Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (286)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello
noi am colindat zilele astea pana seara tarziu.
sambata am fost la manastirea Pisiotta, unde ghighi a hranit paunii si iepurasul ( au o mica zoo, 2 caprioare, 2 struti africani, mai multi pauni si alte pasari). Apoi am mers la bunici,parintii mei.Ne-am intors noaptea, iar duminica am colindat prin parcuri, apoi la auchan militari, de unde i-am luat un urs winnie la super-oferta, 20 ron, canta si e destul de mare, e super pret. e primajucarie cu care se joaca mult si canta, il pupa,danseaza, etc.
Rox, multa bafta la noul job, sper sa nu fie stresant. eu nu i-am luat jucarii de impins, nu mi se pare relevant si nu le-am prea ghicit utilitatea, nici in parc nu le baga in seama cand le vedea la altii.inteleg sa le placa fetitelor carucior pt. papusa, dar roata aia nu m-a incantat.
Yaia, unde ai disparut ?
Carpatino, merci de cafea, inca savurez din ea.Ce face Ioana, e lagradi ?


............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Sper ca toata lumea e bine .

Eu am fost azi de urgenta la dentist, ca am avut ghinionul sa imi rup un sfert de masea ieri la micul dejun. Era o masea la care am avut omorat nervul, plomba si apoi o operatie la gingie. Medicul m-a avertizat ca e cam firava, dar nu ma asteptam sa mi se rupa chiar asa, mai ales ca nu rontaiam nimic tare in momentul respectiv (gen alune, nuci, mazare uscata cu wasabi, cum aveam in plan).

In fine, important e ca medicul meu m-a luat de urgenta si a venit sotul si a stat cu Lisa aproape o ora pana mi-a scos mie partea rupta si mi-a reconstruit maseaua, mai ales ca nu vrea sa o pierd.

Azi am mancat si eu mai decent, ca de ieri doar banane si lapte .

O sa ma duc la control si inca 2 plombe prin aprilie cand reusesc sa il sincronizez pe sot sa stea cu Lisa si medicul sa aiba un loc liber .

Ma intorc la munca, am o gramada si ziua nu apuc sa fac nimic!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Buna ziua, buna ziua!
Iaca, am reusit sa apar. Am disparut...nu spun ca ce si unde. Joi seara Tudor a facut circ la baita, nu mai voia sa lase dusul din mana. Cum opream apa, cum urla. In fine, l-am scos cu plansete si apoi ne-am tot chinuit pana pe la miezul noptii ca se tot trezea din somn plangand, noi crezand ca e din cauza de curmat joaca la baie (am avut si o mica discutie cu sotul pe tema asta, ceva dezacorduri). Vineri dimineata, surpriza, surpriza: febra. La dorcot i-a gasit urechea dreapta plina de puroi. Mucii ce-i avea de vreo 2 saptamani si-au facut loc acolo si avem din nou otita. Febra a stat cam tot weekendul, dar nu mare, numai 38, cat sa il sacaie. Dar a fost la fel de energic, s-a luptat cu mine sau cu amandoi la fiecare administrare de antibiotic, si-a pierdut pofta de mancare de masa e mai greu de administrat, DAR: febra a trecut (sper, de tot), e din nou la gradinita, totusi, mananca aproximativ 3/4 din cantitatea normala, cu ceva 'distractii' pe care trebuie sa i le gasesc in timpul mesei, completam cu 'soldatei' de paine, carne de pui fiarta, biscuiti, banane, deci per total iesim ok si mai avem doar 3 doze de antibiotic de luat. E la fel de energic si am fost chiar si la bazin. Astept acum sa scapam de antibiotic si sa treaca cam 1-1 1/2 saptamani sa ii revina pofta de mancare la normal. In plus, cu mancarea asta poate fi si de la dinti, ca un canin e iesit si ceilalti ameninta.

Sabina, mii de scuze, cu boala lui Tudor te-am lasat balta cu totul cu fizica si spatiu-timp...daca mai vrei, il rog pe sot diseara sa-ti scrie ce si cum, asta daca nu te-a ajutat altcineva. Scuze din nou!

Adimercedes, citeam si ma gandea ca e bine ca Lisa nu ti-a topait pe burta. Eu daca stau lungita, Tudor imi incaleca burta si porneste la calarit, de-mi face stomacul precum cuva de extras bilele de loto. La fel ii face si sotului. Nu conteaza daca stau lungiti pe burta sau pe spate, ne calareste oricum. Si se distreaza bine. Sper sa nu-ti faca Lisa asa si tie.

Roxana, de cand caut eu ceva jucarie de impins pe aici, dar nu am gasit nimic! Am cautat si in Ungaria, fara mare succes. Poate la vara ne luam din Romania. Apropo de asta, joi m-am enervat la cumparaturi, ca ii gasisem lui Tudor niste jucarii frumoase de tras dupa el, dar aveam ata de tras doar de 20cm!!! Avem doar un telefon ce se trage si care are ata lunga, altceva nu am mai gasit (adica sunt multe modele, dar toate cu ata mica!)

Betty, la pat cu tine! Nu te mai supara atat ca trebuie sa te menajezi, e pt. bebe! Rabdare!

Ripley, bine ai revenit! Tare frumos povestesti de fetele tale! Auzi, nick-ul are ceva legatura cu "Ripley's believe it or not!"? Emisiunea aia cu tot felul de chestii ciudate?

Maruntescu, Carpatino, 4 fete cucuiete care mi-au "inzambarit" (a se citi mi-au adus zambetul pe buze) ziua de vineri, cea cu febra lui Tudor!

Papanasho, am raspuns!

Am vazut un Stefan si serios si plangacios (Sim, sunt primele poze in care il vad si altfel decat zambaret), o Sofia dulce foc alaturi de cracii subtiri ai mama-sii si un Matroz dulce, cu care impartim nu numai ziua de nastere, dar se pare mult mai mult (Picio, ceva paranormal se intampla, trebuie sa vorbim : Tudor are si el pinguinul hopa mitica, salopeta de raiat, puloverul alb cu intarituri de piele la coate, pijamaua cu monstrii si...o noua frizura, acelasi stil cu a Matrozului, minus motul din frunte si astea toate luate sau primite inainte sa vedem pozele voastre! Hmmm...paranormal de-a dreptul!)

Annisio, Tudor e pe lapte de vaca de la 1 an, cate un biberon plin dimineata si seara, in weekend unul si inainte de somnul de pranz. Dupa 1 an, au verde la lapte de vaca. Atentie insa la laptele 'de tara', sa-l fierbi bine inainte sa i-l dai piticului! Ala de la magazin e pasteurizat, deci e ok si nefiert de tine acasa.

Gabriela, brrr, pneumonie acuta! Sanatate multa!

Gabitz, asteptam vesti despre pisica!

Andries, Slippers, cam zgarcite la vorba cu noi!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Yaia, imi pare asa rau de otita. Saracu Tudor
Pupam sa-si revina repede!
Sigur ca m-ar ajuta sa-mi mai poata scrie, am mai citit si alte surse...acu am o problema ca de ce se curbeaza spatiu timpu:D, deci cica si asta e doar o f f posibila ipoteza, nu-i sigur sigur:D



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Ghighi nu face scene cand plecam din parc, e totul ok. O ia pe aratura, adica intra prin balti, prin flori, dar il distrag, adica nu tip la el, nu strig, sunt mereu in urma lui si ii vorbesc cat pot de calm,cu toate ca sunt plina de nervi cand vad ca se face precum un purcel pe haine. Nu i-am impus niciodata sa faca ceva, ii spun eu ce urmeaza sa facem ( sa plecam pa, sau sa mergem la o banca sau sa ne dam in leagan,etc) cat pot de convingator. Cred ca nu-s toti intelegatori, ca vad si eu prin parc unii copilasi foarte nervosi, se trantesc pe jos iar mamele sunt blande, adica nu din cauza comportamentului mamai se ajunge aici, cred. ori am noroc ori de-acum incolo ma asteapta si pe mine schimbarea asta.
Singurul lucru care m-a uimit e ca plange rau cand mergem undeva in vizita. Sambata la mama, in fata apartamentului, a inceput sa planga tare, sa se zbata la mine in brate, nu voia pur si simplu sa intram. asa mi-a facut si cand am fost la socrii, si cand am fost la nana de 1 martie.Nu era obosit, nu era nemancat, nu vrea deloc in vizita si nu inteleg de ce. De-abia l-am impacat. Dupa vreo 5 minute am putut sa-l las jos din brate, l-am descaltat si s-a dus imediat pe hol sa-mi aduca cizmele, si zicea 'pa', apoi la usa sa o deschida.nu-l interesau nici pisicile, nici acvariile, nimic.
ma gandesc ca ii e frica sa nu-l las undeva si sa plec. Singura data cand l-am lasat a fost anul trecut in decembrie, cand am fost la serbarea centrului de copii, l-am lasat la nana, dar atunci nu plangea.oare ce o fi in mintea lui?

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Yaia, multa sanatate lui Tudor. Bine ca e mai ok, saracul, iar sa o traga cu otita...

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Adimercedes, citeam si ma gandea ca e bine ca Lisa nu ti-a topait pe burta. Eu daca stau lungita, Tudor imi incaleca burta si porneste la calarit, de-mi face stomacul precum cuva de extras bilele de loto. La fel ii face si sotului. Nu conteaza daca stau lungiti pe burta sau pe spate, ne calareste oricum. Si se distreaza bine. Sper sa nu-ti faca Lisa asa si tie.


Ba, fix sa imi face!!! Nu pot sta intinsa pe canapea sau pe jos ca vine si ma incaleca, fie ca stau pe burta, pe spate sau pe o laterala. Daca stau sus in pat la noi sau la ea, e ok, dar jos e rost de joaca si ziua nu prea apuc sa ma asez ca vine si ma calareste, incepe sa faca precum calul si ma prinde si de par daca nu reactionez imediat .



"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Nope, Irina, id-ul e asemanator cu cel de pe mess, il am din 2003, era pe tvr Alien, si iaca din lipsa de inspiratie asa ramasei.

Tudor banuiesc ca e cu antibiotic pentru otita. L-ai dus asa la gradi? Il primeste?

Annisia, si Iris e pe Dorna rosu UHT de la 1 an si 1 sapt, ii merge fte bine cu el, la fel facusem si la Ana. Si juma de lingurita de miere. 250 dim/250 seara (ambele) in bibe. Rarisim dc nu vrea sa manance la amiaza sau e prea obosita, primeste si atunci, desi in zilele respective e mult prea mult lapte ca sa fie ok. De la varsta lor cantitatea recomandata este de 400ml.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Yaia, imi pare asa rau de otita. Saracu Tudor
Pupam sa-si revina repede!
Sigur ca m-ar ajuta sa-mi mai poata scrie, am mai citit si alte surse...acu am o problema ca de ce se curbeaza spatiu timpu:D, deci cica si asta e doar o f f posibila ipoteza, nu-i sigur sigur:D


Sotul meu mai nou crede ca Tudor face otita din cauza ca eu nu ii suflu nasul corect si atunci mucii ii fug in ureche. Tudor stie acum sa sufle nasul, dar il sufla el singur. Eu, uneori, ii apas eu pe nari, in partea de jos si Tudor e sacait de asta si se trage inapoi si sotul crede ca din cauza ca il presez eu acolo, se creeaza nu-stiu-ce presiune care ii impinge mucii in ureche. Poate ca asa e, de asta face otita mai des (e la a 3-a, a doua a trecut mai greu, dupa 3 ture de antibiotice diferite).
Mey, probabil ca la al meu hubby, e doar singura posibila! (rad deja in gand, cu imaginea lui Ross si Phoebe din Friends certandu-se pe tema evolutiei). Serios acum, are parca o explicatie frumoasa, cu o bila pusa pe o esarfa, greutatea bilei curband planul esarfei (care e spatiul ce reduce timpul...bla, bla, bla...) Probabil am zis o gramada de prostii in ultima fraza, sper sa nu primesc ceva castane si o noua explicatie a teoriei.

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Yaia, multa sanatate lui Tudor. Bine ca e mai ok, saracul, iar sa o traga cu otita...

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Adimercedes, citeam si ma gandea ca e bine ca Lisa nu ti-a topait pe burta. Eu daca stau lungita, Tudor imi incaleca burta si porneste la calarit, de-mi face stomacul precum cuva de extras bilele de loto. La fel ii face si sotului. Nu conteaza daca stau lungiti pe burta sau pe spate, ne calareste oricum. Si se distreaza bine. Sper sa nu-ti faca Lisa asa si tie.


Ba, fix sa imi face!!! Nu pot sta intinsa pe canapea sau pe jos ca vine si ma incaleca, fie ca stau pe burta, pe spate sau pe o laterala. Daca stau sus in pat la noi sau la ea, e ok, dar jos e rost de joaca si ziua nu prea apuc sa ma asez ca vine si ma calareste, incepe sa faca precum calul si ma prinde si de par daca nu reactionez imediat .


Multumim! Oricum, noi nu am fost nici pe departe ata de grav bolnavi precum alti pitici de aici. Febra nu a fost foarte mare, doar sacaitoare. Bine ca a trecut.
Cu otitele, cica el le face pt. ca ala e punctul lui sensibil, adica e unde infectia fuge de fiecare data. La alti copii e gatul, depinde de fiecare. Pana nu creste si i se largeste canalul, cam asta e. Eu sunt multumita ca Tudor nu s-a imbolnavit atat de des si nici antibiotic nu a luat de fiecare data. E printre cei mai rezistenti pitici de la gradi, educatoarele se mirau, are cele mai putine absente cauzate de boala...

calaretei de rodeo...pai tudor sa nu aiba pereche?

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Sotul meu mai nou crede ca Tudor face otita din cauza ca eu nu ii suflu nasul corect si atunci mucii ii fug in ureche.


pai sa se ofere voluntar dumnealui la suflat nasul lui Tudor...

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput