Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(93)
Raspunsuri - Pagina 5
m_monique spune:
am schimbat si noi semnatura, ca doar am mai crescut de cand nu ne-ati mai vazut!
36+
si Andrei (16.12.2006)
novus spune:
Neata fetele !!!!
in sfarsit ma simt mai odihnita, bebelina s-a trezit si a mancat la 12,4,8 adica excelent !!!
Denisamada, cum se cheama in termeni medicali ''semnele de mama'' ?
Bebelina are de la nastere 2 mai mici pe spate , sunt ca niste pete maro ,plane dar ami are si pe ceafa sub par un semn mai mare cam cat o palma ; in spital mi-au zis ca or sa dispara de la sine dar parca m-as documenta un pic si sa merg cu ea si la un dermatolog
va pup si revin
Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
chatonel spune:
Neata gagici!
Aici ploua azi, s-ar putea sa stam numai pe net...
Dragoana mea e din ce in ce mai bagata cu capu-n jos si am impresia ca se extinde :) oare o s-o fac de-un metru?
Felicitari noilor mamici daca avem, inca nu citii tot din urma
Pisik, vazui pozele, e tare expresiva si frumusica maslinuta chiraita :) Si tare-i mai place lipita de mami ... da si calare pe bratul lui tati e bine
Citat: |
citat din mesajul lui Pisik06 Azi am incercat sa facem o sedinta foto. Desi tati si-a facut datoria exemplar si s-a pregatit f bine, Maslinuta a fost caraita, a plans si nu a vrut sa stea la poza. Drept pentru care in mai toate pozele suntem cam strambata, dar per total speram sa va placa. Albumul este 14.03 - Sedinta foto Pupici Mami de Ana Bianca Pozele noastre |
Fille du Sud 38 cu Dragonbella
J- 12
Toulouse, la ville rose
inapreda spune:
'Mneata fetele,,
Din nou sint pe fuga; tre' sa mergem la un parastas; scuze ca sint "repezita"
Nu-mi da pace un gind: am vazut pe prima pagina ca un procent mare dintre ghiocei au venit pe lume prin cezariana. Oare de ce?
Va intreb pentru ca, luni, 16, la ora 8 dimineata merg si eu la medic si tare imi vine sa-i spun ca vreau cezariana, desi am si dubii pentru ca daca nu am indicatie clara de cezariana, in afara de greutatea lui bebe...
Poate ma ajuta mamicile care au nascut deja sa raspund la aceasta intrebare.
O zi cu soare tuturor si multi
Gina 36+
Da DD sa termin cu bine si aceasta saptamina!
bebe Ian Alexandru
Poze
AMR
pisigri spune:
Monnvas,
vad in lista ca ai nascut pe 7 martie; eu pe 5. Vroiam sa iti spun sa nu incerci sa ii faci program de alaptat lui bebe, ca e moartea pasiunii si pt tine si pt el si pt sinii tai. sa ii faci program de pus la sin este echivalent cu...ce? daca plinge intre orele de masa pe care i le-ai stabilit, ce ii dai? cu ceai ii umpli burtica si va papa si mai putin; cu formula il saturi si va cere papa rar, la 3 ore sau mai mult, sinii vor sta degeaba si iar nu ai facut nici o afacere...
Mie in maternitate, de cind au vazut ca incepe sa vina laptele, nu mi-au mai dat nici un pic de formula completare, desi ma chinuia si pe mine; facusem ragade, lapte nu era chiar destul iar Pisilinca nu avea forta sa suga mult odata. Mi-au spus sa am rabdare sa o pun la sin de cite ori cere, sa nu o las sa adoarma la sin; cit e "mufata" sa suga, chiar daca mai ...incetisor si cu intreruperi, ca o sa se remedieze situatia in 2-3 zile cind productia mea lactata va fi mai stabila. Acu...ce sa zic, se mai trezeste uneori dupa o ora si cere iar, sau suge cite un ceas si tot ar mai sta la sin... dar nu se intimpla la FIECARE alaptat.
Eu nu-s fanatica in ceea ce priveste alaptatul, mai ales din cauza ca ma imobilizeaza practic la maxim 10 metri de camera ei; deja visez sa se ocupe mama de ea o noapte ca sa dorm si eu legat in bratele sotului - dar e imposibil cit timp alaptez. Bine, acum sintem si f la inceput si am rabdare, dar... intelegi ce vreau sa spun.
Acu 2 zile am mai si fost in pragul depresiei post-partum, ma simteam exact ca Fulga si mi se parea extrem de frustrant ca numaieu pot sa ii ofer fetei ceea ce are nevoie, si sa ma gindesc la mine ar insemna sa nu ma mai gindesc la ea... am bocit mai toata dup-amiaza... si vad ca am revenit la sentimente mai bune. Dar da, recunsc, exista momente frustrante in toata aventura asta... cind tzocaie la sin de un ceas jumate, adoarme si cum o demufezi se trezeste si plinge...iti cam vine sa o iei pe dealuri. Dar...asteptam sa crestem.
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
pisigri spune:
inapreda,
eu am nascut prin cezariana dupa cum stii; ce pot sa iti spun e ca m-am recuperat f bine si usor dupa, durerile au fost f suportabile... adormi, nu-ti bati capul, te trezesti, dupa 12 ore te ridici si iei in primire odrasla. nu regret ca am facut cezariana, dar am un usor regret ca nu am incercat natural, ca tu stii, am avut travaliu usor pina la un punct destul de inaintat. nu m-a durut travaliul cit ma doare acum spatele, ca se reaseaza ciolanele la locul lor.
eu zic sa lasi medicul sa evalueze ce si cum, mai ales daca se declanseaza travaliul. si vezi si tu cum il suporti. nu iti poate da nimeni un sfat in esenta corect. corect ar fi sa astepti sa vezi cum e cu nascutul natural, daca nu sa faci cezariana. dar socoteala de acasa nu tine... iar in RO inca nu exista un real "cult" pt nasterile naturale bine monitorizate si supravegheate. ai incredere ca va fi bine, si discuta cu dr luni. oricum, daca el vrea sa iti faca cezariana, te va convinge cu argumente pe care nu vei putea sale contrazici... ca na, cred ca multe fete au patit asta.
te pup si ai grija de voi; o sa vezi ca o sa fie bine
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
Raaluca spune:
PISIK, sa-ti traiasca fetita! Mi-a placut mult poza cu bratul taticului (A la Anne Geddes ).
Am si eu o mare rugaminte la tine pentru cand ai un moment liber. Am vazut ca ai nascut la giulesti iar eu urmeaza sa o fac tot acolo. Daca nu cer prea mult, as avea si eu nevoie de niste informatii legate de cat ai "oferit" fiecarui actor implicat in sedera ta acolo (medic, anestezist, moasa, as. de la bebelusi, as. de la femei ...)
Poti sa-mi trimiti PM daca nu doresti sa apara aici.
Multe multumiri anticipat!
INAPREDA, ma bag si eu ca musca in lapte dar numarul mare de cezariene cred ca se datoreaza (excluzandu-le pe cele care chiar au indicatie de cezariana - si aici atentie la indicatie!!! unii medici considera indicatie de cezariana lucruri care in alte tari nu se incadreaza la asa ceva ) din 2 mari motive:
1. la cererea mamei - desigur datorita faptului ca le este frica sa nasca normal
2. la indicatia lor (medicilor) din comoditate - e mai simplu pentru ei intrucat petrec mai [putin timp cu tine, nu tre sa-si strice week-end-ul... sau pleaca din tara ...MA rog, e o chestie organizata si planificata. Sigur, se bazeaza si pe considerentul ca ti-e frica si o sa accepti cu usurinta o astfel de varianta plus ca ei vin cu o opinie "avizata".
OMS spune ca daca intr-un spital nr. nasterilor prin cezariana e mai mare de 20%, nu e OK. Fetele din strainatate pot sa confirme. La noi e cam intre 40-60% ...
De asemenea, stiu ca exista tari in care este interzis sa se ofere in spitale mostre de lapte praf ca sa incurajeze alaptarea exclusiv naturala.
Tot OMS zice ca e bine sa alaptezi exclusiv pana la 6 luni si apoi pana in jurul varstei de 2 ani. Uneori e greu sa nu rezisti tentatiei de a completa cu formula de lapte. La asta isi dau concursul si unii neonatologi, pediatri, soacre, vecine ... si oricine altcineva care se simte dator sa "dea sfaturi".
Nu vreau sa ma intelegi gresit, sunt persoane pentru care exista indicatie clara de cezariana si atunci lucrul asta poate sa salveze viata mamei si a bebelusului. Atunci e perfect justificat!
O zi buna tuturor!
37+ Lena
chatonel spune:
citat din mesajul lui Ayla21 Mi-e ingrozitor de dor de el, ma simt pierduta. Iar el oscileaza intre dorinta sa-si revina, si dorinta sa se termina odata, intre curajul de-a lupta pt ca ne iubeste, si oboseala. Explicatia este ca e sub influenta medicamentelor, si e normal aceste stari, plus ca nu e bolnav cu somacul sau mai stiu eu ce. Fiind totul la cap, e de inteles. Rezumatul? Azi mi-a spus ca nu se mai simte acelasi om, ca nu va mai fi acelasi, si pt mine va fi dureros ca nu mai este el. I-am raspuns ca in acest caz il voi cunoste si voi iubi noua persoana care a devenit. Ma simt singura, si ma doare. Nu prea e mult de povestit, si imi vine sa plang. _ I love you so much my tiny princess You grew in my heart So small, so sweet, so soon God, please take care of my soul mate |
ayla, tinem pumnii sa fie bine! Incearca sa te tii de optimism cu dintii, nu ai voie sa cazi in depresie!! Si lasa paginile web, tu trebuie sa te odihnesti!!!
Fille du Sud 38 cu Dragonbella
J- 12
Toulouse, la ville rose
alina.n spune:
citat din mesajul lui simina_kin Azi am schibat semnatura |
Felicitari
35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!