Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Cand am citit ca se dezbate subiectul...concurenta intre frati..mi-am zis...no, eu n-am ce sa comentez la capitolul asta, dar gandindu-ma mai bine, mi-am dat seama ca Andra concureaza cu mine Nu va spun ce limbarita are cand incepe: de ce ti-ai pus tocuri si mie nu? de ce te-ai machiat? de ce te imbraci cu fusta? de ce te dai cu crema/demachezi? Si apoi concluzioneaza intr-un hohot de plans: "Ca sa fii mai frumoasa decat mineeeee!!!" si da-i si urla si striga si buseste... incat imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Cel mai groaza mi-e cand incepe sa-l bombardeze pe tat-su: cine-i mai frumoasa/desteapta/etc: eu sau mami? Pe cine iubesti mai mult??
Al meu sot se fasticea la inceput... i-am tinut lectii de dirigentie si acum are raspunsurile pregatite, dar oricum, cand o apuca, traim o adevarata tragedie.
Aseara statea ea cumintica foc...si ne-a facut o surpriza: era machiata/rujata/ojata! Hai ca oja si rujul mai erau cum mai erau, dar machiajul era o chestie neagra facuta la sprancene, apoi dedesubt o chestie vanata si pe pleoape o chestie albastra trasa pana la urechi. Obrajii portocalii si in frunte facuta o inima maro. Mai fetelor, ne-a busit rasul, ce sa mai... N-am putut sa ne abtinem. Ei, atat i-a trebuit, da-i cu bocete, cu probleme existentiale, ca nu o placem, ca nu vrem sa fie si ea frumoasa...si alte chestii de-astea fantasmagorice. Ne-am calmat mai intai noi...si ca sa fie fata impacata, in loc sa o iau s-o bag direct sub dus... am luat pensoanele si am retusat, astfel incat la sfarsit sa arate cat mai...acceptabil
Anka sunteti asa de simpatici cu condusul...
Eu nu-mi mai fac probleme...sunt cel mai bun sofer de noapte atunci cand traficul este alcatuit din 2-3 masini ratacite, semafoarele sunt galben intermitent, iar pietonii sunt deja la culcare . N-are decat sa conduca pana la calendele grecesti, ca daca incerc eu sa plec cu masina...ma enerveaza de nu mai pot toate "sfaturile" primite: vezi sa aprinzi farurile, sa nu atingi nu'sh ce boschet, la iesire...vezi sa ocolesti groapa aia sa nu te duci in ea, nu mai trage scaunul pana in bord, sau daca-l tragi da-l la loc, vezi ca abia am spalat-o, vezi...vezi...vezi... incat mi se face asa o lehamiteeeeee!! Mai bine ma duc in pas alergator decat sa o urnesc din parcare.

Liliana, Andra-Maria & 15+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Liliana, vad eu bine, sau si Andra asteapta un surior?
Hai, ca sunt in urma rau cu evenimentele.
E suuuuuuperrr, sarcina frumoasa, Liliana, sa te bucuri de fiecare minutel si bebe sa fie sanatos si voios!

Atat am avut de zis, am avut o saptamana crunta, iar acum ma duc sa lesin intr-un colt.
Va pupez, weekend placut, sa va distrati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Liliana - d'apoi de ce crezi ca mi-am luat eu masina separat?? Pentru ca ma dispera, si mai nasol decat toata teoria de "dinainte", era prezenta langa mine! Vezi ca ala vrea sa te depaseasca, vezi ca e o trecere de pietoni in fata, vezi ca... vezi ca... Parca eu nu aveam ochi!...
Ei, de-acuma, decizia de a vinde a doua masina a fost luata de comun acord, si drept sa spun, chiar ar fi ruginit in fata blocului. Chiar nu avea sens sa o pastram pe a doua...

Buuunnnn, hai sa va zic una nepatita... Ca tot zic sa povestesc si eu de competitie si scoala, dar nu am avut timp, da' zic eu intr-o buna zi.
Acum insa ma framanta alta....

Eliza nu cunoaste banii. Habar n-are care sunt euro, care sunt dolari, care sunt lei. Habar n-are ce diviziuni sunt si habar n-are care sunt lei si care sunt bani. Ii apreciaza insa pe cei de metal. Ei bine, la acest stadiu era la 3 ani, la asta e si acum.

De ce?
Pentru ca la gradinita de anul trecut, printre altele, avea o prietena cam de bani gata, care orice avea orice vedea, cataloga "A costat atata / Mi l-a luat mama din (ex - o capitala europeana), da' al tau cat a costat?"
Ei si m-am infuriat la vremea respectiva, am desfiintat pusculita (ma rog, ea exista, dar ne serveam noi din ea, ba un marunt pentru automatul de cafea, ba de o paine ca n-are vanzatoarea rest...) asa ca exista dar era vesnic goala...

De regula, ce isi dorea primea, chiar daca nu imediat - uneori aducea Mos Craciun, Iepurasul, alteori era cadou pentru ziua ei (si trebuia sa isi astepte ziua), sau la fel de bine discutam despre utilitate si cadeam de acord ca nu ii trebuie. Era si Eliza de acord cu noi.

Buuun... De cateva zile, m-a innebunit ca vrea si ea un Bakugan. Va dati seama ca eu am facut Ce e ala??? Am vazut, e o biluta care se desface, un fel de robotel luptator, o tampenie. Toti baieteii de la gradinita au, vrea si ea. Ma duce la o vitrina, mi-l arata. 10 lei frate! Tampenia aia de dimensiunile unei mingi de pingpong. O aiureala cu care se presupune sa te joci dupa ce colectionezi nu stiu cate... Nu i-am luat si i-am zis ca este foarte scump si ca nu am bani.

Totusi ma macina lucrul asta... Ea chiar isi dorea tampenia aia, si trebuie sa recunosc, nu o data a apreciat mai mult o tampenie de papusica de un leu cincizeci decat vreo Barbie de o suta... Ma imaginam peste ani, cand ea avea sa imi povesteasca propriul punct de vedere de copil... Ca si-a dorit mingiuta asta si eu nu i-am luat-o.

In paranteza trebuie sa spun ca ea nu cere multe si nu cere des. Este chiar un copil extrem de rezonabil care nu mi-a facut niciodata circ in vreun magazin, si care intotdeauna a inteles si punctul meu de vedere.

Ei, si aici intervine partea cu banii.
M-am gandit eu ca ar fi momentul sa incep sa o pun "in fata banilor", sa vada si ea ce e mult, ce e putin, cat timp ai nevoie sa economisesti pentru ceva. Ma gandeam si la Iuliana si "dolarul" fetelor ei.
Cum ii zisesem ca e scump tare bakugan-ul ala, m-am gandit sa ii propun 50 de bani pe zi, pentru ca mai avea in pusculita vreo 3 lei, dar mi-am dat seama ca e destul de mult sa economiseasca 2 saptamani pentru aiureala aia. Doua saptamani cu conditia sa primeasca banutul zilnic. Asa ca am batut palma pentru 1 leu, pe care avea sa il primeasca seara, daca peste zi era cuminte, daca manca frumos, daca si daca....

In prima zi il rateaza. Nu mai stiu cu ce m-a suparat. In a doua zi am plecat la ai mei (ne-am intors in seara asta). Seara, primeste banutul.

Ajunsi la Constanta, unul dintre primele lucruri pe care li le explic alor mei, este povestea cu leul si cu bakugan-ul. Taica-miu, generos din fire, ii pregateste un plic, pentru ca si el decide sa ii dea un leu pe zi de cumintenie.

A treia zi incepe promitator. Ea mananca acceptabil de dimineata, e cuminte.

Pe la pranz, iese cu maica-mea sa ia nu stiu ce de la farmacie, si cu ce credeti ca se intoarce?? Cu un bakugan!

M-am facut verde-albastra. Bai frate, daca nu i-as fi zis!
Explicatia - si l-a dorit atat de mult, si apoi, aici e mai ieftin. Cat de ieftin? Mai ieftin cu un leu

Mama ei de teorie ca mi-a faramitat-o in doi timpi si trei miscari....

Nu trec doua ceasuri, se strica bakugan-ul. Nu i se mai inchideau aripile alea. Eliza nervoasa, tipand (face faze de-astea cand are cine sa o auda - a se citi ca maica-mea}. Ca nu e bun de nimic. Si ca vrea altul. Si ca il arunca la gunoi.

Maica-mea, probabil dandu-si seama ca a dat-o in bara, ii zica ca daca il arunca, sa ii dea banii inapoi. Intr-un final, Eliza s-a razgandit, l-a pastrat. ba chiar a gasit o pozitie in care sa i se inchida aripile, sa se formeze mingiuta la loc...

Asa ca acum sunt complet confuza. Nu e prima data cand incerc sa adopt o chestiune de termen lung si mi-o darama altii urgent. Chiar si un fapt banal, cum e castigarea unui leu pe zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Ziua buna si de la noi !

Azi m-am dus si eu la servici, sa vad cat rezist, oricum nu mai mult de saptamana asta, ca saptamana viitoare ar trebui sa incep programul de mutare inapoi acasa, asa ca "nu mai am timp si de servici" !!!
Sunt foarte obosita, perioada a fost destul de stresanta cu mutatul, stransul si toate adiacentele .... Si, colac peste pupaza, am ramas si fara bona (care facea si treaba in casa), ca s-a trezit sa plece in Grecia si sa se marite acolo. Cel putin asa mi-a zis fi-sa, ca nu mai vine inapoi ! Si nu m-am suparat ca vrea sa se marite, ca doar fiecare face ce e mai bine pentru el, nu pt altul, dar faptul ca mi-a zis ca vine pe data de ..., ca am facut planuri de mutare inapoi, de mers la vara la munte cu piticii, etc, si apoi sa fie lasha si sa o puna pe fi-sa sa imi spuna, m-a deranjat cel mai rau !
Asa ca sunt in cautari de bona si de menajera, ca nu o sa fac fatza singura, daca stiti ceva .... v-as fi recunoscatoare !

Anca, mami de Sasha si 30 + cu Iris Laura;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Trec si eu repede sa va salut, sa va spun ca am fost in we la Stockholm unde Silvia a fost ca de obicei in elementul ei. Am vizitat Muzeul de Stiinte Naturale, la cererea ei pentru ca sa vada dinozaurii(si chiar am vazut un pui "viu" care dormea si sforaia, avand indicatia sa nu-l trezim ca doarme de cateva milioane de ani ). Apoi am fost pe o insula stockholmeza la Suedia in miniatura, unde e si o gradina zoo. Silvia a "mangaiat" un sarpe si o tarantula...Eu doar aparatul foto . Cel mai mult insa i-au placut focile. Apoi am avut o plimbare cu barca in jurul Stockholmului. Frumos de tot, abia ce ne-a deschis apetitul pentru concediu. Care nu e departe....

In rest suntem OK, eu mai am inca scoala dar sunt pe val. Adica merge bine si ma apropiu incet-incet de terminarea limbii la ultimul nivel. Apoi am sa incep sa fac ceva si pentru meseria mea, care incepe sa-mi placa pe zi ce trece tot mai mult. Numai de n-ar trebui sa vb la telefon!

Am scris putin despre cum a fost pe blogul cu vorbe, acolo gasiti si poze. Iar informatii mai amanuntite despre vizitarea Stockholmului la blogul cu calatorii.

la toate si numai bine!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

anka, multumiri pt instructajul cu bakuganu...
ca azi a venit fi-miu de la gradi... ca vrea si el un kakugan. ta-su casca ochii, io din fericire eram in tema...
se duce copilu repede la calendar, ca-i trebuie 5 abtipilduri sa si-l ia, e "numai 5 lei". "mai andrei, nu-i 5 lei, e 10... si daca dai abtipildurile pe bakugan, nu mai ai cu ce sa-ti iei revista (cars)"

din fericire a lasat=o moarta deocamdata. sa vedem daca si tine.

noi am reusit sa ii dam cat de cat idee de preturi... cele cu o cifra sunt ok, mai ales daca e 1, 2 sau 3 lei. cele cu 2 cifre... cu cat sunt mai mari sunt mai scumpe, si trebuie sa le merite, se iau numai in cazuri exceptionale... cele cu 3 cifre le aduce numai iepurasul sau mos craciun. si cum nu poate primi pe zi decat un singur abtipild=1 leu, e f atent (dar nu mereu) pe ce le cheltuie. de obicei pe reviste.

ce facem cu intalneala de sambata??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Noi nu pare ca avem program sambata

Mergi la inceput

M-ati lovit cu subiectul asta, fetelor!! Moamaaa si ce ma doareeee!
Hai sa va povestim si noi.
Avem pusculita de "colectie" in care se depoziteaza tot banul marunt de prin casa. Uneori nu punem nimic, ca nu avem de unde...alteori facem curatenie si tot maruntul ajunge acolo. Din nefericire nu prea a fost cu reguli
Ei, acum 2 zile vede Andra niste panarame de sandalute. De ce zic panarame?? Ca-s chinezesti, ca-s din material de 2 bani si au...toc (vreun centimetru jumate). Si da-i milogeala ca ea le vrea si ca ii trebuie si ca...bla-bla...
Initial am fost refractara, numai ca Andra a concluzionat ca pentru ea: "Lasa ca vorbesc cu buni si ea sigur o sa-mi cumpere!"
Stand si analizand, discutand si cu tat-su am ajuns la concluzia ca are ploada dreptate. Ma mai trezesc cu cate-o tampenie cumparata de bunica-sa, pe care eu nu i-as fi luat-o in veci, si primesc explicatii de genul: "Daca si-a dorit copilul atat de mult...."
Asa ca am schimbat strategia.
I-am spus ca daca are bani suficienti la pusculita, i le cumpar
Si se pune fii-mea pe socotit banii... si nu avea suficienti...si completeaza tat-su...
Pana sa ne socotim cu banii, bineinteles ca a inchis la magazin.
Ma duc a doua zi sa o iau de la gradi si bineinteles ca-mi aminteste ca trebuie sa mergem sa-i iau sandalele.
Ii promit ca mergem, dar mai intai sa-mi fac piata, sa merg sa ma programez la medic, sa ma duc sa caut niste chestii...si-mi dau seama ca suntem in criza de timp, asa ca ii fac o propunere (MARE GRESEALA!!!): ii dau bani de la mine si mi-i da ea acasa. Zis si facut. Mergem, luam "minunatele" sandalute, iau bon, i-l dau sa vada cati bani are sa-mi dea acasa si plecam spre casa, reamintindu-i suma.
Mai, fetelor, cand intram in casa, face criza in fata lu' tat-su, cu tavaleli pe jos, cu lacrimi pana-n barba si cu o milogeala de zile mari: "Tatiiii, mami vrea sa-mi ia toti baniiiii!!! Voi vreti sa ma lasati saracaaaa! Eu n-am sa mai am bani la pusculitaaaaa! Eu nu o sa am cu ce sa-mi mai cumpar nimiiiiic!"
Am lasat-o sa-si revina, intre timp am discutat cu tat-su si dupa ce s-a potolit i-am reamintit IMPREUNA de promisiunile facute. Am purces la negocieri, ba imi dadea un ban, ba il lua inapoi, dar nu m-am lasat pana nu i-am luat toata suma de pe bon
Iar ea era fericita in cele din urma ca-i mai ramasesera vreo 2 lei d'alde 5 bani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roisin

Liliana, vad eu bine, sau si Andra asteapta un surior?
Hai, ca sunt in urma rau cu evenimentele.
E suuuuuuperrr, sarcina frumoasa, Liliana, sa te bucuri de fiecare minutel si bebe sa fie sanatos si voios!

Ihi, si Andra asteapta... Multumim pentru gandurile bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

hihi...
am uitat sa va zic una...

andrei are iar parul mare. asa cul il stiti demult. taica-miu nu suporta, asa ca ii da 10 lei sa se tunda. (andrei era plecat la ei cu frate-miu). vine copilu acasa, imi zice ca i-a dat bunu bani, si ca-si ia ceva din cora. l.am lasat in pace. a fost chiar interesant, sa vedeti ce studia acum pretul la masinute, sa vada daca ii ajung banii, si apoi daca ii place sau nu ce-si poate permite. si-a luat ceva, i-au mai ramas bani si de actimel, a plecat fericit acasa.

saptamana urmatoare ajungem la mama... unde aflu pentru ce ii dadu-se taica-miu bani... bine ma andrei, de ce n-ai spus?.... pai... n-am vrut sa ma tund, ca ma mai tunzi tu cand imi vine in ochi!

i-am lasat pe ai mei sa le mai dea bani. nu de alta, dar imi amintesc ce bucuroasa eram cand imi strecuta bunica cate 5 lei in mana (daca vedea mama ma punea sa-i dau inapoi, ca bunica nu avea...). i-am facut-o si eu lu' mama odata, sa vada si ea cum se simtea bunica, ca ea saraca ne dadea din tot sufletul...

una peste alta, cu andrei ma inteleg destul de bine (dimineata au continuat negocierile cu bakuganu...), cu iris am probleme. imi repet sa am rabdare, ca are 3 ani, si nu intelege mare lucru. dar copilul asta nu stie sa renunte. nu existe decat varianta ei. in orice.

ieri a varsat prin balcon toate jucarelele din oua kinder. adica de-ala de-ti rupi picioarele in ele cand strangi rufele. i-am zis sa le stranga pe toate, si intre timp l-am chemat si pe andrei sa=si stranga masinutele, ca erau risipite. iedul cel mare s-a conformat imediat, iedul cel mic urla ca apucatul, ca andrei a terminat, sa vina sa le stranga si pe ale ei! a urlat vreo jumatate de ora, pana cand i-am pus toti printii si printesele sus, sa stranga jucariile si le primeste. azi de dim nu-si gasea bratara. ca ea nu pleaca la gradi fara bratara. am plecat cu lacrimile in barba, ca era deja tarziu, dar pana acolo mi-a bocit ca unde e bratara ei... pai te intelegi cu nebuna sa si le puna seara pe masa? nuuu, ea trb sa doarma in pat cu toate (pentru curiosi, insiram: 2 bebelusi, 2 printese, 2 printi, 2 furnicute -cele din desene, tot printu si printesa, ca nu merge decat pe perechi la noi, un catel de plus, margelele, bratara, ursuletii de prins in par, lady /catelul, o gifara de plus, si un dinozaur mic.) seara ii insira frumos, ii inveleste, si apoi se inghesuie langa ei. vai de noi daca migraza andrei si strica aranjamentul, ca se pune pe plans pana ii culca la loc, ca sunt mici si le e frig!

v/am spus ca mai nou o cheama degetica? si ca vrea numai coada in varful capului? si... ma dispera ca vrea rochie albastra, ca degetica??

Mergi la inceput