Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(24)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Multumesc Cristina Ana ca te-ai oferit, mama are o carte mama si sugarul...sau si copilul dar nu stiu care este autorul, am sa intreb si sper sa nu fie prea depasita, ce zici ? ca e de pe vremea cand ne crestea pe noi..adicatelea de acu' 32 de ani.
Poate este alta cea la care faci tu referire, am sa studiez problema.
Despre kg ....nici nu vreau sa mai aud.....toata viata m-am considerat plinuta si vroiam mai slaba, mai slaba.....si acum am trecut de primul trimestru si eu nu am luat nici macar 100 de grame ...... STIU ca bebe se dezvolta bine mercic si fara kilograme in plus ...dar eu m-as linisti daca m-as ingrasa putin
Dupa aceea tot eu imi spun ca poate voi fi o gravida cu burtica mai mica....nu cu balon imens....ce sa mai zic....ma imbarbatez singura pentru ca stiu ca suntem foarte diferite si fiecare organsim reactioneaza altfel.
Ma mai terorizez singura si ma uit la poze de diverse fete, din sarcina si cand vad ce burtici au la 15 saptamani iar ma apuca jalea.
Dar ma tratez.....Daca mai tarziu voi fi nemultumita ca sunt grasa va rog sa ma plesniti peste cap !!!!!!

Cea mai fericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Cristina, ma bucur ca esti mai bine!!!
Aveti dreptate cu kg in plus...nu prea conteaza cate...important e sa fie bebe bine!Eu una nu ma mai stresez deloc...ma rog doar sa am copilasi sanatosi!Dupa nastere reiau oricum sala!!!Abia astept deja imi e dor de ea...am fost 3 ani constant in fiecare saptama de cel putin 2 ori...

KIKI 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Lutoniana, cartea asta Mama si Copilul stiu ca e de multi ani, dar ies mereu editii imbunatatite si cu ultimele n outati in domeniu, asa ca ar fi bine sa cumperi una mai recenta. Oricum, vezi sa fie scrisa de sotii Capraru (Emil si Herta Capraru, parca)
Santorini, eu stiam ca femeile foarte slabe se ingrasa cel mai mult in sarcina, iar cele mai plinute nu pun atitea kg. Oricum, daca ai metabolismul bun (cum e si al meu de altfel, multumesc lui DD), o sa le dai repede jos dupa nastere.
Danuta, felicitari pentru bebe! Eu zic sa mai asteptati cu decorarea camerei, sau sa o faceti intr-o culoare neutra, ca nu se stie niciodata!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 14+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Santorini, merci de invitatie, numai ca s-ar putea sa ma fac de rusine, eu mai mult de 5 minute nu rezist sa alerg, niciodata n-am avut conditie fizica.... dar cine stie, poate incet incet, daca ma iau dupa tine, ma fac si eu mai "sportiva"...macar de rusine, ca atunci cand ieseam cu sotzul la alergat mai mult ma alintam, ziceam ca nu mai pot si gata, ne opream......

tinem legatura, cum ne revenim dupa nastere, o luam la fuga!

ursuletzul nostru

15+

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Kiki, tu glumesti cu reluatul salii dupa nastere! Pai tu crezi ca o sa mai ai timp de asa ceva? Daca nu ai alt ajutor, o sa vezi ca din pacate iti iei adio de la muuuulte lucruri! Mai bine iti cumperi tu o bicicleta si faci exercitii acasa intre alaptat/schimbat/dormit/curatenie/mancare, etc, etc!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Sper sa ai dreptate Cristina! Deci de aia am luat eu asa mult, pentru ca eram slaba inainte
Selen sa stii ca nici eu nu sunt cine stie ce mare sportiva(norocul meu ca am fost slaba de la natura).. Tocmai de aia am zis sa mergem impreuna ca in 2 e mai usor! Tinem legatura.
Sper sa avem si timp dupa ce avem . Eu sper sa ma ajute si soacra-mea, care e o dulceata de femeie (acum ea ne face mancare si ne da caserolele in week-end pt toata saptamana)

14+
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki_cri

Moni_iulia, bafta la doc azi!!!
Cristina, cum te mai simti?Ti-a trecut raceala de tot?
Fetelor am si eu o intrebare...am vazut ca a fost cineva la dentist (scuze dar nu mai retin numele)...oare e voie sa mergem in timpul sarcinii?

KIKI 11+

Kiki, mie mi-a facut anestezie pt ca trebuia sa imi faca o extractie partiala. I-am zis ca sunt insarcinata in 9 sapt. la inceput si i-am zis si cand m-a anuntat ca imi face anestezie. Mi-a zis ca e ok si ca nu e problema.

Cum au mai zis fetele, trebuie sa fii sigura ca zici cat de des ca esti insarcinata si aleg ei substantele si dozele corecte. Sper ...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Cristina, m-am uitat la pozele tale si vreau sa spun ca arati superb! nici nu se poate mai slaba, si nu mai vorbim ca ai si un copil. Si poti linistita sa concurezi cu orice domnisoara.
cat despre copil...o poezie, uitati si voi aici: http://good-times.webshots.com/photo/2549483920104695517wrrVwJ

Bineinteles ca nu reia nimeni nici o sala dupa nastere...cel putin vreo 6 saptamani asa, daca nu cativa ani

si eu sunt bine, am luat cam 2-3 kg pana acum, treaba e ca iar nu mai pot manca seara prea mult, si de la pranz nu mai mananc nimic pana a doua zi, bine asta nu inseamna ca pranzul nu este copios. Dar astazi fac un pilaf cu pui si legume si probabil ca o sa mananc ca tare e bun cald atunci...

Cat despre lucrurile de cumparat pt bb, avem o gramada de timp sa ne gandim si sa facem listute peste listute, bagaj de spital etc. Eu oricum am luat f multe la primul copil, ma gandeam ca nu are copilul jucarii , nu avea decat vreo 4-5 zile si ii trebuiau jucarii bineinteles . acum probabil ca o sa fiu mai cumpatata, am o gramada de haine de la alessia, bouncer, zornaitoare, lingurite (desi avem nevoie de lingurite peste 4-6 luni sau fiecare cum se hotaraste sa inceapa diversificarea - e treaba importanta dar vom discuta o gramada atunci despre asta). Am si biberoane dar cu siguranta ca voi lua altele noi, am prosopele, creme, ser fiziologic, asternuturi de pat, ciorapei, etc.

Apa sau ceai se pot da la bebe. Daca este alaptat si nu sunt 35-40 grade afara nu este necesar. Daca este hranit cu formula, atunci apa sau ceaiul sunt chiar necesare. Tin minte intr-o noapte cand plangea alessia pe la 4 dimineata si nu o puteam calma cu nimic, si cand i-am pipait fontanela era tare "deprimata" - fetele cu bb stiu la ce ma refer, este lasata asa in jos si cica este semn de deshidratare. Vreau sa spun ca i-am dat ceiut si a baut pe nerasuflate vreo 100 de ml (e mult la bb) si a dormit bustean urmatoarele 3 ore - cam asa, sa nu va asteptati la mai multe ore la rand la inceput.

Eu cu Capraru nu ma cunosc, am auzit si pareri pro si contra. Eu diversificarea am facut-o dupa un model de pe la pediatrii din Anglia si nu numai, iar restul dupa dr Spock. Eu asa mi-am crescut fata si inca citesc zilnic, daca nu, saptamanal din dr Spock. O gramada de info despre bb mic si mai tarziu - si psihologie, si o gramada de lucruri despre care lumea nu prea vorbeste, si sentimentele parintilor, ca e ok sa simti si altfel cateodata, nu te simti vinovat si explica o gramada de lucruri.

Va pupam

Clau 12+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

poze cu noi

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pazza spune:

buna burtici...
alina imi pare sincer rau pentru tine si pentru ingerasul tau...cuvintele nu prea isi au locul dar sa sti ca sunt alaturi de tine si sa nu uiti ca orice ar fi exista oameni care te iubesc sunt sigura de asta si sa zambesti chiar daca e greu.nu imi pot imagina prin ce treci dar ingerasul tau o sa aiba grija de tine de acolo de sus...te imbratisez...
aseara am avut o groaznica si l-am sunat pe medicul meu de familie sa il intreb ce calmant pot sa iau si mi-a zis ca pot lua orice..nu am mai luat nimik pana la urma pt ca mi-e frica...dati-mi o idee ce as putea lua daca se intampla din nou...
cu greutatea eu stau bine...inainte sa fiu insarcinata aveam 51 kg acum am slabit pana la 48 dar sunt sigura ca o sa recuperez...sper totusi ca nu prea mult pentru ca am doar 1:55 si as fi ca un balon ...
inca o chestie pe care nu o inteleg...stiu ca sarcina se calculeaza de la UM si ca la 12 saptamani trebuie sa merg la control..12 sapt de la ovulatie sau de la UM?
un pupic mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Kiki, tu glumesti cu reluatul salii dupa nastere! Pai tu crezi ca o sa mai ai timp de asa ceva? Daca nu ai alt ajutor, o sa vezi ca din pacate iti iei adio de la muuuulte lucruri! Mai bine iti cumperi tu o bicicleta si faci exercitii acasa intre alaptat/schimbat/dormit/curatenie/mancare, etc, etc!

POZE

Ai dreptate!Eu de multe ori uit ce tare mi se va schimba viata...vezi daca eu nu am inca bebe...nu m-am gandit la astaDar mi-a promis sotul ca va sta el cu ei pana ma duc eu la sala...

KIKI 11+

Mergi la inceput