Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Art. 6. - (1) Salariatul are dreptul sa primeasca tichete de vacanta numai daca consimte ca in cursul unui an calendaristic, pe o perioada de minim 4 luni si maxim 11 luni, sa plateasca o contributie lunara echivalenta cu minim 25% si maxim 100% din salariul minim pe economie.

De ce as contribuii eu cu bani,in speranta ca poate imi vor fi acordate niste tichete de vacanta,care tichete o sa le folosesc doar la anumite unitati turistice?
Eu platesc 25% timp de 11 luni sa zicem si ei or sa-mi dea diferenta de 75%,pana la 100%,ca s-o folosesc la hotelurile lui X?
Am inteles bine?

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu ai inteles nimic valenting.
Citi bani dai atitea tickete primesti. .
Mai pe romaneste la 10 beri baute pe plaja berea no 11 si cca. juma din berea no 12 iese gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

De ce as contribuii eu cu bani,in speranta ca poate imi vor fi acordate niste tichete de vacanta,care tichete o sa le folosesc doar la anumite unitati turistice?
Eu platesc 25% timp de 11 luni sa zicem si ei or sa-mi dea diferenta de 75%,pana la 100%,ca s-o folosesc la hotelurile lui X?
Am inteles bine?

Nu, n-ai inteles.
In lege nu se discuta de speranta.
Tu, prin reprezentantul tau (sindicat sau oricine altcineva) spui ca vrei tichete, platesti minim 25 %, iar angajatorul, dupa ce negociaza cu sindicatul care iti reprezinta interesele, iti da cat vrea el, dar cel putin cat ai platit tu.
Asa ca daca vrei 100%, ori ai un patron de treaba, ori pui tu 50%, ca sa vina si el cu 50%.
Cu tichetele alea te duci in unitatile care se regasesc pe o lista. Din pacate, nu vei putea merge la lacasurile lui Cocos (sotu' lui Udrea)

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah imi cer scuze ca n-am citit cu atentie evanghelia dupa dna Udrea si am crezut ca tichetele de vacanta si alea de masa sunt tot una.
Tot o mare aberatie e. Daca vor sa fidelizeze angajatul, de ce nu fac chestia asta cu contribuitul angajatorului la un fond de pensii?!! Angajatul contribuie procent din salar, angajatorul contribuie si el (tot atat, mai mult, mai putin, dupa cat ii place de angajat, cati ani a stat angajatul la el etc).
Deci apropo de reinventarea rotii in Romania don;t make me even start. De aia am plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Tichetele sint chintesenta recesiunii dupa cit se discuta la topicul asta despre ele.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Ah imi cer scuze ca n-am citit cu atentie evanghelia dupa dna Udrea si am crezut ca tichetele de vacanta si alea de masa sunt tot una.
Tot o mare aberatie e. Daca vor sa fidelizeze angajatul, de ce nu fac chestia asta cu contribuitul angajatorului la un fond de pensii?!! Angajatul contribuie procent din salar, angajatorul contribuie si el (tot atat, mai mult, mai putin, dupa cat ii place de angajat, cati ani a stat angajatul la el etc).
Deci apropo de reinventarea rotii in Romania don;t make me even start. De aia am plecat.

aaa...deci de citit nu ai avut timp...dar de comentat ai avut ...ca deh...trebuie sa ne bagam in seama cu ceva. si plecata si neplecata din Ro...tot contra sint....e prosti aia de acolo oricum.

acum cu pensiile...stii ce spui sau nu stii? ca iar o luam de la capat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am inteles,pun eu juma si angajatorul juma!Nu merci!Si in conditiile in care noua tocmai ni s-a comunicat ca mai au bani sa ne platesca salariile pana in iunie,ma indoiesc ca o sa primesc fru'n ticket de vacanta!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Avmaria, e vorba de o parte din salar pe care il primesti in foma asta, nu de bonusuri de vanzari si nici de o forma de ajutor social (la care cred ca te gandesti tu).

Llaura, nu stiu pe ce criterii te-ai bazat cand ai afirmat ca m-am referit la ajutor social. Caci noi vorbeam de intreprinderi, si cand vorbim de ajutor social in general ne referim la stat. Deci cu totul alta mancare de peste. Dar am io o idee, asa ... ai gugaluit in franceza si ai aflat ca acum tzspe (zeci de) ani cand s-au introdus in Franta au avut la baza in primul rand o vocatie sociala - accesul la vacante pt toata lumea, dar luand totusi in calcul dezvoltarea turismului intern si bazandu-se pe neimpozitarea acestor revenituri pt beneficiari + impozitarea pt intreprindere pe cheltuieli. Io m-am bazat strict pe faptul ca primesc anual aceste tichete (ca la noi in firma is darnici si le ofera GRATIS la toata lumea, indiferent de cat castiga fiecare), pe langa tichetele de film (din care platesc jumate), pe langa tichetele de carti sau muzica (din care platesc jumate), pe langa tichetele cadou primite de obicei la Craciun (adica bonuri valorice pe care le putem folosi intr-o imensitate de magazine). Ah, era sa uit, noi tichete de masa n-avem caci avem cantina (ca se pare ca pana la urma ai facut un transfer de roata in patru colturi romaneasca pe tichetele de masa).

Ideea de prins (din zbor , ca vorba lui Guestus, nimeni nu are rabdare sa se informeze, numa sa concluzioneze ...) e ca statul ofera acest cadru pt a : permite angajatilor sa beneficieze de niste avantaje, pe baza neimpozitarii acestor sume intreprinderilor, si permite si industriilor respective un consum mai mare. Dar nu obliga pe nimeni la nimic, si e la latitudinea intreprinderilor sa foloseasca acest cadru cum le convine mai mult. Cum e la latitudinea mea sa cumpar sau nu tichete de cinema la jumate pret in functie de cat imi place mie - sau nu - sa ma frec de-un scaun de cinematograf timp de-o ora jumate.

Cat priveste
Citat:
Daca vor sa fidelizeze angajatul, de ce nu fac chestia asta cu contribuitul angajatorului la un fond de pensii?!

mi se pare de-a dreptul de prost gust in contextul actual, +/sau? cu o tenta de ignoranta a nord-americanului mediu care nu-si imagineaza lumea in afara ograzii lui. Adica mai domneste spus, care presupune ca ai dreptul la pensie doar daca cotizezi la privat. Nu zic ca noi astialalti n-om avea probleme cand ne-o veni randul la pensie, da asta deja e alt subiect. Oare e nevoie de un google ceva sa mai aflam ca Romania urmeaza mai degraba un model social european decat unul nord-american? Nu de alta da asta si io o stiam, desi is rupta complet de realitatea politica, economica, sociala si ce vrei tu din Romania, ce mai aflu tot de aici de pe forum o mai aflu. Daca sant asa de dura cu tine, e pt ca nu am tandretea si rabdarea lui Rufus, ci mai degraba ma scot din sarite si pe mine ca pe Guestus interventiile astea total nedocumentate dar cu mult aplomb, afirmatii cu litera de lege, care pot influenta mai mult decat ar fi cazul opinia lui X, Y, Z, care citeste subiectul si pe care il doare si framanta recesiunea in viata de zi cu zi, da nu se informeaza decat aici.

Citat:
Ma deranjeaza ca mint ca in codru si pentru ca, dupa parerea mea, sint responsabili de recesiunea care urmeaza pentru ca au luat decizii neinspirate

Sirimie, eu la modul cel mai sincer repet ca nu mai sant la curent deloc cu situatia politica in Romania, si despre Boc nu stiu decat ca-i clujean ca mine. Da cand citesc o asemenea afirmatie inteleg de ce te iau la misto baietii cu congresele tale cu tot.
La prima interventie am tacut din gura, la a 2a identica am spus in gand uaouh, si-am continuat cu voce tare ! Io una nu te las sa treci la mesaje subliminale fara sa comentez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Maria, daca ai fi citit ce scriu inante de a te enerva pe mine ca-s de dreapta (ceea ce e adevarat) ai fi vazut ca am scris si de bonusurile pt pozitiile de vanzari care numai ajutoare nu sunt, ci rezultatul/expresia unei concurente crancene.
Faptul ca n-am inteles din prima de unde vin banii nu schmiba situatia cu nimic, la discretia angajatorului mi se pare si mai umilitor, practic pasul urmator e cumparatul de cizme in rate.
Si eu primesc carduri la restaurantul X sau la magazinul Y, gym gratis cu trainer cu tot, diverse servicii gratis (schimb de ulei la masina, teeth cleaning), asigurare auto si de casa negociata prin sindicat (se presupune ca suntem persoane de incredere), finantare pt un calculator pe an la pret mai mic si dobanda zero, soft MS si nu numai la pretul cd-ului, etc etc. Dar toate astea eu una nu le consider parte din salar, vin fie prin sindicat, fie sunt servicii interne, le consider mici favoruri pe care ei si le permit si ni le fac noua sa ne tina fericiti. As pleca cu viteza maxima daca m-ar plati in tichete de masa si ar contribui la vacanta mea anuala. Un beneficiu venit de la angajator trebuie sa fie dupa parerea mea fie palpabil, fie pe termen lung (si de aia am dat exemplul cu pensia).
Nici eu nu mai stiu politica romaneasca dar acum vreun an s-au schimbat regulile si fiecare angajat trebuie sa contribuie la un fond privat de pensii (in afara pensiei de stat). Spuneam numai ca ar fi un beneficiu mult mai consistent si stimulativ pt angajat daca angajatorul ar contribui si el, in loc sa-i cumpere truditorului de mancare si ceva soare in rate.
Nu suntem de opinii atat de diferite pe cat crezi tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:

Oare e nevoie de un google ceva sa mai aflam ca Romania urmeaza mai degraba un model social european decat unul nord-american?

Am un mare dubiu.

Dar conform legii de reforma a pensiilor deja din 2008, la sistemul de pensii administrat privat (zis Pilon II) contribuie obligatoriu tinerii cu varsta de pana in 35 de ani. Cei cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, pot contribui optional.

Mergi la inceput