Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (81)
Raspunsuri - Pagina 8
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca81 Am revenit si noi de la plimbari si achitari de taxe pe la ghisee. Ce parere aveti de scaunelul acesta de masa? E 235 ron, se regleaza pe toate partile, spatar, pe inaltime etc si exista si in varianta pe rosu si pe albastru. E no name. Andy, tu l-ai vazut in magazin la Oradea, la mykids, arata bine? Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008) ![]() Piti mic se face mare |
mie mi se pare ca arata bine, daca se poate detasa masuta, atunci e super ok. in doi timpi si trei miscari ai spalat-o sub jetul de apa, ca altfel e mai greu sa o cureti.
Mamica fericita de bebelina Elsa
anca81 spune:
Piolica, tnx. Ce face frumusetea cu ochi albastri? Papa? ![]()
Mamica fericita de
Carla Alexandra (13.08.2008) 
Piti mic se face mare
Nerantula spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui anamona
de fapt apa nu fierbe intotdeauna la 100 grade, punctul de fierbere a apei depinde de presiunea atmosferica....prin mecanismele oalei sub presiune se poate fierbe sub 100. am si verificat info de mai sus pe net....ca mie fizica imi mai joaca feste....am mai zis am facut liceu de muzica :))) |
Temperatura variaza direct proportional cu presiunea, la volum constant, deci cu cat presiunea este mai mare, cu atat punctul de fierbere al apei va fi mai ridicat (pe munte e invers, aerul mai rarefiat da o presiune atmosferica mai mica, deci punct de fierbere mai scazut, cum spunea babymom, 90grd). Deci in oala cu presiune apa fierbe cam la 120grd.
Cu cat presiunea este mai mare, temperatura creste mai repede, alimentele se proceseaza mai repede (scade mult timpul de preparare) si in mai putin lichid.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Boo spune:
Si ca sa va spun si continuarea povestii... am aflat de la banca ca banii sunt in cont intr-adevar dar nu e legat contul curent de cel de card si de aia eu nu vad nimic la bancomat
la ce mi-au mai dat cardul ??? sa ma uit la el ???? 
Bun, deci macar o parte am rezolvat-o. Acum trebuie sa merg in Hambarului sa rezolv si aia 2oo de roni pe care mi i-au trimis prin posta si nu am primit nici un anunt.
Nerantula spune:
Completare:
How foods are cooked can have a big impact on their nutrient content. The best way to destroy vitamins is to cook your food in an open pot of boiling water. To retain the most nutrients possible, most experts recommend that you use as little water as possible and cook foods rapidly because many vitamins are sensitive to water, heat and air exposure (vitamin C, the B vitamins and folate in particular) and water used for cooking can dissolve and wash away water soluble vitamins, while the heat deteriorates them.
Many vitamins such as "B's" and C" are water soluble and the simple act of washing them takes away some of the vitamins. Vitamins "D" and "E" are fat soluble. Fat soluble vitamins are stored and metabolized with the fat in our bodies. Fat soluble vitamins are not as volatile as water soluble vitamins and are not as readily “cooked away.
The longer the cooking time and the higher the temperature, the worse it becomes. It is best to choose the cooking method that most optimizes and preserves the nutrients in food. In a study published by Journal of the Science of Food and Agriculture, researchers investigated effects of various means of cooking broccoli. Up to 97 percent of certain antioxidant compounds were destroyed by microwaving, while steaming the broccoli caused only 11 percent loss. Therefore, any cooking that minimizes the time, temperature, and water will help to preserve nutrients. Pressure cooking under steam is one of the methods best because it minimizes time and requires little water.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
babymom75 spune:

Anamona si Nerantula asta a fost subiectul zilei si pe forum si in familia noastra. Eu toata ziua numai la asta m-am gandit, chinuidu-ma sa-mi reamintesc formula aia cu pxV = miu x R x t. Tocmai acum am incheiat o discutie mai mult decat "interesanta" cu sotul meu pe aceasta tema. Ce ti-e si cu fizica asta...
Ce indepartata mi se pare vremea cand jonglam cu formule la fizica, desi daca te gandesti bine n-a trecut chiar atat de mult timp.
Mama lui
Dragos (04.10.2008) si a lui
Victor (12.09.2003)
Nerantula spune:
citat din mesajul lui babymom75![]() ![]() ![]() ![]() Anamona si Nerantula asta a fost subiectul zilei si pe forum si in familia noastra. Eu toata ziua numai la asta m-am gandit, chinuidu-ma sa-mi reamintesc formula aia cu pxV = miu x R x t. Tocmai acum am incheiat o discutie mai mult decat "interesanta" cu sotul meu pe aceasta tema. Ce ti-e si cu fizica asta... Ce indepartata mi se pare vremea cand jonglam cu formule la fizica, desi daca te gandesti bine n-a trecut chiar atat de mult timp. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Tu vorbesti de ecuatia lui Clapeyron, eu de legea Gay-Lussac

Mie mi se pare indepartata vremea cand intram cu catalogul in clasa
on-topic: articolul complet
luminita2008 spune:
Noi papam cu succes si dovlecel! e clar, copiii astia papa tot, n-o sa fie mofturosi... 

. Urmeaza telina in cateva zile, abia astept!
Boo, bine ca s-a rezolvat macar o parte! 
Nerantula 
Anca, e fain scaunul, mi se pare ok si daca face ce spui tu ca face, e f bun. Si noi o sa le achizitionam curand, abia astept....
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui Nerantula ...Pressure cooking under steam is one of the methods best because it minimizes time and requires little water. [/i] |
Nerantula,
am retinut! Da' de gatitul in vasul wok nu se zice nimic? Eu asa gatesc legumele pt. noi si Victor si ies delicioase - adica au gust bun, nu doar asa de fiertura; ma gandeam sa incerc sa-i fac si lui Dragos cand va veni vremea.Ce ziceti/stiti voi de asta?
Mama lui
Victor (12.09.2003)
babymom75 spune:
| citat din mesajul lui Nerantula Mie mi se pare indepartata vremea cand intram cu catalogul in clasa |
Nerantulaaa!!! tu esti profa de fizica??!! Uau! Ce tare!!
LE: legea lui Gay-Lussac zici? Si asta mi-e cunoscuta, da' nu-mi mai amintesc... sa ma tai! Nu au astia un emoticon cu 'ma scarpin ganditor in cap'?
Mama lui
Victor (12.09.2003)