Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona
Citat:
citat din mesajul lui babymom
Temperatura de fierbere e aceeasi, adica 100 grade Celsius, indiferent in ce vas fierbi. Doar timpul de fierbere se reduce, adica datorita presiunii se ajunge mai repede la temperatura de fierbere, si din cauza aceasta se conserva o parte din vitamine; de ex. vit. C, care este foarte instabila la cald si la aer, se distruge complet. La fel ca in sucul/piureul de mar care nu sunt proaspete - isi pierd vit. C.

de fapt apa nu fierbe intotdeauna la 100 grade, punctul de fierbere a apei depinde de presiunea atmosferica....prin mecanismele oalei sub presiune se poate fierbe sub 100.

am si verificat info de mai sus pe net....ca mie fizica imi mai joaca feste....am mai zis am facut liceu de muzica :)))

De cand am postat mesajul ma tot gandesc la asta. Anamona s-ar putea sa ai dreptate, ca la altitudine mare apa fierba si la 90 grade. Eu eram tare la fizica si era materia mea favorita, am dat si admiterea la fac. din fizica, dar... de-atunci mi-am mai pierdut din neuroni . Las' ca-mi intreb sotiorul, ca el se stie mai bine la de-astea.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Ramo, dar ma sperii, cum adica nu accepta ING??!! Ca eu la ei am facut cont, am dus hartia cu extrasul de cont si nu a comentat nimeni nimic. Te pomenesti ca nu mi-or vira banii in cont si o sa ma caute postasul pe la vecea adresa .
Nu se poate!!

[/quote]

mie mi-a depus extrasul din start. Poate la voi e altfel, la mine la sect 4 a mentionat un contract cu un numar de banci.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

pai din cauza ca nu se evapora apa asa ca si cum ai fierbe intr-o oala obsinuita si ...corect...ai temperatura si timp de fierbere reduse

Daca te hotarasti sa folosesti oala de presiune la supa Andei, legumele trebuie acoperite de apa doar 10-20 cm.

Parerea mea e ca pentru pastrarea vitaminelor oala de presiune este mai buna ca steamerul (ai vitaminele si din legume si din apa in care au fiert pe care nu o arunci ca la steamer). Apoi te iei si dupa gust...mie una nu imi plac legumele preparate la steamer...noi avem steamer de vreo 3 ani...l-am folosit doar de vreo 3-4 la inceput.
[/quote]

Inteleg.

E o serie de vitamine care nu rezista la temperaturi inalte. De exeplu, stiu ca vitamina C se descompune la 70 de grade. Mineralele trec in apa de fiert, este drept, dar faptul ca se evapora apa nu cred sa evapore si kineralele care au trecut deja in apa de fiert, alea raman acolo oricat ai completa cu apa in timpul prepararii.

Ce e drept e drept, cu cat mai putin expui la cald cu atat mai multe sanse ca o parte din vitamine sa se pastreze. pe de alta parte, cruditatile poot inlocui acele vitamine pierdute prin fierbere, nu-i asa?

N-am studiat subiectul in detaliu, poate am si scris vreo gogomanie pe-aici... daca da, ma scuzati, am gandit cu voce scrisa :) Cine ma poate corecta s-o faca, daca crede ca e nevoie. Oricum eu una nu m-am decis la vreuna din metode, steamer n-am si inca nu m-a convins sa-l cumpar, oala sub presiune are 5 kg si fac atata ciorba in ea doar daca ma hotarasc si eu sa mananc de regim. Am uitat si timpul de fierbere sub presiune la diverse si cred ca soatza nu mi-a luat hartia inclusa in pachet cand ne-am mutat . Banuiesc totusi ca datele alea sunt universale si gasesc pe net info cu pricina.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Boo

Hai sa va zic ce am aflat !! Bine ca am sunat la tampitii astia din Hambarului... m-am chinuit jumate de ora sa reusesc sa vorbesc cu cineva, dar trecand peste.
Cica mi-au trimis in decembrie prin posta 2 mil .. ciuciu, n-am primit. Trebuie sa ma duc la ei sa fac o cerere sa ii retrimita. In ianuarie 15 mil pe card si in februarie inca 8 mil .. ciuciu. Mi-am verificat cardul ieri si e 0.
Asa ca mi-am gasit de lucru acum sa merg la banca sa vad ce-i cu banii, sa merg in Hambarului sa vad ce naiba au facut ei acolo.

urasc statul roman si birocratia !!!!!!!!!

Mami de Alexandru

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Boo imi pare teribil de rau de necazurile tale, stiu ce inseamna sa umbli sa descoperi greseli de orice fel. Din pacate sunt prea multi oameni care lucreaza independent cu doasrele astea, probabil ca daca si-ar centraliza datele in vreun fel ar fi mai putin de umblat pentru toata lumea, dar sunt refractari la asemenea chestii... nu functionarii (ei s-ar bucura) ci diverse foruri. Cunosc un caz din cu totul alta categorie in care s-a incercat centralizarea unor petitii catre diverse directii din primarie dar mari directori nu au colaborat pentru ca isi pierdeau spagile if you know wht I mean. Aibi nanuiesc ttusi ca nu e cazul de spagi.

Asa ca informarmatie... si eu urmeaza sa merg in hambarului dupa ce deschid un cont, sa rezolv cu virarea banilor pe card.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

300...a cautat si eu pe wiki..eram in pana de argumente

uite explicatia la vitmine:
It is not necessary to immerse food in water: Enough water to keep the pressure cooker filled with steam is sufficient. Because of this, vitamins and minerals are not leached (dissolved) away by water. Since steam surrounds the food, foods are not oxidized by air exposure at heat, so asparagus, broccoli, and so on retain their bright green colors and vitamins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

neata si de la noi!

La multe lunite bebelusilor nostri
Mihnea Cristian de Corrina
Eduard-Gabriel de Giulianna
David Paul de tzitziri
David de pisik4ever
Anna de Piersicutza

LA MULTI ANI Moni si Eva!
Sa fiti frumoase, fericite, iubite toata viata!

babymom, si eu tot wrap kismama am! insa eu nu sint deloc multumita de el. unde ai fost la curs in Ungaria?

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

aha. cu conditia sa nu le tii prea mult sa se evapore totusi apa aia [:D[

mie mi-e foame si anda are draci. combinatie criminala.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Am revenit si noi de la plimbari si achitari de taxe pe la ghisee.

La doctor n-am ramas pentru ca erau tare multi copilasi bolnaviori asa ca mergem in alta zi.

Boo, si eu l-am trimis pe al meu sa afle ce s-a intamplat, cica din cauza ca am depus cu 14 Ianuarie pentru cei 85% imi vor veni in Aprilie, dar numai pe Feb. si Martie. Ma rog. Macar stiu ca s-a aprobat si e dosarul complet, acasa n-am primit nik. Al meu e satul deja de umblat, doar el s-a ocupat de toate dosarele, iti tin pumnii sa rezolvi cat de repede.

Pitica mi-a cantat tot drumul, vad ca asa face mai nou cand o pun in fundulet in carut. E o scumpa

Ce parere aveti de scaunelul acesta de masa? E 235 ron, se regleaza pe toate partile, spatar, pe inaltime etc si exista si in varianta pe rosu si pe albastru. E no name. Andy, tu l-ai vazut in magazin la Oradea, la mykids, arata bine?

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica
babymom, si eu tot wrap kismama am! insa eu nu sint deloc multumita de el. unde ai fost la curs in Ungaria?

In Debrecen, ca e la o aruncatura de batz de noi. Cursul s-a tinut si la Budapesta, dar nu sunt chiar atat de motivata sa merg pana acolo.
Wrapul Kismama eu il gasesc bun; doar la legatul pe spate al copilului am ceva probleme ca e materialul cam alunecos, adica nu adera fasiile alea mai bine una de alta. In schimb la legatura in fata nu am probleme.

Acum i-am comandat finutei mele un wrap de la Nandu si materilul e mult mai bun, mai putin dens si mai aderent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Citat:
citat din mesajul lui piolica

In Debrecen, ca e la o aruncatura de batz de noi. Cursul s-a tinut si la Budapesta, dar nu sunt chiar atat de motivata sa merg pana acolo.
Wrapul Kismama eu il gasesc bun; doar la legatul pe spate al copilului am ceva probleme ca e materialul cam alunecos, adica nu adera fasiile alea mai bine una de alta. In schimb la legatura in fata nu am probleme.

Acum i-am comandat finutei mele un wrap de la Nandu si materilul e mult mai bun, mai putin dens si mai aderent.

aha, nu stiu ce sa zic, insa eu nu ma pot obisnui cu wrapul asta, mi se pare foarte rigid, nu se muleaza pe corpul copilului. O sa vad ce si cum, ma duc sa vad daca gasesc un material suficient de bun ca sa-mi fac singura unul. Eu vin in Romania in iunie si nu m-as cara cu carutul, ca e foarte mare... asa ca as tine-o pe Elsa in wrap, d'aia tot o dau eu acum cu wrapul.

in alta ordine de idei, eu am locuit la budapesta 8 ani, asa ca m-a apucat putin nostalgia cind am citit ca ai fost in Ungaria.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput