***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(95)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ELTEKA spune:
Multumesc ca v-ati uitat la poze!
Ramona
Trenuletele imi plac si mie,initial i-am luat un set simplu, ca un 8, dar acum a primit unul de la Thomas, de lemn, cu mina si gara care vorbesc, recunoaste ce trenuri trec, le saluta, Elias repeta non-stop "Hello, Thomas" "Go slowly" "Well done". Cat am stat la Washington s-a apucat sa-i imite pe ceilalti copii, o dadea pe engleza mereu, si de atunci repeta dupa noi, acu' vreo 5 minute urla prin casa - whe' z'it, whe'z'it, pana ne-am prins sa-l intrebam ce cauta, cica isi cauta o locomotiva, i-am gasit-o si s-a calmat
I-as mai lua niste accesorii la ce are, dar le-as pune pe o masa, ca in SUA aveau super mese, dar cum sa le transport? Ma gandesc sa-i fac la comanda, ca se intinde el pe jos, dar se loveste la genuchi si i se si desfac cand le calareste...
Apropo DidiAlex daca treci pe la Heidelberg, pe Hauptstrasse, cum o iei din Bismarck Platz in sus, pe dreapta a doua sau a treia strada e un magazin de jucarii, mic si cu chestii dragute, parca strada de dupa Galeria Kaufhof. Acolo au o masa cu sine si muuuuuuuulte tipuri de trenuri si vehicule, s-a jucat Elias acolo vreo ora, cu urlete l-am scos...daca treci pe acolo si-ti amintesti, fa-mi te rog o poza la masa, i-as face ceva similar aici. Cica e important sa fie la nivelul lor, ca se se joace asa cu pasiune. Multumesc Cum a fost la Sealife? Pozici?? Vreau sa-ti spun ca , cartea de la tine e in top 3 favorite, am carat-o si in State, deja stie toate cuvintele din ea, mai ales "platonii bRRRetele" - la care o zbugheste direct la dulap si-i scoate pe ai lui (impreuna cu tot ce prinde in cale pana-i gaseste
. Cred ca a ajuns pe la 200 de cuvinte, si astea si pe estoniana
Poohy
Mihnea e tare frumos, eu am incercat sa-i "vand" sotului niste Mihnea, Codrin, Mircea, Adrian...da' n-a tinut Curaj, ca o sa fie bine
Hai Gravi in curand Alma ca ma faci sa .
Acu' cu libertatea...merge, pe "coridoare", o simt si eu si-mi place tare...da' daca te ratacesti prin "bad neighborhood" Ultima data am plecat cu Elias sa caut un Toys R Us, am ajuns intr-un loc de unde nu mai stiam cum sa plec, imi tremurau picioarele de disperare ca nu venea nici un autobuz sa sar in el...
Alina
Am vazut si poze de Davidutz al tau, are ochii aia negri tare speciali, a cui era ziua? Abia am putut sa ma uit la tort, ca in America eu scap mereu in brownies si pun cate 2 kg rapid...acu' ma lupt sa le dau jos
Nu stiu ce sa zic, nu e o vacanta adevarata, sotulache a lucrat, dar l-am insotit si macar ne vedeam seara, plus ca am prelungit sejurul cu cateva zile dupa ce si-a terminat treaba, asa facem mereu. E o alegere, un mod de viata. Unii isi fac case, altii piscine, altii garaje, altii concedii de vis, altii mai norocosi pe toate, noi incercam sa stam cat mai mult impreuna, ne insotim unii pe altii in calatorii de servici, si vrem sa vedem lumea. Acu' eu imi doresc o vacanta adevarata, cu stat pe plaja si nimic altceva, poate reusim anul asta... Si-mi mai doresc sa merg iar la Tokyo, dar nu ma indur sa-l las pe Elias la soacra-mea. Azi a fost la rude si cand l-am intrebat ce a papat, cica "cocolata"
Ella
Nu era compliment, era o constatare - arati extraordinar. Habar n-am unde e celulita, dar imi amintesc ca la hotel era o reclama la aerobic si o tipa asiatica facea demonstratie, arata de nota 10, dar de aproape am vazut ca avea celulita. Maica-mea n-are strop, n-a avut niciodata, desi a fost si grasa si slaba...
Sa stii ca nici aici nu sunt decat vreo 6 modele de superfit, nu toate frumoase, dar nici ecco nu le face prea frumoase/moderne. Cu ghetele alea am avut mari dubii, ca aratau prea "soft" de iarna, dar de fapt au fost foarte calduroase, usoare, inalte si mai ales anti-apa. Nu stiu daca ai vazut, dar Elias e mereu cu panatalonii intorsi in poze, asta pentru ca se baga direct in balta. L-am lasat o secunda singur in zoo, ca o luase carutul la vale, si s-a bagat printre bolovani intr-un rau de ornament pana la genunchi. A fost fleasca pe pantaloni, dar pantofii 100% uscati, nici macar pe la sireturi n-a intrat
Pe aici am vazut modele frumoase la Garvalin, sunt spaniole, si mai sunt unele Biomechanics parca le zice, chiar erau la reducere, era bcat pe aici sa iau un 22, dar mi-am pus stop, ca sarea sotulache in aer, cica are o pereche de adidasi geox, suficient pana ii vin Ecco Da' cum sa-l conving io ca nu se asorteaza...
Stai sa vezi cum e Elias, de cateva zile nu ma vrea decat pe mine, la toti le zice: Liisa-plecat, bunica-plecat, tata-plecat, pe romaneste toti ma intreaba ce zice, cum sa le traduc??? Noaptea isi infasoara mainile in parul meu si asa doarme, e timpul sa-l trimit in patul lui, ca o ia razna... L-am carat in brate prin State de mi s-au lungit mainile...si nu vrea decat la mine, ca sotulache l-ar duce, dar pas. Toata lumea-plecat
Acum am vazut ca ai scris - sa ne arati cum zice Bob Sa stii ca Elias zice si el "Elias" dar numai cand are chef, altfel se alinta Eia. Si mai nou ma striga pe nume, si pe mine si pe taica-su...
Flamingo imi plac si mie tare, astia de la Washington sunt ok, le-am facut vreo 10poze, dar la Heidelberg e cea mai frumoasa colonie, cred ca-s vreo suta, se vad ca o mare rosie, extraordinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar! Si faceau o galagie, astia americani au dormit mereu...
Sa stii ca Elias nu a fost pasionat de jucarii, chiar daca i-am luat multe, sau poate de aia?? Bine, si acum, jucaria lui preferata sunt eu..mai ales cand vreau sa scriu pe computer Dar cred ca pasiunea pentru anumite jucarii gen Elmo sau trenulet a venit din carti, el a fost si este indragostit de "Little engine that could", a primit-o la 5 luni, si au fost zile de atunci incoace cand am citit-o de 10 ori la cerere, pana am ajuns s-o ascund. Ala era un trenulet albastru, asa ca atunci cand i-am luat primul Thomas, a crezut ca e trenuletul respectiv.
Pe cand invers, de exemplu e innebunit dupa Teletubbies - si i-a luat soacra-mea de Craciun pe unul dintre ei, care vorbeste, nici nu-l baga in seama ...
Dar la Elmo ii place totul, carti, jucarii, olita, prosop. Adica lui ii place Cookie Mon'telu' si fetele (Zoe, Abbycaddaby, si mai ales Rosita, ca deh, are si el ceva sange latin, desi arata nordic tare :D)
Mica
Am uitat ca tu erai cu Washington. Da, casele sunt in Georgetown
Sa stii ca nu l-am invatat eu do-re-mi, dar ma distreaza si pe mine. Maica-mea l-a invatat sa numere, culorile, cantece multe. Eu l-am invata doar "avion cu motor" si el zice "avion mototol" si la sfarsit zic "si te cheama"...si el zice "elias" in loc de polonic, cu atata candoare, ca nu-i stric poezia
Miniuta
Am citit ce ai scris acum o saptamana, sper ca nu erai ingrijorata? Sunt multi copii care vorbesc tarziu de tot, cunosc eu exemple intr-o familie prima fetita vorbeste de mica tare si intr-una, a doua are 3 ani si nu zice mai nimic, asa ca ai ei ai pus-o la gradi si deja a inceput sa zica una-alta, desi aprintii vrobeau intr-una si acasa cu ea, si doar ii povestea cate-n luna si stele la joaca... Fiecare are un talent al lui, ramane sa-l descoperi si sa-l incurajezi. Ideea e sa nu-ti exprimi frustrarea ca nu face anumite lucruri. Uite, Elias are 10 cuburi de intra unele in altele si daca le pune unele peste altele iese un turn de un metru. Mereu i le-am tinut eu sa le puna, doar o data aveam de scris un mail urgent si m-am enervat, venea sa mi le impinga in tastatura, tipa si ma lovea, asa ca i-am tras un sut la cuburi si am urlat ca nu-i in stare sa si le puna singur (pana scriu eu mailul). Stii ce face? Le uraste. Nici nu se mai uita la ele. Sau daca ma apuc eu sa le fac, le trage o palma de zboara in toate colturile. Mie mi se pare fascinant cum construieste David, iti trebuie mare rabdare si coordonare, si el le are deja
Mai fumezi? Eu nu reusesc sa slabesc, m-am gandit ca tigarile sunt o solutie, a mai mers, si inca ce frumos... da' am fost la Korperwelten in Germania. Mi-a trecut M-as mai uita la poze de ale voastre
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
Cherry Blossom la Washington
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lbelciug spune:
Poohy, nastere usoara sapt viitoare! Nu stiu ce piese sunt la Ion Creanga, insa pot sa-ti spun ca la varsta de aprox 2 ani copiii sunt interesati de teatru insa nu au rabdarea sa stea la un spectacol f lung. La cresa lui B au inceput sa aduca teatru (chestie care in mod normal se intampla doar la gradi) si cum feedbackul a fost f bun, directoarea a decis sa il aduca o data pe luna. Pretul e modic (5 ron), dar copiii sunt f incantati. Imi amintesc ca pe M l-am dus in sala de teatru prima oara cam in jurul varstei de 2 ani, la Capra cu 3 iezi si culmea, la ct de nazdravan este, acolo chiar a stat o ora pe scaun cuminte. S-a speriat insa putin la lup, deci spectacolele trebuie selectate cu atentie.
Elteka, frumoase pozele dar mai ales Elias cel zambacios la mami. Ce patanie cu pierdutul lui, chiar ca te-am inteles cand ai plans. Si B face la fel, fuge si rade de moare, in timp ce eu fac spume de teama sa nu treaca vreo masina sau mai stiu eu sa cada... Noroc ca ma mai ajuta si Matei care fuge mai repede ca el si il re-dierctioneaza ca un politist. Una peste alta, mesajele tale de pe meridiane internationale sunt o adevarata desfatare, multumim ca ne scrii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Febr-Martie 09
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ELTEKA Hai Gravi in curand Alma ca ma faci sa ![]() |
![](radtare.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
ramona7 spune:
ella, multumesc pentru info. Tocmai am vorbit cu o colega de job si zicea de bine de gradinita primiipasi si ca e posibil sa il pot duce din vara. Saptamana viitoare ma gandesc sa le fac o vizita. Succes si voua cu Bambi!
elteka, am reusit sa vad si filmuletele si m-a facut sa zambesc vocea cristalina si dragalasa a lui elias. Chiar voiam sa te intreb (de fapt, lansez intrebarea tuturor) unde pot sa gasesc cantecele si poezii faine pentru copii? Eu nu am fost data la gradi cand eram mica si si nu stiu chestii din astea, dar nu e tarziu sa invat, cred.
Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara
ramona7 spune:
mica, noi am ales in functie de apropierea de casa bunicii, ca sa il poate lua ea (vrem program scurt de la 8 la 12/13), dar si pentru ca ne-a fost recomandata. La apropiere de job nu m-as baga, ca nu se stie niciodata.
Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
Mica,
am avut in vedere sa fie aproape de casa fiindca altfel daca alegi dupa criteriul aproape de job dimineata si seara stai in trafic cu copil in masina si nu e ok;
Elteka,
dimineata l-am filmat pe cum ii spune lui Elias pe nume, l-am urcat pe picasa in ideea ca-l postez cand ajung la birou dar vad ca nu s-a incarcat...incerc diseara iar.
mica0307 spune:
Pai daca e aproape de casa nu rup usa la birou la 6 si fug ca disperata sa imi iau copilul???? Si mai devreme de 7 nu cred ca ajung la ea . Si am vazut ca majoritatea au program pana la 6.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
Mica, sunt gradinite care termina programul la 19:00, chiar 20:00; la fel de bine sunt unele, cum e Olga Gudynn, care inchid la 17:00.
Bambi e pana la 19:00.
madaiulia spune:
Nu am mai intrat de cateva zile si observ ca s-a animat subiectul. M-am bucurat sa va citesc.
Poohy nastere usoara si bebe si mamica sanatosi.
Venind vorba de nasterea lui bb2, mi-am amintit ca Lavini nu ne-am mai scris de cand a nascut. Cand ai timp mai povesteste-ne si noua cum a reactionat Andrei, cum se inteleg cei mici.
Am fost zilele trecute la o prietena care are doi bebici, cel mic are doar 8 luni, dar era asa incantat sa se joace cu surioara lui mai mare. Asa pofta mi-au facut iar. Dar imi e si o frica! Of ca greu mai e sa ma hotarasc.
Elteka m-am bucurat sa te citesc, ca de obicei. Am vazut si pozele cu Elias, asa scump este el. Am vazut si poze cu ceilalti capsunei, toti sunt niste scumpi.
Am observat ca nici Andrei nu suporta sa ma vada plangand. Are niste crize in ultima vreme in care se pune pe chirait asa faca motiv ai nici nu stiu ce vrea de fapt. Asa ca ma prefac si eu ca plang, spunandu-i ca plang pentru ca nu inteleg ce vrea el si de ce e suparat. Se calmeaza imediat si vine la mine si-mi spune sa nu planga mama ca el nu e suparat.
Incerc sa mai pun si eu niste pozite cu Andrei in seara asta. Am descarcat si cateva filmulete, o sa vad daca merg si astea.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007