Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (32)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

scaunul acela de masina e bun de la nastere pana la un an,de asta l-am "inlocuit" cu scoica

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Cand tati ne-a adus acasa dupa nastere(si am nascut in alt oras,drum de 1-1.5h)mi-a fost frica s-o pun pe fiica mea in scoica.....am lasat-o in landou,am stat pe bancheta din spate,care a fost lasata orizontal,sa pot sta si eu confortabilInsa cred ca scoica e mai sigura,desi nu-i asa de confortabila......Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Danielle,dar oare sta confortabil in acel scaun un bebe nou-nascut de cateva zile?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Si ca sa raspund si la faza cu sexul copilutului.
Fac parte dintre mamicile are au facut stimulare, apoi inseminare...deci n-am obtinut asa usor sarcina.
Cu toate astea e dreptul meu sa am o preferinta: fetita...si tati avea acelasi drept :baietel.
Initial ni s-a spus ca e fetita. Tati a fost usor dezamagit dar apoi mangaia burtica laudandu-se cu "bebita lu' tata".
Apoi, la o luna, s-a "schimbat" sexul si a fost randul lui sa se bucure si al meu sa zambesc stramb.
Asta nu inseamna ca nu ma bucur si nu ma laud cu baietelul meu.
La fiecare control intreb numai daca e sanatos, nu si daca a ramas acelasi sex sau nu.
Sper sa mai am sansa sa mai incerc o data si sa iasa si fetita mea dar si daca n-ar fi asa eu tot mi-as iubi fiul cat de mult pot.
N-au nici o legatura visele noastre dinainte de sarcina cu dragostea de mama de dupa.

Bibuga...Buburuza are probleme cu mancarea deoarece a facut o enterocolita sau cam asa ceva si acum trebuie sa tina regim ca sa-si revina (orez, paine prajita, etc).
Din punctul asta de vedere vorbea ea.

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica 25+
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Nuuuu,te rog sa nu mai faci asa ceva!Nu vreau sa par rea dar tin enorm ca si parintii din Ro sa realizeze importanta scaunului auto inca de la nastere.

Aici nu se pune in discutie,nu iesi cu copilul din maternitate fara sa ai scaunel valabil!Cred ca intr-o calatorie,egal cit de scurta sau cit de lunga,nu e mai important nimic decit siguranta copilului.
De-a lungul timpului s-a dovedit de ff multe ori importanta scaunelului auto,nu vreau sa intru in amanunte.

Copilul sta putin inclinat,de aceea se recomanda ca in primele luni sa nu se efectueze calatorii f lungi.Cel pt noi nascuti se monteaza invers cu directia de mers,se poate pune si pe scaunul din fata daca se poate dezactiva air-bagul(la noi are un mic buton si se dezactiveaza).

Eu in primele luni l-am montat in spate si eu stateam confortabil pe scaunul de linga.La fiica-mea am cumparat scaunel de la 9 kg in sus pe la 8 luni juma,cind nu mai incapea in scoica,depasise si greutatatea si inaltimea si eu m-am mutat in fata,pe locul meu.Acum voi face la fel.

Citat:
citat din mesajul lui pooh

Cand tati ne-a adus acasa dupa nastere(si am nascut in alt oras,drum de 1-1.5h)mi-a fost frica s-o pun pe fiica mea in scoica.....am lasat-o in landou,am stat pe bancheta din spate,care a fost lasata orizontal,sa pot sta si eu confortabil
Insa cred ca scoica e mai sigura,desi nu-i asa de confortabila......

Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 24+

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata ! Asta, ca abia mi-am baut cafeaua, ca de trezit sunt treaza de mult.

Patricia, ma bucur din suflet pentru tine ca bb e bine. In acelasi timp te inteleg perfect ca ai fost socata ca e baietel . Nu are rost sa mai comentez, a zis-o prea frumos Alina . Nu imi fac nici probleme de constiinta, sunt o mama la fel de buna chiar daca nu mi s-a indeplinit dorinta.

Alina, vroiam sa iti spun ca eu cred ca o sa te descurci la actiunea din septembrie. Nu trebuie sa iti faci griji pentru bb, mai ales ca il lasi pe maini bune si nu pleci decat o zi (de fapt mai putin, din cate am inteles). Tu trebuie sa te mobilizezi. Eu recunosc, in primele doua luni dupa nastere nu prea sunt in stare sa ma gandesc la nimic altceva: vad doar scutece si biberoane . Dar nici nu mi-am propus nimic altceva. Dupa perioada asta, am chef s aevadez, s amerg la servciu, sa citesc, orice... doar sa mai ies din rutina. Dar daca tu iti doresti f. mult cred ca o sa fie bine si o s ate descurci la o luna de la nastere, mai ales daca te pregatesti si inainte.

Despre scoica: bb poate sta fara probleme in ea din prima zi. Am tot citit pe la voi ca nu ar fi indicat perioade mai lungi de 1/2 ora, o ora (de fapt, nu mai stiu exact cat). Nu stiu de und ee informatia asta, dar scaunelele (scoicile) sunt concepute special sa stea bb in ele. Forma un pic curbata e naturala, dupa parerea mea si sigur s-ar fi facut mare tam-tam, daca nu ar fi fost indicate pt. bb in primele luni. De fapt si in burtica nu au stat bat, ci ghemuiti (in lichid, e adevarat).

Eu vara conduc din oras pana acasa si mai mult de o ora, copiii i-am plimbat de la inceput f. mult cu masina si nu au fost probleme.

Am inteles ca in stainatate nici nu ai voie sa il scoti din spital daca nu te prezinti cu scaunelul autorizat. La mine se uitau (cel putin pe vremea Mariei) toti in spital (de la asistenta la liftiera si alte mamici) ca la masini straine cand i-am pregatit de plecare si erau imbracati si instalati in scoica.

Cel mai mult le-a placut copiilor mei sa stea in scoica. Ii purtam in casa peste tot dupa mine si de multe ori ii lasam sa doarma in curte tot in scoica.

Dupa trei luni eu i-am trecut in scaunelul de tipul celui despre care spunea Danielle, care intr-adevar se poate folosi de la nastere. Se instaleaza in masina intai cu spatele la sensul de mers si se regleaza special, astfel incat copilul nu sta in fundulet ci tot ca intr-o scoica in el.

Sper ca nu v-am plictisit cu pledoaria pentru scoica . Intre timp am si uitat ce mai aveam de spus.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Am inceput sa scriu mesajul acum ceva timp, m-a intrerupt Stefan si pana sa il trimit a scris si Alina.

Asa e, la noi nu se constientizeaza importanta scaunului de masina. Pe mine ma intreaba lumea de ce ii tin "inca" pe copii in scaunel (adecvat varstei, bineinteles) si alti copii chiar rad de ei. Dar nici nu discutam aspectul asta. Acolo stau cel mai bine si sunt cel mai in siguranta.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pooh

Danielle,dar oare sta confortabil in acel scaun un bebe nou-nascut de cateva zile?

Pooh,mami de Timea(15.06.05) si 24+

are 5 pozitii de reglare scaunul,il poti folosi ca scoica pana pe la vreo 6 luni,apoi il intorci cu fata la sofer si il inclini cum vrei tu pana pe la vreo un an,dar eu zic ca merge pana pe la 2 ani,asta daca bebe nu e prea grasunel,apoi de luat scaun mai maricel.
o sa merg si in magazin sa ma uit mai bine la el,cred ca la asta optam pana la urma,ma scapa de luat scoica

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Am o prietena pe DC. A avut un accident de masina grav. Ei au scapat, fetita de trei luni jumate nu. Nu avea scaunel.

Mergi la inceput

nici aici nu te lasa sa scoti copilu` din spital fara scoica,s-au daca te prinde politia fara scaun de masina la copil ai incurcat borcanele (daca ai masina bineinteles )
mie imi convine,ma bucur ca au astfel de restrictii,copiii sunt cei mai importanti,iar siguranta lor e pe primul loc.

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput