide/healthy-weight-gain" target="_blank">Where Does the Extra Weight Go During Pregnancy?
1 pound = 454 g
Baby 8 pounds
Placenta 2-3 pounds
Amniotic fluid 2-3 pounds
Breast tissue 2-3 pounds
Blood supply 4 pounds
Fat stores for delivery and breastfeeding 5-9 pounds
Uterus increase 2-5 pounds
Total 25 to 35 pounds
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">" Making the decision to have a child...is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." – Elizabeth Stone
betty78 spune:
Cat trebuie sa iau in greutate?
Bineinteles ca greutatea aferenta sarcinii este diferita de la mamica la mamica, dar in general, o femeie normoponderala (cu o greutate normala) trebuie sa se ingrase in medie pe parcursul sarcinii 14 kg: 2 kg in primele 3 luni, iar apoi cate o jumatate de kilogram in fiecare saptamana pana la finalul sarcinii.
Cele 14 kg pe care le adaugi in conditii normale de sarcina sunt reprezentate de: fat 3,5 kg; uter 1 kg; placenta 1 kg; tesut adipos acumulat pe sani 1 kg; lichidul amniotic in care pluteste fatul 1 kg; sange 1,5 kg; tesut adipos 3,5 kg; lichide retinute de organism 1,5 kg.
Daca esti o mamica subponderala, trebuie sa acumulezi mai multe kilograme pe timpul sarcinii (aproximativ 16 kg) pentru a evita sa aduci pe lume un bebelus mic.
Daca inainte de sarcina aveai cateva kilograme in plus, atunci se recomanda o crestere in greutate de 10-13 kg.
dar daca se ajunge la termen, cantitatea de lichid amniotic scade si va ajunge la aproximativ 0.5l
pozele noastre
asa creste bebe Mario
krelia spune:
Cristina, nu te intrista...asa mi-a gasit si mie la ultima eco....un hematom langa sarcina.
Mi-a dat sa iau Utrogestan (6/zi) si mi-a spus ca () cu ajutorul lui, se va retrage.
Prietena mea a avut si ea hematom, dr ei i-a prescris acelasi tratament si i s-a retras cu timpul.
Asa ca, relax
citat din mesajul lui Cristinna am sosit de la eco.. vestea buna e ca am vazut mazarica, suntem in 7 saptamani si avem activitate cardiaca ....si vestea proasta e ca am un mic hematom langa sarcina , care daca se dezvolta poate sa-mi provoace iminenta de avort sau sa se opreasca sarcina din evolutie. Mi-a dat sa iau duphaston...acum ce-o vrea DD. Ce de gravidutza apar...felictari si sarcini la termen. Ma duc sa ma joc cu David..sunt un pic deprimata din cauza hematomului Va Cristinna mami de puiut David Cristian 25.01.2007 si 6+ |
krelia 5+
tzutzupida noastra creste si pozeaza
betty78 spune:
citat din mesajul lui Cristinna am sosit de la eco.. Ma duc sa ma joc cu David..sunt un pic deprimata din cauza hematomului Va Cristinna mami de puiut David Cristian 25.01.2007 si 6+ |
Nu ai de ce sa te sperii...eu stiu mai multe mamici care au avut cate un hematom si care dupa un tratament cu duphaston sau alt timp de progesteron s-a retras. Este chiar posibil sa apara o sangerare atunci cand dispare asa ca nu trebuie sa te sperii.
pozele noastre
asa creste bebe Mario