***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(95)
Raspunsuri - Pagina 11
petit_ange spune:
Tamarasi eu m-am gandit ca de vina e antialergicul pe care il ia (acu ia zyrtec), sincer atata au laudat zyrtecul asta dar eu la ea nu prea vad rezultate. Sanatate multa!
Ella sa-ti treaca durerea!
Betty probabil ca rinita asta si atatea medicamente ce am tot bagat in ea nu o lasa sa fie prea linistita noaptea, asa mi-e mila de ea. azi noapte s-a trezit pe la 12 plangand si tare greu s-a potolit, cine stie ce nelinisti are.
Am fost azi la oftalmolog si a zis ca e o infectie, ca e ceva ciudat ca ea a avut probleme cu ochiul asta de cand s-a nascut, i-a tot curs, si vrea sa-i faca nu stiu ce investigatii ca m-a speriat. Pana una alta i-a dat iar o cura de antibiotice picaturi Netildex si cum ea are si nasul infundat si cu mucii zice ca trebuie facut tratament simultan si pt ochi si pt nas ca de aia se tot infecteaza. Asa ca maine mergem si la ORL si mai mult ca sigur va primi alte antibiotice, Macar de s-ar face bine. Si binenteles ca nu ma lasa sa-i pun picaturile in ochi si dupa ce in sfarsit reusesc plange si se tot sterge la ochi asa ca nu stiu ce efect mai au....La primavara trebuie sa mergem neaparat la praid.
cam atat de la noi.
bettyR spune:
petit_ange, of cate problemute. Mi mila de bietii pui ca nu stiu sa spuna ce ii doare. Rinita da o stare mai neplacuta in general. Mai bine fa-i imnvestigatii la ochisor si asa stii sigur ce are. Atatea antialergice am luat si eu de am dat in tahicardie si m-am oprit. Nu imi dau seama cat de mult ma ajutau, o singura data mi-a fost mai rau si mi s-a imbunatatit starea, adica am ajuns la normal. Dar cat timp ia Zyrtec? Eu am avut si tratamente de 3 luni, dar si de scurta durata 10zile cu tot cu antibiotic. Incearca sa vezi la ce e sensibila/alergica si sa o feresti cat poti.
Betty 27+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
miniuta spune:
La multi ani! oana, sa ai parte numai de bucurii de acum incolo si de intamplari frumoase alaturi de printesa ta (ca de greutati ai tot avut parte in ultimul timp).
fetele, multumesc frumos pentru raspunsurile legate de spalatul pe dinti. sunteti fericite cele care aveti copii care se spala de buna voie de mai multe ori pe dinti. david sta mai de voie, mai de nevoie, dar as vrea sa ii fac un obicei din asta, si nu o corvoada. ma rog, perseverez si eu, ca alta solutie nu vad.
betty, multa sanatate, sa va treaca repede raceala asta, ca e tare obositor sa fii bolnav si sa mai trebuiasca sa te mai ocupi si de copil atomic pe langa.
petit ange, sa ii dati de capat problemei cu ochiul, si sa vina si la voi noptile mai bune! si david doarme foarte nelinistit de cateva nopti, se foieste, se suceste, imi da picioare, daca stau pe marginea patului si nu ma atinge se scoala plangand, daca stau prea aproape de el ma impinge, e greu .
doxinu, si noi ne-am saturat de vremea urata ca de mere padurete, si de jucarii s-a cam saturat si david. azi i-am cumparat o minge de burete (dar are ceva pe interior care o face totusi sa sara zdravan, fara zgomot) si am jucat fotbal in casa. s-a distrat copios. ah, si de vreo doua saptamani dansam ca apucatii pe slagare nemtesti, a facut o pasiune la oma si sotul a facut greseala sa aduca un cd si acasa, asa ca acum prestam pe rand cu copilul de gat .
ella si tamara, sa va treaca repede durerea. da-tii cu anti inflamatoare si odihna (daca se poate).
didialex, stiu si eu ca daca ai noroc, la biblioteca gasesti toate cartile dorite. am mai spus insa ca eu am o dambla si macar unele cartie trebuie sa le detin, ca daca ma apuca vreo hachita noaptea sa pot sa deschid cartea la pasajul visat. si da, biblioteca e mai ieftina, dar te pui cu pasarelele???
si noi suntem in cublul cu trezitul matinal, vad ca de cateva saptamani bune ne da iar startul la sase (dupa ce abia il obisnuisem sa se trezeasca la sapte). mi-e groaza de week-end si de datul orei inapoi.
mamica lui david(21.05.2007)
kay spune:
fetelor, va multumesc mult ! si va servesc si voua un (dans din buric), ca sa nu stau pe bara singura la mancat .
mult de tot !!!
************************************************************************************
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Ioana13 spune:
KAY, LA multi ani!!! Sa cresti mare in cariera pprofesionala ca in cea de mama esti pe culmi!!!
Si Patrick e de citeva zile cu Nu in brate! El raspundea frumos cu da si nu, in functie de dorinta, dar de 3-4 zile zice nu la orice! Numai la cilcil(ciocilata) ar zice DA, dar nu ii pune nimeni intrebarea asta!
Noapte buna!
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
bettyR spune:
Miniuta, sunt mai bine, ma mai doare gatul, dar macar mi-a trecut capul. Dar a avut grija Andreea sa ma scoale la 5:30, dupa ce ieri nu a dormit numai un ceas si cand sa ma asez si eu un pic, fix atunci a facut ochi . Si aseara m-am culcat la 12, azi o sa pic pe jos de somn.
Pai daca se ora eu nu stiu ce ma fac. Nu inteleg ce tot are de doarme f putin si mananca tot asa, ca o vrabiuta, cateva gurite si zice 'gata? jos', spune intrebator cum o intreb eu. Dupa jumatate de ora, iar vine 'duca mama sus' sa o urc in scaun sa manance si iar ia cateva gurite. Eu cred ca de oboseala nu mananca calumea, or fi si maselele, dar nu prea mai pare sa o doara, dar ce stiu eu. Iar e trasa prin inel.
Ma duc sa ii dau sa manance ca cere, si lapte nu mai bea de dimineata.
Betty 27+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea
doxinu spune:
Jocuri pentru educarea limbajului:
2-4 ani: Jocul de-a "cum functioneaza"
Intre 2 si 4 ani este perioada cautarilor intense. Nevoia de sens incepe sa isi faca simtita prezenta. Intrebari precum "De ce?" sau "Cum?" devin prioritare. Aceasta perioada coincide foarte frecvent cu primul contact cu lumea gradinitei, cu absenta parintilor, iar nevoile de adaptare sociala sunt foarte importante.
Foarte frecvente sunt intrebarile care incep cu "De ce...?". Pentru a lamuri, incearca sa fii sincera atunci cand raspunzi. Copilul tau va intelege astfel ca il iei in serios si ca esti atenta la cerintele lui.
Poti aduna in cutia cu jucarii, pe langa jucariile obisnuite, si obiecte precum: creioane, un telefon mai vechi, o lingura, o rola de banda adeziva...etc. Pe care le poti folosi pentru a-i explica micutului "cum functioneaza" sau "cum se foloseste".
SURSA REVISTA MAMI
diana spune:
Buna fetele
La multi ani Kay! Sa fiti sanatoase si tu si Soniuta!
Petit age si Toni a avut o conjunctivita urata si a fost tratat cu Tobrex. Mi s/a atras atentia sa nu oresc tratamentul chiar daca se vindeca fiindca poate reaparea si se capata imunitate la medicament si nu isi mai face efectul. Tratamentul a fost pentru 10 zile.
va pup
madaiulia spune:
Sanatate capsuneilor si mamicilor cu probleme.
Cand aud la ce ore se trezesc capsuneii vostri ma apuca groaza, si Andrei se trezeste din ce in ce mai devreme, acum undeva intre 6:45
-7 si eu sunt deja distrusa. Dar cand aud orele la care se trezesc ai vostri ma ia groaza deja. Si nici ziua nu doarme foarte mult, uneori cand il prinde oboseala mai ajunge la 2 - 3 ore.
Si lapte mananaca foarte putin, cu insistente 100-150 ml dimineata si seara. Mai compensam cu iaurt, smantana, unt, branza, dar tot mi se pare putin.
Sa va zic si ultima achizitie in materie de limbaj a baiatului meu "daca ata dic eu, ata pacem/ma imbaci/megem,etc (daca asa zic eu, asa facem). Si daca zic nu iese circ urat de tot, deja nu mai stiu cum sa-l temperez. Ba acum a inceput sa-mi zica chiar daca nu faci cum zic eu, plang. Si eu l-as mai lasa sa si planga, dar ce sa ma fac cu socrii, care cica nu suporta sa-l vada plangand (desi e clar miorlaiala la impresie). Uneori imi vine sa nu-l mai las deloc cu ei.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
kay spune:
neatzaaaa
madaiulia, am citit aseara ce-ai scris, si ma umflam in pene ca S se trezeste dupa 7 juma-8... si azi dimineata ma trezesc, dau drumu la teveu si ce sa vezi? ta-su nu e !!!deci am zis ca o alerg prin toata casa, taica-su incepe la 7, si daca nu era pe sticla, inseamna ca nu e inca 7... deci copilul meu m-a trezit inainte de 7 ...
va pup, ma duc sa-mi adun fatza de pe perna, ca azi sa nu ma enerveze prea multi, ca explodez indata instantaneu
************************************************************************************
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."