Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (84)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Monica Doamne ajuta!

Va rog sa ma lamuriti si pe mine ...ca tot va "aud" cu ,cartoful dulce...de ce nu e bun cartoful simplu rosu sa zicem?ce are ca doar noi nu am crescut cu cartofi "dulci" si nu am patit nimic.
Intreb si eu in speranta ca nu supar pe nimeni ,ma gandeam si eu asa.....

eeee, e bun, doar ca nu trebuie sa i-l dai cand e mic, sub 6 luni, si nici sa incepi diversificarea cu el. I-l dai cand deja stomacelul s-a obisnuit si cu altceva si sistemul digestiv deja tranziteaza ceva usor. Cartoful contine amidon, baloneaza si poate bulversa digestia. Eu ii voi da putin mai incolo da nu e interzis.
Cartoful dulce e mai "fruct" -iertati exprimarea- e mai usor digerabil. Si e si putin fitza, adica e exotic, cum e si avocado, noi nu papam asa ceva cand eram mci dar acum ne-am "globalizat"
O sa ii iau si eu sambata cartof dulce, sa fiu si eu trendy sper sa ii placa

le: l-am cantarit ieri pe fi-miu, 8900 gr, a luat 150 gr in 10 zile si cica in general bebeii cam slabesc cand incep diversifiarea. aiurea...

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

The future destiny of the child is always the work of the mother.(Napoleon Bonaparte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Neata!

Cred ca-i iese vreun dintisor ca m-a omorat azi-noapte . Din 20 in 20 de minute se trezea plangand. Acum doarme de la 9.

Eva am citit ieri ca i-ai dat lui Noah mar + morcov. Eram pe fuga, spune-mi erau crude amandoua? A mers si morcovul la blender? Eu ii fac numai asa, crud dar pana acum n-am incercat si morcov decat mar si para.

Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui _giulianna_

Neata!

Cred ca-i iese vreun dintisor ca m-a omorat azi-noapte . Din 20 in 20 de minute se trezea plangand. Acum doarme de la 9.

Eva am citit ieri ca i-ai dat lui Noah mar + morcov. Eram pe fuga, spune-mi erau crude amandoua? A mers si morcovul la blender? Eu ii fac numai asa, crud dar pana acum n-am incercat si morcov decat mar si para.

Giulianna, si acm la 09h30 a papat un morcov crud+ un mar mic crud, adica 140 ml. Le-am mixat, cu mixerul meu cu picior (am din acela cu lame metalice orizontale, paseaza tot), nu le-am bagat la blender ca ma enerveaza si zgomotul si tot. Iese fff bine, un piureut mai gros asa, nu ca ala fin cu legume fierte dar fi-miu s-a lins pe buzitze. Nu l-am diluat cu absolut nik si l-am facut pe loc. A papat absolut tot cu mare placere, razand. Voi continua sa ii dau morcovel numai crud si combinat cu un mar ionatan crud. E si mai sanatos si vad ca ii place mai mult. El detesta morcov la aburi, scuipa tot. Adevarul e ca morcovul crud e mult mai gustos, e chiar bun. E incantat, efectiv.

The future destiny of the child is always the work of the mother.(Napoleon Bonaparte)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreutac

Offf... pupam micuta Carla curajoasa
Dar cum si-au dat seama ca e prea scut frenul? Si la Eva au zis la inceput ca e cam scurt, insa daca suge bine nu trebuie intervenit. Si asa a aramas, eu n-am mai zis nimic, nici dr. Data viitoare chiar intreb.

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria

Prima data a vazut-o pediatra la vaccinul de 6 luni, plangea si s-a vazut clar limba ca e prinsa. Cica asta ar fi putut fi si motivul pentru ca nu a vrut (sau nu a putut saracuta) sa suga . Daca mi-ar fi spus nenorocitii sau nenorocitele acelea de asistente in maternitate rezolvam acolo si copilul meu ar fi beneficiat de lapte matern. Ma rog, e prea tarziu acum pentru reprosuri si alte ganduri. Asa a fost sa fie.

La clinica mi-au spus ca incizia se face doar in cazul in care frenul e gros, fibros si rigid, deci inflexibil. Din pacate la Carla asa a si fost. In celelalte cazuri de fren scurt nu e necesara interventia, daca e flexibil se va lungi odata cu cresterea copilului. La noi insa ar fi fost din ce in ce mai rau si ar fi putut-o afecta la vorbire. Cica la o varsta mai inaintata a copilului e necesara anestezie generala, intubare si coasere. Asa ca sper ca am scapat mai usor.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ada, nu stiu daca stilul de a povesti l-ai dobandit in urma studiilor, dar oricum e inimitabil

Eva, deci nu era o intamplare.Chiar ii place.Sa faci filmulet si cand mananca asa cu spor

Anca[pup sa treaca repede.Nu cred ca te consoleaza dar cartile spun ca nu o sa tina minte ce i se intampla acum...

Laura, azi incerc combinatia cu de toate: cartof dulce, dovlecel ,pastarnac,patrunjel si morcov.Cam asa a avut si in ultimele doua zile dar doar cu putina albitura si morcov.Acum sunt mai generoase cantitatile

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Multumim gagici

Eva, ce papacios ai tu acolo . Pupam boticul portocaliu. Bravo Noah

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Neatza!

Lucutta hai ca voiam sa-ti raspund dar mi-a luat Eva vorbele din gura

Giulianna cam asa si Mara azi noapte. Acum tot de la 9 doarme si a mai avut o repriza de urlet in somn dar nu s-a trezit. Eu fac 13-14 pe langa ea ca facusem program de vizite...

Anca micuta Carla curajoasa.

Ada las' ca-i ajutam la stiintele exacte La gramatica eram si eu beton in scoala dar sper sa nu se fi modificat chiar asa in esenta sa nu mai fim bune de nika. Comentariile le-am urat toata viata mea, n-am fost niciodata buna la dat din gura desi citeam destul de mult. Apropos de asta m-am amuzat copios acum cateva saptamani cred cand ne explicai ce spune Cartarescu in legatura cu nu mai stiu ce la bebelusi Da' am inteles ca te refereai la Capraru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Am culcat gaza,desi i se inchid ochii de somn,nu se lasa frate..ei pana la urma am reusit.

Giulianna,Simodina la fel dormim si noi,la fiecare ora noaptea se trezeste si adoarme numai in brate,acuma cu ochii inchisi si inca maraie{:(]

Oana va tin pumnii sa papati..oricum deja sunteti pe drumul cel bun.

babytzane luam de manuta..fierbi carnea separat sau impreuna cu legumele?

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Nadina, noi l-am luat cu noi in pat ca nu mai puteam. Sta si pazeste tzatza si cred ca il jeneaza dintzisorii ca isi freaca si degetul lui si al meu acolo. Suge fff des noaptea, ca sa se aline, cred. Dar nu maraie, nu plange, doar cauta tzitzi, atat. Daca e cu noi e ok, e calm, doarme si el dormim si noi. Eu ma trezesc dimineatza nauca si anchilozata dar macar dorm ceva decat sa fac drumuri pana in camera lui. Cam aiurea sper sa treaca faza asta...Azi dimineatza la 05h30 avea chef de joaca era intre noi doi pe burta ne trage de nas (ta'su negocia cu el sa taca, da' de unde?), tragea de perna, apoi iar somn pana pe la 07h00 iar trezit, a mai atipit pana la 08h30 si acum dupa ce a papat doarme langa mine.eu nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Iata ce vreau sa va impartasesc:

"None of as are born knowing how to be a parent, nor how to go about teaching our children important life lessons. Most of us find that this job is much more complex than we ever dreamed it would be.

Taking care of a baby is our first step on the journey of parenthood, and the lesson that we teach during the baby years are about love, connection, and basic human interaction.

Just when we feel confident with our skills and ideas for raising babies, we turn around to find that many of those skills that we've learned do not apply to a walking, talking toddler.

We adjust our approach only to find that disrupted when our toddler turns into a preschooler, and again when he becomes a grande-schooler, and again when he enters the teen years... and yet again when our child graduates and moves on to college or adult life.

There is no stop button for when your parenting job ends; once a child enters your life you remain a parent forever. We actually have a brand-new parenting job each time our child passes from one milestone to another in his life. Just like any other undertaking, the more knowledge you have at each step of the way, the more confident you feel, the easier your job will be, and the better your life-long relationship will be with your child."

( Elizabeth Pantley - "The no-cry discipline solution" )

Mi-a fost stricat computerul, asa ca... am citit. Mie mi-a placut...sper ca si voua.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput