alaptatul cat timp esti racita

alaptatul cat timp esti racita | Autor: florentina_v

Link direct la acest mesaj

buna!
De 2 zile sunt foarte racita si imi este foarte frica sa nu raceasca si fetita mea de 5 luni si jumatate, pe care inca o alaptez.
Am auzit diferite pareri referitoare la alaptatul in timp ce esti racita...dar nu sunt convinsa ca nu va raci si copilasul. Incerc sa stau mai departe de ea, port masca de unica folosinta cand stau langa ea...insa dormim in aceeasi camera si nu pot sa si dorm cu masca.
Ce sfaturi imi puteti da sa o feresc de raceala? pastile preventiv nu pot sa-i mai dau pentru ca face deja un tratament pentru bronsita.

Alexandra-Maria 30.09.2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Poti alapta fara nici o problema cat esti racita, chiar si daca ai febra. Asa ii dai si copilului anticorpi.

Eu am fost racita o singura data cat timp am alaptat dar V. nu a luat raceala.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si eu am fost racita cand alaptam si Stefana era mai mica, avea vreo doua luni. Dormeam cu ea in camera si nici nu am purtat masca. Eu am fost racita bocna cateva zile, ea a avut doar nasucul infundat vreo doua zile. Cum a spus si Angiuta o protejezi cu anticorpii care ii dai prin lapte. Tu te tratezi? Eu luam doar Oscilococcinum si ceaiuri multe.

Multa sanatate

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

Am luat si eu oscilo si ceaiuri multe..sper din suflet sa nu raceasca si fata ca abia isi revine mititica dupa bronsita.
Multumesc pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Poti alapta linistita iubita si io l-am alaptat pe TSFEAN si nu a luat nimic.Imi pare bine ca o alaptezi.Dupa cum spui tie ti se pare destul de mare"inca o alaptez." dar sa sti ca nu este mare deloc pentru alaptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu am 2 fete - una merge la gradinita si una de 3 luni pe care o alaptez. cea mare a fost de cateva ori racita insa cea mica mult mai putin, daca am luat eu prima raceala de la cea mare nu a mai racit deloc. prin laptele de mama transferi anticorpi la copil si asta ii ajuta sa nu faca boala sau sa faca o forma mai usoara.

eu nu cred in masca, tu atingi oricum copilul si ii dai virusul deci probabilitatea ca fata sa raceasca exista oricum. dar alaptand tocmai ca o ajuti sa faca o forma mai usoara sau sa nu faca deloc.
daca fata a avut bronsita e foarte posibil ca tu sa fi luat raceala de la ea.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

off.. of.. saracuta.. mi-am adus aminte de mine!
Toti doctorii (dar absolut toti!!) mi-au zis ca alaptatul in timpul racelii nu face nimic altceva in afara de a-i transimite bebelusului anticorpii formati de organismul tau la momentul respectiv.. Asa ca.. pofta mare bombonicii!
eu zic sa porti masca in continuare, n-are ce rau sa faca, dar sa mai "trieze" din microbi.. da.

Insanatosire grabnica!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaiordan spune:

Buna,
Iti spun si eu exact ce au spus toate fetele.Am alaptat pana la 10 luni, am fost racita de cateva ori, dar fetita nu a avut nimic.Am purtat masca doar cand era foarte mica si numai in timp ce alaptam.
Oricum, nu aveam alternativa...fetita mea prefera sa rabde o zi intreaga decat sa pape lapte praf, sau ceai, sau lapte matern in biberon :)

Bianca, mami de Maya
Blogul meu organic http://organicka.ecosapiens.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Da, da! Alapteaza in continuare, fara grija. Ii dai anticorpi prin laptele tau, si daca va raci, va face o forma mai usoara. Si eu am avut o viroza cand avea Andrei 1,6 ani. Dar am alaptat in contiuare, iar Andrei a facut o forma mai usoara... in conditiile in care eu am zacut la pat, el, doar un pic de febra si mucishori.
Dac-ai putea sa alaptezi pana spre doi ani, bine-ai face.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui doxinu

Poti alapta linistita iubita si io l-am alaptat pe TSFEAN si nu a luat nimic.Imi pare bine ca o alaptezi.Dupa cum spui tie ti se pare destul de mare"inca o alaptez." dar sa sti ca nu este mare deloc pentru alaptat

Ioana mami de Stefan Bogdan 13 iunie 2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

nu mi se pare prea mare....sper sa o alaptez cat mai mult.
Va multumesc pentru sfaturi, pana acum intr-adevar nu a racit.....
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Singura interdictie la alaptat este atunci cand sunteti alergice voi mamele,alergiile se transmit la bebei prin lapte,iar daca luati antihistaminice adoarme repede bebele la san.
in rest,puteti alapta pana pe la vreo 2 ani fara masti si alte procupari,cred ca este cel mai frumos moment din viata copilului vostru.

Eu am alaptat pana cand pitica imi spunea " ce bun e laptele tau mami"adica vreo 2 ani !

Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput