Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 94
Raspunsuri - Pagina 11
magdita spune:
Tamitzu drag
, sunt alaturi de tine si iti tin pumnii stransi, strasi. Gandeste-te ca si acesta e un pas catre
. Sunt sigura ca anul asta ne vei da vestea cea mare si atunci nimic din toate astea nu vor mai conta 

.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
!
Asa de optimista sunt ![]()

Si fetita noastra 

simona2 spune:
Magdi..eu n-am mai scris pt ca sunt iar bulversata. Nu m-a crezut nimeni cu testele alea pozitive, iar beta mi-a iesit 0.
Am fost la Albu si mi-a spus ...FIV...asta in primul rand pt ca i-am spus ca am facut n inseminari deja...el crede ca, in continuare, sperma e problema (cam greu de crezut pt mine)...vom repeta spermograma la medlife si sper sa se convinga ca nu e asa...
Am inceput sa fac un nou set de analize (secretie etc) si prin aprilie voi face histeroscopie. Albu spune ca laparo nu are sens, pt ca in hsg se vad clar trompele...libere. Pe 30 o sa fac si o ecografie la Medlife. Am repetat si analizele hormonale ale sotului, absolut toate sunt ok. Mai vedem ce facem dupa investigatiile astea.
tamaryllis spune:
Magditule, multumesc mult!
Simona, daca tot iti face anestezie pt histero, nu inteleg de ce nu iti face si laparo? Parearea mea e ca inainte de FIV trebuie facuta si interventia asta! Sper ca nu te-ai suparat ca iti spun asta, dar sunt multe cauze ale infertilitatii care nu pot fi descoperite decat prin laparo! 
2009 este anul in care voi reusi!
hionati spune:
neatza,
magdita, spune-mi si mie , te rog frumos, ce alte analize se mai fac , in afara de eco, (hormonale... sau ce ?) care indica endometrioza?
la firma unde lucrez ne-au facut abonament la medicover si pot sa fac aici toate analizele si ecografiile ... si ma gandesc sa le adun pe toate inainte de a merge la dr T (Doamne ajuta sa nu mai fie nevoie si sa dispara chistul , sa nu fie de natura endometriozica )

adrianaady spune:
Neatza fete dragi.
O saptamina usoara si frumoasa va doresc, si plina de vesti bune.
Tamy, curaj si multa incredere, si sunt absolut convinsa ca totul va fi bine. Vorba lui magdita e un pas spre gravideala, asa ca nu iti mai fa tot feluld e ginduri, desi banuiesc cit de greu iti este.
Hionati, eu stiu ca diagnosticul sigur pt endometrioza este laparoscopia.
Magdita 
Felix, mada, jasmine, ana,pony,critina, simona,naida, oana, mihaela si toate fetele frumoase va pupic si asteptam vesti bune
Eu sunt azi in z18, a trecut perioada fertila si acum nu imi ramine decit sa astept cele doua liniute.
magdita spune:
Simo
, pana la urma e bine ca n-a fost sarcina si ca nu ai pierdut-o. Probabil au gresit testele de sarcina, se mai intampla. Legat de spermograma, ce diagnostic v-a pus dr.Matei? E chiar asa de rau, incat sa va indice FIV? Pana la urma, daca spermograma e bunicica, chiar daca ai facut mai multe IA, nu inseamna ca nu se poate intampla sa ramai natural, intr-o buna zi. Avem "n" cazuri. Ma bucur ca la HSG trompele au fost permeabile ( apropo de asta, daca ai facut HSG cu dr.Albu, ma intereseaza detalii ), insa, din cate stiu eu, reusita unui FIV depinde mult de raspunsul organismului la tratament, iar in cazuri de endometrioza netratata organismul poate nu raspunde cum ar trebui. Endometrioza, dupa cum stii, se descopera doar prin laparo. Tinem legatura si chiar te rog sa ne tii la curent cu investigatiile si cu rezultatele analizelor. Iti tin pumnii stransi
.
Hionati
, legat de analize care sa indice endometrioza nu prea stiu ce sa iti spun. Probabil un profil hormonal de z3 ar fi indicat, dar nu am auzit de anlize care sa indice endo. Din cate am citit eu, endo apare pe baza unui dezechilibru hormonal, un exces de estrogeni. Paradoxal, suntem foarte multe carora analizele le-au iesit ff bine, ma refer la raportul estrogen - progesteron, insa la laparo s-au descoperit si cauterizat leziuni sau chisturi endo. E o discutie lunga pe baza endo, ar fi bine sa intri la subiectul despre endometrioza si sa citesti cat poti de mult, sunt multe linkuri utile. Eu zic sa mergi la eco la dr.T, si daca iti spune ca vede chisturi endometriozice, parerea mea e sa faci laparo, pentru ca acestea nu dispar, nu trec de la sine. Trebuie curatat totul inauntru si dupa aceea tratament cu diphereline care sa te bage intr-o menopauza temporara de vreo 5-6 luni, ca sa dispara si endo de la nivelul microscopic. Nu-ti garanteaza nimeni ca nu va reaparea endo, dar acestea ar fi etapele. Trebuie tinut si un regim alimentar bazat de legume si fructe, iar carne doar peste si pui, din cand in cand. La mine acest regim alimentar a devenit stil de viata. Dr.T mi-a spus ca regimul acesta sanatos schimba un pic predispozitia de a face endometrioza. Eu sper totusi sa nu o ai, si chiar daca o ai, asta este, trebuie sa inveti sa traiesti cu ea.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
!
Asa de optimista sunt ![]()

Si fetita noastra 

simona2 spune:
Stiu ce spui, Lali...asta l-am intrebat si eu, insa mi-a spus ca la histero nu-mi face anestezie totala si ca nu vrea sa imi faca laparo daca nu vede necesitatea acestei interventii... Fiind prima intalnire cu el si neavand (eu) prea multe argumente, l-am lasat in pace,urmand sa deschid iar subiectul la urmatoarea programare. Din pacate spermograma e programata pe la mijlocul lui aprilie pt ca sunt full la medlife...deci tre sa mai astept cu argumentul ca nu sperma e problema (da Doamne sa fie asa), insa o sa incerc sa il conving cumva cand ma duc la ecografie la sf lui martie.
Din ce-am citit si din ce-am auzit de la o gramada de fete...laparo e extrem de importanta si trebuie clar luata in considerare inainte de fiv...chiar ma mira ca el e impotriva.
hionati spune:
magdita , iti multumesc mult de tot pt ca ma bagi si pe mine in seama 
as vrea sa te mai intreb inca ceva ...
povesteste-mi si mie cum este cu monitorizarile astea si cu valorile endometrului si foliculului... plsss daca ai timp 
simona2 spune:
Magdi, HSG am facut in dec. 2007 la spitalul acela privat de lg floreasca (imi scapa numele acum). Lui i-a fost de ajuns...a zis ca nici HSG nu ar repeta, decat daca vreau eu neaparat (eu nu vreau deloc pt ca m-a durut ingrozitor)
Spermograma am facut numai la medsana, pt ca acolo se obisnuise sotul meu si nu voiam sa-l chinui ducandu-l in alta parte. In ian. i-au iesit valori asa de bune (73 mil, 50% parca mobili, 65% forme normale) incat am hotarat sa incercam natural cateva luni, insa Albu nu are incredere in spermogramele de acolo...cica el nu a auzit de morfologie 65%...in general e max 50%. 
Nu mai stiu daca am postat ca, intre timp am fost si la endocrinolog si i-a dat sotului sargenor pt 2.5 luni si bioseleniu+zinc. Endocrinologul mi-a spus, acu vreo 2 saptamani, ca el banuieste o incompatibilitate genetica...iti dai seama cam cate ganduri se amesteca in capul meu acum...nu stiu ce sa mai cred.
Cineva o sa ma traga de urechi acu' si-o sa-mi spuna ca trebuia sa raman la T
si sa nu incep iar pelerinajul.
felix76 spune:
Buna fetele,
Magditu
fata saritoare!
Tamy, ma bucur ca te-a linistit Tutu in privinta trompitelor si face exact asa cum sa fie bine! Abia astept sa ne spui ca s-a rezolvat cu operatia si ai inceput procedurile de a-l aduce pe bebelin la tine in burtica! Tin pumnii straaaaaans, straaaaaans!
Simonia, sa stii ca si pe mine m-a batut la cap Albu cum ca trebuie facuta spermograma la medlife dar n-am auzit nimic de biologul de acolo, nici de bine nici de rau, insa in Matei chiar am incredere daca recoltarea probei am facut-o foarte aproape de prelucrare... Ai de gand sa faci FIV la medlife de vrei sa faci spermograma la ei???
Aditu speram impreuna, eu sunt in z 24 azi!
Hionati, e bine sa faci analizele si echografiile la medicover dar asa, pentru cultura ta generala... Din cate stiu eu, Tutu nu se prea uita pe ele. E bine sa le faci, oricum, vei sti cum stai mai ales dpdv hormonal. Eu am decoperit ca am fsh-ul mare pt ca mi-am facut analizele la fel, de capul meu...
Elly, ai batut recordul testelor de sarcina!
Cum mai esti? Te simti mai bine?
Alina, Tutu nu te obliga sa faci diphe imediat dupa laparo. Doar ti-l recomanda in caz de endo si este la latitudinea ta daca il faci sau mai astepti cateva luni...
Lali, tu ce mai zici?
Sarah, ai plecat la rude?
Lilisor 
Jorjilic 
Uffff, hai sa trecem odata la bortoase ca ne apuca batranetile la aspirante!
Pup gasca,
Felix
Pot ... pentru ca eu cred ca pot