***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(95)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
Mica,
Bambi are 2 sedii dar sunt cam in aceeasi zona, in spate la Alba Iulia; uita-te pe site ca au si harta daca nu ma insel.
E prima gradi la care am fost si am scris atunci ca nu m-a dat pe spate; nu stiu ce era in capul meu, ca acum, dupa ce am mai vazut si altele, ma intreb daca-s blonda nu doar la propriu.
Adica singurul dezavantaj la Bambi e ca grupa de pampers are clasa la etaj si tre sa urce si sa coboare; sala de mese e la parter; eu am multe cunostinte care au copii aici , chiar si o colega de birou si poate a contat mult sa aud pareri de bine, nu neaparat despre dotarea gradinitei ca aici nu am sesizat diferente fata de altele private ci despre metoda de invatare/joaca/petrecere timp.
Adica ei pun accentul pe pregatirea educatoarelor si asta ma intereseaza cel mai mult; le-am vazut in actiune si nici eu ca mama cred ca n-as avea atata rabdare si pricepere; nu vreau ca sa stea in compania unor dudui care habar nu au despre educatie; nu zic ca latura umana, afectiva nu conteaza, ca nici la extrema ailalta nu-mi convine, sa fie vreo educatoare bine pregatita dar sa n-aiba suflet.
Alt punct bun aici ca au un pediatru la intrare si dimineata copiii intra in gradinita numai dupa ce sunt vazuti de dr; evident ca scapa si bolnavi fara simptome dar tot e un filtru, ca ma gandesc ca un dr vede mai bine decat noi.
Azi la gradinita Elite desi directoarea zicea ca ea nu primeste copii raciti, in grupa de pampers tusea unul din toti plamanii, adica nu era doar racit.
Alt avantaj: curtea e de iarba, totusi cam mica avand in vedere ca sunt multe grupe dar ma gandesc ca-i scoate pe rand afara.
Cred ca cel mai bine e sa te duci sa vezi gradinita; trebuie sa suni inainte; pe directoare o cheama Cristiana Boca, iti va da toate informatiile de care ai nevoie.
Elteka,
aoleo, ce bine ma simt sa primesc complimente, ca tot am facut 35 de ani si e un prag orice s-ar spune; dar stii ce cred, si ma refer numai la fizic , ca psihic nu ma simt daramata, ca in afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardul.
Silfida zici tu, da' io zilele trecute uitandu-ma in oglinda am luat o hotarare : sa scot masajul din plan, ca mi se pare ca n-are nici un efect , sunt creata ca o portocala de la atata celulita si in schimb voi dubla orele de tenis ca acolo macar alerg de nu mai pot si cel mai important, ma simt ca in vacanta.
Cat despre , da, are fata de copil cuminte , dar nu vrei sa stii ca acum 3 nopti cand inca era mucios si nu putea respira a cerut incepand cu 3 noaptea si pana dimineata sa-l caram in brate, adica sa doarma in brate; si cum il asezam in pat, cum se trezea si plangea si spunea ca vrea sa doarma in brate; si i-am explicat ca ne dor mainile, ca nu mai putem sa-l ducem, ca vrem si noi sa dormim, dar copilul are si el o intelegere limitata a lucrurilor.
Si stateam si ne intrebam cand vom depasi perioada asta, ca parca asa ne chinuiam si acum 2 ani si acum 1 an...
Nu stiu ce sa-ti zic de incaltari, cred ca nici criza asta nu ma poate opri.
Noi i-am luat cate 2-3-4 perechi pe fiecare numar deci nu stiu daca chiar am exagerat.
Unele le mai facem cadou, asa ca nu raman nepurtate.
Ce ma enervezi su Superfit; ca noi aici nu avem decate 3 modele si alea urate iar in Viena n-am gasit nik si am ramas cu gandul la ghetutele lui Elias.
Betty
am vazut si eu pozele cu Andreea; alea in care e cu pisicuta sunt cele mai frumoase; si la fel, cum il vedeti voi pe linitit in poze, asa o vad si eu pe domnita ta, cumintica foc.
Ramona,
voi de cand il duceti la gradi?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ELTEKA spune:
Ramo
La noi distractia e cam aceeasi: am sta cat mai mult in Barnes and Noble si Borders, eu cu un litru de latte cu scortisoara langa mine Mai nou luam un morman de carti cu noi la sectia de copii, ca pe Elias nu-l mai iei de acolo doua ore, tre' sa-ti gasesti de citit pana bantuie el prin toate rafturile. Eu-alergat prin magazine de jucarii, acasa-pomelnicul cu capitalismul, consumerismul, rasfatul si alte alea. Plimbari prin Central Park in New York, la Washington pe National Mall. Un muzeu cand doarme Elias.
Distractia e clar adaptata nevoilor copilului, care nu sta in magazine, nici in carucior ca toti copii americani, ci ar alerga, s-ar juca... Nici la tablouri nu se uita mai mult de jumatate de ora, apoi o ia la fuga prin galerii, dar daca-l duc la muzeu de animale impaiate, e ok, desi el e atras mai mult de monitoare, cabluri...
L-am si pierdut o data, am zis ca fac atac de cord, imi paralizase partea stanga.. Mi s-a smuls din mana si a luat-o la fuga in gara, in joaca, razand; pe masura ce-l strig sa vina inapoi, rade si fuge si mai tare; al meu alearga ca o sageata, asa viteza are nu-mi vine sa cred...intr-o secunda a disparut, ca io am luat-o dupa el, dar el e rapid...sigur, in multime, n-a mai stiut sa vina inapoi. Si atunci am panicat. Ca in Estonia mi-e teama,dar stiu ca nu dispar copii asa, cu una-cu doua, in Germania am panicat, ca eram straini si procedurile sunt ingreunate...dar la Washington, care e un oras cu criminalitate crescuta si unde e foarte simplu sa iei un copil sub aripa intr-o secunda si sa dispari cu el, mai ales la gara, unde sunt multi cersetori, am murit de doua ori pana l-am gasit Ca de obicei, panicheaza ca nu ma vede si ma striga. Cum eu n-am raspuns (ca-l cautam in directia opusa), a inceput sa urle. L-a luat un nene in brate si-l aducea catre ghiseul de politie unde eram eu, el urland in brate la ala, ca taiat. Bine, treaba asta a fost 3 minute, dar mi s-a parut o eternitate. Am plans asa de rau cand l-am gasit, ca a uitat de plans si mi-a zis vreo 5 minute, "Eia pecat, mama pange. Eia bete mama, bete taie" si ma strangea de gat tare-tare. I-am zis sa nu mai plece ca-l baga cineva in sac si nu-l mai vad niciodata, da' nu stiu daca a inteles. M-am inarmat cu mai multa rabdare cand urla in carucior si nu l-am mai dat jos asa usor, dar am si renuntat sa intru cu el in magazine si alte spatii inchise, ca sa nu planga si sa se ceara jos. Asa ca, vezi - distractie.
In rest plimbari in aer liber, am prins niste zile cu 19 grade, superb, ca in Estonia in lipsa noastra au fost -17 Acu' iar aici, am zapada sub geam..
Elias a descoperit ca America e tara trenuletului Thomas, aici nu se gasesc dar acolo au amenajate mese cu sine...nu-l mai dadeam plecat din magazine, ar impinge trenurile prin tunel si pe dealuri toata ziua. Am dat o groaza de bani pe sine si locomotive.. acu' stie o gramada de locomotive pe de rost, ma si mir, eu trebuie sa ma uit atent, ca sunt mai multe de culoare albastra sau verde, el le stie... Si am imbogatit colectia Sesame street (telefoane, prosop, adaptor wc, dvd-uri) ca si alea ii plac, pe aia chiar ii stie pe toti, si cantecele lor si tot..
Am reusit insa sa pun niste poze in semnatura.
Ralucami
Pe la sfarsit sunt niste poze de sakura, facute cu gandul la tine
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
Cherry Blossom la Washington
poohy spune:
Merci mult fetelor
Nu nominalizez ca sigur uit pe cineva
Mi-am mai revenit :)
Chiqui, probabil Mihnea, dar sotul zice ca poate ne razgandim :D Ei, daca am avut interdictie pe numele de pe prima pozitie... Ca cica nu pot fi 2 verisori de grad 2 cu acelasi nume!
Ella, 350 euro/luna gradinita? Eu am inceput sa fac socotelile in x 2
Mintea spune ca deja de la 37 saptamani e ok, dar obisnuita cu babataia de Manu la aproape 41...
Elteka, ce frumos povestesti
Of prin ce spaima trebuie sa fi trecut!
Daca bebe strumf e la fel de voinicutz ca si Elias, e mai mult decat perfect ;)
Betty, e joi nu e miercuri... Andreea si fetita din burtica. Ne gandeam ca daca e fetita poate sa o cheme Andreea... Dar e baietel
Ramona, si
voinicul!
Mica, si
si printesa!
Doxinu, merci mult inca o data pentru tot si
si Stefanelul!
Alina, si
si Mara, wow ce inalta e!!!
Didi, si
si flacaii, asa e, bebe o sa fie bine ;)
Am citit ceva despre meniu... Manu nu e prea diversificata in sensul ca nu prea accepta multe lucruri
Ea dimineata si seara are laptic (dimineata 240, seara 270)
Se scoala la 8-9, apoi la 11:30-12:30 fructe cu branzica
Pe la 15:30-16:30 - masa de pranz - mai ales budinci, ciulamale, pilaf, spanac, rar macaroane, mamaligutza - cu toate legumele (in afara de cartofi - nu ii plac decat prajiti. simte si un piculet de cartof in mancare)
Pe la 19-20 - 1 iaurt de obicei suplimentat cu niste paine cu unt - nu vrea altceva cu paine sub nici un fel
Seara la 21:30 laptic si nana
Bineinteles ca mai gaseste ea ceva de rontait intre mese - biscuiti, pufuleti, azi a dat de un cozonac... Dar nu o las sa manance prea mult ca burtica e maricica - are restrictii :-D
Tot incerc sa ii dau cascaval, branzica - si nu vrea. daca nu le vede, mananca, daca le vede - scuipa
Fructele nu le mananca decat date pe razatoare - desi alte chestii rontaie fara probleme
M-am super bucurat ca a acceptat sa manance snitel de pui intr-o zi, dar a fost singular... Si cu gratarul de pui la fel. Unde mai pui ca tb sa le maruntesti mici mici mici
Edit: si nu papa de nici un fel portocale, rosii etc. Nimic crud!
of of. si culmea nu e pofticioasa - adica te vede ca mananci ceva, pare ca saliveaza, cere, dar refuza sa bage in gurita daca nu e din meniul ei. Sau orice coca - pe astea le vrea
Anca 37+
& Manu
02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Graviduta spune:
Mamica lu' Elias, foarte frumoase pozele din SUA, iti dau un sentiment de libertate absoluta doar privindu-le. Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
ramona7 spune:
bettyr, m-ai distrat, si pisi a noastra se refugiaza in baie sa scape de razvan. Am observat ca nu se razbuna cand e chinuita, doar miauna si fuge. A fost educata sa nu zgarie si nu face asta, dar mai stii?!
ella noi am vrea de cand face doi ani, dar nu stiu daca e posibil sa-l inscriem din iunie. Daca nu se poate o lasam pe toamna. Bunica e un pic indecisa (ea a fost si asistenta medicala la o gradinita o perioada si zice ca pana nu o sa faca la olita si incepe sa vorbeasca cum trebuie e mai greu pt astia mici la gradi). Dar, eu zic ca nu e asa bai si ar fi mai bine pentru el sa mearga la gradinita pentru ca nu se socializeaza cu alti copii, (nu prea avem cunostinte cu copii cu care sa ne socializam), a devenit foarte posesiv: am luat-o in brate un pic pe verisoara lui care are 4 ani si a facut scandal mare.
Chiar voiam sa te intreb daca inainte de gradi tu i-ai facut vaccinuri optionale si ce anume (daca i-ai facut).
elteka, foarte fain a fost pentru voi, mai putin partea cu pierdutul. Nici nu-mi pot imagina cum te-ai simtit. Am vazut poze cu Elias si pare un copil curios si jucaus, se uita peste tot, investigheaza. Si jucariile lui... A, eu sunt innebunita dupa jucariile pe care le vad prin pozele tale! Sotul si-ar dori un trenulet. Mi-a picat sunetul pe laptopul asta si nu aud ce spune Elias in filmulete, dar o sa ma revansez acasa.
Lui Razvan ii luam mai nou multe carti, ca asta cere. In rest, face turnuri din cutii de crema de diferite marimi, se joaca cu mere sau portocale pe post de minge, jucariile lui il atrag pentru putin timp.
Salvati o inimioara
poohy spune:
Pun in mesaj separat, ca am o intrebare:
Am auzit ca la Ion Creanga au piese pentru copii de la 1 an si 1/2
Voi ati fost? Stiti cum sunt? Oare or avea rabdare gagalicile?
Anca 37+
& Manu
02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alyna24/Alyna24.jpg)
Alyna24 spune:
Poohy, sa ai o nastere usoara si bebe sanatos si voios!Tinem galerie sapt viitoare!
Elteka,pupici pt Elias ca e un scump.Am vazut pozicile si filmuletele.Pacat ca nu am boxe la sv sa-l fi si auzit dar intru eu de acasa ca tare dulce e!Si istet foc!In vacanta oarecum la NY?Ca vad ca ati plecat cu un intreg arsenal!Cum reusiti atata drum cu atatea dupa voi?Mie mi-e groaza sa plec si in afara Bucurestiului cu David daramite peste Ocean?
Ella, zi-mi si mie unde erati in pozele cu puzzle?E vreun loc de joaca pt bebici?Ca arata bine!Apropo de dormit noaptea.....stii ca aveam probleme si eu cu David insa de vreo 2 luni aproape doarme f bine iar lapticul si-l bea cel mai devreme la 7 dimin.Nu se trezeste deloc peste noapte exceptand datile cand a fost mai fonfanit.Lasa ca peste putin timp o sa avem adevarati barbatei de 2 anisori!Va pregatiti de petrecere, ceva??Eu am atatea in cap si totusi....parca e prea mic pt o petrecere in vreun loc de joaca!Ne mai gandim ce facem!Pupici.
ella_74 spune:
Alyna24,
eram la Kidex in poza aia cu lego-uri multe.
Ramona,
trebuie sa-i faci urmatoarele analize pentru gradi: coproparazitar, coprocultura, exudat nazal si faringian; noi n-am facut decat faringian si coproparazitar si tre sa le facem si pe celelalte.
Vaccin...nimic fata de schema clasica; as fi vrut Rotarix daca era dupa mine dar asta a intrat pe piata romaneasca cand depasise varsta maxima de vaccinare.
Elteka,
ce poze frumoase ati facut; iar Elias e un titirez, sa se uite el peste tot, sa descopere, sa faca...si vad ca ati avut vreme buna.
nici nu vrea sa auda de trenuletul Thomas; nici la desenele cu el nu vrea; nu e pregatit cred.
mica0307 spune:
elteka he he he cate locuri cunoscute in pozele voastre....mi-e un dor de america....casutele mici colorate erau din George Town??
Elias e bestial cum canta do re mi...
ella_74 spune:
Elteka,
m-am uitat acum din nou pe poze impreuna cu ; i l-am aratat pe Elias si ii pronunta atat de frumos numele; striga prin casa "Elias a zooooo";
e inebunit dupa pasarea Flamingo si asa ca ne-am fixat pe poza in care sunt multe Flamingo.
L-am intrebat pe " , vrei si tu la zoo?" si a raspuns: "vei!".
abia astept sa-l ducem si pe el...