Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(94)
Raspunsuri - Pagina 16
bebe_shtrumf spune:
Buna!
Multumesc fetelor de urari si pt prima pagina, am uitat sa raportez nr de sapt, 39 sapt si 3 zile
Bebelina e bine, avem lapte formula in completare, Nan 1.
fara ceai desi avem dureri de colici, doar saab simplex pikaturele.
E minunat cu galushka in casa, am scos-o afara, numai sa nu fie vant.
asa cate 15-20 minuti, sau dc e frig imbracata bine in fata geamului.
Acum ni s-a reglat programiorul mancam la 3-4 ore si apoi mai stam oleaka de vobit si apoi ne somnul intre mami si tati.
Dupa care ne muta mami usurel in patut.
Azi ne vine si caruciorul, uraaaaaaaaaaa
ca dupa nasa asta ieseam de PAste, ce ma enerveaza nici nu zice stai k iti iau eu nici nu vine,, in fine...ciudati.
Dar a rezolvat tati intre timp.
e o placere sa ii calc lucrusoarele.
in fine e minunat.
mi-am dorit din tot sufletul sa-i dau numai san...cu toate ceaiurile degeaba, asta e, ne facem mari si asa.
va pup.
ariana maria o luna miercuri.
ADA1974 spune:
Raaluca, merci frumos.
Si, scuzati, uitasem sa modificam semnatura
, si daca nu ne vine vreo idee peste noapte, cred ca ramane si numele stabilit.
ada
38s+1z Maria- Sophia si
Ana-Gabriela 4 ani +.
AMR 1/2 zile (18 martie = 38s+2z)
Raaluca spune:
GIGELICA, am programare azi la ora 19 la gineco. O sa vedem daca sa iau sau nu augumentin. Tine-mi pumnii!
ANDREEEA, cate chestii dragute! Bravooo!
CIRESICA, o sa treaca ... Daca zici ca BB nu te solicita asa mult, asta o sa te ajute sa te refaci mai rapid.
38+
Lena
Revin pe seara...
denisamada spune:
Georgiana
sa nu ne auda Ilinca, mereu o oripilez cand povestesc cum am verificat eu daca e laptic.
So, am verificat, si eu am tot asa cum povstesti tu, "urme fine", dar cred ca e ok pentru momentul asta. "Grosul" o sa vina dupa ce apare bebe. Era o kestie cu masajul, pentru desfundarea canalelor, dar nu mi se pare potrivit... ca pot apare contractii si, cel putin in cazul meu, este ceea ce imi lipseste, asa ca nu ma bag. M-am dotat cu ceai de kimen si anason pentru "dupa aceea" si... asteptam sa vina "pompitza" naturala. In fine am de gand sa imi akizitzionez si o pompa Avent, manuala, dar nu am luat-o inca. Astept Kidex pentru ultimele cumparaturi. Ce nu gasesc acolo... le-am okit pe net.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Raaluca Eu am primit astazi ultimele rez de la analize si ... ![]() la sumarul de urina mi-au gasit straptococcus agalactae B (grupa beta hemolitic). Am primit si o reteta pentru augumentin de la o colega, medic infectionist cu mentiunea sa ma consult cu ginecologul meu daca iau sau nu. Stiu ca augumentinul se incadreaza in grupa de risc B si merge in ultimul trimestru de sarcina dar mai vedem. Pe de alta parte, ar fi bine sa scap de streptococ pana la nastere (chiar daca procedura ar fi sa se dea antibiotic in travaliu). Am citit numai oribilitati despre ce se poate intampla daca trece de la mama la nou-nascut : septicemie, meningita, pneumonii. Am mai cititi si ca poate produce ruptura prematura de membrane ...asta ar fi nasol sa se intample pana sa apus sa iau tratamentul... Mai are cineva streptococcus agalactiae B (GBS)??? |
Streptococul presupun ca a aparut in urocultura sau secretie vaginala... In sumarul de urina... mai greu. Tratamentul "conform antibiogramei"... Cum ai spus si tu, Augmentinul e cat B de risc fetal, nu ai de ce sa iti faci probleme. Dar sigur ca cel mai bine este sa discuti cu ginecologul tau.

Denisa-Madalina
34+
cu Adela-MarisaAMR 6 saptamani
curea spune:
Felicitari mamicilor care deja acum isi tin in brate bebelusi si celor care au aflat de la eco ca totul este in regula si corepund conform graficului. Eu va citesc in continuare dar nu am mai apucat sa scriu.
Georgiana310 sa stii ca eu am colostru din luna a 5, doctora a zis ca este ok, dar in mod normal apare spre sfarsitul sarcinii. Nu trebuie sa iti faci probleme, acum eu nu am facut masaj, mi-a fost recoamandat ca il ultimele 2 saptamani sa incep sa ma dau cu garmastan, cica ar ajuta la prevenirea ragadelor. Voi incerca si acest lucru.
Eu sunt un pic ingrijorata desi nu am motive, suntem in saptamna 37 si azi am gasit o mica bucatica din dop cred ceva gelationos de culoare maroniu, speram doar sa duc sarcina cat mai aproape de termen. Desi nu sunt contractii inca stau linistita azi desi ieri am iesit la o plimbare mai lunga pe jos.
Va cer parerea voua vi s-a intamplat ca sa vi se zica ca aveti burtica mica desi bebele la ecograf sa fie dezvoltat conform graficului?
Astept pana voi merge la eco sa vedem ce va zice doctora si ecograful.
Ayla te admir f mult pentru tot ceea ce ai facut pt noi si te felicit. Bunul Dumnezeu va avea grija de familia ta, totul se va termina cu bine. Ma rog pt. Familia ta.Cristina
aris26 spune:
raluca - antibiograma ce zice? la ce antibiotic e sensibil? augmentin eu stiu ca se poate lua in sarcina fara probleme, ideea e sa fie ceea ce trebuie.
38+
poze
AMR 8 de zile 
denisamada spune:
Andreea, ce frumoooooooooooooooooooooos! 

Denisa-Madalina
34+
cu Adela-Marisa
AMR 6 saptamani 
elilov3 spune:
seara buna dragi mamici su burtici
maria _k nu se mai poate eu scot biciul
chiar asa nu ne dai nici o veste suspans total
...ce faceti, cum este cu casi?....mami te rog 

raaaluca eu zic sa dai neaparat de ginecolog e f f important sa apuci sa tratezi cat de cat infectia inainte de venirea lui bb...hai va fi bine daca ajuti organismul cand trebuie 

imi e tare drag de voi citesc si mi se umple sufletul de fericire cat vad ca mai apare cate un ghiocel...cate o flare pt fiecare dintre voi...va imbratisez 

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008
botez
"La toate greutatile vietii tale cauta in tine puterea cu care sa le poti tine in piept.La ispita frumusetii tu ai infrangerea; la greutatea muncii, curajul; la vorba rea, rabdarea.Si cand ai ajuns la aceasta deprindere, nimic numai poate rezista in calea ta."
Epictetus
aris26 spune:
shasa - stiu ca si colul tau a fost "indarjit" si ash fi vrut sa te intreb, pana la urma cum a fost travaliul? imi e groaza ca ma ashteapta un travaliu luuug si greu.
gaza - se pare ca am cam ajuns in varful listei. ma bucur ca ai mai intrat....nu ai voie sa lipsesti asa mult, te dam la disparuti
38+
poze
AMR 8 de zile 

RIVALI FELICITARI