Viata in Germania (55)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mishutza spune:

Hello,am o noua intrebare.Problema e urmatoarea:in cazul in care vrei sa iti continui facultatea inceputa in Ro aici,care e procedura?Stiu ca depinde de politica fiecarei facultati,idea e sa te accepte,si apoi sa iti fie recunoscute examene,dupa cum vor ei.Intrebarea mea e,cunosteti cazuri de genul asta,cam ce parte din examene le-au fost recunoscute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kleea spune:

mishutza, eu stiu mai multe cazuri, care de care mai diferite, cred ca sunt asa de mari diferentele incat nu cred ca poti sa tragi o concluzie.La unii li s-au echivalat mai mult de jumatate, la altii mai putine, dar doar daca ai terminat cel putin un an de facultate in Ro. In plus la multi a depins de proferor care el a luat decizia daca ii echivaleaza examenul sau nu :)

Fetelor, as mai avea si eu o intrebare am inteles ca daca nu duci copilul la scoala si nu ai motivatie platesti amenda, asa e ? Eu as vrea sa il iau doua trei zile si sa ma duc in concediu, oare se poate?

Kleea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Klea, intreaba la tine la scoala, pt ca depinde de invatatiare. Eu nu am laut decat o zi fata, dar are colegi de scoala care au primit acceptul de la directoare si au lipsit si o sapt.

De amenda nu am auzit. Mai poti face si altceva. Primele 2 zile nua i nevoie de motivare. Abia din a 3-a zi. Incearca sa vb cu Kinderartzul si poate te ajuta el cu un A-Test pt zilele alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Klee noi mergem in Ostsee...langa Damp. am auzit ca e super acolo,sotul meu a facut armata in Nord si vrea sa-si revada locurile.
Daca vrei iti pot da adresa de casute, trimite un pm.
Noi am inchirita o casa, ca ce sa fac cu piticii la hotel..ei numai afara vor. Dar, inainte de mare voi merge in Ro..ma voi inca bine cu nervi, apoi vin sa ma relaxez. Spun nervi, ca mi-e groaza de drumul pana la Bacau pe strazile pline de nebuni. acum 2 ani era s aavem mai mult de 10 accidente. sper sa revin intreaga...
Va mai scriu.
Cu Alex am rez...merge la 7 ani la scoala...
Va pup si concediu placut la toate fetele.

Mergi la inceput

Mischa-germ,
Am incercat sa iti trimit un mesaj, dar zice ca nu primesti mesaje private, eu nu prea ma pricep inca cum si de ce.
Daca poti sa imi trimiti tu un mesaj...Voi ati mai fost pe acolo? - prin Ostsee?

Klee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Vad ca vorbiti de concedii,noi anul asta il vom face la maternitate .Din fericire,Marie e f incintata de venirea fratiorului,nici nu pomeneste de concediu ci absolut orice plan are,il include si pe...Stefan .Este muuult peste asteptarile noastre de incintata si iubitoare.

misha,drum bun in Ro!Sa-ti zic ca noi niciodata nu am fost cu masina personala pin la Bacau?Nu,nu am fost ca mi se pare f stressant drumul,aglomerat,obositor si decit sa merg si in concediu cu stress,mai bine aleg trenu'prin Ro.

Kleea,io stiu ca e f greu sa invoiesti fata de la scoala,cu cerere motivata si alte fente.Daca e bolnava,poate lipsi fara scutire de la dr 2 zile.Anul trecut auzseam la radio ca misuna Politia prin aeroport si cei care erau pregatiti de conced cu copii scolari,erau intorsi din drum,nu am auzit de amenda...

mishuta,eu aveam o amica cind locuiam in Leipzig,incepuse facultatea de med.generala in Bucuresti(facuse 3 ani) si a continuat aici dar i-au recunoscut numai citeva examene si a avut nevoie si de examene de limba.Succes iti doresc!

Zi faina tuturor!Plec la film cu fiica-mea,vedem Printesa Lillifee .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Alina, cat mai este pana la venirea lui Stefan pe lume?
Cum te simti?
te simti mai pregatita decat prima data? Care-i sentimentul?
iti doresc sa treaca cat mai bine timpul pana la nastere si mai ales sa fiti sanatosi, "la pachet".

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc de sfaturi, dar nu am reusit sa o invoiesc, iar cu doctorul nu merge ca mi-e nu stiu cum sa-mi invat copilul sa spuna ca a fost bolnav si noi sa venim din concediu. Si in plus nici nu vrea sa auda de concediu in timpul scolii. M-a intrebat trebuie?? :))
Asa ca se pare ca renunt la concediu deocamdata.
Alina, concediu placut la maternitate :) nastere usoara si copiloi sanatos sa ai!

Cu bine,
Klee

Mergi la inceput

Revin cu o intrebare, o idee de cadou de nunta si botez, au loc ambele in aceiasi zi, are cineva? In afara de bani, ceva pt fiecare pt miri si pt bebe. Sunt intr-o mare pana de ideei. Si pana duminica e f f scurt. M-am trezit prea tarziu.

Klee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Moama, cum adica nu ai voie sa scutesti copilul de la scoala? Si politia intervine in asa ceva? Te intorc de la aeroport? Ce tampenie! Daca parintii calatoresc mult ce fac cu copilul? Il lasa acasa cu vecina? Foarte aiurea sistemul asta...

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput