Despre recesiune, FMI etc
Raspunsuri - Pagina 7
simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Avānd īn vedere ca īn contextul actual generat de efectele crizei financiare īntreprinderile mici si mijlocii nu mai au resurse pentru a tine pasul cu cresterile salariale anuntate īn sectorul bugetar si risca sa-si piarda angajatii, "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Avand in vedere acest paradox economic nemaivazut... se da o lege pentru acordarea tichetelor de vacanta. Fain. Ar trebui sa inramez undeva legea asta.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura ...daca guvernul doreste sa stimuleze turismul (o idee f buna de altfel) ar fi mult ma eficient sa bage banii in industrie direct, decat sa-i investeasca pe cai convolute, trecand prin gatul clientului. |
Poate nu ai avut timp sa citesti din ce bani se dau tichetele astea (am pus link catre lege); nu guvernul da niste bani, nu are o suma pe care, in loc sa o dea, o baga in turism. Nu exista, in plan bugetar si nici fizic, aceasta suma de bani la dispozitia guvernului sau a altui organ al statului.
Simona...nu stiu daca vor avea succesul scontat tichetele astea. E o idee. Realitatea o va confirma sau o va infirma. Daca am scris mai mult pe acest subiect, am facut-o pentru ca sa stim macar despre ce vorbim, in mod corect (adica dupa lege si nu dupa televiziune sau presa-nu ca n-ar fi buni, dar unii sunt partizani). Ma gandesc ca nu vei putea sa aduci la infinit, in discutii cu legea in mana, subiectul Basescu. Stiu ca te deranjeaza Basescu, nu ma pronunt, dar uita-te la Ciorbea, pe unde-i invitat, indiferent de subiect, el are treaba cu Basescu. E deja penibil...am zis de Ciorbea, pentru ca eu chiar am crezut in omul asta (tot ardelean), in cinstea si desteptaciunea lui...si ce a ajuns, un papagal cu Basescu in gura...adica chiar aveam pretentii de la discursurile si capacitatea lui de analiza, si a ajuns mai rau ca Mircea Badea (etalonul meu de prostie, alaturi de Cristoiu).
Si daca tot guvernul ar fi, cum spui tu, plin de incompetenti, inseamna ca o initiativa legislativa buna chiar n-ar avea sanse de izbanda in ochii tai, decat, eventual, dupa, cand e demonstrata. Nimic de zis, suflam si in iaurt, am mai fost fripti, dar totusi...
Eu n-am inteles (ca sa revenim totusi la subiectul demult uitat): pe tine te deranjeaza ca guvernul a recurs la imprumuturi (ca nu-i numai FMI-ul...), dar te rog, cu argumente, sau ca negocierile le-a inceput (sau purtat pe de-a'ntregul) Basescu?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui simali
Avand in vedere acest paradox economic nemaivazut... se da o lege pentru acordarea tichetelor de vacanta. Fain. Ar trebui sa inramez undeva legea asta. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Da, cand ai angajati si nu doresti sa-i pierzi, apelezi la orice mijloc. Si asta e unul dintre ele. Nu este, in nici un caz, un paradox economic.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Guestus spune:
citat din mesajul lui mathilda pt tichetele de turism tb sa intre banii in buzunarul cuiva. asa cum au intrat anii de zile(si cred ca inca mai intra, nu mai sunt la curent) banii in buzunarul lui petre roman pt tichetele de masa. |
da..exact...petre roman ca petre roman...dar cred ca fata lui a luat vreo 30 de saci de rafie plini ochi cu bonuri....doar o vezi si tu cit de dolofana a ajuns.
Guestus spune:
citat din mesajul lui Llaura Avmaria, e vorba de o parte din salar pe care il primesti in foma asta, nu de bonusuri de vanzari si nici de o forma de ajutor social (la care cred ca te gandesti tu). Edit: ideea nu era ca mi-a putit mie in Vama, m-as fi dus si daca ar fi trebuit sa fac dush afara la butoi. Si nici ca toata omenirea de romani merge la plaja in Turcia sau in Grecia sau mai stiu eu unde pt ca sunt snobi sau prosti (deloc, ca noi toti gandesc cu buzunarul si aleg valoarea cea mai buna pt banii lor). Ci ca, daca guvernul doreste sa stimuleze turismul (o idee f buna de altfel) ar fi mult ma eficient sa bage banii in industrie direct, decat sa-i investeasca pe cai convolute, trecand prin gatul clientului. |
dar tu stii despre ce este vorba in legea asta faimoasa cu tichete de vacanta sau nu? ai citit legea sau nu ai citit? si daca ai citit ce ai inteles? ca asa comentarii aiurea in tramvai nu costa nimic ...doar timpul alora care stau sa citeasca.
pariu pe 100 euroi ca nici sirimie nu a citit nimic.
hai sa vedem care dintre voi intelege legea lui udrea
aici e legea...curaj la citit si concentratie maxima
http://www.infotravelromania.ro/legea_privind_acordarea_tichetelor_de_vacanta.html
Guestus spune:
Dar numai aberatii sint scrise cap coada...cap coada numai bazaconii...ala vine din canada si spune ca ma trimite automat pe mine la Namoloasa in loc de St Tropez...mai vine altul tot din canada si spune ca fura udrea tichetele...bai nene..cititi inainte sa va aruncati asa in discutii fara noima. ...stiu ca este greu sa te concentrezi cind ai atitea pe cap...dar putin efort intelectual nu strica nimanui.
sirimie spune:
guestus, ai revenit din concediu?
ai pierdut pariul, ce dai?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Guestus spune:
Uite aici ce scrie...deci tichetele astea sint okay daca yo ca salariat sint de acord...deci yo am in plan sa fac concediul in ro..ca asa am yo in plan...ca ies mai ieftin...yo dau bani...angajatorul da bani (daca vrea ...si apoi iau ticketul. E mai simplu decit crede atita lume celebra adunata aici.
stai ca incep acum aia din congo...dar la noi aici nu exista asa lege ..ne dau bani pt ochelari de vedere si pt tricouri vara..e o prostie legea.
Art. 5. - (1) Sumele lunare cu care angajatorul contribuie la Fondul comun pentru tichete de vacanta sunt scutite la plata impozitului pe venitul global pentru salariat si respectiv, sunt deductibile in limita salariului minim pe economie, la calculul impozitului pe profit pentru angajator.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) nu se iau in calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.
(3) Tichetele de vacanta reprezinta un titlu de valoare finantat solidar de catre angajator si salariat.
(2) Angajatorul stabileste nivelul contributiei sale lunare la Fondul comun pentru tichete de vacanta, in functie de prioritatile sale financiare.
Art. 6. - (1) Salariatul are dreptul sa primeasca tichete de vacanta numai daca consimte ca in cursul unui an calendaristic, pe o perioada de minim 4 luni si maxim 11 luni, sa plateasca o contributie lunara echivalenta cu minim 25% si maxim 100% din salariul minim pe economie.
hai sa vedem alte comentarii tendentioase...ca asa ne spun sefii la sedintele de partid
Guestus spune:
Si avantajul este ca nu se plateste TVA la ticketele astea faimoase ...sint bani neimpozitati. Ce e greu nene de citit ceva?
Nu te obliga nimeni la nimic...nu nu trebuie sa mergi la namoloasa...nici la geoagiu bai...nimic.
E o lege care ei cred ca ii face pe unii sa stea in Ro in loc sa plece in Bulgaria. Ca ies mai ieftin.
Dar acum daca vine sirimie si explica aici aiurea in tramvai totul...in stilul caracteristic...e clar ca pina la urma se ajunge la concluzia ca este o timpenie legea...ca doar nu de pomana au si aia la PNL raspindacii lor.
Acu e clara legea sau nu?
sirimie spune:
citat din mesajul lui Rufus Eu n-am inteles (ca sa revenim totusi la subiectul demult uitat): pe tine te deranjeaza ca guvernul a recurs la imprumuturi (ca nu-i numai FMI-ul...), dar te rog, cu argumente, sau ca negocierile le-a inceput (sau purtat pe de-a'ntregul) Basescu? |
Pai am scris in primul post. Ma deranjeaza ca mint ca in codru si pentru ca, dupa parerea mea, sint responsabili de recesiunea care urmeaza pentru ca au luat decizii neinspirate. Ma deranjeaza ce mi se intimpla mie. (chestia cu tichetele de vacanta nu ma afecteaza in nici un fel, nu pot profita de ea si oricum nu cred sa aiba prea mare succes - cel putin anul asta)
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13