curiozitate cereale

curiozitate cereale | Autor: cris2202

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 5 luni si jumatate pe care pana acum am alaptat-o exclusiv iar de 1 sapt am incercat sa introduc cereale Milupa cu mar si morcov si am observat ca ii apar pete rosi pe barbita cand i le dau cu lingurita, iar daca i le dau cu biberonul nu apare nimic. La fel se intampla si la cele cu orez si porumb Voi ce parere aveti? Sa fie alergie? sa continui sa i le dau sau sa incerc alte tipuri de la alte firme?Mai am o prietena care la fel a patit desi a incercat mai multe tipuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

nu se pare alergie daca din biberon nu face bubite asa ca de ce nu mai astepti o luna-doua? stiu ca pe vremea lui mama se spunea sa-i dai repede mancare de pe la 4-5 luni dar noile teorii numai sunt chiar asa: am o verisoara medic in Franta si are doi copii, cand a nascut acolo neonatologii i-au spus ca pana la 6-7 luni inca sist digestiv nu este complet dezvoltat si de ce sa-l fortam, de ce nu asteptam pana are 7 luni si dupa incepe si tu cu pireuri de legume, pireuri de fructe, supe strecurate si cu cerealele mai usurel ca se digera mai greu...

poze familia mea
Quod me nutrit me destruit

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Eu, i-am dat fetitei mele cereale Nestle in laptic de la 4 luni, cand nu am mai alaptat-o. Doctora ei mi-a recomandat, deoarece nu se satura doar cu lapticul din biberon.
Nu i-a aparut nici-o bubita de la aceste ceeale.

Am uitat sa-ti spun ca trebuie sa fii atenta ce scrie pe cutie, pt ce varsta se recomanda; este foarte important.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alimaxi spune:

Buna.
te-ai gandit ca s-ar putea ca problema sa fie tocmai lingurita...?
Mai ales ca-i apar numai pe barbita....
stiam ca la cei mici nu e indicata lingurita d metal....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris2202 spune:

nu cred ca e lingurita pentru ca e din aceea de silicon si cand ii dau pireut de legume nu ii apare nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Nu dispar bubitele astea pana la masa urmatoare?

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris2202

nu cred ca e lingurita pentru ca e din aceea de silicon si cand ii dau pireut de legume nu ii apare nimic

Poate ca se irita de la sters...cerealele sunt un pic aspre si tu cand o stergi o zgarii cu granulele alea.

Sau e alergica la silicon

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

probabil ca ii irita pielicica atunci cand intra in contact cu ea...
mai stiu copii care se irita atunci cand papa rosie sau portocala si le curge suc de la ele pe langa gurita...dar daca beau suc de exemplu si nu intra in contact cu pielea, sunt ok...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

baietelul meu are 5 luni si cel mai mult ii plac cerealele de la Humana (lapte tot Humana ii dau); insa l-am incercat cu aceste cereale de la milupa cu mar si morcov (am gustat si eu, sunt foarte neplacute la gust), nu i-au placut.
CRIS,ceea ce spui tu, ca ii apar bubite cand ii dai cu lingurita...cand ii dai sa pape mai pica si pe langa gurita, iar apoi incerci sa "strangi" cu lingurita. este posibil sa faca aceasta iritatie tocmai de la acest procedeu, pentru ca pielea lor este foarte sensibila si are loc un pic de frecare, desi aceste cereale se comporta ca o pasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

Si fetita mea de 5 luni si jumatate are aceeasi problema insa la noi este de la faptul ca baga foarte mult manutele si jucariile in gurita si se irita, cred ca asta este si la tine. Am auzit ca exista o crema pentru asa ceva insa nu am aflat cum se numeste(am o verisoara care lucreaza la farmacie si a zis ca o sa-mi caute ea)...daca te intereseaza o sa-ti spun dupa ce aflu denumirea exacta.
oricum nu e ceva de speriat.

Alexandra-Maria 30.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

daca iritatia dispare in timp (o ora sa zic) atunci este pur si simplu vorba de o sensibilitate a pielii. multi copii o au. mai ales daca spui ca la hranirea cu biberonul nu apare nimic (e logic, tetina directioneaza laptele direct in gurita si nu atinge pielea sensibila din jurul gurii).
este posibil ca odata cu diversificarea sa mai apara iritatia (baiatul meu cel mare o are in continuare cand mananca anumite fructe crude sau covrigei tari).

Roxana

Mergi la inceput