Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (83)
Raspunsuri - Pagina 10
fce spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babymom75 Mai fetelor, am si eu o problema, de fapt 2 probleme: 1. de cand am nascut imi arata fata ca a unei adolescente pubere - plina de acnee si nu mai stiu ce sa mai fac; deja ma curat cu gelul spumant Keracnyl - Ducrey si folosesc crema Normaderm - Vichy 2. caderea parului - reusisem s-o reduc putin dupa cateva "masti" cu ulei de masline, dar acum a reincepu in forta, dupa ce m-am vopsit, ca deh, era musai, n-am mai facut-o de la botezul copilului si se vedea deja "neaua". Voi va confruntati cu astfel de probleme? Ceva solutii, sugestii...??? Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
1. eu n/am scapat de problemele cu tenul nici in timpul sarcinii si nici acum si folosesc dimineata o crema de la neutrogena-visibly clear. mi se pare ca ajuta si n/am mai schmbat/o de ceva timp
2. parul imi cade la greu, folosesc acasa un tratament de la swartzcoff, iar la coafor nise fiole fiole de wella saptamanal. sper sa se termine cat de curand faza asta ca deja mi se pare ca vad unele zone cam "libere"
Carmen, mami de Erica (27.10.2008)
ticker
tori
CosmyB. spune:
Neata fetele!
Dupa doua seri in care Maya a papat cereale, bine, cateva lingurite si apoi tzitzi, nu se mai trezeste asa de dimnineata. Alaltaieri seara am culcat-o eu mai tarziu ca am plecat la bunica dupa morcovi bio si era deja ora 20 si am ajuns acasa la 21 si baita, papa si apoi somn de la 22.30 pana la 10 dimineata
Aseara a adormit la ora 23 pana dimineata la 10.30 asta dupa ce a papat cateva lingurite de cereale. Ea de obicei se trezea pe la 7 sau 8, papa si nani pana la 11-12. Se pare ca e satula si doarme mai mult de cand papa si altceva
Ange ici pentru voi. Esti o draguta ca de obicei Acum am pus la aburit morcov si patrunjel. Sa vedem... Maya nu e prea incantata de morcov oricum. Cu fructele as vrea sa mai astept ca poate poate revine la ganduri bune pt d-nul morcovete
Babymom si eu am mici probleme cu acneea, asta de cand am nascut, in timpul sarcinii aveam o piele de bebe Cand apare cate-un "cos" il anihilez cu Cutaden
Parul inca imi cade, dar am observat ca oricum creste altul, la radacini am puf Inainte aveam par cat pentru doua fete Folosesc sampon Gerovital Plant si parca nu mai cade chiar atat.
Am observat ca acneea apare, cel putin la mine, din pricina alimentatiei, de la grasimi (ciocolata, lapte, cacao, sau pasiunea mea din timpul sarcinii: slanina ca pana sa fiu gravi n-am mancat de cand eram mica) Sotul rade de mine, ca eu gatesc mancare usoara, f putina sare si fara prajeala, dar mai bag cate-o bucata de slanina ce sa fac daca am ramas cu sechele din timpul sarcinii? Asta e scuza
Anca e chiar ok scaunul, imi place.
Laura asteptam vesti despre scaunul rosu
Pozici
Mamica deMaya
luminita2008 spune:
Neatza, neatza!
Noi suntem f bine, nu am mai plans aseara deloc deloc, am dormit toata noaptea, Iedul pana la 06.00 si Robica pana la 06.30... au papt un bibe intreg si apoi au mai dormit cate o ora.... sunt deci fresh si fff zen. Marul ras de la ora 11.00 a fost un real succes 40 gr fiecare, m-am oprit ca e prima oara ca le dau marul asa, pana acum doar suc.
Va ziceam ca ieri Iedu' meu a experimentat intoarcerile, azi a trecut la rostogoliri....... Robi a ajuns si el la intoarceri.... repede mai avanseaza copiii astia..... uf.
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
luminita2008 spune:
Giulianna, anamona are dreptate: suntem multe, cele mai multe dintre noi, abia la inceputul diversificarii, tu esti chiar mult mai avansata decat noi, prin urmare nu stim cum sa te ajutam.... am mai spus-o si o repet, e valabil cel putin in cazul meu: nu face sens sa raspun ceva de genul 'nu stiu' sau 'cred ca poti sa...' as umple niste pagini inutile pe forum si nu ar ajuta pe nimeni, cu atat mai putin pe tine. Asa ca nu fii supi, nu esti invizivbila. Si eu am pus o intrebare despre masa de la ora 18.00 si doar vreo 2 fete mi-au raspuns, so what? asta e....
SCHEMA DIVERSIFICARE TEO de ADA
'Mie mi-a facut pediatra pentru Teo urmatoarea schema de diversificare:
- dupa 3 luni, suc de mar + morcov, 50, max100ml/zi, din care max 30 ml sa fie morcovul;
- dupa 4 luni, putem introduce si portocala, piersica
- Banane - 6-7 luni; Para, dupa 6 luni.
- dupa 5 luni se pot completa mesele cu cereale de orez / faina de orez (speciala pt bebelusi), sau alte cereale fara gluten.
- tot dupa 5 luni, branza de vaci facuta in casa.
- 4.5 - 5 luni, se introduc supa de zarzavat, pureul de legume, carnea pasata. Se incepe cu supa strecurata, 30 ml, apoi se creste cantitatea. Dupa ce bea supa, masa se completeaza cu biberonul de laptic. Supa la inceput sa fie din morcov, telina, pastarnac, dovlecel, ceapa, 1lgrita de ulei de masline. Dupa 2 saptamani se poate pune si rosie fara coaja si seminte, ardei gras, patrunjel.
Dupa ce accepta zeama de supa, se incearca si cu legumele pasate, spre 5 luni.
Carnea - se fierbe separat si se paseaza fin, piept de pui sau vita, NU VITEL DE LAPTE (habar nu am de ce, ca sunt bata la bucatarie) cu urmatoarele cantitati:
5-6 luni, 30-40g/zi, 3-4 zile pe saptamana
7-8 luni, 50g/zi
>9 luni, 50-70g/zi
Ne-a recomandat si orele de masa, impartite asa:
0ra 7-lapte ora 11-fruct, ora15-supa, legume, carne (conform varstelor de mai sus, ora 19-fainos cu lapte, sau lapte simplu, in functie de cat de grasunel e copilul, ora 23-lapte.
Deci, se incepe cu introducerea fructului pe la 3-4 luni, apoi se baga si masa de zeama de supa, deci 2 mese non-lapte restul lapte, apoi fainos, dar numai daca nu e grasunel copilul = 3 mese non-lapte, si cam asta e.'
Am incheiat citatul.
Asta ca sa vedeti ca cineva chiar va citeste, dar uneori nu are nik de spus. Am citit si schema ptr Radu, acolo ceva nu se potrivea cu ce vroiam eu ptr ai mei, sincer nu mai stiu ce, dar asta e motivul ptr ca nu am salvat-o.
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
CosmyB. spune:
Si acum surpriza: Maya a adormit!!! Doamne! Si a dormit si toata noaptea pana la 10.30
Ange dar papa printesa ta, nu gluma
Lumi super pentru gemeneii cuminti!
Pozici
Mamica deMaya
CosmyB. spune:
Petru si Pavel de Nally
Robert de CD
Vlad de Felicic
LA MULTE LUNITE PUIUTI!!!
Pozici
Mamica deMaya
sabinel spune:
babymom, la 2 luni dupa ce-am nascut a inceput si mie sa-mi cada cu pumnii. n-am luat mare lucru, dar cert e ca s-a reglat de la sine, iar acum pierd normal firele de par. cu acneea n-as sti ce sa zic, mi-au iesit si mie o perioada cosuri, acum mai deloc. cate unul razlet cand si cand. depinde cred foarte mult si de ten. mie niciodata nu imi ies pe obraji de exemplu (am ten mixt). un tonic cu acid acetilsalicilic cred ca ti-ar face bine.
in schimb am o mare problema cu firele albe. mor cand le
vad si le smulg. si n-am decat 24
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
luminita2008 spune:
Boo, eu nu am facut pauza intre legume si fructe. Nu vad de ce, nu are nicio reactie alergica sau altceva de la legume, e sanatos.... bafta! Si felicitari ptr dintisor!
Babytza, la fel si noi cu piureul... am descoperit ca se blenduieste mult mai usor si ajunge fin fin daca pun putina apica si uleiut de masline. Insa nici prea moale nu tre' sa fie, ca nu le place f lichid... soricelul papacios si felicitari ptr dintzoc!
Preety, ma bucur ca sunteti bine! am vazut si mesajele de pe mess, sar'na! Nush cand putem ajunge la tine, dar am retinut, vrem sa venim, ramane de vazut cand...
Musette si sanatate multa puiului!
Laureta, multumesc mult!!! Sincer, mi-ar placea sa-i vad in reclame, dar nu caut cu insistenta asta..... adik daca vine cineva si zice 'hai!', poate merge, dar sa ma duc eu sa propun, nu-mi vine... asa ca risca hunii sa ramana in anonimat din cauza mamei lor....
Amik, da sunt o norocoasa, zilnic ii multmesc lui D-zeu pentru ce am la usa..... eu zic ca daca-ti doresti f mult ceva, ai sanse mari sa devina realitate... la noi au venit micile minuni din senin, desi nu pot sa zic nici macar ca am sperat/gandit vreodata ca voi face gemeni... nici n-aveam antecedente in familie, n-am facut niciun tratament, nimic nimic, pur si simplu au venit!
_
GHIDUL MAMEI
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia si eu sunt plina de cosuri pe fata cum eram in liceu. sau de fapt cum eram mereu mai putin cele 18 luni cat am fost gravida.... |
Ada, probabil suntem "condamnate" sa ramanem niste adolescente vesnice . Eu la prima sarcina am avut o fata... ca curu' ( scuzati expresia ), mai rau ca oricand. Cu Dragos intr-adevar am scapat de cosuri, dar vad ca cum isi iau revansa - m-am umplut din nou de buboaie si door...
Ma amageam ca scap de acnee dupa inceperea vietii sexuale , da' de unde!? atunci poate dupa prima sarcina?... dupa a doua?... sa astept menopauza? sau mai bine raman o adolesceta vesnica?
Ciocolata, recunosc - mananc si inca multa, dar si daca nu mananc tot la fel de buboasa sunt.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
luminita2008 spune:
Alexa, ce bine va merge cu diversificarea, bravos!!
Piersicutza, Angelynna, multam de aprecieri!
LA MULTE LUNITE pentru
Robert de CD
Vlad de Felicic
Petru si Pavel de Nally
_
GHIDUL MAMEI