Viata in Germania (55)
Raspunsuri - Pagina 18
misha-germ spune:
Kleea nici al tau nu merge, mailul si pm tau trebuie activate, de aceea vin inapoi..
helbi spune:
Kleea, dar tu cite zile ai vrut sa o iei de la scoala? Sincer, daca era vb de 2-3 zile mi se pare aiurea ca invatatoarea nu ti le-a aprobat. La scoala noastra acum 3 ani a fost un copil ai carui parinti au trebuit sa plece 6 sapt. in Australia si...........a plecat si copilul cu acceptul scolii si al Schulamt-ului. Acum, nu stiu daca acolo nua fost deloc la scoala........Eu stiu ca am intrebat-o pe invatatoarea Biancai acum 1 an jumate, daca imi aproba sa vina dupa vacanta de Paste o zi mai tarziu, in caz ca plecam in RO (ne tot gindeam atunci, dar nu s-a mai intimplat). Si a zis ca nu-i pb ca stie ca nu mergem decat f rar acasa.
La noi mai e asa........2 zile daca e copilul bolnav, nu duci scutire. Din a 3-a zi, insa, trebuie. A mea e acum la pat. Azi nu a fost la scoal si nici maine nu merge. Abia am tirit-o pina la dr si a primit 2 zile de scutire (joi si vineri oricum e liber).
Cadouri...........parerea mea, dupa ce am fost la nunta aici e ca, ori intrebi mirii ce au nevoie, ori le faci un Gutschein fie la un Kaufland (gen Kaufhof, Karstadt), fie la IKEA sau ceva de genul asta. Si, pt bb tot asa.........pe la baby walz de ex.........Mai bine isi iau ei ce le place si cind le trebuie. Sau, alta idee pe care am avut-o noi la nunta din septembrie. Sa ne unim mai multe familii (merge in cazul in care mai cunosti si pe altii) si sa le facem o Reise cadou (noi ne uitasem pt Grecia in octombrie - nu s-a mia intimplat ca a ramas mireasa gravida si era chiar la inceput de sarcina).
V-atzi decis? Va mutatzi din toamna in RO? Ai rezolvat ceva cu inscrierea fetei acolo?
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liutzica Alina, cat mai este pana la venirea lui Stefan pe lume? Cum te simti? te simti mai pregatita decat prima data? Care-i sentimentul? iti doresc sa treaca cat mai bine timpul pana la nastere si mai ales sa fiti sanatosi, "la pachet". Liutzica si ingerasa ei Cristina-Aimee |
Liutzica,
mai am exact 7 sapt,cezariana o am programata demult,ce sa zic si atunci avea doctorul agenda plina .Oricum stiam ca nasc prin cezariana,am si vrut si ca ultim motiv,bebe nu e intors,e pus exact transversal,capul in dreapta si picioarele in stinga.
Offf,nici eu nu stiu daca sunt mai pregatita dar ma bucur de fiecare zi care trece,pe bebele asta il simt miscind f jos si spre deosebire de fiica-mea,misca f puternic si ma mai apuca panica dar de fiecare data il rog sa stea si sa vina la termen.Am contractii destul de des,iau magneziu si incerc sa stau cit mai linistita si ce e cel mai nasol,dorm prost.Toata sarcina am dormit rau,sculari dese,furnici in talpi,contractii...avind in vedere ca urmeaza o perioada grea,am inceput sa ma obisnuiesc ca la pensie o sa am tot timpul sa dorm,nu?
Tu ce faci,parca ziceai ca vrei sa vorbesti cu barza 2?
Andreia,multa sanatate Biancai .Voi nu aveti vacanta acum?
Kleea ,e super ideea unui Gutschein,si eu asa am procedat cind am avut ocazia.
Black,cred ca daca parintii calatoresc mult,copilasii invata prin corespondenta insa asa mi se pare aiurea sa-l iau de la scoala 2 sapt,sa ma duc in conced in Grecia.Sigur,2-3 zile e altceva dar banuiesc ca cei din aeropoarte zboara pt cel putin o sapt pe undeva .
Seara faina!
Alina,mami de printesa si baby
liutzica spune:
Alina draga ma bucur pentru tine ca nu mai ai mult de asteptat. interesanta pozitia bebelului tau...:).
Cred ca esti foarte obosita cu somnul asta, dar vad totusi ca ti-ai pastrat optimismul, ceea ce-i bine.
Cred ca daca eram in Romania ma incumetam la operatiunea "bebe nr 2" (si acolo am crescut fara ajutoare fetita, dar in cazuri exceptionale aveam cu cine s-o las), dar asa inca nu ma simt pregatita. Mai asteptam...
Iti doresc numai bine si cat mai multa rabdare pana la "soroc".
helbi spune:
Alina, multumim si-tzi dorim sarcina usoara pe ultima suta de metri si bb sa mai stea acolo la caldurica pina la termen.
La noi, in mod normal, nu e vacanta intre Ostern si Sommerferien. Anul asta in Frankfurt, datorita la internationale Turnfest, scolile au fost folosite pt cazarea participantilor, asa ca, toti copii au avut liber saptamina trecuta. Scoala noastra a aflatr in vacanta de Paste ca nu va fi totusi folosita pt cazare. Insa, dat fiind ca multzi parinti si-au laut concediu, fiind extrasezon, nu s-au tinut ore.
Altfel, Hessenul nu are asa multa vacanta si zile libere ca la voi.-) Chiar ma uitam pe vacante si zile libere si aveti cu o saptamina mai mult vacanta si cu 8 zile mai mult, zile libere Sunteti mai "bisericosi"
Bianca e mai binisor, in semsul ca nu are totusi Scharlach, ci numai gitul f rosu. Ia antibiotic de ieri si zace in pat fara vlaga. Maine si vineri oricum nu aveau scoala, asa ca speram ca pina luni sa se puna pe picioare, ca au o perioada de testari acum.
kleea spune:
Multumesc de idee, cred ca intr-adevar ideea cu Gutscheinul e potrivita pt Germania, dar cum sa fac sa iau doua, unul pt ei si unul pt copil si nici nu prea stiu cam ce valoare, nu am fost niciodata in situatia asta cu ambele in acelasi timp :)
Chestia cu vacanta a stat cam asa, noi ne pregatim de plecat in Romania exact cand termina copilul scoala si acolo ne asteapta schimbari majore asa ca nu cred ca o sa avem timp de concedii pana in toamna iarna.
Vroiam sa duc copilul la mare in vara asta, dar de, suntem cu cronometrul in mana si nu mi-au iesit aranjamentele. Nu prea am cum decat pana pe 10 iulie cand termina scoala. Iar invatatoarea a zis ca o saptamana de scoala sa lipseasca, e prea mult. :( nici eu nu am insistat foarte tare. Iar de chestii cu politie si amenzi doar am auzit de departe, dar nu a pomenit nimeni ceva clar, nu stiu daca e adevarat. Si oricum banuiesc ca exista diferente intre faptul ca parintii sunt obligati sa calatoreasca si cea de concediu de odihna - cum vrem noi, care inseamna proasta organizare, iar asta nu se pune :).
Kle
Camelia spune:
Invoitul copiilor de la scoala depinde, probabil, de la land, la land.Aici, in Bayern, e destul de complicat.Eu am invoit-o pe fiica-mea inca de pe acum pentru 3 zile in luna octombrie cand vom merge in Ro , la o nunta.Am vrut sa iau din timp biletele de avion, de-aia m-am grabit asa. Am vorbit intial cu invatatoarea care mi-a spus ca directoarea este cea care aproba invoirile.Mi-a spus sa fac o cerere pe care sa o motivez bine si sa scriu ca Teodora va recupera in mod sigur lectiile la care lipseste.Mi-a mai spus ca directoarea o va intreba daca fiica-mea e un copil bun, capabil sa recupereze orele pierdute si ea o va asigura ca da.Cererea a ajuns la directoare care mi-a cerut o copie dupa invitatia de la nunta .Abia apoi a aprobat.Mi-au spus sa am neaparat cererea aprobata si stampilata asupra mea la aeroport, altfel riscam sa ne intoarca din drum.Si da, exista si amenda.Ceva de genul 100 euro pe zi.
La noi copiii pot lipsi 3 zile pentru caz de boala, fara scutire medicala si as fi putut la o adica sa pretind ca e bolnava in zilele alea si la scoala n-ar fi avut habar care e adevarul.Dar am preferat sa nu ma complic. Scoala ne-a informat inca de la inceput ca, faptul ca parintii pleaca in concediu, nu este un motiv intemeiat pentru absenta copiilor!
helbi spune:
Klee, cit de apropiati itzi sunt mirii? Caci, in functie de asta, de posibilitatile voastre, faci si Gutscheinul.
Cu concediul vostru......pacat ca nu ti-a picat "fisa" sa folosesti aceste WE lungi care au tot fost luna mai si iunie. Aveai 4 zile libere oficial si, daca ati fi plecat de miercuri dupa ore.........Acum, oricum e tardiv.........Pe de alta parte......fata ta oricum paraseste scoala de la anul, asa ca, nu prea vad de ce s-a opus invatatoarea.
Da, se pare ca legile difera de la Land la Land. Aici din a 3-a zi ai nevoie de scutire medicala.
Alina spune:
Seara buna,fetele!
Helbi,cred ca legile depind putin si de la scoala la scoala,Camelia nu sta departe de mine si la ei is 3 zile fara scutire,la noi 2.
Sanatate Biancai!Stiu ca e nasol cu amigdalitele astea,si eu faceam frecvent,Doamne,ce chinuitor!
Da,avem mai multe zile libere dar voi inseamna ca aveti mai multa vacanta?Pot sa va invidiez?
Liutzica,daca ai stii ce bine te inteleg cu motivele aminarii berzei 2!Cam asa a fost si la noi,in fine,ma bucur ca totusi am mai avut curajul sa o iau de la capat,de multe ori nu mai credeam .Cred ca m-a incurajat si sotul care isi mai dorea un copil,imi zicea mereu dar decizia era la mine .Sigur,sunt oprtimista,ne vom descurca,fiica-mea e maricica si in f multe independenta,pare mai simplu decit cind diferenta era mica .
Hai ca iti tin pumnii sa iei cea mai buna hotarire si succes!
Kleea,uite,eu am avut de luat ceva pt casatoria unei verisoare si am luat un Gutschein la Segmüller,la noi au si Babyland,pot lua si pt ei si pt copil ceva.
Seara buna si weekend prelungit cu relaxare si vreme calduroasa!
Alina,mami de printesa si baby
helbi spune:
Alina, sa nu ne invidiezi caci si vacanta aveti o sapt. in plus fata de noi. Aici nu exista vacanta intre semestre, nu exista vacanta de Pfingsten. Avem 2 sapt in toamna, 3 in iarna si 2 de paste, alaturi de cele 6 de vara. Mai sunt 3 Beweglichefeiertäge si asta e tot.