Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula
Mie mi se pare indepartata vremea cand intram cu catalogul in clasa ... acum 10 ani!

Nerantulaaa!!! tu esti profa de fizica??!! Uau! Ce tare!!

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Am fost ... acu' 10 ani ...

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula
...Pressure cooking under steam is one of the methods best because it minimizes time and requires little water. [/i]

Nerantula, am retinut! Da' de gatitul in vasul wok nu se zice nimic? Eu asa gatesc legumele pt. noi si Victor si ies delicioase - adica au gust bun, nu doar asa de fiertura; ma gandeam sa incerc sa-i fac si lui Dragos cand va veni vremea.

Ce ziceti/stiti voi de asta?

nu stiu ce e vasul wok, dar uite aici un clasament:
The methods that typically preserve nutrients best can be ordered from quickest to slowest, as follows:

Pressure Cooking
Microwaving
Steaming
Stir-frying
Broiling/Grilling
Sauteing
Poaching
Braising
Roasting
Baking
Boiling

Am editat un post anterior cu articolul complet.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nerantula, am citit articolul, dar nu m-a lamurit in legatura cu vasul wok - e un vas traditional japonez, din fonta groasa si cu capac, care prepara legumele cam dupa principiul oalei cu presiune, desi nu e oala sub presiune, adica nu se inchide etans. Avantajul lui e ca se infierbanta rapid si uniform si nu e nevoie sa adaugi decat cam 2 linguri de apa, pt. ca evaporarea e minima din cauza formei vasului si a capacului, iar legumele sunt gata cam in 20 min. Ce mai, destepti japonezii astia!

LE: acum m-am uitat pe google si am vazut ca wok-ul e inventat de chinezi. Deci, am gresit - nu e japonez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Multumim pentru dezbaterea ulta-interesanta!

Io (care nu imi permit sa imi dau cu parerea la fizica, deoarece sunt... bata, dar va admir pe voi foarte) am incercat in acest timp sa impachetez niste lucruri in cel mai ergonomic mod posibil, cat si rezistent la transport, deoarece Curiero nu garanteaza... integritatea pachetelor fragile....
Tot chinuindu-ma am transpirat, obosit, aflat care metoda de gatit e mai buna... si am uitat ca fi-miu tre sa pape!!!!!!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

babymom in wok faci stir frying.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

babymom in wok faci stir frying.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

OK, si e in regula sa-i dau si bebelusului sau nu ?

Mergi la inceput

Fonta aceea are putere calorica foarte mare, inmagazineaza si retine caldura foarte bine. Stir-frying, cum a zis si Miruna, (a doua metoda in top ) presupune sa amesteci repede preparatele din vas, astfel incat sa fie cat mai uniform in contact cu vasul fierbinte, in rest principiile se pastreaza: capacul pastreaza aburii, care ridica temperatura de preparare, temperatura care nu se pierde prin peretii vasului, astfel procesul de preparare este mult mai rapid, bla, bla.
Mi se pare super ok pentru copii.

Mergi la inceput

Eu am depus dosarul pentru indemnizatie pe 19 ianuarie si ieri mi-au intrat banii pe ianuarie si februarie; sector 3.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Piolica, tnx. Ce face frumusetea cu ochi albastri? Papa?

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

da, papa... isi papa minutele, piciorusele, lingurita goala, orice dar nu legume!!!! hai ca exagerez, papa si putine legume, insa foarte, foarte putin, restul ii pun in biberon. In schimb papa fructe, azi i-am luat niste borcanele de banane cu piersici de la Hipp (bio), wow s-a lins pe buze. Aici nu gasesc piersici ca nu e sezon, asa ca am preferat sa-i iau gata facute sa vad cum reactioneaza mindra, vad ca-i placu.

Carla ce face? Am vazut cu cita indirjire isi tine ea gurita strinsa. Cred ca trebuie sa fim mult mai zen si sa nu-i fortam. Eu una merg pe ideea asta. Nu-mi bat capul ca de ce nu maninca legume, o sa gasesc eu o cale, insa usor, usor, fara stres si nebunii. te pup! succes in ale diversificarii!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008
Si noi o sa le achizitionam curand, abia astept....

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

ce mi-a placut de tine cum ai spus ca o sa 'le' achizitionati in curind! cred ca e o mare fericire sa ai doi copilasi in acelasi timp. mamica dragalasa si gemenei frumusei. abia astept sa-i vad in scaunele!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput