***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(95)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
DidiAlex spune:
Tamara, ce complicat suna la tine cu operatiile astea..
saci de vidat stiu ca achizitionase Kay inaitne de o plecare, din Carrefour. io scriu ce am citti, parca, nik nu e sigur
Angiuta, nu am mai ajuns, ca chipurile tusea R. Dar am fost cu bicicletele, ca era sa frumos. Noi nu suntem normali
faze de la noi
R contruieste turnuri si diverse sine suspendate (kugelbahn) si David vine sa isi puna masinuta pe sina, care e pt bila, R nu il lasa si Piticot ii darama toata munca si da si cu piciorul daca mai ramane ceva in vertical..R il pocneste si David il musca.
Pe mine ma buseste rasu, si ies tiptil din camera sa isi rezolve singuri conflictele.
asta in ultima perioada, pt ca am observat ca la gradi is cei mai buni preteni, numai acasa vor sa ne scoata noua ficatii.
la mine a devenit un stress sa pregatesc masa pt...Robert. Asta nu mananca: carne, peste, legume (doar rosie+morcov) fructe (struguri si eventual mere) Aseara a vrut sa vomite gura de lapte cu orez,asa ca am decis sa il las nemancat. A baut doar niste lapte. Nu vrea decat pufarine, ciocolata nu ar refuza-o si paste cu unt, fara sos.
si la 2 ani manca de rupea.
Ficatei ii vomita si is sterge si limba de ei, chiar dupa celebra reteta, de acu cativa ani..
EDIT: prospan e si pe baza de plante, nu merge administrat mai mult de 4 zile (asta am citit de la o sursa DC :)) si exista si sub forma de supozitoare.
Mda, primele primaveri sunt de cosmar, nervi de otetel si mult tutun. Noi am primit si supozitoare cu cortizon, asa rau tusea, mai ales cand apare polenul, sa te tii..nu am ajuns sa le folosesc, am tot amanat ca am zis ca nu-i grav.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bettyR spune:
Tamara, recuperare usoara! Dor operatiile astea la nas? Ca eu de frica nu ma duc sa imi fac o interventie, destul de usoara. Poate cand o sa fie fetele mai mari imi fac curaj. Nu e nici f grava problema mea.
Incerc sa nu imi mai fac scenarii in cap, dar iar is obosita si ma aduce uneori Andreea la disperare, are o personalitate f puternica si nu stiu cum sa procedez in unele situatii. Afara isi baga mana in pamant si arunca in toate directiile, dar ia pamant din chestii special amenajate pentru flori, da pe jos, se urca si fuge pe ele, chiar nu stiu ce sa fac, ca nici sa o mai iau nu pot ca am burta mare. Am fost sa ii mai iau o pereche de papuci ca e cald afara, a stat fara caciula si geaca, dar cu cizme groase, din alea de zapada, chit ca mai are o pereche mai subtire, dar nu vrea sa le incalte. La magazin nu vrea sa ii pun in picioare alta pereche de papuci, tipa groaznic de tare si da din picioare, am iesit si habar nu am ce sa fac. Plus ca e chiar intre numere, 22 e cam fix si 23 mare, altfel as lua asa si as convinge-o eu acasa, dar trebuie un 22 care sa ii fie buni ca depinde si de firma. Nu vrea orice bluza, pantaloni sa ii dau ... Nu mai mananca mai nimic, is numarate inghititurile si nici nu mai stiu ce sa ii fac.
Betty 27+
, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
madaiulia spune:
Imi pare rau sa citesc de capsunei bolnaviori. Multa sanatate le doresc tuturor.
Tamara recuperare rapida.
Betty chiar nu stiu cum ar trebui sa procedam cu mofturosii nostri. Si Andrei imi cam scoate peri albi din ce in ce mai des, numai cum vrea el ar face. Si ma dispera cu "daca ata dic eu..." Si la al meu e clar ca o face din incapatanare, nu vrea si gata. De mancat inca mananca bine la pranz, dar presupun ca de foame o face pentru ca masa de dimineata la el inseamna 100-150 ml de lapte si rar mai vrea cate o inghititura de paine cu unt si cu dulceata. Doar ou fiert ar manca non-stop, dar ii dau cam 2 pe saptamana dimineata, caci mai pun si la alte mancaruri din cursul zilei si nu vreau sa exagerez. Nu mai vrea fructe deloc, iar mancaruri noi nu ar incerca nici picat cu ceara.
Mamici cu capsunei matinali, ce program au ei apoi in timpul zilei? Andrei cand se trezeste la 7, de la 10 nu-i mai intra nimeni in voie. Si nu il pot culca asa devreme, ar insemna sa-i dau peste cap tot programul din timpul zilei. Voi cum procedati?
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
bettyR spune:
Madaiulia, asa is caposi si gata, daca ar fi dupa mine as las-o sa faca ce vrea ca nu prea am nervi sa ii tot explic ca parca nici nu ma baga in seama. La noi e asa, acasa, face cam ce vrea ea, afara nu pot sa o las, si de aici ies crizele, plus foamea, somnul, maselele.
Andreea se scoala devreme, bea max 100ml lapte de nevoie ca ar bea apa, dupa care ii dau apa ca cere. Si incepe si ia toate jucariile la rand sau majoritatea, sau incepe 'arucarea elefantului' (asa zicem noi cu tati ca fix asta face), dar elefantul e unul mare pe care se leagana. Nu stiu cum poate sa il ridice si sa il arunce pur si simplu.
Pe la 9:30-10 mananca fructe cu biscuiti si branza de vaci, ii fac ca atunci cand era mica, ori ou fiert (si a mea ar manca nonstop, eu ii dau 3 oua pe sapt, dar nu mai pun in nimic), ori paine cu unt si cascaval, ori din toate cate o gurita doua.
Dupa masa asta, eu o imbrac si iesim afara, dar imbracarea ne ia spre o ora, si stam daca e frumos pana pe la 1, cand vine si mananca de amiaza. Daca e urat, stam cam un ceas. A mea nu se culca numai la 4-5, dar de multe ori o pun in carut dupa masa si o scot sa o adorm, o aduc inapoi si dezbrac si o pun in patut. Incerc sa ii fac program, ca altfel se culca la 4-5, mai mananca cate ceva pana atunci, un iaurt si fructe in general, se trezeste la 7-8 si e super nervoasa si mofturoasa, abia mai mananca si numai face crize pana se culca inapoi. Plus ca se incalzeste afara si o mai pot scoate o data dupa ce se scoala si mananca. Si e mai bine si pentru ea si pentru mine. Acum mesele inseamna cateva gurite, dar asta este, eu o pun ca si inainte la masa, dar cere ea papa, numai ca nu mananca. Probabil o deranjeaza la gurita, ca altceva nu are, doar abia am fost la vaccin si s-a uitat la ea doctorita.
Cred ca e o alta etapa, vad ca zambeste frumos cand is nervoasa ca sa ma faca sa rad si eu, se lipeste de taica-sau, incep sa se prinda mai bine cum sa obtina ce vor. Aseara la locul de joaca era un nene intr-o invratitoare de copii, si Andreea ii spune, 'nenea, nu voie', asta a scos-o de la ea, vad ca incepe si a mea sa spuna de la ea.
Acasa mai spunem poezii ca ii plac, si mai lipim. Am gasit si carti speciale pentru copii de 2-3 ani, unde trebuie sa lipesti rotile la masina, puii la pisica,stelele pe cer, din astea, si abtibildurile sunt in mijlocul cartii, dar trebuie sa stau cu ea, sa le cautam si sa i le dau eu.Mai coloreaza si face puzzle singura, mai plimba inca jucarii cu ata, le incarca cu altele si se enerveaza la maxim ca ii zboara cand trece pragurile.
Betty 27+
Andreea
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doxinu vas bravo,sa alaptezi nu este simplu si mai ales la aceasta varsta ![]() Fetelor sunt asa de trista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ioana mami de Stefan Bogdan 13 iunie 2007 ![]() POZE 1 AN www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN minunea noastra Stefan |
Ioana, imi pare rau sa aud asta. Incearca sa-i fii alaturi. Mie mi-a murit vineri bunica, mama mamei, si nu pot sa exprim in cuvinte cat de rau imi pare ca nu mai fusesem la ea de ceva timp. Imi rasuna in minte doar intrebarea ei de cate ori o sunam "si cand mai vii pe-aici?". Asa ca incearca sa fii aproape de el acum cat mai poti.
Oana, la multi ani cu intarziere. Sa fiti sanatoase si sa aveti parte de mule bucurii si de tot ce e mai bun!
Multa sanatate la boboceii bolnavi!
Azi am cantarit-o si noi pe Mara dintr-o joaca, are 11,3 kg si cred ca are in jur de 90 de cm, a crescut mult, dar n-am mai masurat-o de mult, insa depaseste masa de infasat (din cate imi aduc aminte, masa are in jur de 90 cm). O sa o masor zilele astea, daca o sta. E energica, dar asculta, bine, mai putin de mine si mai mult de tati.
V-am pupat.
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
DidiAlex,ella,Graviduta multumesc fetelor.A murit sambata si suntem terminati desi toti ne rugam sa moara la ce dureri a indurat
miniuta spune:
doxinu, graviduta, condoleante! dumnezeu sa ii odihneasca! mi-ati adus aminte de bunica mea, care a murit cand eu eram deja in germania, si pe care nu o vazusem de ceva ani. mereu ma intreba cand ma duc sa o vad si pe ea, si ultima oara cand am vorbit la telefon, cu cateva saptamani inainte sa moara, mi-a promis ca atunci cand mai vin acasa vine sa ma vada. nu a mai apucat si toate regretele mele au fost in van. am iubit-o foarte mult, desi analfabeta, avea un bun simt innascut pe care multi oameni cu scoli inalte nu-l au. si mi-e asa de dor de ea!!!!
tamarasapt, insanatosire grabnica. complicata operatie, brrr. sa iti treaca repede!
betty, la tine se suprapun toate acum, burta mare, maselele si nesomnul andreeii, complicat. nu pot decat sa-ti urez nervi de otel si putere multa sa depasiti si perioada asta turbata.
madaiulia, david se trezeste de obicei la sase, sau chiar cinci si ceva. cand nu il mai conving sa stea in pat (si de obicei nu-l prea conving), ii pun intai un filmulet baby einstein, sau chiar doua, maxim o ora. asta pana reusesc sa ma dezmeticesc si eu, sa citesc putin mail-urile si sa arunc un ochi pe net. apoi mancam impreuna (el de obicei mai mult se prosteste pe langa mine, oricum stam impreuna la masa, el in scaunul lui). apoi ne facem de lucru pe langa casa, eu ii pregatesc lui masa de pranz, una alta prin casa, iar pe la zece iesim afara o ora-o ora jumate. cand ploua e mai rau, atunci incerc sa-l tin ocupat, dar e tot mai dificil acum. am vazut ca si david e tare marait pe la zece, dar desi am incercat de cateva ori, nu l-am putut convinge sa doarma. cel mai rau e in zilele in care nu vrea/poate sa doarma nici la 12. atunci nu reusim sa-i mai intram in voie, incep si eu sa ma enervez, el devine si mai agitat...un cerc vicios obositor. ma tem ca nu ti-am fost de folos, dar nici la noi nu functioneaza aceleasi lucruri in fiecare zi.
didisor, complicat cu intersectarea celor doi printi, mai ales cand se lasa cu batai si plansete. cat despre mofturosi la mancare, eu nu te pot ajuta, ca sunt si eu cu unul in casa, si imi vine uneori sa-l las sa manance numai sticksuri si mere. poate ii vine si foamea. e clar insa ca al meu nu mananca tot ceea ce mananca ceilalti copii cu placere. paste cu braza sau lapte sau sosuri nu mananca, nici nu pune gura, dar m-a prins odata mancand paste cu usturoi, ardei iute, capere si ansoa si a mancat de a spart. i-am mai facut o data special numai lui, dar fara ardei iute, si tot asa, a mancat binisor. fasolea verde goala de la conserva ii place, a mancat azi ca eroul (eu imi pusesem in farfurie un sos de iaurt cu mujdei, dar din a mea nu a vrut sa guste). chiftelute nu mananca, dar falafel a mancat (chiftelute de naut). poate ar trebui sa ma apuc sa gatesc mai gourmet, sau exotisme, mai stii????
tu ce faci, te pregatesti de petrecere? noi tocmai am vorbit azi despre un posibil concediu in romania in doua saptamani, si ma gandeam ca daca e asa, am mari sanse sa-mi tin o data ziua de nastere cu prietenii mei dragi, nu cu cine se nimereste. sa vedem cum o fi, ca eu deja am intrat in fibrilatii.
carstea, bine ai revenit! sanatate multa si voua, doamne, ce urasc eu toate bolile de tot felul, si temperatura mare!
cat despre vocabularul lui rares, nu-ti fa griji, nu sunteti singurii. david a inceput acum, aproape de doi ani sa-mi spuna din cand in cand (foarte rar) mama. pe cand altii spuneau asta dinainte de un an! iti dai seama cam ce scenarii am eu in cap, daca la el cam tot vocabularul e format din onomatopee???
multa bafta la gradinita! dupa vacanta de pasti am de gand sa reincep si eu sa merg cu david la o grupa de activitati, sa mai socializam si noi putin cu alti copii.
noapte buna, si mai ales sanatate multa tuturor bolnaviorilor!
mamica lui david(21.05.2007)
ckristina spune:
am citit pe diagonal pt ca s zoombi... si n am mai intrat de cateva zile;
an@, ti am raspuns pe mess
tamara, ce ai facut tu?implant dentar? am facut si eu unul anul trecut care a necesitat sinus lifting(ridicare sinus si ingrosare maxilar) dar am fost ok in cateva ore; m am simtit ca dupa o extractie multa sanatate,sa te faci repede bine
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
miniuta spune:
buna dimineata! si din belsug pentru toata lumea.
pe cat m-am temut de schimbarea asta de ora (tati se trezeste la cinci jumate zilnic, si david imediat dupa el), pe atat de ieftin am scapat (pana acum). tati are concediu saptamana asta, si david se trezeste dupa ceasul biologic, adica pe la sapte si putin, sau fara putin. oricum, nu asa devreme pe cat ma temeam.
o zi buna la toata lumea!
mamica lui david(21.05.2007)
bettyR spune:
Doxinu, Graviduta condoleante! E greu in astfel de momente. Si ai mei o aduc de Paste pe bunica la noi sa o mai vad ca cine stie. Cand eram gravida cu Andreea a facut pneumonie, si cum ea are astm era sa nu supravietuiasca, si de atunci nu am mai vazut-o, doar vorbim la telefon. Si asa mi mila de ea ca o sa ii fie greu pe drum ca e lung si nu prea suporta sa stea atata in masina.
Ieri am dus-o pe Andreea de 2 ori afara, cate 2 ceasuri, a dormit neintoarsa pana la 8 fara un sfert, dar la 7 m-a trezit mata . Seara am picat si eu, zice sotul ca inaintea ei, la 10 jumate.
Betty 27+
Andreea