Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(93)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raaluca

OMS spune ca daca intr-un spital nr. nasterilor prin cezariana e mai mare de 20%, nu e OK. Fetele din strainatate pot sa confirme. La noi e cam intre 40-60% ...
De asemenea, stiu ca exista tari in care este interzis sa se ofere in spitale mostre de lapte praf ca sa incurajeze alaptarea exclusiv naturala.
Tot OMS zice ca e bine sa alaptezi exclusiv pana la 6 luni si apoi pana in jurul varstei de 2 ani. Uneori e greu sa nu rezisti tentatiei de a completa cu formula de lapte. La asta isi dau concursul si unii neonatologi, pediatri, soacre, vecine ... si oricine altcineva care se simte dator sa "dea sfaturi".

Eu una nu stiu procente, dar am auzit si aici de medici care insista sa faca cezariene fara motive intemeiate. Sau sa declanseze nasteri in programul de lucru ca sa nu vina noaptea.
Na, eu m-am dus la maternitate pe la 10 seara si doctorita "de garda" (care face de garda de acasa de la ea, nu in spital - ma intreb ce se intampla daca apare o urgenta serioasa...) a venit dimineata pe la 6 si 20, sa ma intrebe ca o floare cum ma simt.
Norocul meu, am nascut cam cum am vrut, dar concluzia e una: si in Romania, si in strainatate tot trebuie sa ai nitelus noroc, de la caz la caz, in functie de doctor...

Pe scurt, media serviciilor e mult mai mare aici, dar varfurile tind sa cred ca nu sunt la nivelul celor din Romania.

Si sfaturi aiurea primim si aici de la cunostinte si colegi binevoitori de toate neamurile...
Cel mai revoltator sfat l-am primit pe vremea cand o alaptam pe cea mare. Eram la o petrecere si fetita incepuse sa se agite. Spun ca trebuie sa merg sa-i dau sa pape, in sensul ca voiam sa ma asez, ca din picioare mi-era greu din motiv de intimitate si tocuri. Si-mi raspunde: "pai poate reusesti la toaleta". N-am avut replica, am mormait "nu-i dau sa pape la toaleta" si am plecat de la masa lor. Mi-a stricat seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Simina:

vezi aici http://www.hainedegravida.ro

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Simina:

vezi aici http://www.hainedegravida.ro

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Multumesc mult , da asta il stiam, si nu are decat una cu casti, iar eu vreau cu "cucu" sau "baby "..si poate gasesc si cu maneca scurta ca vine vara.
Poate o intra Maria_k sa-mi zica de la ce firma este bluza ei
Mai am o sansa la Kidex, ma duc in prima zi sa fiu sigura ca gasesc

5+

Mariana

Mergi la inceput

aici este si bluza cucu si eu mi-am luat:
http://www.hainedegravida.ro/jspv2/hdg_logic_bluze.jsp

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

aici este si bluza cucu si eu mi-am luat:
http://www.hainedegravida.ro/jspv2/hdg_logic_bluze.jsp

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

ori sunt chioara ori nu o mai au
Am mai gasit ceva frumos cu baby..si maneca scurta aici www.tarafashion.ro pt fetele care mai au ceva timp pana nasc

EDIT: AM VAZUT-OOO..ALINA...YES.."CUCU"

5+

Mariana

Mergi la inceput

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Slaba miscare pe aici , cred ca suntem doar noi doua , au iesit burticile afara la soare, noi am fost in parc cu catelul si a fost ff frumos

5+

Mariana

Mergi la inceput

Asa e, au plecat sa se plimbe, si sa bronzeze bb-ii
Da o sa ies si eu intr-o ora cand imi vine soata.Cum stai cu simtomele?

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Hello !!!

Am pus niste poze noi la semnatura, punem imediat si pe Picasa !!!

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna fetelor!

INAPREDA eu am nascut prin cezariana, dar am avut si travaliu vreo 5 ore. As face si al treilea copil, prin cezariana. Atat de usor mi s-a parut. Iti fac o injectie... tu te uiti pe pereti si ei iti scot copilul si fac tot ce trebuie. Le admir pe fetele care au sau vor naste natural, insa eu nu as putea. Acum, dupa ce am experimentat si contractiile... stiu sigur ca nu as putea. Dar cezariana e floare la ureche. Marti fac 2 saptamani de cand am nascut si peste vreo 2 as mai naste o data... atat de usoara a fost recuperarea.
PISIK06 si eu am incercat sa ii fac program piticului meu... a fost DEZASTRU! Acum am revenit la alaptat la cerere. Si... culmea e ca tot cam la 3 ore mananca micutzul. Doar ca nu are programul clar de 6, 9, 12, 15 si asa mai departe. De cand am revenit la "cerere" ne-am linistit amandoi. Ii mai dau si formula - cam de 2 ori pe zi - dar poate voi reusi sa renunt la asta.
De doua zile am inceput si noi sa luam in greutate. Sau mai bine zis sa ne revenim. Eu l-am nascut de 4200 gr, din spital a iesit cu 3700 gr, iar acasa a mai slabit inca 200 de gr. Acum avem iar 4000 gr. Ar trebui sa ia cam 20-30 gr pe zi in primele 3 luni. Asa zicea pe un site.
De Maria K si Plici mai stie cineva ceva? Cum va descurcati si ce mai faceti mamicilor?

Gina de CALIN NICHOLAS

Mergi la inceput