Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (32)
Raspunsuri - Pagina 5
Giova spune:
da, am citit pe net...cele care au placenta anterioara ca si mine simt mai greu miscarile bebeului. de aceea nu prea e la suprafata, ci il simt mai mult inauntru.
_
Gio
22+ si Marco(06.01.2006)
poze
lucialu spune:
Ciau iubitele!
Bibuga
sa-ti dea DD sanatate tie si familiei tale!
Acum e tati in farmacie sa cumpere ce ai spus.
L-am sunat pe dr meu si mi-a spus ca pot lua chestii pe baza de ibuprofen,dar cu cat pot lua pe zi nu fac primavara,stiu sigur si parca mi-e si tarsa sa iau.Dupa ce ca si inainte eram belea la cap raceala,ca majoritatea chestiilor sunt pe baza de paracetamol,acum e si mai horror ca mi-e frica de mor sa nu fac rau BBlinei.
Ema
felicitari pt baietel!Sa fie sanatos!
Blanca
felicitari pt rez eco si pupina!Sa fie santoasa!
Nu ma mai intind ca sunt varza.Am o trompetaaa!
Si cred ca tot mi se trage de la gat(am niste amigdale bune de dat la caini
) ca m-a mancat pe mine undeva sa beau apa rece,fiind singura satioasa.Sper sa ma refac repede si sa-mi reiau postul degraba in coloana burticilor voioase![]()
Va puuuuuuuuupam!
my little sunshine
ClaraJ spune:
Salutare mamicute,
Noi va citim in fiecare zi dar suntem mai lenesi cu scrisul.
Oricum, am citit ca se tot discuta de carucioare. Noi am fost in weekend la Babies R US si ne-am intors intr-o si mai mare ceata, mai ales in privinta carucioarelor, ca e o gama atit de variata de produse ca nu stii ce sa alegi. Ne-am cam hotarit in privinta modelului de basinet, dulapior de schimbat, leganele, culoarea camerei si tema, dar in privinta caruciorului inca ne mai informam. Noi in LA nu prea putem sa mergem nicaieri fara masina, pentru ca e un oras foarte, foarte mare si atunci tre' sa luam in calcul si dimensiunea caruciorului ca sa intre in masina. Cu a mea o sa fie mai problema ca am un VW Beetle decapotabil si e mic de tot portbagajul. Eh, sunt sigura ca o sa gasim cea mai buna varianta.:)
Ah, de asemenea am primit cadou primul Wrap pentru baby, se numeste Cozy comfort - e asa haios- cu maimutici pe el. L-am incercat, abia astept sa-l pun pe bebe in el si sa-l car dupa mine, atirnind ca o maimutica.:)
De asemenea, de luni incoace am inceput sa-l simt pe Bryce al meu din ce in ce mai bine. E foarte sugubat. In special dupa-amiaza se imbulzeste in partea stanga, si cind ating burtica si vorbesc cu el, fuge si dupa aia iar vine. Haios ca taica-sau.
Simbata o sa mergem la petrecerea de sfirsit de film, iar saptamina care vine ne intoarcem acasa. Abia asteptam. Iar peste o sapt jumatate avem eco de 20 sapt si iata-ne ajunsi la jumatatea drumului. Cum mai trece timpul.
Cam atit despre noi ca si-asa am scris o gramada.
Felicitam toate mamicile care au primit super rezultate la eco si si-au vazut bebeii, precum si noile mamici carora le uram sarcina usoara si bebei sanatosi.
Va pupam,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 19+
Alina spune:
Seara buna,fete dragi!
Nu am mai scris demult,tot treburi,tot pe drumuri.
Fetelor,tre'sa va intreb.Eu m-am inscris la un congres,e pe 10-12 sept,nu departe de unde locuiesc eu,distanta nu e bai...dar acum realizez mai bine,bebe o sa aiba o luna,credeti ca nu-i prea devreme sa-l las citeva ore(nu stiu exact cite,cit dureaza prezentarea mea si apoi nu stiu daca ma pot evapora) cu mama mea?Ii las laptic ori muls,ori cum o fi treaba,eventual mai chem si o prietena sa stea cu mama si cu bebe,o fi ok?Sotul va fi si el acasa,ramine si el la nevoie dar pe de alta parte,vrea sa fie in sala,sa ma sustina
.
Pe de alta parte,ma gindesc daca o sa fiu suficient de odihnita,de cit de cit refacuta,sa ma prezint acolo?
Vreau sa particip si la niste concursuri,vreau sa fiu tare in forma(prezint oral,in engleza dar pregatesc discursul si posterele dinainte,plus emotiile de rigoare) si ma tot gindesc daca e posibil la o luna de la nastere?
Deocamdata am trimis lucrarea,taxa de participare o platesc pina in 12 iulie dar nu stiu daca atunci ma mai pot razgindi,tre'sa ma gindesc acuma bine.
Blanca ,felicitari pt rezultatele bune la eco
.Te cred ca sotul tau e fericit de fetita,si sotul meu e tare mindru de a noastra.
Giova,Alinutza si Bibuga,sa stiti ca si eu am 19 sapt si 2 zile si nu-l simt pe bebe f bine,is si la a doua sarcina.Vreo 2-3 zile l-am simtit asa slab ca incepusem sa imi fac griji ca nu m-am bucurat ca e baietel si sta suparat pe mine si nu vrea sa-mi dea semne
.Simt pe la linia chilotilor niste zvicnituri(exact asa cum a descris Moniland)si in sus niste inghionteli mai puternice(e cu picioarele in sus)dar astea raaar de tot.Fiica-mea era mai activa dar abia dupa 20 sapt implinite,mai astept o sapt si sper sa se intensifice si piciorutele lui
.
Giova ,si eu am placenta anterioara,asa mi-a spus doctora si eram sigura,simt o greutate anterior si am citit ca asta e placenta localizata asa.Ei,sa fim noi sanatoase,nu e nici un bai asta.
AlinutzA,da,muuulte asemanari la noi
.Noi nu am mai discutat despre nume,asteptam 6 aprilie sa ne zica 100% ca-i baitel,
si ne 'otarim.Simbata seara zicea sotul meu ca intii sa-l vedem si ne vine pe loc,numele
.
Fetele,si eu is cu cafeluta.Beau dimi una destul de slaba si in unele zile si pe la 16 inca una fff slaba,de vezi prin ea si cu lapte.Si eu is hipotensiva si uneori abia ma tirii de colo colo,energie ioc
.Cu cioco nu ma omor(1 data pe sapt,o bombonica acolo,cea)iar cola am baut extrem de rar,cind am avut durerile alea puternice de cap.Alcool am baut intr-o singura seara citeva guri si sotul meu si-a facut mari probleme,oricum eu nici inainte nu beam decit extrem de rar.Ce mai beam era berea cu suc de lamiie(radler)dar acum nu-mi trebuie.
Fetele,eu cu carucioarele inca nu ma agit,vreau sa-l vind pe cel care il am de la fiica-mea(am avut 3)si apoi mai vad eu,am in apropierea casei 2 magazine maaari de bebelusi cu de toate,Baby Waalz si Babyland asa ca intii ma hotarasc si apoi ma uit pe net,de gasesc mai ieftin comand,daca nu,cumpar direct.Acum ma agit cu gradina
,vrem sa luam zilele astea leagan dublu cu o parte pt fetita si o parte din ala de copii de 0-3 ani,ne apucam de gradinarit cum se indreapta vremea...bine,eu mai putin cu munca anul asta,mai mult cu indicatiile
.Imi place mult Quinny dar tre'sa-l vad,sa-l pipai
,sa-i face proba cum incape in masina si cit loc ocupa desi asta nu-i o problema,avem masina mare.
Giova si Lucialu ,mergeti la c&a,au lucrusoare faine si f ieftine.Mie imi plac mult si lucrusoarele de fetita de la H&M...dar nu mai urc ca ma imbolnavesc
.Noroc ca marimile mari pt fiica-mea sint in alta parte si nu dau ochii cu bebelusele.Cele de baitei is uritele,culori prea inchise(prea multe marouri inchise si albastru)iar la baietei mai mari,peste 3 ani, vazusem chiar costume de ploaie negre complet
.
Oare nu se deschide c&a in Timisoara?Am vazut ca in Bucuresti zicea Blanca ca deschid imediat.
Cornelia ,deci voi sunteti hotariti pt Vladimir.Noi am lasat-o pe mai tirziu cu numele,serios,nume de fete sunt mai multe si mai faine.
Lucialu,sanatate multa...dar unde racisi?
Patricia,sunteti bine?
Ma duc sa mai fac niste socoteli cu fiica-mea si revin.De azi au inceput din astea cu plus si minus(9-1+7)si tre'sa mai exersam
.In fiecare zi au dictari si teste.
_
Alina,mami de printesa si baby 
coccorina spune:
Buna seara mamici si zmeurici, bineinteles

Iata ca mai reusesc si eu sa va scriu, macar o data pe capitol incerc
dar nu prea imi reuseste mereu ca voi sunteti asa rapide....
Sa stiti ca si eu beau cafea, decofeinizata de cand cu bebelina, dar in fiecare dimineata. Am auzit si eu ca e admis 2 cafelute pe zi, si un pahar de vin rosu pe saptamana e indicat
, dar din pacate noi stam prost la capitolul asta ca nu imi place defel, nici inainte nu gustam macar decat din acela alb dulce cateva gurite, iar de cand
cred ca am gustat de 2 ori. In schimb eu am alta problema muuuuuuul mai mare

: nu reusesc sa ma las de fumat de tot, le-am redus, dar atat. Ma lupt cu mine mereu si vreauuuuu sa ma las, dar cum am citit ca nu e demonstrat medical ca fumatul afecteaza fatul in afara de o mica posibila scadere in greutate si cum am prietene care au fumat in timpul sarcinii si au copii sanatosi, cred cal meu CREIER/SUBCONSTIENT nu imi da accea vointa de fier de care ai nevoie in cazul de fata. Imi vine sa mor de ciuda pe mine cateodata si vreau neaparat pana la 7 luni sa ma las, ufffffffff 

. Mai e cineva in situatia asta?
Noi mergem la eco morfofetala abia pe 30 martie , si pot sa va spun ca de-abia astept..... sa-mi vad printesa. Vorbesc cu ea in fiecare zi, ii citesc povesti(ca cica asa e bine sa vb mult si sa ii citesti in timpul sarcinii ca sa fie vorbareti
????) De miscat o simt mai bine acum, dar suturi inca nu da, sper in curand ca sa poata si tati sa o simta ca si el de-abia asteapta.
Despre vergeturi, nu mi-au aparut inca dar ma dau la dus cu ulei de masline preventiv, sper sa nu apara. De fapt am cateva pe coapse si eu tot de la diete si ingrasat, slabit rapid, dar sunt putine si nu asa vizibile.
Hai ca va poop 

pe toate mamicile si zmeurici ca a venit tati si trebuie sa mancam nitel.
viitoare mamica fericita!!!
20+
Zambeste, viata e frumoasa!!!
Nix spune:
Buna mamici.
Vroiam sa impartasesc si eu despre consumul de substante asa zise tabu in timpul sarcinii:
- alcool - am auzit de cateva studii care spuneau ca mamicile care au consumat un pahar de vin rosu pe zi (presupun insa ca nu in fiecare zi!) au bbei cu un IQ mai mare. Eu, am mai baut vin rosu din cand in cand, de pofta, sau de nevoie (am tensiune mica, iar in pusee de ameteala, o gura doua de vin rosu imi prind bine).
- cafea & cola - cafea am baut mai mult (98%) fara cofeina in primele 3 luni. Dupa 3 luni, am avut o perioada de vreo 3-4 saptamani in care eram lesinata dupa cola zero, si ca atare am consumat (dar fara sa mai beau cafea). Pe site-uri americane, se specifica un numar maxim de grame de cofeina pe zi, care sunt ok pentru bb. Intre timp, mi-a trecut nebunia dupa cola zero, si de cateva ori pe saptamana beau cafea (cu cofeina) dar cu foarte mult lapte.
- fumat - coccorina te inteleg cum este sa te lasi de fumat. Inainte sa raman insarcinata si eu am fumat, mai mult social (nu am fost niciodata dependenta de nicotina), si pot spune ca m-am lasat.. abia dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, desi imi propusesem sa ma detoxific inainte. Acum, odata la doua trei weekenduri, mai fumez 1-2 tigari, atunci cand sunt intr-o anumita dispozitie si companie. Stiu si eu multe mamici care au fumat (de-adevaratelea!) in timpul sarcinii si bbeii lor au fost ok. Acum, stii ca e mai bine sa previi daca poti, deci ideal e sa reducem riscurile pentru evenimente nedorite la minimum. Eu iti tin pumnii sa reusesti sa le raresti cat poti tu de mult, si in acelasi timp sa te gandesti care sunt lucrurile/nevoile pe care le substitui cu tigarile. (este o vorba printre psihologi legata de dependente, ca nu poti niciodata sa ai suficient din ceva de care nu ai nevoie si care iti substituie nevoia ta reala - vezi orice fel de dependenta)
- medicamente - atunci cand am avut nevoie, si am avut voie, nu am stat sa ma chinui. Cand am fost racita am luat paracetamol (si homeopate), cand m-a durut capul am luat ibuprofen, cand m-a durut spatele m-am dat cu unguent si eventual supozitoare cu diclofenac, cand am avut nasul infundat am folosit spray pentru nas ca sa pot sa respir.. evident ca toate astea in cantitatea minima necesara ca sa ma simt mai bine sau mai confortabil.
Concluzia mea este: sarcina trebuie sa fie un lucru la fel de natural si normal ca si restul vietii noastre. Intr-adevar trebuie sa fim mai atente si sa ne protejam mai bine, daca nu faceam deja lucrul asta dinainte de sarcina. Chiar cred ca majoritatea lucrurilor sunt permise si ok daca sunt consumate cu moderatie si sunt sigura ca bunul simt este un ghid de incredere.
Nu mai stiu cine pomenea de somon fume, si eu am poftit si chiar am mancat la inceputul sarcinii, intre timp nu mi-a mai facut cu ochiul. Stiu ca poti sa-l consumi daca il "gatesti", adica.. sa-ti faci un sandvish cald la cuptor, sau sa-l folosesti in preparate care sunt prelucrate termic (imi vin in minte spaghete cu sos de smantana si somon fume, yam!), in felul asta te asiguri ca sunt distruse orice potentiale bacterii.
Sa fim sanatoase si sa ne bucuram de sarcina si de bebeii nostri!
23+ 
katteryna spune:
Buna mamici de zmeurici!
Imi cer scuze ca intru in odiseea voastra, dar am nevoie de un raspuns de la mamici cu sarcina mai inaintata. Daca vreuna dintre voi a fost pusa in situatia de a face amniocenteza(nu doresc nimanui asta, dar...) va rog sa-mi spuneti si mie daca in rezultatul analizei este mentionat si sexul bebelusului sau trebuie sa solicit expres sa mi se comunice asta. Eu marti voi face amnio si nu prea stiu cum se procedeaza pt aflarea sexului in cazul asta...Nu de alta dar ar fi singurul lucru bun...
Eu va multumesc, va pup pe toate si va doresc sanatate si sarcina usoara!
15+
Giova spune:
Alina mai bine nu s-ar deschide la noi C&A, cu siguranta nu vor avea preturile de dincolo, la fel cum sunt si cele de la Zara, sau alte magazine.
Tot mai speri la o fetita? si eu in gandul meu sper...cu toate ca se vedea super bine. acum merg la eco pe 1 aprilie...poate va fi o pacaleala faza cu baietelul...deh...pana nasc...tot sper, dar cumpar hainute de baietei
.
Dr. mi-a zis sa am grija la lovituri, ca e mai importanta placenta decat copilul. daca era posterioara cica era mai bine, caci era protejata de lichid si de bebe, dar asa...ea e prima si sa nu risc sa fac o dezlipire de placenta.
Coccorina eu stiu mamici care au fumat si au copii perfect sanatosi. eu la prima sarcina m-am lasat din cauza ca imi era foarte rau. de atunci nu am mai puis tigara in gura.
ClaraJ am vazut si eu pozele de la casa lui Scarlet o'Hara...super!!!
tu esti o gravi super faina. nasol ca ai portbagajul asa mic, nu stiu ce carucior intra acolo.
Noi ne uitam la Copiii spun lucruri trasnite. Marco e fermecat
.
o noapte linistita sa aveti
.
_
Gio
22+ si Marco(06.01.2006)
poze
PatriciaArdeleanu spune:
Buna si de la noi.
Alina, pot sa pling alaturi de tine?
vestea buna e ca amniocenteza a iesit ok, vestea mai putin buna e ca s-a schimbat si sexul copilului, asadar voi avea un...baiat sanatos.
de ieri inca nu imi revin din soc, inca mai cred ca poate e o greseala de tipar ..cind mi-a adus analiza exact pe cuvintul "masculin" mi-au cazut ochii si am spus ca nu e mea.
tu ai reusit sa treci peste? eu am petrecut o noapte alba, in care m-am tot gindit si gindit si ma lupt sa imi schimb sentimentele.
nu pot sa inteleg cum au putut sa ma insele toate simturile, simptomele si visele...nu am visat nici macar o data ca as avea baiat.
asta este, daca asa a vrut doamne-doamne. Fetei inca nu i-am spus, astept sa am o mina mai vesela.
Katerina,daca faci testul FIsh pt trisomii si cromozom x,y iti spune sexul. amnio are testul fish cu acesti 5 cromozomi si cariotipul pt ceilalti si dureaza 3 saptamini, FISH doar 4 zile lucratoare.
Blanca, felicitari
.
Patricia
s19 si Rebecca
05.02.2005
buburuza1979 spune:
Buna seara burtici!
nu am mai scris zilele astea pt ca m-am confruntat cu o colita f nasoala care m-a tinut in pat... drumuri doar pana la toaleta doar pt ca nu puteam sa ma tin pe picioare de dureri...
pana la urma a trecut cu no-spa si scobutil si mult ceai de menta...
groaznice crampe am avut... m-am speriat f tare dar bine ca a trecut...
si m-a apucat de la niste ardei copti ... ca fix dupa ce i-am mancat m-au luat primele crampe ... se lasau cu transpiratii reci si stari de lesin!
marti am eco morfofetala si abia astept sa vad ce face buburuzul meu...
nu la-m vazut de 5 sapt si mi-e tare dor sa vad ce mai face el acolo...
sper sa fie bine si colul si sa imi infirme banuielile dr. de la acel tuseu care mi-a bagat morcovul adanc... (faza cu parutul ca colul ar fi mai scurt si intredeschis)
cocorina sa stii ca si eu am aceeasi problema dar nu am zis nimic pana acum pt ca mi-a fost teama ca o sa aruncati cu rosii in mine! eu pe langa prietene cu copii sanatosi tun o mai am si pe mama exemplu... 3 copii cu 2 nefumat si cu al treilea fumat (dar fumat la modul grosolan fara nici un fel de restrictie) si ghici... al treilea cu care a fumat e cel mai "zdravan" ca sa zic asa dintre noi toti!
eh neuronul emu nu vrea sa priceapa ca nu e bine... si imi e f greu sa le las de tot.
inainte de sarcina si pana am avut testul pozitiv fumam 2 pachete pe zi... cum am avut testul rosu le-am redus drastic dar... nu de tot!!!
nu am vointa necesara sau nu stiu ce sa zic... dar cu cat ma gandesc sa le las cu atat ma apuca pofta mai tare...
nu ma intreba cat de vinovata ma simt... dar creierul tot timpul gaseste scuze!
si cum pana acum totul la eco este perfect ...
sunt slaba ...stiu ... 

20+ cu 
zmeurica mea